Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση σχετικά με πώληση παλαιών επίπλων

ΜΑΝΩΛΗΣ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπάρχουν κάποια παλιά έπιπλα χειροποίητα στο πατρικό μου και κάποια άλλα στο σπίτι του παππού της γυναίκας μου τα οποία είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε κάποιο μαγαζί το οποίο μπορεί να τα αγοράσει απευθείας σε ικανοποιητικές τιμές όμως. Επειδή έψαξα στο ιντερνετ και βρήκα κάποιες τιμές (πχ 2 παλιά τραπεζάκια τα πουλάει ένας γύρω στα 500 ευρώ) θέλω να βρω κάποιον αξιόπιστο και άμεσο (λόγω άμεσης ανάγκης μετρητών)

Δημοσ.

Ενδιαφέρον, έχω κι εγώ διάφορα κομμάτια, χε. Αν και τα παλιά έπιπλα είναι συνήθως εξαιρετικά κομμάτια, είτε λόγω τέχνης, είτε λόγω ποιότητας και αντοχής, ή ακόμα κι επειδή είναι νοσταλγικά για κάποιους, δυστυχώς πιστεύω δύσκολα θα βρεις αγοραστή (είναι και η εποχή δύσκολη). Ίσως κάποιος τεχνίτης που ενδιαφέρεται για μεταποίηση/μεταπώληση καλών επίπλων ή κάποιος που έχει αντίστοιχα έπιπλα σε σπίτι και ψάχνει αξιόλογα κομμάτια. Πάντως δε νομίζω πως μπορείς να απαιτήσεις πολλά στην τιμή, δυστυχώς αυτά τα κρατάς, τα πετάς ή τα "χάνεις" στο τζάμπα.

Η φάση είναι πως πολλοί που όντως ενδιαφέρθηκαν να αγοράσουν κάποια κομμάτια κάποια στιγμή συνήθως εξαπατήθηκαν από δήθεν παλιά έπιπλα, από δήθεν ανθρώπους που "γεννάνε" παλιά έπιπλα κι εμείς που τυγχάνει να έχουμε κάποια δε μπορούμε να τα δώσουμε, χα.

Δημοσ.

Βρήκα εν τω μεταξύ 2 εταιρείες και τους έστειλα φωτογραφίες. Περιμένω να μου απαντήσουν πόσο τα εκτιμάνε και αν τα αγοράζουν (αυτό με ενδιαφέρει και πιο πολύ). Τα έπιπλα είναι σε ένα σπίτι το οποίο είναι κλειστό , δεν μένει κανένας και δεν πρόκειται να μείνει. Πάει είτε για πώληση αν προλάβουμε είτε για κατάσχεση. Αναμένω στο ακουστικό μου και ελπίζω ...

Thanx!!

Δημοσ.

Ξέρετε ποιος ήταν ο επιπλοποιός; Έχουν σκαλίσματα; Τι τεχνοτροπίας είναι; Είναι καπλαντιστά; Τι ξύλο; Έχουν/ειχαν ποτέ σκουλήκι; Πόσες φορές έχουν τριφτεί/λουστραριστεί; Ποια είναι η κατάστασή τους; είναι έπιπλα καθημερινής χρήσης, πχ κρεββάτι, τραπέζι της κουζίνας; Είναι σετ ή κομμάτια μόνα τους;

Ελάχιστα θα πιάσετε, αλλά γενικά, αν είναι καμία τραπεζαρία με ξυλόγλυπτα ποδάρια και καλής ποιότητας καπλαμά όλες τις καρέκλες ή κανένα σαλόνι σκαλιστό (καναπές, πολυθρόνες, τραπεζάκια σετ) ή καμία φουλ από κρεββάτι μέχρι καθρέπτες κρεβατοκάμαρα ίσως και να τα δώσετε... κοψοχρονιά.

• 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ξεθάβω για να ρωτήσω το εξής:

Έχω μερικά παλιά έπιπλα, τα οποία λόγω παλαιότητας άρχισαν να δείχνουν τα δόντια τους... και επομένως μάλλον θα αλλαχθούν, για να εκσυγχρονιστούμε και λίγο! Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούνται κανονικά, αλλά με την καμία δεν πωλούνται χωρίς επισκευή (όχι τίποτα το ιδιαίτερο)...

Σκεφτόμουν, αντί να τα πετάξω, μήπως ξέρετε που θα μπορούσα να το δώσω δωρεάν, αρκεί να έρθουν να τα παραλάβουν από τον χώρο μου? Πχ κάποιος επιπλοποιός με φορτηγό που να επισκευάζει και να πουλάει παλιούς καναπέδες? Μήπως ζητάω πολλά? Ή κάποια άλλη παρόμοια λύση?

Any ideas?

Δημοσ.

Σκεφτόμουν, αντί να τα πετάξω, μήπως ξέρετε που θα μπορούσα να το δώσω δωρεάν, αρκεί να έρθουν να τα παραλάβουν από τον χώρο μου? Πχ κάποιος επιπλοποιός με φορτηγό που να επισκευάζει και να πουλάει παλιούς καναπέδες? Μήπως ζητάω πολλά? Ή κάποια άλλη παρόμοια λύση?

Any ideas?

Αμα ειναι να τα πεταξεις γιατι δεν τα βαζεις για αρχη εδω :

http://www.insomnia.gr/topic/103999-%CE%BC%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B5%CF%84%CE%AC%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%AF%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B1-%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%B4%CF%8E-part-2/

στο θεμα δηλαδη οπου χαριζονται διαφορα πραγματακια .. :-)

(Καποιος μπορει να τα χρειαστει. :-) Αν υπηρχε και μια φωτο θα ηταν πολυ μεγαλη βοηθεια )

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...