Προς το περιεχόμενο

Πρόταση laptop με καλή μπαταρία

13postures

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας και καλό καλοκαίρι να έχουμε.

Θα αγοράσω λάπτοπ και τα βασικά πράγματα που με ενδιαφέρουν είναι δύο:

1. Να έχει η μπαταρία όσο μεγαλύτερη διάρκεια ζωής γίνεται (με συνεχείς φορτίσεις-εκφορτίσεις). Δεν μιλάω για διάρκεια λειτουργίας του φορητού αλλά για διάρκεια ζωής της μπαταρίας μέχρι να τα φτύσει.

2. Να κοστίζει όσο πιο φτηνά γίνεται η αγορά νέας μπαταρίας.

Αν και θα το προτιμούσα, δεν είναι απαραίτητο να ισχύουν και οι δύο παραπάνω προϋποθέσεις.

Ποια μάρκα laptop έχετε να προτείνετε με βάση την εμπειρία σας;

EDIT1:

ΧΡΗΣΗ ΛΑΠΤΟΠ:

Ο λάπτοπ πρόκειται να λειτουργεί κυρίως εκτός πρίζας και για αυτό ζητάω τις παραπάνω προϋποθέσεις. Η χρήση του θα είναι κυρίως για ελαφρά σχετικά πράγματα: wifi, browsing, emails, word processing, κανένα περιστασιακό torrenting και καθόλου παιχνίδια. Άντε να δω και καμιά ταινία στο τσακίρ κέφι...

EDIT2:

Ενδιαφέρομαι για λάπτοπ μόνο και όχι νέτμπουκ.

Δημοσ.
Γεια σας και καλό καλοκαίρι να έχουμε.

Θα αγοράσω λάπτοπ και τα βασικά πράγματα που με ενδιαφέρουν είναι δύο:

1. Να έχει η μπαταρία όσο μεγαλύτερη διάρκεια ζωής γίνεται (με συνεχείς φορτίσεις-εκφορτίσεις). Δεν μιλάω για διάρκεια λειτουργίας του φορητού αλλά για διάρκεια ζωής της μπαταρίας μέχρι να τα φτύσει.

2. Να κοστίζει όσο πιο φτηνά γίνεται η αγορά νέας μπαταρίας.

;

Ομολογώ ότι δεν έχω ακούσει πιο περίεργη προϋπόθεση για αγορά λαπτοπ. Έχω την εντύπωση ότι κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί την διάρκεια ζωής της μπαταρίας σου καθώς είναι ένα πολυσύνθετο θέμα με πολλούς παραμέτρους. Γι' αυτό ακριβώς τον λόγο και η εγγύηση που δίνουν οι κατασκευαστές για την μπαταρία πολύ σπάνια ξεπερνάει τους 6 μήνες. Σε πολύ γενικές γραμμές η γνώμη μου είναι να προτιμήσεις μηχάνημα με Ultra voltage επεξεργαστή ώστε να σου κρατάει όσο το δυνατόν περισσότερο η μπαταρία ακόμη και όταν αρχίσει να πέφτει η απόδοση της.

Μια φτηνή πρόταση είναι η σειρά timeline της ACER σε διάφορες διαστάσεις (11.6", 13.3", 14" , 15") όπου η αυτονομία μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 7-8 ώρες με wifi και σερφάρισμα.

Δημοσ.

ΧΡΗΣΗ ΛΑΠΤΟΠ:

Ο λάπτοπ πρόκειται να λειτουργεί κυρίως εκτός πρίζας και για αυτό ζητάω τις παραπάνω προϋποθέσεις. Η χρήση του θα είναι κυρίως για ελαφρά σχετικά πράγματα: wifi, browsing, emails, word processing, κανένα περιστασιακό torrenting και καθόλου παιχνίδια. Άντε να δω και καμιά ταινία στο τσακίρ κέφι...

Ομολογώ ότι δεν έχω ακούσει πιο περίεργη προϋπόθεση για αγορά λαπτοπ. Έχω την εντύπωση ότι κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί την διάρκεια ζωής της μπαταρίας σου καθώς είναι ένα πολυσύνθετο θέμα με πολλούς παραμέτρους. Γι' αυτό ακριβώς τον λόγο και η εγγύηση που δίνουν οι κατασκευαστές για την μπαταρία πολύ σπάνια ξεπερνάει τους 6 μήνες. Σε πολύ γενικές γραμμές η γνώμη μου είναι να προτιμήσεις μηχάνημα με Ultra voltage επεξεργαστή ώστε να σου κρατάει όσο το δυνατόν περισσότερο η μπαταρία ακόμη και όταν αρχίσει να πέφτει η απόδοση της.

Έχεις δίκιο σε αυτά που λες. Δεν ζητάω όμως από κανέναν σας να μου εγγυηθεί τίποτα. Απλά να καταθέσετε αυτά που γνωρίζετε. Διάβασα το thread Ποιό Laptop προτιμάτε και γιατί; όπου αναφέρεται ότι οι Toshiba, για παράδειγμα, δεν έχουν καλές μπαταρίες. Σε ένα παλιό λάπτοπ που είχα (hp compaq nx6125), η μπαταρία έχασε μέσα σε 2 χρόνια το 80% της χωρητικότητας της. Όταν πήγα στην αντιπροσωπεία να αγοράσω νέα άκουσα ένα εξωφρενικό ποσό (>200, δεν θυμάμαι ακριβώς) και δεν πήρα τίποτα φυσικά.

Άρα, αυτό που με νοιάζει είναι να αντέχει η μπαταρία σε εκτός πρίζας χρήση. Τώρα αν όλες οι μπαταρίες αντέχουν λίγο-πολύ το ίδιο, είναι φυσικό να ρωτήσω ποια εταιρία πουλάει πιο φτηνά την μπαταρία της μιας και θα την επισκευτώ σύντομα :P.

Δημοσ.

ωραία άρα μπορείς να πας σύμφωνα με την χρήση που λες και σε ενα netbook με 11",12" οθόνη, εκτός και αν θές μεγαλύτερη ή κάτι ποιο δυνατό

Δημοσ.
ωραία άρα μπορείς να πας σύμφωνα με την χρήση που λες και σε ενα netbook με 11",12" οθόνη, εκτός και αν θές μεγαλύτερη ή κάτι ποιο δυνατό

Παιδιά δεν ενδιαφέρομαι για νέτμπουκ, μόνο λάπτοπ. Ξέχασα να το διευκρινίσω αυτό. :o

Δημοσ.

Εγω εχω το asus f5 enternemaint system η μπαταρια κρατησε 2 χρονια αλλα χωρις ξεφορτησματα τωρα αν το ξεφωρτιζεις συνεχεια οπως λες οτι θα κανεις θα κρατησει αρκετα

Δημοσ.
Εγω εχω το asus f5 enternemaint system η μπαταρια κρατησε 2 χρονια αλλα χωρις ξεφορτησματα τωρα αν το ξεφωρτιζεις συνεχεια οπως λες οτι θα κανεις θα κρατησει αρκετα

Πήρες νέα μπαταρία μετά τα δύο χρόνια (και αν ναι, πόσο κόστισε) ή το έχεις μόνιμα στο ρεύμα;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...