Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Δεν πιστεύω να υπάρχει τίποτα παρόμοιο για το master password γιατί μετά υπάρχει ασφάλεια;

Σχετικά με αυτό, εγώ βρήκα με σύντομη αναζήτηση αυτό το freeware προγραμματάκι.

OperaPassView v1.01

Για το πρόγραμμα αυτό ισχύει ο περιορισμός πως δεν μπορεί να αποκρυπτογραφήσει (για την ώρα λένε βέβαια) wand αρχεία που έχουν master password. Μάλιστα αναφέρει ότι το master password συμμετέχει στην κρυπτογράφηση των αρχείων -και αν θυμάμαι καλά από κάποιοι faq και στην κρυπτογράφηση του κάθε password χωριστά.

Currently, OperaPassView cannot decrypt the passwords and they are encrypted by using the master password.
  • Απαντ. 199
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

(αυτό που είπα στο #59 δε σου κάνει ρε; ουστ! :mrgreen:)

Σχετικά με αυτό, εγώ βρήκα με σύντομη αναζήτηση αυτό το freeware προγραμματάκι.

OperaPassView v1.01

Βάζω στοίχημα πως το συγκεκριμένο προγραμματάκι βασίζεται σε source code αλλουνού (αυτά που λέει πως δε μπορεί να κάνει, δε μου φαίνονται καθόλου σύμπτωση, τα έχω ξαναδεί). :devil:

Δημοσ.

lol ρε PCharon, από τα δύο κολπάκια που έδωσες το 1ο κάπου το είχα ξαναδεί αλλά δεν έχω καμία διάθεση να κάνω ταρζανιές κάθε φορά (προτιμώ να αλλάξω browser) και το 2ο είναι επί πληρωμή. Ε όσο να ναι το freeware του Preat είναι η καλύτερη λύση δε νομίζεις; :-)

Δημοσ.

lol εσύ, αστειεύτηκα. Φυσικά κι έχεις δίκιο. :-)

(το κουμπάκι δεν είναι κακό και δουλεύει μια χαρά, είναι εγγενής δυνατότητα του Opera να φτιάχνεις κουμπάκια, υπάρχει και reference)

Δημοσ.

Ρε συ, δεν είναι το κουμπάκι το πρόβλημα:

This button allows a user to read a password from the Wand. Instructions: use Wand to enter the password into the appropriate field of a web page. Press Stop immediately so that Opera does not proceed to the password protected content. Finally, press the following button:

Ε κάπου εδώ άρχισα να γελάω, θυμήθηκα που ήμουν μικρός και έκανα συνδυασμούς δεξί, δεξί, κάτω + Β στο Game Boy για να πάω σε bonus πίστα. Φαντάζομαι επίσης ότι αν δεν υπήρχε άλλη λύση και έπρεπε να το κάνω, θα ένιωθα πολύ ηλίθιος! Ειδικά όταν το να δεις τους κωδικούς σου είναι στάνταρ δυνατότητα σε όλους τους browser.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

:lol:

Χμμ, μάλλον υπάρχει κι άλλο κουμπάκι που δε χρειάζεται οδηγίες. Αυτό που έχω εγώ απλά πετάει ένα alert παραθυράκι και σου λέει το password. Προφανώς το είχα βρει από αλλού, απλά δε θυμόμουν και σου έδωσα λάθος σελίδα.

[edit] άκυρο το "άλλη σελίδα", ρε συ, έχει δύο κουμπάκια εκεί, το από κάτω λέει "Wand+capture+report". Αυτό είναι και δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα από αυτά που ανέφερες. ;)

μετέφερα το λινκ εδώ για όποιον άλλο θέλει, απλά πατήστε και προσθέστε το κουμπάκι (στο Appearence customization θα το έχει στα my buttons):

;%20for(i=0;%20i%3Cf.length;%20++i){if(f.type%20&&%20f.type.toLowerCase()=='password')s+=f.value+'%5cn';}}if(s)alert('Passwords%20in%20forms%20on%20this%20page:%5cn%5cn'+s);else%20alert('There%20are%20no%20passwords%20in%20forms%20on%20this%20page.');})();%22,1,,%22Wand%22"]Wand+capture+report (το λινκ δουλεύει μόνο σε Opera)

Επεξ/σία από PCharon
Δημοσ.

