Skylined Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Παλιά, όταν είμουν παιδί, θυμάμαι που είχα δοκιμάσει αυγά από αλανιάρες κότες του χωριού τα οποία ήταν απίστευτα πιο νόστιμα από τις εξάδες του σ.μ. Και η χωριάτικη ντομάτα δεν πήγαινε πίσω, μιλάμε για "τρελή" γεύση, την έτρωγες σκέτη και απολάμβανες. Πέρασαν χρόνια, ξέχασα τις χωριάτικες ντομάτες και τα χωριάτικα αυγά και αγόραζα "κανονικά" τρόφιμα από το σ.μ. όπως κάνει ο πολύς ο κόσμος. Μία μέρα το σούπερ μάρκετ (σ.μ. για όσους δεν έχουν καταλάβει ακόμα) είχε ξεμείνει από "κανονικά" αγγουράκια και είχε μόνο οργανικά τα οποία ήταν 50% ακριβότερα. "Δεν πειράζει μία φορά να δώσω ελάχιστα λεφτά παραπάνω" σκέφτηκα και αγορασα ένα. Σε καμία όμως περίπτωση δεν είμουν προετοιμασμένος γι' αυτό που ακολούθησε.. Δίνω την πρώτη δαγκωνιά στο αγγουράκι και έπαθα πλάκα, η γεύση έκανε πανηγύρι μέσα στο στόμα μου, είδα το φως το αληθινό, αμέσως σκέφτηκα πως αυτά που έτρωγα μέχρι τότε ήταν ομοιώματα αγγουριού και όχι το αληθινό προϊόν. Κάπως έτσι, λόγω τύχης δηλαδή, άρχισα να δοκιμάζω οργανικά προϊόντα. Δοκίμασα φακές και έπαθα ακόμα μεγαλύτερη πλάκα, οργανικό χούμους, καρότα, ρύζι, μαρούλια, μπανάνες, σάλτσες και δε συμμαζεύεται. Από την πρώτη δοκιμή διαπίστωσα ότι τα οργανικά φαγητά είναι σαφώς πολύ ανώτερα, και όχι μόνο αυτό, αλλά από τη στιγμή που δοκίμασα ένα οποιοδήποτε οργανικό προϊόν αδυνατούσα μετά να φάω το μη-οργανικό αντίστοιχό του γιατί μου φαινόταν εξαιρετικά αηδία (!!!) πράγμα που μου φάνηκε πολύ απίστευτο γιατί τόσα χρόνια έτρωγα κανονικά αυτά τα φαγητά που τώρα δεν - κατέβαιναν - με - τίποτα. Πλέον σχεδόν όλες οι τροφές που καταναλώνω είναι οργανικές. Κανείς άλλος/καμία άλλη εμπειρία με οργανικά προϊόντα;
klainmaingr Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Οργανικά προΐόντα δεν έχω πάρει ποτέ απο σούπερ μάρκετ αλλα έχει τύχει δεκάδες φορές να καταναλώσω δίπλα-δίπλα ντομάτα απο μανάβη και ντομάτα απο μπαξέ. Η διαφορά είναι πραγματικά χαοτική. Ιδιαίτερα στις ντομάτες, οι μαζικής παραγωγής είναι σχεδόν τερατόμορφες και εσωτερικά και εξωτερικά. Καμία σχέση με ντομάτα. Όλο αυτό με πάει ένα βήμα πιο κοντά στο επόμενο κοινωνικό μου πείραμα.. Ζωή στο χωριό...
umaga Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 παντος παιδια καλα θα κανετε να ασχολιθειτε λιγο οσοι μπορειτε φυτεψτε ντοματες πιπεριες κλπ για ολα αυτα υπαρχουν διαφορες ποικιλιες φυτεψτε και κανα δεντρο λεμονιες πορτοκαλιες.... ετσι εκτως του οτι ξερεις τι τρως, παιρνεις και τη χαρα της δημιουργειας
chaplin1981 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 παντος παιδια καλα θα κανετε να ασχολιθειτε λιγο οσοι μπορειτεφυτεψτε ντοματες πιπεριες κλπ για ολα αυτα υπαρχουν διαφορες ποικιλιες φυτεψτε και κανα δεντρο λεμονιες πορτοκαλιες.... ετσι εκτως του οτι ξερεις τι τρως, παιρνεις και τη χαρα της δημιουργειας αυτο ακριβως που εχει κανει ο πατερας μου.εχει τα παντα.μεχρι και καλαμποκια εχει τωρα.παρ'ολο που ειναι δημισιος υπαλληλος και εχει 60αρισει εχει μερακι.οποτε ειναι προσωπικο γουστο του καθενος.
evabb Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 προσωπικα αρνουμαι να αγορασω γιαουρτι που δεν ειναι bio και καπνιστο σολωμο. τρελη διαφορα στην γευση. πριν κανα μηνα πηρα κρεμμυδια bio και αρχισαν να βλαστενουν μεσα στην κουζινα
De@th L0rd Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 παντος παιδια καλα θα κανετε να ασχολιθειτε λιγο οσοι μπορειτεφυτεψτε ντοματες πιπεριες κλπ για ολα αυτα υπαρχουν διαφορες ποικιλιες φυτεψτε και κανα δεντρο λεμονιες πορτοκαλιες.... ετσι εκτως του οτι ξερεις τι τρως, παιρνεις και τη χαρα της δημιουργειας Από όσα είπες για να είναι οργανικά, πρέπει να είναι και ο σπόρος αυθεντικός και όχι υβρίδιο. Γιατί αν φυτέψεις υβρίδιο, είτε με φυτοφάρμακα είτε χωρίς, τα ίδια σκατά θα είναι. Α και τα λιπάσματα δεν κάνουν κακό, στοιχεία είναι. Αυτά που κάνουν ζημειά στη γεύση είναι : 1) Υβριδικός Σπόρος 2) Διασυστηματικά φυτοφάρμακα εντομοκτόνα 3) Εντομοκτόνα εξωτερικής χρήσης. Πηγή: Εκ πείρας.
umaga Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 αφου ραντιζουν ακομα και με lanate..... αυτο τα λεει ολα...
