Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Είπαμε, αστείο. Επίσης αν θεωρείς πως θα είναι λιγότερος αυτός ο κώδικας αν προέρχεται από plugins, κάνεις λάθος.

Όχι και τόσο αστείο. Αν πχ ένα πρόγραμμα θέλει μία συνάρτηση από μια βιβλιοθήκη θα τη φορτώσει όλη (τη βιβλιοθήκη) στη μνήμη. Η βιβλιοθήκη αυτή με τη σειρά της μπορεί να φορτώνει άλλες βιβλιοθήκες κοκ. Φαντάσου τώρα για μία ενέργεια να φορτωθεί αρκετή μνήμη, επειδή ο μηχανισμός απελευθέρωσης της μνήμης έχει "αναγκαστικά" πρόβλημα στη διαχείρηση καταλήγουμε να καταναλώνουμε άσκοπα πολύ μνήμη (ο chrome έχει κάνει ένα ωραίο κολπάκι επάνω στο θέμα).

Ερώτηση: Σε διάφορα site μου εμφανίζει τα γράμματα ως τετραγωνάκια (πχ troktiko). Έκδοση 64bit-linux. Έχει κανείς άλλος αυτό το πρόβλημα;

• Απαντ. 199
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Όχι και τόσο αστείο. Αν πχ ένα πρόγραμμα θέλει μία συνάρτηση από μια βιβλιοθήκη θα τη φορτώσει όλη (τη βιβλιοθήκη) στη μνήμη. Η βιβλιοθήκη αυτή με τη σειρά της μπορεί να φορτώνει άλλες βιβλιοθήκες κοκ.

Για το 99,9% των ρουτινών είναι αστείο και δεν υπάρχει λόγος να φορτώνει special επιπλέον βιβλιοθήκες για μία υπορουτίνα χωρίς αυτή να τρέχει καν.

Ρίξε μια ματιά στις βιβλιοθήκες που χρησιμοποιεί ο G.Chrome όταν τρέχει και σε αυτές του Opera, είναι η νύχτα με τη μέρα σε μέγεθος κι όμως ο Chrome χρησιμοποιεί τη μέρα με τη νύχτα σε RAM, αντίστοιχα. Αν δεν ήταν αστείο και ίσχυε πρακτικά αυτό που λέτε θα συνέβαινε τελείως το αντίθετο... :o

Για παράδειγμα, στο πόσο διαφορετικά λογισμικά είναι και πως δεν παίζει σύγκριση στη μνήμη, όπως έλεγα πριν, ο G.Chrome μόνος του μου χρησιμοποιεί περίπου 16 ΜΒ. Στον Opera περίπου 19 MB σβήνουν μόλις επιλέξεις αντί για κάποιο πλουραλιστικό skin το "Windows Native". Πιστεύω πια να έγινα κατανοητός στο πόσο διαφέρουν ως λογισμικά... :o

Δημοσ.

Για κάποιο λόγο σε άσχετες στιγμές δεν μπορώ να βάλω τόνους. Δεν έχει σημασία που γράφω, σε οποιοδήποτε κουτάκι ή ακόμη και στην μπάρα διευθύνσεων. Αν τον κλείσω και τον ξανανοίξω διορθώνεται, μέχρι να ξανακολλήσει πάλι. Η έκδοση που έχω είναι η τελευταία (6386).

Δημοσ.

Κάθισα σήμερα και διάβασα όλα μηνύματα για να δω τι λέει το πλήθος για να μπορέσω να πω και εγώ την γνώμη μου.

Πιστεύω ότι η επιλογή προγράμματος "Internet Explorer" έχει να κάνει :

Με τις γνώσεις μας, την κουλτούρα μας, και το γούστο μας.

Εγώ όταν βγήκε ο Firefox τον δούλευα σαν τρελός αλλά υπήρχε κάτι που δεν μου άρεσε και τον άφησα τελείως τώρα.

Ο Chrome καλός δεν λέω το Interface μου άρεσε πολύ γενικότερα τον απόρριψα και αυτόν.

Ο Safari δεν ξέρω πως τρέχει η νέα έκδοση η προηγούμενη που είχα βάλει στον υπολογιστή μου MS Windows 7 μου έκανε κάποια νερά και τον άφησα.