πολύ όμορφη και γρήγορη η νέα opera.

Ωστόσο: δεν υποστηρίζει σωστά javascript ή γενικά submit forms, δεν ξέρω τι απ'τα δυο.

και πότε-πότε δεν εμφανίζει τονούμενους χαρακτήρες.

(στο σύστημα μου τουλάχιστον)

Δημοσ.
Ωστόσο: δεν υποστηρίζει σωστά javascript,

και πότε-πότε δεν εμφανίζει τονούμενους χαρακτήρες.

Ώπα, μισό.

- Μια χαρά τρέχει τη javascript (αυτό έλειπε). Αν είδες τίποτα σφάλματα, δεν ευθύνεται ο Opera, ευθύνεται το όποιο σκριπτάκι (είναι σα να μου λες πως πχ αν γράψω ένα πρόγραμμα για τα Windows και το πρόγραμμα πετάει σφάλμα, φταίνε τα Windows και όχι ο κώδικας που έγραψα), απλά μερικοί άλλοι φυλλομετρητές δεν τα αναφέρουν ενώ ο Opera ρωτάει αν θες να συνεχίσεις να τρέχεις τα σκριπτ της σελίδας ή όχι.

Περί της κωδικοποίησης (για τους τόνους, υποθέτω σε τονισμένο Α θα το είδες) γι άλλη μια φορά δεν ευθύνεται ο Opera, πολλές φορές κάποιες σελίδες έχουν διαφορετική κωδικοποίηση από αυτή με την οποία είναι αποθηκευμένες. Για να δεις τους τόνους σωστά κάνε εναλλαγή μεταξύ ISO-8859-7 και Windows-1253 *.

* Όποιος νομίζει πως 8859-7 και Windows-1253 είναι απολύτως ίδιες κωδικοποιήσεις, αυταπατάται http://www.cs.tut.fi/~jkorpela/unicode/greek.html

Δημοσ.

- Μια χαρά τρέχει τη javascript (αυτό έλειπε). Αν είδες τίποτα σφάλματα, δεν ευθύνεται ο Opera, ευθύνεται το όποιο σκριπτάκι [...]

Δεν είδα "αναφορά σφάλματος", είδα εσφαλμένη συμπεριφορά.

π.χ. σε μια φόρμα όταν πατάω "προεπισκόπηση" η νέα opera με πετάει σε σελίδα που λέει "null", ενώ ο firefox εμφανίζει την προεπισκόπηση.

ή όταν εκτελώ συνάρτηση javascript που π.χ. αλλάζει δυο εικόνες της σελίδας μεταξύ τους, η νέα opera δεν κάνει τίποτα, oι firefox,chrome,epiphany τις αλλάζουν κανονικά.

Περί της κωδικοποίησης (για τους τόνους, υποθέτω σε τονισμένο Α θα το είδες) γι άλλη μια φορά δεν ευθύνεται ο Opera [...]

όχι είμαι σε gnu/linux με unicode, και το πρόβλημα αφορά το δικό μου input.

Μερικές φορές -όχι πάντα- όταν πάω να γράψω οποιαδήποτε λέξη με τόνο

δεν εμφανίζει τα τονούμενα γράμματα: π.χ. πληκτρολογώ "όπερα" και γράφω "περα".

Δημοσ.

Επειδή είσαι σε Linux δεν ξέρω, προφανώς έχει προβλήματα και δεν είναι ίδια με την εκδοση για Windows. Άκυρο όλο.

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Μετά απο πολλές δοκιμές (στα εργαστήρια του σπιτιού μου) χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικά τον opera. Το μόνο που μου λέιπει ειναι ένα add-on που χρησιμοποιούσα στον firefox με το οποίο κρατώντας το δεξί κλίκ και κινωντας την ροδελα του ποντικιού έκανα zoom in /out. Μου είναι πολύ χρήσιμο γιατί συνηθως βρίσκομαι σε αποσταση απο τον υπολογιστη. Τώρα με αυτόν τον τρόπο κανεί κύκλο τα ανοιχτα tabs.

