Προς το περιεχόμενο

O/C, και διάφορα που έχω απορία

LeoNaXe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

χθες το βράδυ όταν γύρισα δεν με έπιανε ύπνος και είπα να στίσω τον υπολογιστή έξω από το κουτί του :devil::devil: (μιας και μου έχει φρακάρει εδώ και ένα χρόνο) και κόλλησα σε μερικά σημεία.:-(:-(

1) όταν πήρα τον υπολογιστή οι RAM ήταν στης μαύρες θήρες και εγώ της έβαλα στης κίτρινες (γιατί λέω όσο πιο κοντά τόσο καλύτερα) είναι σωστό αυτό ή δεν έχει σημασία :rolleyes::rolleyes:;

2) όταν το είχα στο κουτί είχα συνδεδεμένα 2 drives και είχε καλώδιο για τροφοδοσία αλλά τώρα δεν έχει για δεύτερο ( η κάρτα γραφικών τρώει της 2 για να πάρει ρεύμα, παλιά μάλλον ήταν μόνο η μια συνδεδεμένη και η δεύτερη ήταν στο καινό) υπάρχει πρόβλημα να είναι συνδεδεμένα και τα 2; (όπως παρατηρώ χρειάζεται και τα 2 γιατί και τα 2 πηγαίνουν σε διαφορετικά σημεία) :fear::fear::fear::fear:

τώρα πάμε στο σημείο του O/C :-D:-D

ο υπολογιστής έχει χαρακτηριστικά που θα δείτε στην υπογραφή μου και ενδιαφέρομε να μεγαλώσω λίγο τον επεξεργαστή και κάρτα γραφικών, άμα γίνετε και ΡΑΜ δεν θα με χάλαγε.:lol::lol:

ελαφρό πράγμα θέλω όμως όχι τρελά πράγματα.

τη μπορώ να κάνω? έχει κανείς τίποτα από αυτά για να μου πει πόσο αντέχει και στα πόσα θα είμαι μια χαρά.

και κάτι άλλο να ρωτήσω, άμα παρατηρήσετε στη εικόνα με της θερμοκρασίες στο cooling fans έχει τησ gpu 55% ενώ εγώ το έχω επιλέξει στο CCC 100% και ενώ στο μανίσιο δουλεύει στα 625/1004, δουλεύει στα 500/750 :mad::mad::mad:, δείτε στην εικόνα του :shock::shock:

έγραψα όσο πιο λίγο μπορούσα για να μην σας βάζω σε κόπο να διαβάζετε και πολύ :-):-):-)

post-133617-129063102706_thumb.jpg

post-133617-129063102708_thumb.jpg

post-133617-129063102716_thumb.jpg

post-133617-129063102722_thumb.jpg

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

1) Γνώμη μου είναι να απομακρύνεις το αρκουδάκι, γιατί αν τύχει και ακουμπίσει τη μητρική και λόγω στατικού ηλεκτρισμού θα την κλαις (παρ'όλα αυτά εμφανισιακά είναι ωραίο) lol

2) Ta 500/750 τα ρίχνει η κάρτα σου για να εξικονομεί ρεύμα όταν δεν τα χρειάζεται. Στα παιχνίδια και όπου αλλού χρειαστεί, ανεβαίνει μόνη της. Εγώ με το radeon bios editor τα χω ρίξει στα 160/500 και κερδίζω καμια 20αρια watt ακόμα (τουλάχιστον αυτό μου δείχνει το ups)

Η δικιά μου η 4850 που ήταν απο τις πρώτες πάνω απο 700 δεν πήγαινε χωρίς αυξηση ρεύματος και με την επιλογη που σου έδινε το radeon bios editor (να τις δώσεις το ρεύμα που παίρνει η 4870) έφτανε τα 730. Ωστόσο τα μεταγενέστερα κομμάτια έφταναν τα 720-730 χωρίς ρεύμα εύκολα.

Οι μνημες απο τη στιγμή που είναι στο ίδιο χρώμα δεν έχει σημασια που θα τις βάλεις.

Δεν κατάλαβα τι εννοεις στο 2

Για λοιπά overclocking υπάρχουν αρκετές πληροφορίες στο φορουμ. Διάβασε τα κάνε μια προσπαθεια και για ότι άλλο συγκεκριμένο θες ρώτα. Ο επεξεργαστής σου τα 3,2-3,4 θα τα φτάσει λογικά εύκολα.

offtopic : το τροφοδοτικό σου μου μοιαζει τελείως no name και αν διαβάζω καλα που γράφει 18Α στη +12v γραμμή, τότε έχεις πρόβλημα. Μπορεί το συστημά σου να είναι ελαφρύ αλλα με 18Α δεν πας πουθενά και είναι πολύ οριακο. Αν πάλι έχει δυο γραμμές +12v και εγω δεν βλέπω καλά τότε είσαι οκ.

Δημοσ.
1) Η δικιά μου η 4850 που ήταν απο τις πρώτες πάνω απο 700 δεν πήγαινε χωρίς αυξηση ρεύματος και με την επιλογη που σου έδινε το radeon bios editor (να τις δώσεις το ρεύμα που παίρνει η 4870) έφτανε τα 730. Ωστόσο τα μεταγενέστερα κομμάτια έφταναν τα 720-730 χωρίς ρεύμα εύκολα.

