Αδμιν Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 όχι είμαι σε gnu/linux με unicode, και το πρόβλημα αφορά το δικό μου input. Μερικές φορές -όχι πάντα- όταν πάω να γράψω οποιαδήποτε λέξη με τόνο δεν εμφανίζει τα τονούμενα γράμματα: π.χ. πληκτρολογώ "όπερα" και γράφω "περα". Το γνωστο θεμα που υπηρχε αρκετες εκδοσεις πριν οταν ο Οπερα ηταν γραμμενος στο Qt Toolkit και ειχε σπασμενη υποστηριξη για dead keys (οπως αυτο του τονου) και compose key, που αργοτερα λυθηκε (μαλλον upstream) αλλα αποφασισαν για την 10,50+ να φτιαξουν δικο τους toolkit που ξανασπαει αυτη την λειτουργια Οχι μονο στα ελληνικα. Υπαρχουν αναφορες οτι ουτε το κυριλλικο πληκτρολογιο λειτουργει σωστα σε Opera.
rodez Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Λοιπόν δες εδώ http://my.opera.com/Tamil/blog/add-modify-mouse-gesture για το πως να προσθέσεις ενα gesture. κάνεις ότι έχει και στο παράδειγμα , απλά εσυ θα βάλεις zoom in και zoom out αντι για show print . Θα στα βγάλει αυτόματα μόλις αρχίσεις να τα γράφεις. όσον αφορα την επεξήγηση των gestures που θα επιλέξεις για τα zoom in και out >Mouse gestures explained Button1 - left click (not subject to change) Button2 - right click (not subject to change) Button3 - middle click = mouse wheel click (action on link is not subject to change the described way, it can only be customized in Preferences - Advanced - Shortcuts - Middle click options) Button4 to Button{x} - additional mouse buttons (like a thumb button for back, mouse wheel left+right for horizontal scrolling; some mouse drivers apply special functions and not the button clicks, but with them sometimes you can apply keyboard-shortcuts and make use of them in Opera with the drawback they may be useless in other applications; not sure what exactly works with Opera) FlipForward - hold left button and click right button FlipBack - hold right button and click left button GestureUp - hold right button and move up GestureDown - hold right button and move down GestureRight - hold right button and move right GestureLeft - hold right button and move left You can combine gestures comma seperated (like "GestureDown, GestureRight=Close page, 1" - move the mouse down and afterwards right without releasing the right button opens a new page=tab) also more than two gestures can be combined (like "GestureDown, GestureRight, GestureUp=New browser window" - drawing U while right mouse button is pressed opens a new Opera window) You can add "shift", "ctrl" and "alt" to make the action work only when the special key is pressed while you perform the gesture (like GestureLeft shift=Rewind) there are also gestures with mouse wheel, but there seems to be no way to customize them (πηγή και full article: http://my.opera.com/ResearchWizard/blog/mousegestures) edit: τώρα ειδα το edit σου. στα comments; δεν κατάλαβα που λες edit2: οκ το είδα. αλλά μην κάνεις edit το υπάρχων. κάνε νέο Gesture όπως σου λέω πάνω. OK θα δοκιμάσω λίγο αργότερα αν και στο τέλος του κειμένου σου λεει "there are also gestures with mouse wheel, but there seems to be no way to customize them" Προς το παρών έχω τοποθετησει το zoom bar πανω δεξια και το ελεγχω με το wheel, second best. Ευχαριστω
guido Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 χεχε καλή λύση και αυτή. ναι απλά φτιάξε ένα νέο και λογικά αφού σε αφήνει να επιλέξεις από ότι είδα zoom in κτλ , και επιλέξεις και ένα συνδυασμό που θα επιτρέπεται και δεν θα κάνει κανα conflict ξέρω γω (δεν ειναι αναγκη να ειναι με mouse wheel) ,ίσως δουλέψει .
papanastassiou Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Σχετικα καλός είναι.....τον περιμενα λιγο πιο ωραίο σχεδιαστικά και πιο γρήγορο
guido Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2010 (επεξεργασμένο) σχεδιαστικά μπες εδώ και κατέβασε οτι skin σου αρέσει: http://my.opera.com/community/customize/skins/ επίσης μπάρες κουμπιά κτλ ειναι full customizable . Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2010 από guido
st2 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 ρε παιδια μια ερωτηση στην προηγουμενη εκδοση στα παραθυρια 7 μπορουσες πηγαινοντας το ποντικι στο εικονιδιο στην μπαρα κατω σου ανοιγε τις καρτελες που ειχες στην σειρα τωρα με την 10.6 δεν το κανει ξερει κανεις πως γινεται αυτη η ρυθμιση και αν γινεται???
