dompred Δημοσ. 30 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2010 Το σημερινό PC που έχω είναι αποτέλεσμα κάποιων μικροαναβαθμίσεων και ενός συστήματος του 2005. Έτσι η τωρινή σύνθεση είναι η εξής: Επεξεργαστής:Intel Core2Duo 6300 @ 1.86GHz, 1862 Mhz Μητρική: MSI MS-7258 Κάρτα γραφικών: ASUS NVIDIA GeForce 8600 GT Μνήμη: 3.00 GB DDR2 667Mhz Σκληρός δίσκος συστήματος: Hitachi 160 GB Η ερώτησή μου είναι η παρακάτω: Ενδιαφέρομαι για μια μικρή αναβάθμιση, κυρίως στην κάρτα γραφικών. Θα ήθελα κάποια με κόστος μέχρι 120-130 Ε που να μου επιτρέπει να τρέχω σύγχρονα παιχνίδια με αξιοπρεπή γραφικά. Κατά προτίμηση να είναι Nvidia, προκειμένου να εκμεταλλευτώ τις υπολογιστικές της τεχνολογίες. Η αγωνία μου εστιάζεται στην τροφοδοσία της κάρτας. Κοίταξα το τροφοδοτικό μου αλλά είδα πολλές τιμές και δεν κατάλαβα ποια είναι η σωστή, ώστε να την αναφέρω. Ένα άλλο ζήτημα είναι αυτό του μεγέθους της κάρτας, λόγω ενός περιστατικού σε έναν γνωστό μου που δεν χωρούσε η κάρτα γραφικών του μετά από αναβάθμιση, στο case του και έτσι αναγκάστηκε να αγοράσει καινούργιο. Και κάτι τελευταίο, αν είναι δυνατόν οι προτάσεις σας να συνοδεύονται και από link στο e-shop.gr καθότι εξυπηρετούμαι από το συγκεκριμένο. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
uncle_sam Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 κοίτα, η μητρική είναι αρκετά παλιά και έχει υποδοχή απλή pci-e x16, οπότε στη καλύτερη περίπτωση μπορείς να βάλεις την ZOTAC GEFORCE 8800GTS 640MBπου είναι αποδεδειγμένα σκυλί ακόμα και σε σύγχρονα games(δεν θα πρότεινα κάρτες γραφικών απο το eshop γιατι ώς επι το πλείστον είναι retail και προσπαθώ να τα αποφεύγω)...οπότε ή παίρνεις αυτήν ή αναβαθμίζεις και τη mobo σου και πας για καμιά Sapphire Radeon HD 5750 - 1 GB
billybomb Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.519335 πιστεύω με αυτή θα μείνεις ικανοποιημένος.. βέβαια πρέπει να μάθεις αν την αντέχει το τροφοδοτικό σου...
uncle_sam Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.519335 πιστεύω με αυτή θα μείνεις ικανοποιημένος.. αμα αλάξει mobo σιγουρα, σε αυτο που εχει τώρα δεν μπαίνει όμως
necromancer_t Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Ρε παιδιά συγνώμη, αλλά ακόμα και να αλλάξει κάρτα γραφικών, τα καινούρια και ως επί το πλείστον βαριά παιχνίδια δεν θα μπορεί να τα σηκώσει άνετα λόγω επεξεργαστή... Εγώ αυτό που θα πρότεινα, αντί να κάνεις κάποια αναβάθμιση τώρα, να περιμένεις όταν θα έχει λεφτά για να αγοράσεις καινούρια μητρική-επεξεργαστή-κάρτα γραφικών και αν χρειαστεί ram και δίσκο... Προσωπικά προτιμώ να κάνω συνολικές αναβαθμίσεις όταν μου χρειάζεται πραγματικά, παρά να δίνω συχνά πυκνά λεφτά για μικροαναβαθμίσεις που δεν ξέρω αν θα μου κάνουν και την διαφορά!