Προσπαθώ να κάνω κάτι αντίστοιχο μέσω των shorcuts στον Opera αλλα δεν τα καταφέρνω ενώ και τα gestures δεν λειτουργούν.

Έχει κανείς καμια ιδέα;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

για αρχή ενεργοποιείς τα gestures

Tools > Preferences > Advanced > Shortcuts, and check or uncheck the "Enable mouse gestures" option.

μετά βλέπεις την λίστα με τα διαθέσιμα

http://www.opera.com/browser/tutorials/gestures/

Αυτό που θες γίνεται με

Zoom in and out:

Hold Ctrl key down and roll wheel

αν δεν σε βολεύει μπορείς να το κάνεις edit

Δημοσ.
για αρχή ενεργοποιείς τα gestures

Tools > Preferences > Advanced > Shortcuts, and check or uncheck the "Enable mouse gestures" option.

μετά βλέπεις την λίστα με τα διαθέσιμα

http://www.opera.com/browser/tutorials/gestures/

Αυτό που θες γίνεται με

Zoom in and out:

Hold Ctrl key down and roll wheel

αν δεν σε βολεύει μπορείς να το κάνεις edit

Ευχαριστω φίλε guido,

Είναι ενεργοποιημένα αλλα για κάποιο λόγο τα gestures δεν δουλευουν. Επίσης δεν μπορώ να βρώ που ακριβώς είναι οι ρυθμισεις για τα wheel gestures

edit: στον αλλο υπολογιστη δουλευουν τα gestures, Οποτε το θεμα είναι ώς να κάνω edit το Hold Ctrl key down and roll wheel

Εδώ λέει οτι αυτο που θέλω δεν γίνεται... οπ'οτε ίσως κάνω request http://my.opera.com/Tamil/blog/add-modify-mouse-gesture

Δημοσ.

Λοιπόν δες εδώ http://my.opera.com/Tamil/blog/add-modify-mouse-gesture για το πως να προσθέσεις ενα gesture.

κάνεις ότι έχει και στο παράδειγμα , απλά εσυ θα βάλεις zoom in και zoom out αντι για show print . Θα στα βγάλει αυτόματα μόλις αρχίσεις να τα γράφεις.

όσον αφορα την επεξήγηση των gestures που θα επιλέξεις για τα zoom in και out

>Mouse gestures explained

Button1 - left click (not subject to change)
Button2 - right click (not subject to change)

Button3 - middle click = mouse wheel click (action on link is not subject to change the described way, it can only be customized in Preferences - Advanced - Shortcuts - Middle click options)

Button4 to Button{x} - additional mouse buttons (like a thumb button for back, mouse wheel left+right for horizontal scrolling; some mouse drivers apply special functions and not the button clicks, but with them sometimes you can apply keyboard-shortcuts and make use of them in Opera with the drawback they may be useless in other applications; not sure what exactly works with Opera)

FlipForward - hold left button and click right button
FlipBack - hold right button and click left button
GestureUp - hold right button and move up
GestureDown - hold right button and move down
GestureRight - hold right button and move right
GestureLeft - hold right button and move left

You can combine gestures comma seperated (like "GestureDown, GestureRight=Close page, 1" - move the mouse down and afterwards right without releasing the right button opens a new page=tab)
also more than two gestures can be combined (like "GestureDown, GestureRight, GestureUp=New browser window" - drawing U while right mouse button is pressed opens a new Opera window)
You can add "shift", "ctrl" and "alt" to make the action work only when the special key is pressed while you perform the gesture (like GestureLeft shift=Rewind)
there are also gestures with mouse wheel, but there seems to be no way to customize them

(πηγή και full article: http://my.opera.com/ResearchWizard/blog/mousegestures)

edit: τώρα ειδα το edit σου. στα comments; δεν κατάλαβα που λες

edit2: οκ το είδα. αλλά μην κάνεις edit το υπάρχων. κάνε νέο Gesture όπως σου λέω πάνω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...