Και καταλήγω στον μοναδικό για μένα Opera :

Ο opera έχει τα πάντα από την μάνα του και είναι καλύτερος από τον κάθε Firefox με τα εκατομμύρια πρόσθετα του που τον κάνω ασταθή - ο opera από την έκδοση 4-5 Που ξεκίνησα να τον δουλεύω που δεν ήταν καν δημοφιλής όσο είναι σήμερα έχει μπει δυνατά στο παιχνίδι της αγορά.

Είναι ο μοναδικός που ακόμα και να μην έχεις κουμπιά στο ποντίκι για να πας μπρος πίσω σε πάει με συνδυασμό δεξί και αριστερό πλήκτρο ή κρατημένο το αριστερό και κίνηση του ποντικιού δεξιά αριστερά

έχει από την αρχή μέσα του:

πελάτη email - Torrent Client - Rss Client τώρα στης τελευταίες εκδόσεις έχει και πρόσθετες εφαρμογές που βασίζονται στο opera unite και κάνει αυτόματη εγκατάσταση αρχείων JavaScript (αφού ρυθμίσεις μόνο την τοποθεσία για να πάνε τα αρχειά για να ξέρει από που να τα τρέξει ) κάτι που στον Firefox δεν γίνεται χωρίς πρόσθετα...

Επίσης και κλείνω με αυτό γιατί θα γίνω κουραστικός είναι ο μοναδικός Browser που δέχεται φωνητικές εντολές χωρίς να κουράζεσαι να κάνεις κάτι με το πληκτρολόγιο και το ποντίκι ;)

Το εάν είναι βαρύ - σταθερό - ωραίο - λειτουργικό - η όχι έχει να κάνει με τον καθένα μας εάν θέλει να ρύθμιση κάτι να μάθει κάτι από το πρόγραμμά του η απλός να πατάει Next Next Next Finish και να δουλεύει με προσέγγιση κάποιου ποσοστού το εκάστοτε πρόγραμμα και όχι πραγματικά όπως θα μπορούσε να δουλέψει ;)

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και συγνώμη εάν σας κούρασα!

Δημοσ.
Για το 99,9% των ρουτινών είναι αστείο και δεν υπάρχει λόγος να φορτώνει special επιπλέον βιβλιοθήκες για μία υπορουτίνα χωρίς αυτή να τρέχει καν.

Εντελώς λάθος αυτό που λες, δε θα κάτσω να το εξηγήσω πάλι.

Ρίξε μια ματιά στις βιβλιοθήκες που χρησιμοποιεί ο G.Chrome όταν τρέχει και σε αυτές του Opera, είναι η νύχτα με τη μέρα σε μέγεθος κι όμως ο Chrome χρησιμοποιεί τη μέρα με τη νύχτα σε RAM, αντίστοιχα. Αν δεν ήταν αστείο και ίσχυε πρακτικά αυτό που λέτε θα συνέβαινε τελείως το αντίθετο... :o

Μάλλον δε διαβάζεις αυτά που γράφω διότι έγραψα πριν

...επειδή ο μηχανισμός απελευθέρωσης της μνήμης έχει "αναγκαστικά" πρόβλημα στη διαχείρηση καταλήγουμε να καταναλώνουμε άσκοπα πολύ μνήμη (ο chrome έχει κάνει ένα ωραίο κολπάκι επάνω στο θέμα).

Δοκίμασε να χρησιμοποιείς opera με πολλά tabs για πολύ μεγάλο διάστημα και κλείσε όλα τα tabs και δες πόση μνήμη χρησιμοποιεί.

Δημοσ.
Δοκίμασε να χρησιμοποιείς opera με πολλά tabs για πολύ μεγάλο διάστημα και κλείσε όλα τα tabs και δες πόση μνήμη χρησιμοποιεί.

Εσύ κατάλαβες λάθος, καμία σχέση με αυτό που συζητούσαμε. Άλλα λες και αλλού αναφερόμασταν, απλά. Μιλούσαμε για υπορουτίνες που είναι γραμμένες στον κώδικα αλλά δε θα χρησιμοποιηθούν καν (αυτές ο kapodistrias θεωρεί πως είναι η αιτία που "βαραίνει" το λογισμικό με την ύπαρξή τους ως εκτελέσιμος κώδικας και μόνο!), εσύ αναφέρεσαι σε υπορουτίνες που θα τρέξουν μία ή περισότερες φορές και σε θέματα διαχείρισης μνήμης. :-)

Δημοσ.