Moderators Praetorian Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Moderators Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Από Opera πηγαίνεις εδώ (το link δουλεύει μόνο σε Opera). Το ενεργοποιείς (την επιλογή Use Windows 7 Taskbar Thumbnails) και πατάς Save (από τα κουμπιά κάτω στο ίδιο section)
apoel1926 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 (επεξεργασμένο) ρε παιδια μια ερωτηση στην προηγουμενη εκδοση στα παραθυρια 7 μπορουσες πηγαινοντας το ποντικι στο εικονιδιο στην μπαρα κατω σου ανοιγε τις καρτελες που ειχες στην σειρα τωρα με την 10.6 δεν το κανει ξερει κανεις πως γινεται αυτη η ρυθμιση και αν γινεται??? αν κατάλαβα καλά είναι αυτό, απλός το έκαναν disable by default edit: με πρόλαβε ο Praetorian βρήκα ένα πολύ καλό προγραμμα που αλλάζεις τα thumbails του speed dial εύκολα,για παράδειγμα μπόρεις να βάλεις logo του site αντί την σελίδα ,το πρόγραμμα είναι εδώ (το 1.2 έχει λίγα bugs κατεβάστε καλύτερα το 1.0) π.χ Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2010 από apoel1926
guido Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 βρήκα ένα πολύ καλό προγραμμα που αλλάζεις τα thumbails του speed dial εύκολα,για παράδειγμα μπόρεις να βάλεις logo του site αντί την σελίδα ,το πρόγραμμα είναι εδώ π.χ ωραίος ρε. χθες το έψαχνα το όλο θέμα γιατί με 5χ5 χάνεις την μπάλα και στραβώνεσαι , και διάβαζα για τον manual τρόπο . εύκολο ήταν αλλά σαφώς και λιγότερη μανούρα με το prog. nice
st2 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 σας ευχαριστω πολυ παιδια και αλλο ενα προβληματακι που αντιμετωπιζω ειναι με τα pdf οταν σου εχει ενα site ενα λινκ που το πατας και σε βγαζει σε νεα καρτελα για να διαβασεις το πδφ μου πεταει οτι πρεπει να πατησω το play ( εχω ενεργοποιημενο την ρυθμιση για να μην φορτωνουν τα flash στις σελιδες που επισκεπτομαι απο εδω . http://my.opera.com/Lex1/blog/flashblock-for-opera-9 )και μετα βγαζει μια ασπριλα και το pdf πουθενα
rodez Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Εχω και εγώ το ίδιο θέμα και οτι και αν εκανα δεν δουλεψε, ήλπιζα στην 10.60 αλλα τίποτα. Τελικά έθεσα ως επιλογή να ανοίγει τα .pdf με το default πρόγραμμα και ησυχασα. Βέβαια έτσι τα ανοίγει εκτός browser αλλα δεν με ενοχλεί.
Psuxovgalths Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Eγώ έχω δοκιμάσει αρκετούς browser και ο Opera μου φάνηκε ο καλύτερος και σε θέμα ταχύτητας αλλα και ευχρηστίας.
Moderators Praetorian Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Moderators Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Κυκλοφόρησε και ο τελικός Opera 10.61 σήμερα. Opera 10.61 is a recommended security and stability upgrade. Opera highly recommends all users to upgrade to this version to take advantage of these improvements. Changelog σε σχέση με τον 10.60: εδώ. (ενώ ψήνεται ο Opera 10.70 για κάποια στιγμή παρακάτω)
Haros Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 ... να δούμε θα δουλέψει σωστά με τη νέα hotmail; Γιατί αν και υποστηρικτής του Opera εδώ και χρόνια έχει αρχίσει να με κουράζει με τις ασυμβατότητες του σε κάποια sites...
The_Judas Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Μετά από πολλά χρόνια άρχισα να χρησιμοποιώ και τον mozilla. Ο οπερα στις τελευταίες εκδόσεις, αργούσε πολύ να βγει από την μνήμη μετά από την έξοδο. Ορισμένες φορές τον έκλεινα από τον task manager. Θα δοκιμάσω και την νέα έκδοση να δω αν έχει λυθεί το ζήτημα αυτό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα