Jastonas Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Καλημέρα. Είμαι καιρό φαν iPhone και θέλω να πάρω android αλλά βλέπω πως είναι λίγο σαν το linux. Πολλές επιλογές, πολύ customize κτλ κτλ. Ήθελα να ρωτήσω ποιά είναι τα βασικά που πρέπει να ξέρεις κάποιος για το android. Π.χ., το root είναι το αντίστοιχο του jailbreak ή unlock? Το κάθε κινητό έρχεται με customized software? Είδα κάτι για sense UI και TouchWiz. Ότι πληροφορία έχετε είναι ευπρόσδεκτη
Nomedor Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Εξαρτάται τι λεφτά θες να δώσεις. Τα αξιόλογα μοντέλα είναι τα παρακάτω Wildfire ~320 --> έχει το htc sense Legend ~ 430 --> έχει το htc sense Desire ~ 450 --> έχει το htc sense Galaxy S ~600 --> έχει το κακάσχημο touchwiz αν και λειτουργικό Nexus One ~650 --> έχει το αρχικό UI του android Το wildfire μικρό σε δυνατότητες αλλά συμπαθητικό και φτηνό. Αλλά χωρίς μέλλον, άντε να πάρει το froyo. Το legend δεν υπάρχει λόγος γιατί το desire είναι πολύ καλύτερο με ελάχιστα λεφτά παραπάνω κατά τα άλλα καλό. Το desire άκρως δελεαστικό για τα λεφτά του και ίσως το πιο ισορροπημένο από θέμα τιμή/απόδοσης αλλά δεν έχει το development του nexus αν και κάτι έχει . Άγνωστο αν θα πάρει το gingerbread αν και καλύπτει τις απαιτήσεις. Το Galaxy είναι το δυνατότερο από θέμα hardware αλλά πρέπει να πάρει το froyo για να στρώσει (σε λίγους μήνες δηλαδή) και είναι και λίγο τσιμπημένο. Η samsung έχει το χειρότερο software support αν και υποσχεθήκανε το froyo άγνωστο για το gingerbread αν και υπερκαλύπτει τις απαιτήσεις. Aν αποκτήσει την μισή unofficial υποστήριξη του nexus τότε θα είναι όλα τα λεφτά. Το nexus δεν ήρθε ποτέ ελλάδα και είναι υπερκοστολογημένο, είναι ελαφρός κατώτερο από το desire αλλά έχει την software υποστίριξη από την ίδια την google και παίρνει πρώτο τις αναβαθμίσεις. Έχει τρελό unofficial support και αν είσαι πειραχτήρι με τα κινητά πρέπει να το πάρεις οπωσδήποτε. Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλο κινητό με τόση υποστήριξη από τον κόσμο. Το root είναι κάτι σαν τον λογαριασμό administrator του pc, για να μπορέσεις να τρέξεις κάποιες πιο εξειδικευμένες εφαρμογές αλλά και να μπορείς να κάνεις ότι θες στο κινητό σου πρέπει να το βάλεις με πλάγιους τρόπους αφού για λόγους "ασφαλείας" δεν το έχεις.
Jastonas Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 nomedor πολύ ευχαριστώ. Με δελεάζεις πολύ που μου λες για nexus και πείραγμα.. αλλά πολλά τα λεφτά άρη! Λίγο που έχω δει από reviews χαρακτηρηστικά κτλ κτλ σκέφτομαι desire vs galaxy και το galaxy μεταχειρισμένο κάτω από 500 δεν υπάρχει ενώ το desire παίζει και σε 360... Ποιό είναι το πρώτο πράγμα να κάνεις όταν πάρεις android? Στο iphone ας πούμε ήταν το jailbreak... cydia... hackulous + installous...
Nomedor Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Για να κάνεις εγκατάσταση εφαρμογές εκτός του market δεν χρειάζεται σπάσιμο. Αν έπαιρνα πάντως το desire το πρώτο πράγμα που θα έκανα είναι να του βάλω custom rom για να μπορώ να εγκαταστήσω εφαρμογές στην sd γιατί η εσωτερική μνήμη που έχει για εφαρμογές είναι πολύ λίγη. Κατά τα άλλα δεν ξέρω και πολλά για αυτό. Αν θες να καείς ξεκίνα το διάβασμα εδώ. Αν δεν κάνω λάθος ο cyanogen θα βγάλει την 6η έκδοση rom (froyo) και για desire που σημαίνει, όλα τα λεφτά. Το galaxy είναι όλα τα λεφτά σαν hardware αλλά για μένα δεν αξίζει αν δεν αποκτήσει unofficial υποστήριξη. Αν ας πούμε έβγαζε για αυτό o cyanogen rom τότε θα σου έλεγα με κλειστά τα μάτια.
Skylined Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Οι διαφορές του desire και του nexus 1 είναι αμελητέες οπότε οποιοσδήποτε θέλει να σώσει 200 ευρώ πάει για το desire. Το οποίο έχει επίσης πολύ καλή ανεπίσημη υποστήριξη, π.χ. ενεργοποίησαν wifi n και προχωράνε με την κάμερα.
oldnew Δημοσ. 2 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2010 Αμελητεες δεν τις λες τις διάφορες.. Μόνο την οθόνη να βάλεις.. Πάντως σε σχέση με samsung εμπιστευομαι πολύ περισσότερο την htc. Και λόγω της πολύ μεγαλύτερης υποστήριξης σε custom rom κλπ. Έχοντας δει και τα 2 πάντως , θα έπαιρνα το samsung για την οθόνη του και μόνο. (μέγεθος και ποιότητα εικόνας) Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app
Skylined Δημοσ. 2 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2010 Μπερδεψες το nexus1 με το galaxy. Tα nexus και desire έχουν την ίδια οθόνη και είναι στην ουσία το ίδιο κινητό. Το ένα έχει δεύτερο μικρόφωνο και υποστήριξη για τα αμερικάνικα δίκτυα ενώ το desire έχει λίγη περισσότερη μνήμη και το user interface της HTC. Aυτες είναι οι διάφορες τους. Και φυσικά η εξωτερική τους εμφάνιση
Moderators stormrain Δημοσ. 2 Ιουλίου 2010 Moderators Δημοσ. 2 Ιουλίου 2010 Παιδια με το x10 τι παιζει? Εχει καμια υποστηριξη ή μπα? Σκεφτομουν να αλλαζα το hd2 μου με καποιο android, αλλα εχω συνηθισει την οθονη και δεν θελω να πεσω κατω απο τις 4 ιντσες. Οποτε ως επιλογες αυτην τη στιγμη εχω το xperia και το Galaxy... Στο παρελθον ειχα το omnia και δεν θα ελεγα πως ειμαι ευχαριστημενος απο την ποιοτητα κατασκευης της samsung. Aπο την αλλη για το x10 δεν εχω ακουσει τα καλυτερα, αλλα δεν ξερω αν ειναι λογω της εκδοσης του λειτουργικου. Τελος κατι βασικο που ισως θεωρηθει χαζη ερωτηση. Το android εχει καλα λεξικα στα ιταλικα και στα αγγλικα? Δεν το εχω ψαξει και ιδιαιτερα, παντως στα wm τα slovoed και msdicts θεωρουνται κορυφαια και θα με ενδιεφερε κατι αναλογο αν προχωρουσα στην αλλαγη.
damastes Δημοσ. 2 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2010 Εχει καμια υποστηριξη ή μπα? Κοίτα εδώ http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=617 Το android εχει καλα λεξικα στα ιταλικα και στα αγγλικα? καταρχάς έχει το google translate. Αν θές κάτι ποιο εξιδικευμένο βλέπω οτι έχει collins λεξικα απο την Mobile Systems και τα slovoEd που ανάφερες. Είναι και δωρέαν απο οτι βλέπω. Οσο για το HD2, μόλις πρόσφατα έκαναν αρκετά νεα βήματα για να του φτιάξουν μια λειτουργική android rom, νομίζω θα δούμε σύντομα κάτι καλό.
Nomedor Δημοσ. 2 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2010 Μακριά από το Χ10 δεν αξίζει τα λεφτά του. Ούτε multitouch δεν υποστηρίζει λόγο hardware. Ανάμεσα σε αυτό και το galaxy δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης.
oldnew Δημοσ. 2 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2010 Μπερδεψες το nexus1 με το galaxy. Οπ.. έχεις δίκιο. Το x10 είναι ένας βασικός λόγος που είχα αρνητική γνώμη για τα android. Δεν αξίζει. Βέβαια με μια πιθανή αναβάθμιση ίσως μεταμορφωθεί. Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app
Nomedor Δημοσ. 2 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2010 Μπααααα! Το desire είναι πιο φτηνό και έχει amoled οθόνη, mutitouch, htc sence είναι πολύ πιο μπροστά σε αναβάθμιση... κυρίως γιατί είναι αδερφάκι του nexus. Στο x10 ανακοίνοσαν ότι θα πάει σε 2.1 αλλά το desire λογικά θα πάρει νωρίτερα την 2.2 από ότι το x10 την 2.1
oldnew Δημοσ. 2 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2010 Καλά σε αυτά συμφωνώ απόλυτα. Το μόνο συν του x10 και ο λόγος που το έχουν προσέξει τόσοι πόλοι είναι το design που είναι πολύ μπροστά σε σχέση με την πλαστικουρα του desire. Γι αυτο άμα κοιτάξεις την πατησανε πόλοι που δεν ξέρανε και το πήρανε λόγω ομορφιάς, και τώρα έχουν βγει ένα σωρό αγγελιες που το πουλάνε μόλις κατάλαβαν τι παίζεται. Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2010 Καλησπέρα κι απο 'μένα. Απόκτησα πρόσφατα ένα htc desire, και αρχίζω να ψάχνω το android. Παρ' όλο που τόσο καιρό ήμουν συνηθισμένος με το iPod touch και το λειτουργικό της Apple, και εξοικειωμένος με τα προγράμματα, jailbreak και όλα τα σχετικά, μου αρέσει και το android, με ένα παράπονο μόνο που δεν ξέρω αν υπάρχει λύση: το customization! Στο iPhone με jailbreak μπορείς να πειράξεις το theme, να βάλεις custom εικονίδια, και γενικώς να βελτιώσεις πολύ την εμφάνιση και να ξεφορτωθείς αυτή τη μαυρίλα. (Με το iOS 4 το background αλλάζει, αλλά τα πολλές φορές άσχημα εικονίδια των εφαρμογών είναι πρόβλημα). Υπάρχει τρόπος στο android να αλλάξω τα εικονίδια των εφαρμογών? Βρήκα ένα app, το betterCut, το οποίο δίνει αυτή τη δυνατότητα, είναι όμως διαθέσιμο μόνο στο αμερικάνικο market (επι πληρωμή). Γνωρίζετε κάποιον άλλο τρόπο για αλλαγή των εικονιδίων? (Χωρίς root ακόμα καλύτερα)..
damastes Δημοσ. 2 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2010 για δοκίμασε αυτό, διάβασα οτι είναι μια δωρεάν ενναλακτική για το bettercut FolderOrganizer lite [abcOrg] Organize Applications, Bookmarks and Contacts using labels and create home folders with custom icons. You can easily create a "label shortcut" (similar to folders) on Android home: long touch on home and select shortcut. κατέβασε icons απο το μαρκετ ή http://sites.google.com/site/themonsterstack/eclair_icons.png μπορείς να τα κάνεις edit, και σώστα σε png και 48χ48 αν δεν σε ικανοποιεί η εύκολη λύση με root είναι market enabler και αγοράζεις το buttercut
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.