2) Δεν κατάλαβα τι εννοεις στο 2

3) offtopic : το τροφοδοτικό σου μου μοιαζει τελείως no name και αν διαβάζω καλα που γράφει 18Α στη +12v γραμμή, τότε έχεις πρόβλημα. Μπορεί το συστημά σου να είναι ελαφρύ αλλα με 18Α δεν πας πουθενά και είναι πολύ οριακο. Αν πάλι έχει δυο γραμμές +12v και εγω δεν βλέπω καλά τότε είσαι οκ.

1) δηλαδή πόσο μπορώ να ανεβάσω την κάρτα γραφικών? (η δικιά σου πόσο ανέβηκε με άνεση χωρίς προβλήματα θερμοκρασίας?)

2) στο 2 ενοω πως για το ρεύμα που πάει στην κάρτα γραφικών χωρίζετε στα 2 (δηλαδή να πάρει απο δυο καλώδια τροφοδοσία) και πριν έπαιρνε μόνο απο το ένα, μήπως θα υπάρξει πρόβλημα που παίρνει και απο τα 2;

3) το τροφοδοτικό έχει (ότι γράφει δηλαδή) 35A/+5V , 30A/+3.3V , 18A/+12V , 1A/-12V , 2A/+5VSB , 1A/-5V

τη πρόβλημα μπορεί να υπάρξει δηλαδή;

Δημοσ.

1) Κάθε κάρτα ανεβαίνει διαφορετικά. Δοκίμασε με τον catalyst ή μεσω του msi afterburner πόσο πάει. Υπολογιζω γύρω στα 690-730. Αφου βάλεις τη συχνότητα που θες τρέξε και ένα furmark ή msi combuster για κανα 15λεπτο σε ανάλυση τουλάχιστον 1024χ768 , και αν δεν σου κολλήσει, ρεσταρτ ή βγάλει artifact τοτε λογικά 99% είσαι οκ και μόνο παιζοντας διαφορα παιχνίδια θα δεις αν σου βγάλει κανα πρόβλημα (πχ crysis για κανα 3-ωρο). Προβλημα με θερμοκρασίες δεν νομίζω να χεις (ειδικά αν δεν αυξήσεις ρεύμα) καθώς ο ανεμηστήρας θα αυξάνει τις στροφές του ανάλογα . Μεχρι 85-90 βαθμούς με furmark είσαι οκ (στα παιχνίδια θα ναι πιο χαμηλη).

Η δικιά μου είναι στα 800/1150 αλλά την έχω moddάρει, και έχω βάλει άλλη ψύξη , και είναι δύσκολο να πιάσεις αυτά τα ρολόγια. Δλδ το default ρεύμα είναι 1,15, με το rbe μέσω αλλαγής bios μπορείς να δώσεις 1.26 που είναι της 4870, και εγώ να φανταστείς την έχω στο 1,42.

2) Επειδή το τροφοδοτικό σου είναι παλιό, δεν έχει 6-απινο και χρησιμοποιεις ανταπτορα για να πάρει το απαιτούμενο ρεύμα η κάρτα. Λογικό είναι να χρησιμοποιεί 2 καθώς τα 4-πινα δίνουν πιο λίγο ρεύμα

3) Το τροφοδοτικό σου δουλεύει στο όριο. Το καλύτερο που μπορεί να συμβεί είναι σε λίγους μήνες να πεθάνει. Το χειρότερο να πεθάνει και να πάρει και άλλα μαζί του.

Αν μπορείς να διαθέσεις 60-80 ευρώ πάρε ένα enermax ή corsair. Aκομα όμως και το 405watt enermax που έχει το πλαίσιο με 40 ευρώ θα σε καλύψει.

Πλέον τα σύχρονα τροφοδοτικά δίνουν περισσότερο ρεύμα στην +12v γραμμή καθώς απο εκει τραβουν τα περισσότερα υποσυστήματα. Το δικό σου δίνει στην +5 και +3,3 που τα σύχρονα τροφοδοτικά δεν έχουν πάνω απο 20-25Α, καθώς και αυτά δεν χρειάζονται. Tα 18Α χ 12v δίνουν θεωρητικά max 216watt. Mε 110tdp που έχει η κάρτα και 65 ο επεξεργαστής φτάνεις κατευθείαν τα 175watt (στην πραγματικότητα πιο κάτω). Βάλε και όλα τα υπόλοιπα και βλέπεις ότι είσαι οριακά.

Δημοσ.
1) Το τροφοδοτικό σου δουλεύει στο όριο. Το καλύτερο που μπορεί να συμβεί είναι σε λίγους μήνες να πεθάνει. Το χειρότερο να πεθάνει και να πάρει και άλλα μαζί του.