Sylvia88 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 ΑΑΑ καλά ...το αυγό του κτηνοτρόφου που είναι 20χλμ έξω από την πόλη μου ΔΕΝ ΣΥΜΜΑΖΕΥΕΤΑΙ...το βράζεις και ο κρόκος παίρνει ένα κίτρινο χρώμα ηλίου...όχι σαν τα άλλα που είναι πορτοκαλί από το σουπερμάρκετ... Για ντομάτες αγγούρια παραγωγής ΓΙΑΓΙΑ-ΠΑΠΠΟΥΣ.Α.Ε. δεν το συζητάω....η γεύση,το μέγεθος και το χρώμα απέχει έτη φωτός από τα άλλα τα ραντισμένα...άσε που σε εμάς τα φέρνουν σχεδόν όλα από την Ισπανία και τα Γερμανικά είναι 70% ακριβότερα(βιολογικά)...άμα δεν έχεις την άνεση να αγοράζεις οργανικά εντάξη,συμβιβάζεσαι και έτσι (άλλωστε το έχουμε συνηθίσει)...αλλά να λέμε και την αλήθεια,οι τιμές πολλές φορές με σοκάρουν Δεν γίνεται την φρέσκια φράουλα ενός κιλού να την έχεις 3,90 και την ραντισμένη 1,20 Οπως είπα πάντος....εξαίρεση κάνω στα αυγά που τα αγοράσω φρέσκα και σε βιολογικό γάλα...και ούτε ντομάτες δεν τρώω μόνο όταν πάω στο χωριό και είναι φρέσκα από τον κήπο :o
Skylined Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Όλο αυτό με πάει ένα βήμα πιο κοντά στο επόμενο κοινωνικό μου πείραμα.. Ζωή στο χωριό... Εγώ είμαι για παρυφές/περίχωρα πόλης: και χωριάτικο περιβάλλον, και η πόλη σε απόσταση αναπνοής. πριν κανα μηνα πηρα κρεμμυδια bio και αρχισαν να βλαστενουν μεσα στην κουζινα μέσα στο ψυγειο (!) βλάστησαν όχι ένα αλλά δύο Δεν γίνεται την φρέσκια φράουλα ενός κιλού να την έχεις 3,90 και την ραντισμένη 1,20 Μπορεί να βαράνε τις τιμές, δε γνωρίζω, πάντως τα μη ραντισμένα/λιπασμένα έχουν μικρότερες αποδώσεις ανά στρέμα γι αυτό είναι πιο ακριβά. Για μένα προσωπικά αν και συμφωνώ ότι οι τιμές είναι υψηλές δεν τίθεται θέμα επιλογής. Απ' ότι βλέπω δεν είμαι ο μόνος που έχει πάθει πλάκα με τα βιολογικά/οργανικά (για να απαντήσω στο De@th L0rd) προϊόντα. Τα οποία να σημειωθεί ότι μπορείς να τα ξεχωρίσεις από τις απομιμήσεις. Π.χ. δοκίμασα δύο τοματοπολτούς με την ένδειξη organic. Τον έναν τον μυρίζεις και δεν θέλεις να ξεκολλήσεις τη μύτη απ' το γυάλινο βαζάκι, ενώ με το που μυρίζεις τον άλλον αμέσως κάνεις "πιφ!". Εύκολα πράματα
SilverCloak Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Ναι, bio my ass. Μη κοιτάτε την ετικέτα μόνο. Δοκιμάστε το προιόν να σχηματίσετε άποψη. Για αντιπαράδειγμα θα πω τη μεγάλη γνωστή ιταλική εταιρία βιολογικών προιόντων. Άσε, να μην τη πω. Κατά τα άλλα, το γιαγιά-παππούς ΑΕ πήγε να με στείλει :lol: Για το τέλος να πω τη χαρά που έχω ανακαλύψει τον τελευταίο καιρό: Κομμένες οι μπούρδες από το σ.μ. που λέει και ο Caught Somewhere in Time. Πηγαίνετε λαϊκή! Θέλει αρκετά XP (experience points, όχι windows) να βρεις το καλό το πράμα, αλλά με λίγες βδομάδες trial and error θα έχετε ένα άλλο αποτέλεσμα. Δεν πα να λέει bio το σ.μ. σαν τις ντομάτες του Κρητικού (που λέει ότι είναι bio - δε με νοιάζει) έχω να φάω από τότε που η παραπάνω ΑΕ έκλεισε. Και έχω δοκιμάσει όλα τα bio προϊόντα σε όσα μεγάλα σμ υπήρχαν.
Skylined Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 Ο Caught Somewhere in Time και λίαν συντόμως Freed from Time έχει δοκιμάσει πολλά προϊόντα με την ένδειξη οργανικό/βιολογικό και μόνο μία φορά βρήκε ένα που δεν πληρούσε τις προδιαγραφές. Ούτως ή άλλως δεν είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κάποιος το προϊόν που δεν έχει φάει χημικά, η διαφορά στη γεύση είναι πολύ χτυπητή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.