zoranb Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Θέλω να ρωτήσω κάποια για το πως πάει η συνεργασία στο ίδιο πρόγραμμα αυτό (Word) όμως σε διαφορετικές πλατφόρμες, και αναφέρομαι πάντα για προβλήματα με τις γραμματοσειρές στα Ελληνικά κείμενα. Δηλαδή έχω ένα αρχείο στο Mac και πρέπει να το μεταφέρω στο pc για περεταίρω διορθώσεις, μπορεί να συναντήσω κάποιο πρόβλημα; Τί είδους και τί πρέπει να προσέξω ώστε τα αρχεία που μεταφέρονται στις δύο πλατφόρμες αυτές να μην συναντούν προβλήματα; Thanx Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Don.Matis Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Καλημέρα zoranb, θα σου απαντήσω εγώ μιας και η επιχείρηση που έχω κάνει ακριβώς αυτό: "γράφουμε κείμενα σε pc και σε mac με βάση το word και αυτά θα πρέπει να ανοίγουν και από τα δύο χωρίς το παραμικρό πρόβλημα". Αν χρησιμοποιήσεις μια από τις κλασσικές γραμματοσειρές της microsoft (π.χ. arial) και η ρύθμιση περιθωρίων σου είναι ίδια και στις δύο πλατφόρμες δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα. Εγώ προσωπικά αποθηκεύω τα πάντα σε .doc και όχι .docx λόγω του ότι χρησιμοποιούμε και word 2003 σε ένα pc. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Loser Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 εγώ πάλι έχω εντελώς αντίθετη άποψη, office 2008 μια πονεμένη ιστορία πάρα πολλές ασυμβατότητες σε ότι αφορά formating-cross references-πολύπλοκα σχήματα-review comments κ.α. ακόμα χειρότερα μάλιστα είναι τα γραφήματα του excel. Το ποιο αστείο που μου έχει συμβεί είναι να θέλω να αντιγράψω graphs του excel στο word. Αν το κάνω από το PC όλα καλά, αν το κάνω στο mac τότε πολλές φορές αν το νέο word αρχείο το ανοίξω σε PC μπορεί να λείπουν διάφορες καμπυλές από τα graphs! Για πολύ καιρό αναγκαζόμουν πολλά docs να τα δουλεύω μόνο σε windows. Οφείλω να ομολογήσω όμως ότι τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα αν αποθηκεύεις σε docx, xlsx,... και όχι σε doc,xls,... ενώ πολύ-πολύ-πολύ μεγάλη διαφορά έχει η νέα έκδοση office για mac (2011 - κυκλοφορεί beta δεξιά και αριστερά) όπου από τότε που την χρησιμοποιώ (1,5 μήνα περίπου) δεν έχω παρατηρήσει τα παραπάνω προβλήματα και πλέον δουλεύω ελεύθερα τα αρχεία μου στο mac Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Don.Matis Δημοσ. 2 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2010 ...δεν μπορώ να φέρω αντίρρηση στα λεγόμενά σου loser γιατί εγώ αναφέρθηκα καθαρά σε κείμενα Word με την μορφοποίησή τους. Δεν έχω δοκιμάσει να περάσω γραφήματα κ.λ.π. οπότε σ' αυτό κάτι παραπάνω ξέρεις... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zoranb Δημοσ. 2 Ιουλίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2010 κ εμένα δεν με ενδιαφέρει να περάσω γραφήματα κλπ. μόνο το word με ενδιαφέρει, οπότε λέτε πως είμαι οκ ε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Don.Matis Δημοσ. 2 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2010 Ναι μια χαρά θα είσαι!! Προχώρα άφοβα και αν τυχόν συναντήσεις κανένα πρόβλημα, εδώ είμαστε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
daniel's_saving_grace Δημοσ. 2 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2010 Στα απλά το word θα είναι οκ. Στα δύσκολα θα δεις προβληματάκια. Εκτός και αν θες το word μόνο ως κειμενογράφο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zoranb Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 ποιά εννοείς απλά κ ποιά δύσκολα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
daniel's_saving_grace Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 "Δύσκολα" που μου έχουν βγάλει πρόβλημα είναι πίνακες με εικόνες και λεζάντες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexioualexios Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 στον όφις στα windows εχεις την επιλογή να αποθηκεύσει και την ή τις γραμματοσειρές που χρησιμοποίησες. Δε το έχω κάνει ποτέ. Αλλά λογικά αν ρίξεις τις γραμματοσειρές του όφις (windows) στο όφις (mac) δε θα βλέπει το κείμενο ΟΚ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.