Εγώ να κάνω μια ερώτηση, υπάρχει τρόπος να αλλάξω το μενού του δεξί κλικ πάνω σε ένα σύνδεσμο; Αυτό που θέλω να κάνω είναι να μετακινήσω το άνοιγμα σε νέα καρτέλα στο παρασκήνιο ως πρώτη επιλογή.

Δημοσ.
το άνοιγμα σε νέα καρτέλα στο παρασκήνιο ως πρώτη επιλογή.

Το μεσαίο κλικ δε σου κάνει; Εγώ αυτό χρησιμοποιώ για το άνοιγμα σε νέα καρτέλα στο παρασκήνιο. Αν έχεις προσέξει στις ρυθμίσεις, στο shortcuts, έχει επιλογές για το μεσαίο κλικ.

Υ.Γ. Με τα πολλά ξέχασα να πω πως αν κάτι δε μου αρέσει καθόλου σε αυτή την έκδοση είναι το "Menu" που γράφει στο κουμπί "Ο" και σου κόβει πολύτιμο χώρο από τα tabs ως thumbnails. Αν και πολλοί διαμαρτυρήθηκαν γι αυτό στη beta, δυστυχώς το κράτησαν (ώρες ώρες τους πιάνει μια κουλαμάρα).

• Moderators
Δημοσ.

Χρήσιμα tips (τουλάχιστον για μένα ήταν χρήσιμα) (sorry άσχετα με τη συζήτηση περι μνήμης και διαχείρισής της :P).

1. Αλλαγή του μενού "Ο menu" στο παλιό απλό O εικονίδιο. Αυτό είναι απλό. Κάνουμε δεξί κλικ πάνω στο εικονίδιο και επιλέγουμε Customise -> Appearence... και από το παράθυρο που ανοίγει θέτουμε το Style σε "Images Only" και πατάμε Ok.

2. Πρώτη επιλογή στο context menu να είναι το Copy αντί για το Search (όπως παλιά). Αυτό είναι λίγο πιο περίπλοκο, οπότε όποιος το κάνει, καλό θα είναι να ξέρει γενικά τι κάνει... Επίσης στα υπόψιν, αυτό σε επόμενη έκδοση ενδέχεται να γίνει επιλογή από το menu του Opera.

α) Από το μενού Settings->Preferences->Advanced επιλέγουμε Toolbars και κάνουμε κλικ στο Opera Standard μέσα στο κουτί του "Menu Set-up". Στην συνέχεια επιλέγουμε Duplicate και επιλέγουμε τη νέα κόπια που δημιουργείται στο κουτί "Menu Set-up" θέτοντάς την ως "ενεργή". Πατάμε ok.

α1) Προαιρετικά μπορείτε να απενεργοποιήσετε και το checkbox "Double click text to display context menu" που είναι κάπως αντι-διαισθητικό -τουλάχιστον για το δικό μου τρόπο εργασίας.

β) Εντοπίζουμε έπειτα το νέο αρχείο ρυθμίσεων standard_menu (1).ini για το context menu που βρίσκεται στον φάκελο menu του φακέλου με το opera profile. Το ανοίγουμε για επεξεργασία με Notepad ή παρόμοιο software και στα sections [Link Selection Popup Menu] και [Hotclick Popup Menu] αλλάζουμε τη θέση των κομματιών που αναφέρονται στο Search με τα κομμάτια που αναφέρονται στο Copy.

Παράδειγμα:

>
[Link Selection Popup Menu]
Item, MI_IDM_DOCCOPY=Copy
Item, M_COPY_TO_NOTE=Copy to note
--------------------1
Item, MI_IDM_SELSEARCH="Hotclick search, 200,,, "Search Web""
Submenu, MI_IDM_SEARCH_DUMMY_PARENT, Internal Search With

και

>
[Hotclick Popup Menu]
Item, MI_IDM_DOCCOPY=Copy
Item, M_COPY_TO_NOTE=Copy to note
Platform Win2000-Unix-Mac-QNX, Feature Voice, Item, M_HOTCLICK_MENU_ITEM_SPEAK=Speak selection
--------------------1
Item, MI_IDM_SELSEARCH="Hotclick search, 200,,, "Search Web""
Submenu, MI_IDM_SEARCH_DUMMY_PARENT, Internal Search With

γ) Τέλος, απoθηκεύουμε το αρχείο (δεν αλλάζουμε το όνομα) και επανεκκινούμε τον Opera.

