Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 199
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Εάν είχαν βγάλει σε addon spell checker, opera link, opera turbo ktl...τότε ίσως ήταν και ο πιο ελαφρύτερος.

Νομίζω πως κάποιοι κρίνετε με λάθος τρόπο κάποια λογισμικά κι αυτό οφείλεται πχ στο ότι δε γνωρίζετε τα στοιχειώδη από προγραμματισμό. Από τη στιγμή που μια λειτουργία είναι απενεργοποιημένη (πχ spell checker) τότε δεν τρέχουν και υπορουτίνες που είναι γραμμένες στον κώδικα γι αυτή τη λειτουργία, συνεπώς δεν επηρεάζεται τίποτα. Δε "βαραίνει" κανένα λογισμικό επειδή στον κώδικά του είναι γραμμένες 1000 γραμμές παραπάνω, τα έχετε μπερδέψει λίγο και κυκλοφορεί πολύ μυθολογία σε τέτοια θέματα.

Τέλος πάντων.

Δημοσ.

Δηλαδή το μέγεθος της μνήμης δεν αυξάνεται;

Ο κώδικας αυτων των υπορουτινών δεν αποθηκεύεται κάπου στην μνήμη; Και ας μην τρέχει. Εσυ μιλάς για ταχύτητα ενώ εμείς για μνήμη.

Αλλά ακόμη και έτσι να ήταν θεωρώ τους ελέγχους αυτούς άσκοπους, μόνο και μόνο για διαφήμιση που ίσως επηρέαζουν στην ταχύτητα.

Οτιδήποτε περιττό επιβαρύνει είτε στην μνήμη είτε στην ταχύτητα. Το αν έχουν κάνει profiling και έχουν δει οτι είναι ασήμαντο το ποσοστό αυτό είναι άλλο θέμα.

Δημοσ.
Όχι στο opera στο πάνω μενού έχει Add-ons.

Πάτα στο opera unite ή στο opera link.

τα συγκεκριμένα δυο υπάρχουν ηδη ενσωματωμένα απλά όχι enabled .

αν πατήσεις πχ στο unite κάτω που δείχνει η φωτό θα σου ανοίξει το setup , στην ουσία οτι θα γίνει και αν πας tools - opera unite - enable

post-9947-129063103266_thumb.jpg

Δημοσ.

Ωραίος αλλά....

Πάτησα ατό που λές και που με οδήγησε με chrome :) :

Your browser does not run Opera Unite applications

Please download Opera Web browser before launching Opera Unite applications.

Δημοσ.
Ωραίος αλλά....

Πάτησα ατό που λές και που με οδήγησε με chrome :) :

Your browser does not run Opera Unite applications

Please download Opera Web browser before launching Opera Unite applications.

ε? :-D .

Δημοσ.
Δηλαδή το μέγεθος της μνήμης δεν αυξάνεται;

Ο κώδικας αυτων των υπορουτινών δεν αποθηκεύεται κάπου στην μνήμη; Και ας μην τρέχει. Εσυ μιλάς για ταχύτητα ενώ εμείς για μνήμη.

Αν εννοείς τη μνήμη που δεσμεύεται για τον κώδικα του εκτελέσιμου... τελείως αστείο.

Αν εννοείς τη μνήμη που θα δεσμευόταν και τις δομές που θα σχηματίζονταν για να τρέξουν οι υπορουτίνες, προφανώς και δε δεσμεύεται εφόσον δεν τρέχουν οι υπορουτίνες.

Δημοσ.
Αν εννοείς τη μνήμη που δεσμεύεται για τον κώδικα του εκτελέσιμου... τελείως αστείο.

Αν εννοείς τη μνήμη που θα δεσμευόταν και τις δομές που θα σχηματίζονταν για να τρέξουν οι υπορουτίνες, προφανώς και δε δεσμεύεται εφόσον δεν τρέχουν οι υπορουτίνες.

Εννοοώ το μέγεθος του code segment στην μνήμη όταν φορτώνεται το πρόγραμμα.

Δημοσ.
Εννοοώ το μέγεθος του code segment στην μνήμη όταν φορτώνεται το πρόγραμμα.

Είπαμε, αστείο. Επίσης αν θεωρείς πως θα είναι λιγότερος αυτός ο κώδικας αν προέρχεται από plugins, κάνεις λάθος.

Δημοσ.

Οχι δεν θεωρώ οτι θα ήταν μικρότερο από άλλα plugins. Προφανώς και αν προέρχονται από την ίδια την εταιρεία είναι καλύτερα.

Αλλά εξήγησέ μου το μεγάλο μέγεθος της μνήμης του browser;

Σε σχέση πάντα με παλαιότερες εκδόσεις όπως 10.10 αν θυμάμαι καλά.

Δημοσ.
Τότε εξήγησέ μου το μεγάλο μέγεθος της μνήμης του browser;

Τϊ σχέση έχει αυτό τώρα με το μέγεθος του κώδικα του εκτελέσιμου; Τα έχεις μπερδέψει λίγο. Γι αυτό μίλησα περί μυθολογίας νωρίτερα... :o

Αντικειμενικά δε μπορείς να πάρεις απάντηση χωρίς να γνωρίζουμε το source code και τί μηχανισμούς χρησιμοποιεί το ένα και το άλλο λογισμικό. Χοντρικά μπορούμε να κάνουμε μαντεψιές για τις προφανείς τεχνικές διαφορές (πχ τρόπος που γίνεται το memory cache, μηχανισμός για το skinning κι εκατοντάδες άλλα). Όμως, είναι δύο τελείως διαφορετικά λογισμικά που εργάζονται με διαφορετικό τρόπο, δεν έχουν τις ίδιες λειτουργίες και άρα δεν είναι ανταγωνιστικά ή συγκρίσιμα ως προς τον κώδικα, είναι άκυρη και άδικη σύγκριση. Τώρα αν εσένα δε σε ενδιαφέρουν πχ τα επιπλέον του Opera από τον G.Chrome και άρα ο G.Chrome είναι για σένα οικονομικότερος για τη RAM σου, επιλέγεις τον G.Chrome, τόσο απλά. Αυτό δε σημαίνει πως ο Opera απέτυχε γι αυτά που κάνει ως λογισμικό, εμένα πχ μου χρειάζονται πολλά από αυτά και δε με προβληματίζει η μνήμη.

:-)

Υ.Γ. Σχετικά με διαφορά από τη 10.10 εμένα μου συμβαίνει το αντίθετο, λιγότερη μνήμη βλέπω κατειλημμένη. Σημειωτέον πως υπάρχει χρόνια τώρα και ρύθμιση για το memory cache του Opera (unique feature, μη ξεχνιόμαστε).

Δημοσ.

Εγώ λέω οτι σε σχέση με προηγούμενες εκδόσεις έχουν προστεθεί νέες λειτουργίες που μπορεί να επιβαρύνουν τη μνήμη.

Τεσπά ας κάνει την μέτρηση ο καθένας στο δικό του pc και ας αποφασίσει ο ίδιος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...