kostas_22 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Tσίμπα αυτη που τη δίνουν τσαμπα!Σε σχεση με την 8600 η μερα με τη νυχτα..Τα υπόλοιπα φατα σε σουβλακια!! Υγ:Ανέβασε και λιγο τον επεξαργαστη και είσαι οκ.. ---------- Προσθήκη στις 13:29 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:27 ---------- αμα αλάξει mobo σιγουρα, σε αυτο που εχει τώρα δεν μπαίνει όμως Μια χαρά μπαινει.
dompred Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Ένα ευχαριστώ σε όσους ασχολήθηκαν με το θέμα. Για αναβάθμιση επεξεργαστή-μητρικής, παρόλο που το έχω σκεφτεί, δυστυχώς δεν το αντέχω οικονομικά. Όσον αφορά τις επιδόσεις δεν ζητώ κάτι υπερβολικό, θα ήθελα μόνο κάτι καλύτερο από αυτό που έχω τώρα και αν είναι δυνατόν σε λογική τιμή. Σχετικά με το τροφοδοτικό, όποιος γνωρίζει ας αναφέρει που είναι τα χαρακτηριστικά του, ώστε με τη σειρά μου να τα μεταφέρω εδώ.
STORM1978 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Ένα ευχαριστώ σε όσους ασχολήθηκαν με το θέμα. Για αναβάθμιση επεξεργαστή-μητρικής, παρόλο που το έχω σκεφτεί, δυστυχώς δεν το αντέχω οικονομικά. Όσον αφορά τις επιδόσεις δεν ζητώ κάτι υπερβολικό, θα ήθελα μόνο κάτι καλύτερο από αυτό που έχω τώρα και αν είναι δυνατόν σε λογική τιμή. Σχετικά με το τροφοδοτικό, όποιος γνωρίζει ας αναφέρει που είναι τα χαρακτηριστικά του, ώστε με τη σειρά μου να τα μεταφέρω εδώ. γραφει +5V και καποια V απο διπλα. και καπια αλλα. εσυ αυτο που θα προσεξεις ειναι αυτο που αναφερει διπλα στο +12V ποσα Α ειναι και καπου σου λεει ενα τριψηφιο σε W και πεστα μας.
cabdik Δημοσ. 2 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2010 παρε μια τετοια http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/Connect3D-Pci-Ex-4670-512Mb-Ddr3-CN-HD4670-512D3E.htm με 40€ και εισαι οκ. παιζει τα παντα! οχι σε φουλ ρυθμισεις βεβαια, αλλα....! επισης προσπαθησε να ανεβασεις λιγο τον επεξεργαστη σου στα 2,2-2,4ghz, να παρει ανασα! αν διαθετεις παραπανω χρηματα, εδω ειμαστε και το συζηταμε!
dompred Δημοσ. 2 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2010 Απο ότι είδα η κάρτα που πρότεινε ο cabdik είναι ισοδύναμη νε την 9800 αλλά αρκετά φθηνότερη. Αν δεν υπάρχουν άλλες προτάσεις προσανατολίζομαι προς αυτήν.
vasilisga Δημοσ. 2 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2010 παρε μια τετοια http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/Connect3D-Pci-Ex-4670-512Mb-Ddr3-CN-HD4670-512D3E.htm με 40€ και εισαι οκ. παιζει τα παντα! οχι σε φουλ ρυθμισεις βεβαια, αλλα....! επισης προσπαθησε να ανεβασεις λιγο τον επεξεργαστη σου στα 2,2-2,4ghz, να παρει ανασα! αν διαθετεις παραπανω χρηματα, εδω ειμαστε και το συζηταμε! +1 μην κοιταξεις για κατι παραπανω με αυτο τον επεξεργαστη... εκτος και αν τον πας στο θεο...
yiannis_1 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2010 O θεός είναι έυκολος για την cpu σου. Δώσε Oc όσο πάει.:lol: MSI με via είναι το mobo. Έφαγες πακέτο. Η καλύτερα κάντα πακέτο και στείλτα οπως είναι. Δε σε κόβει μόνο η cpu. Θα πετάξεις τα λεφτά σου αν κρατήσεις τέτοιο board και δώσεις φράγκα για vga...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.