Προς το περιεχόμενο

Πώς να λιώσω την σοκολάτα;...


nickarmy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

για να προλάβω κάποιες απαντήσεις , όχι μπεν-μαρι και μικροκύματα :-(

Θέλω αν υπάρχει κάτι συντομότερο και ούτε αυτό (

Αλάνθαστη μέθοδος της διπλής κατσαρόλας:

 

Αυτή η μέθοδος παίρνει περισσότερο χρόνο, αλλά στην πραγματικότητα λιγότερο για μας, απ' ότι αν χρησιμοποιήσουμε τη μέθοδο μικροκυμάτων. Και σίγουρα πλεονεκτεί απέναντι στην συνηθισμένη μέθοδο μπεν-μαρί, που απαιτεί να σιγοβράζει το νερό στην κάτω κατσαρόλα, ενώ έχουμε τοποθετήσει επάνω το δεύτερο δοχείο με τη σοκολάτα, προσκαλώντας τα σταγονίδια του νερού να θρονιαστούν στη σοκολάτα μας! Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι το σημείο που ο πάτος του δεύτερου σκεύους να αγγίζει την επιφάνεια του νερού της κάτω κατσαρόλας. Βάζουμε το καπάκι στην κατσαρόλα και φέρνουμε το νερό σε σημείο βρασμού. Αφαιρούμε το καπάκι και δεν το χρησιμοποιούμε ξανά, ούτε για αστείο. Κλείνουμε τη θερμοκρασία. Τοποθετούμε το δεύτερο σκεύος με τη σοκολάτα (και με το βούτυρο, αν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε τη σοκολάτα για επίστρωση) πάνω από το βρασμένα νερό και βάζουμε το χρονόμετρο στα 25 λεπτά. Μπορούμε άνετα να απομακρυνθούμε και να κάνουμε κάποια άλλη δουλειά. Επιστρέψουμε όταν ακούσουμε το καμπανάκι να χτυπά. Ανακατώνουμε προσεκτικά τη σοκολάτα. Αν χρειάζεται λίγο ακόμα χρόνο, γυρίζουμε το διακόπτη στη μέτρια ή χαμηλή θερμοκρασία για να βοηθήσουμε την εξέλιξη της διαδικασίας τήξης. Οταν η σοκολάτα λιώσει, αφαιρούμε προσεκτικά το σκεύος με τη σοκολάτα και σκουπίζουμε τον πάτο του με μια στεγνή πετσέτα. Τώρα είναι όλα έτοιμα για να χρησιμοποιήσουμε τη λιωμένη σοκολάτα μας για λαχταριστά, εμφανίσιμα και πεντανόστιμα γλυκά!

 

που είναι παραλλαγή του μπεν-μαρι ,

δεν έχω πρόβλημα αν είναι μηχάνημα :-)

Δημοσ.

δεν υπαρχει αλλος τροπος ετσι και πας να την λιωσεις σε κατσαρολα κατευθειαν θα καει

αλλωστε τι δυσκολια εχει το μπεν μαρι; και σε ενα γυαλινο βαζο να την βαλεις και το βυθισεις μεχρι την μεση σε βραστο νερο κανεις δουλεια

Δημοσ.

Εγω επειδη η σοκολατα απο το ψυγειο τωρα το καλοκαιρι δεν μου αρεσει συνηθιζω να καθομαι πανω της για κανενα 2λεπτο 3λεπτο και αυτη λιωνει - ελαφρως. Μπορεις να δοκιμασεις να την κλωσισεις για κανενα 5λεπτο εσυ :P

Δημοσ.
Εγω επειδη η σοκολατα απο το ψυγειο τωρα το καλοκαιρι δεν μου αρεσει συνηθιζω να καθομαι πανω της για κανενα 2λεπτο 3λεπτο και αυτη λιωνει - ελαφρως. Μπορεις να δοκιμασεις να την κλωσισεις για κανενα 5λεπτο εσυ :P

 

οχι ρε μαλακα δεν υπαρχεις :lol::lol::lol::lol:

Δημοσ.

Sorry, τι σοκολάτα ακριβώς; Αυτή που λιώνουν για γλυκά και τέτοια δεν λέγεται κουβερτούρα;

Δημοσ.
η σοκολάτο στο ψυγείο αλλοιώνεται όμως :fear:

 

το να τρώγεται μου αρκεί ... ( υπάρχει περίπτωση να έχω βάλει και caprice xax)

evabb stop :P

Δημοσ.

μπορεις να ερθεις να παρεις σοκολατα απο το περιπτερο της γειτονιας μου ειναι ενας παππους ο οποιος εχει χαλασμενο το ψυγειο και βαζει μεσα πραγματα για τυπικους πλεον λογους. Ειχα παει προχ8ες για σοκολατα και πηρα μια σε μορφη σιροπιου.

Δημοσ.

ευχαριστώ αν το βρώ και απο ευρωπη ακόμα καλύτερα ,

αυτό για το συντριβάνι κάτι έχω δει αλλά δεν το έχω ψάξει ούτε ξέρω να λιώνει αρκετά είδη σοκολάτας ...

 

---------- Προσθήκη στις 00:22 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:07 ----------

 

βρήκα και αυτό http://www.wilton.com/store/site/product.cfm?id=10DE1EF7-423B-522D-FAC5724016D0DA09

(στέλνουν και στην ελλάδα και πρέπει να λιώνει μεγαλύτερη ποσότητα )

 

για όποιον διαθέτει κεφάλαια

http://www.moldart.be/chocolate_melter_24kg

http://www.moldart.be/chocolate_enrobing_unit_40cm

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...