@dimitris2006 αυτό που ζητάς λογικά γίνεται με παρόμοιο τρόπο από τα sections [Link Popup Menu] και [Link Selection Popup Menu] στο αρχείο standard_menu (1).ini.

Παράδειγμα:

>
[Link Popup Menu]
Item, MI_IDM_MENU_PAGEBAR_LINK_IN_BG_PAGE="Open link in background page, -2, "urlinfo""
Item, M_BOOKM_ITEM_POPUP_MENU_OPEN="Open link, -2, "urlinfo""
Item, MI_IDM_MENU_PAGEBAR_LINK_IN_NEW_PAGE="Open link in new page, -2, "urlinfo""
--------------------1
Item, MI_IDM_HLITEM_GET_IN_NEW_WINDOW="Open link in new window, -2, "urlinfo""
Item, M_OPEN_BACKGROUND_WINDOW="Open link in background window, -2, "urlinfo""
--------------------2
Item, M_LINKS_PANEL_BOOKMARK_LINK="Add link to bookmarks, -2, "urlinfo""
Item, MI_IDM_POPUP_LINK_ADDRESS="Copy link, -2, "urlinfo""
Item, MI_IDM_SAVELINKDOCAS="Save link, -2, "urlinfo""
Item, M_SAVE_LINK_TO_DOWNLOAD_FOLDER="Download url, -2, "urlinfo""
--------------------
GhostItem, M_INSPECT_ELEMENT=Inspect element

Δημοσ.
1. Αλλαγή του μενού "Ο menu" στο παλιό απλό O εικονίδιο. Αυτό είναι απλό. Κάνουμε δεξί κλικ πάνω στο εικονίδιο και επιλέγουμε Customise -> Appearence... και από το παράθυρο που ανοίγει θέτουμε το Style σε "Images Only" και πατάμε Ok.

Όχι ρε φίλε, πλάκα μου κάνεις! :lol:

Ούτε καν μου πέρασε από το μυαλό να το πάω μέσω Appearence!

Ευχαριστώ γιατί μου την είχε δώσει λίγο με αυτό, χα.

Δημοσ.
Το μεσαίο κλικ δε σου κάνει; Εγώ αυτό χρησιμοποιώ για το άνοιγμα σε νέα καρτέλα στο παρασκήνιο. Αν έχεις προσέξει στις ρυθμίσεις, στο shortcuts, έχει επιλογές για το μεσαίο κλικ.

Απλά από συνήθεια θέλω με δεξί κλικ :-)

@dimitris2006 αυτό που ζητάς λογικά γίνεται με παρόμοιο τρόπο από τα sections [Link Popup Menu] και [Link Selection Popup Menu] στο αρχείο standard_menu (1).ini.

Παράδειγμα:

>
[Link Popup Menu]
Item, MI_IDM_MENU_PAGEBAR_LINK_IN_BG_PAGE="Open link in background page, -2, "urlinfo""
Item, MI_IDM_MENU_PAGEBAR_LINK_IN_NEW_PAGE="Open link in new page, -2, "urlinfo""
--------------------1
--------------------2
--------------------

Ευχαριστώ πολύ, το έφτιαξα !

Δημοσ.

Απλά από συνήθεια θέλω με δεξί κλικ :-)

Παράδειγμα:

>
[Link Popup Menu]
--------------------1
--------------------2
--------------------

Ευχαριστώ πολύ, το έφτιαξα !

Δημοσ.

Ξέρει κανείς πώς βλέπουμε τους αποθηκευμένους κωδικούς μας;

Εδώ υπάρχει ένα κενό νομίζω σε σχέση με άλλους browsers+xmarks, καθώς το Opera Link δεν συγχρονίζει κωδικούς παρά μόνο bookmarks.

Δημοσ.

Ξέρει κανείς πώς βλέπουμε τους αποθηκευμένους κωδικούς μας;

Εδώ υπάρχει ένα κενό νομίζω σε σχέση με άλλους browsers+xmarks, καθώς το Opera Link δεν συγχρονίζει κωδικούς παρά μόνο bookmarks.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...