Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το YouΤube με χθεσινή του δήλωση, τοποθετήθηκε σχετικά με τη χρήση του Flash που κάνει στην ιστοσελίδα του και απέρριψε μελλοντική πλήρη αντικατάσταση του από το HTML5.

Μέσα από το επίσημο blog της υπηρεσίας, το YouΤube υποστηρίζει ότι το Flash παραμένει ο πιο ασφαλής τρόπος διαμοιρασμού των video στους χρήστες και αναφέρει ότι τα video που περιέχει η ιστοσελίδα ανήκουν στους δημιουργούς τους οι οποίοι καθορίζουν τον τρόπο που θα παρουσιάζονται. Για παράδειγμα, οι δημιουργοί video της υπηρεσίας YouTube Rentals, απαιτούν τη χρήση πρωτοκόλλου στηριζόμενου πάνω σε πλατφόρμα Flash. Ακόμη το YouTube θεωρεί ότι το Flash είναι ο καλύτερος τρόπος για να προβληθούν HD video καθώς διαθέτει καλύτερη διαχείρηση επιτάχυνσης υλικού κατά την αναπαραγωγή τους.

Το δημοσίευμα αναφέρεται επίσης και στις εξελίξεις που αφορούν τη μη υποστήριξη του H.264 από ορισμένους browsers, γεγονός που στρέφει την υπηρεσία στο WebM. To WebM που χρησιμοποιεί τον VP8 codec, έγινε πρόσφατα αποδεκτό από τους πιο δημοφιλείς browsers, ενώ η Adobe ανακοίνωσε ότι σύντομα θα το υποστηρίξει και η πλατφόρμα του Flash.

Να σημειωθεί ότι η Google, ιδιοκτήτρια εταιρεία του YouTube αναβάθμισε με την έκδοση 2.2 τo Nexus One, έτσι ώστε να αναπαράγει Flash περιεχόμενο.

Link.png Site: techradar.com

Link.png Site: apiblog.youtube.com

Επεξ/σία από dimitris2006
Δημοσ.

Για να δούμε τι θα πει ο Steve Jobs τωρα.... Εχω ενα iphone και παρά τις δηλωσεις οτι το HTML5 είναι το πρωτοκολλο του μέλλοντος, εγω θα ήθελα μια συσκευή που τρεχει εφαρμογές του παρόντος.

Δημοσ.

σε macos,

ο safari με youtube σε flash πάει 76% cpu load, ενώ στο ίδιο ακριβώς video με html5 22%...

idle firefox χωρίς tab με κάποιο flash 6%, ανοίγοντας video στο youtube πάει 88%

η εφαρμογή minitube (youtube client χωρίς flash!) σε idle 15%, ενώ σε play 26%, υποθέτω ότι παίζει τα flv και όχι τα webm/h.264

δεν έχω δοκιμάσει τον firefox με html5 video διότι πρέπει να βάλω ειδική έκδοση αλλά φαντάζομαι ότι θα έχει παρεμφερή απόδοση με τον safari.

και για μένα δεν είναι μόνο ότι σηκώνει τρελή cpu το flash, αλλά και ότι φλέγεται το laptop...

Δημοσ.

Εντάξει, σχετικά με το iPhone που αναφέρετε μερικοί, δεν αποτελεί και μεγάλο πρόβλημα εφόσον τα video παίζουν και από την ειδική εφαρμογή του κινητού.

Δημοσ.
σε macos,

ο safari με youtube σε flash πάει 76% cpu load, ενώ στο ίδιο ακριβώς video με html5 22%...

idle firefox χωρίς tab με κάποιο flash 6%, ανοίγοντας video στο youtube πάει 88%

η εφαρμογή minitube (youtube client χωρίς flash!) σε idle 15%, ενώ σε play 26%, υποθέτω ότι παίζει τα flv και όχι τα webm/h.264

δεν έχω δοκιμάσει τον firefox με html5 video διότι πρέπει να βάλω ειδική έκδοση αλλά φαντάζομαι ότι θα έχει παρεμφερή απόδοση με τον safari.

και για μένα δεν είναι μόνο ότι σηκώνει τρελή cpu το flash, αλλά και ότι φλέγεται το laptop...

Το ότι φλέγεται το laptop είναι κακός σχεδιασμός που θα έπρεπε να δουλεύει χωρίς πρόβλημα με πλήρες φορτίο. Είναι κακός σχεδιασμός της Adobe και το φαινόμενο του θερμοκηπίου; Να σταματήσει αυτή η καραμέλα. Άμα παίζει με hardware acceleration μια χαρά πόρους τρώει. Γιατί συμβαίνει αυτό με τον σαφάρι άραγε;

Είπαμε το html είναι το μέλλον αλλά ζούμε πρώτα το τώρα και τώρα το φλας είναι απαραίτητο.

Δημοσ.
Είπαμε το html είναι το μέλλον αλλά ζούμε πρώτα το τώρα και τώρα το φλας είναι απαραίτητο.

Κάπως έτσι φτάνεις σε καταστάσεις vendor lock-in. Όταν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, τίποτα δεν είναι απαραίτητο. Ειδικά όταν είναι κακογραμμένο και διάτρητο.

Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο έκανε αυτές τις ανακοινώσεις η google, ειδικά μετά το άνοιγμά της στο ανοικτό λογισμικό και έχοντας γνώση ότι αν δεν υπήρχε το youtube, το flash θα ψοφούσε μια ώρα αρχίτερα για να γλιτώσω και εγώ και πολύς κόσμος από αυτό το καρκίνωμα... Άκου απαραίτητο...

Δημοσ.

Δεν με κατάλαβες.

Δεν λέω να συνεχίσει η υποστήριξη από τους developers λέω ότι πρέπει να υποστηρίζεται μέχρι να γίνει η μετάβαση στο επόμενο στάδιο. Η απότομη εγκατάλειψή του περισσότερο κακό παρά καλό θα κάνει. Όταν το ξεπεράσει ο ανταγωνισμός θα σβήσει σιγά-σιγά μόνο του χωρίς βεβιασμένες κινήσεις.

Δημοσ.

Μαλλον θα υιοθετηθει και απο τους κατασκευαστες λογισμικου στα κνιητα οπως ο Οπερα και παει λεγοντας...απο εκει και περα στο iphone μου ευτυχως παιζουν και τα βιντεο του vimeo...

Δημοσ.

καταρχας θεωρω βλακια το iphone να δινεις 700 ευρω και να μην παιζει κατι ελεος....

Δευτερον οκ ακομα και το Flash ειναι χειροτερο για βιντεος κτλ αν καποιος θελει να δει ιστιοσελιδες σε flash δηλαδη τι θα κανει? ...

Δημοσ.
καταρχας θεωρω βλακια το iphone να δινεις 700 ευρω και να μην παιζει κατι ελεος....

Δευτερον οκ ακομα και το Flash ειναι χειροτερο για βιντεος κτλ αν καποιος θελει να δει ιστιοσελιδες σε flash δηλαδη τι θα κανει? ...

Θα πάρει άλλο κινητό.

Δημοσ.

σημαντικο το φλας...

το ιπαντ το εχω και καθεται!!!

εδωσα 700 ευρω για να παιζει παιχνιδια η γκομενα!!!

Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app

• Super Moderators
Δημοσ.
να μου εξυγηση καποιος τι ειναι αυτο το φλας πλαιερ...
σημαντικο το φλας...

aha μάλιστα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...