ας πεθάνει και ας πάρει ότι θέλει μαζί του δεν υπάρχει πρόβλημα:-(:-(, απλά δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνετε να χαλάνε τα noname ενώ εγώ εδω και 11 χρόνια που έχω διάφορα noname κανένα δεν μου χάλασε (χτύπα ξύλο μην χαλάσει τώρα :lol::lol:)

τελείωσα με το overclock και μέχρι τώρα όλα πάνε τζάμι (έκανα και όλα τα TEST φυσικά) :devil::devil:

CPU: ;) ανέβασα τα FSB από 333 σε 400 και ανέβηκε από 2,66 σε 3,2 (με 2ορο test δεν έβγαλε κανένα πρόβλημα)

GPU: ;) από 625/1004 το ανέβασα σε 720/1100 και αυτό έβγαλε MAX 91C χωρίς κανένα artifact

RAM: ;) έκανα τα timings όπως έλεγε το CPU-z σε 5-5-5-18 με 1,8V και μετά από memtest86 βγήκε καθαρότατο (έγινε και από 6:5 που ήταν σε 1:1)

τώρα το μόνο που εύχομαι είναι μιας και έκανα (μάλλον) το πόρτο μου πετυχημένο overclock να μην μου καεί το τροφοδοτικό :cry::cry::cry:

Δημοσ.

όταν παίζω παιχνίδια μου κολλάει και μου βγάζει ένα μήνυμα απο την ATI ότι σταμάτησε να λειτουργεί και τέτοια,

κατέβασα σε 710/1000 και δεν κολλούσε.

το πρόβλημα που μπορεί να είναι στα core clock ή στα memory clock

Δημοσ.

Αν ήταν οι μνήμες θα σου έβγαζε artifacts, οπότε είναι ο πυρήνας. Μου φαίνεται πάντως δύσκολο να έβγαλε furmark για κανα τεταρτάκι και να σου κολλάει στα παιχνίδια.

Mειωσε γύρω στα 20Μhz τον πυρήνα και δες αν διορθώνεται. Υπάρχει και μια μικρότερη περιπτωση να μην μπορεί να δώσει το τροφοδοτικό την επιπλέον ισχύ στην κάρτα αλλά μάλλον δύσκολο καθώς θα έκανε ρεσταρτ.

Δημοσ.

βασικά φίλε αν έχεις ορίσει να γυρνάει ο ανεμιστήρας με manual ρύθμιση , ξαναγύρνα το στο auto.

όταν παίζεις παιχνίδια λόγω της θερμότητας που εκλύεται από τον πυρήνα τις μνήμες και τα vrm, η κάρτα προσπαθεί να τον ανεβάσει για να τα ψύξει όλα αυτά επαρκώς.

το ίδιο είχα κάνει σε μια 3870 και σε idle έπαιζε μια χαρά αλλά σε παιχνίδια λόγω αυτής της παράβλεψης κράσαρε ο οδηγός σχεδόν πάντα.

Δημοσ.

εγώ σου εύχομαι εκεί που το έχεις (χαμηλά) να μην πέσει τίποτα ποτέ.. και να μην το επηρεάζει το βάρος ..

εδώ κάτι παρόμοιο που έχω κάνει αλλα σε ύψος μεγάλο ώστε να φοβάμαι οτιδήποτε..

newpcq.jpg

Δημοσ.
εγώ σου εύχομαι εκεί που το έχεις (χαμηλά) να μην πέσει τίποτα ποτέ.. και να μην το επηρεάζει το βάρος ..

δεν υπάρχει καμία φοβία,δεν πειράζει κανένας τίποτα στο δομάτιό μου.

τώρα για την κάρτα γραφικών άφησα στο furmark μια ώρα και δεν έβγαλε τίποτα:-(:-(:-(:-(, γιατί βγάζει στο sniper ghost warrior?:cry::cry::cry::cry::cry:

Δημοσ.

Μην την αφήνεις τόση ώρα στο furmark γιατί θα τα τινάξει η κάρτα και κυριως τα mosfet και οι πυκνωτές.

Δοκίμασε και άλλα παιχνίδια. Θεωρώ ότι ένα δίωρο crysis είναι ότι πρέπει. Υπάρχει και η περίπτωση να είναι και καποιο απο τα μνημάκια της κάρτας, και απο τη στιγμή που το furmark δεν χρησιμοποιεί όλη τη μνήμη της, δεν στο εμφανίζει.

Δημοσ.

βρε ας τιναχθεί να σωθώ τουλάχιστον,

δύστυχος το crisis δεν μου παίζει, κάπου στα 64bitα windows βγάζει πρόβλημα.

αυτό για της μνήμες τί μπορώ να κάνω?

Δημοσ.

Κατέβασε το occt , βάλτο fullscreen, infinite, complexity 8, error check και αστο για κανα 10λεπτο. Αν δεν σου βρει λαθος εισαι οκ.

Για τη μνήμη μόνο με δοκιμές , αλλά πιστεύω οτι με το occt θα βρεις τι φταιει. Iσως κάποια artifacts που δεν τα δες με το furmark.

Δημοσ.

βγάζει artifacts και έκανε πάλη το ίδιο που κάνει και στα παιχνίδια.

τώρα τί να κατεβάσω? το core clock ή memory clock?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...