Προς το περιεχόμενο

C#, WPF, Ribbon control - Εξαφάνιση κουμπιών (_ [] X)

macabre_sunsets

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το Ribbon control είναι το γνωστό menu των office 2007. Εκτός διάφορων custom controls που κυκλοφορούν που το προσομοιώνουν, έχει δώσει η MS ένα *.dll το οποίο δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε WPF Application.

Στο θέμα μας, ακολουθώντας διάφορους οδηγούς που βρήκα, έχω πάντα το εξής πρόβλημα: όταν κάνω maximize το παράθυρο χάνοντε τα κουμπιά minimize, maximize, close. Έχει δουλέψει κανείς με αυτό το control? Υπάρχει λύση? Εκτός από την χρήση Window αντί για RibbonWindow.

Δημοσ.

Δεν το γνωριζω το παραπανω control. Αλλα απο ενα google δεν οιδα κατι το σπουδαιο. Θα σου συνιστουσα να διαβασεις λιγο για την τεχνολογια WPF (animations & style).

ribbondemo.jpg

Αυτο πραγματικα ειναι κατι το πολυ ευκολο να φτιαχτει με wpf.

ΥΓ: Πιστευω οτι εχεις blend.

ΥΓ1: Και γραφεις σε XML

Δημοσ.

Γιατι να το φτιάξω ενώ το δίνουν ελεύθερα; Το παράδειγμα που έδωσες το έχω κοιτάξει αλλά νομίζω δεν είναι όσο καλαίσθητο είναι το "original" (βλέπε φώτο).

IC234842.png

Έχω το Blend 4.

Μάλλον εννοείς XAML και όχι XML. Δεν γνωρίζω πολύ αλλά το παλεύω.

Δημοσ.

Το ribbon έχει μερικά "strings" κολημένα επάνω του.

Το να λες ότι το δίνουν ελεύθερα σημαίνει δεν έχεις διαβάσει το EULA.

Δημοσ.

Δωρεάν ίσως.

Αλλά οι προϋποθέσεις για να χρησιμοποιήσεις το ribbon, τα standards, οι κανόνες και άδειες τα οποία θα πρέπει να ακολουθήσεις από τον σχεδιασμό μέχρι την διακοίνηση της εφαρμογής δεν πιστεύω ότι αξίζουν τον κόπο.

http://msdn.microsoft.com/en-us/office/aa973809.aspx

Ίσως να χρησιμοποιήσεις κάποιο αντίστοιχο dll ή να ξεκινήσεις να φτιάξεις δικό σου σε WPF.

Το έψαξα καλά το θέμα, αλλά αποφάσησα να κάνω τα UI μόνος. Το καλό με το να μάθεις WPF είναι ότι μπορείς κατά 80% να περάσεις το UI στο Silverlight αυτούσιο και με λίγες αλλαγές ολόκληρο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...