Προς το περιεχόμενο

Μακροχρόνια μίσθωση μοτοποδηλάτου.

PaNtErAz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας!

Μένω και εργάζομαι στην Θεσσαλονίκη. Αυτή τη στιγμή πηγαίνω στην δουλεία μου και όπου χρειάζεται με το αυτοκίνητο που έχω. Ενδιαφέρομαι όμως για 3-4 μήνες τώρα που έχει καλό καιρό να νοικιάσω ένα μηχανάκι (έχω δίπλωμα μόνο για 50cc). To να αγοράσω το αποκλείω ακόμη.

Ξέρετε αν γίνεται αυτό και πόσο περίπου κοστίζει; Αν ναι που μπορώ να το κάνω;

Ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ένα ρημαδο50ρι μπορείς να το βρείς και με 300-400 ευρώ το πολύ και να κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου. Δεν νομίζω αν υπάρχει κάποια σχετική μίσθωση να στο δίνει λιγότερο απο τόσο για το διάστημα που θέλεις.

Επίσης μηχανάκι μπορείς χωρίς πρόβλημα να χρησιμοποιείς για μετακινήσεις --μέσα στην πόλη-- απο αρχές άνοιξης μέχρι τέλη φθινοπώρου. Μην περιορίζεσαι στους 2-3 καλοκαιρινούς μήνες.

δε νομίζω να υπάρχει λογικός άνθρωπος που θα κάνει κάτι τέτοιο.:shock:

τα 50ρια δεν είναι και τόσο ακριβά.

αν πάρεις μεταχειρισμένο ακόμα καλύτερα.

δηλαδή πόσα πιστεύεις θα δώσεις για να το νοικιάσεις για 3 μήνες.

για υπολόγισε πόσα θα δώσεις να το αγοράσεις. σου μένει και το μηχανάκι

Ρε παιδιά καλά όλα αυτά αλλά ένα μηχανάκι θέλει άδεια, πινακίδες, θέλει ασφάλεια, συντήρηση, θέλει αυτά τα 400 που λέτε να τα δώσω μπαμ μπαμ χωρίς δόσεις, να μπει στην φορολογική και και και...

Για αυτό θέλω να νοικιάσω. Ξέρετε αν υπάρχει κάτι τέτοιο;

υ.γ. Αν μπορεί καποιος μοντ να το μεταφέρει στο αντίστοιμο φόρουμ.

Βασικά:

Ασφάλεια μοτό: περί τα 100-130 έουρος το χρόνο. (50αράκι είναι, δε βαράνε άσχημα)

Τέλος κυκλοφορίας: κάπου 20-25 έουρος το χρόνο.

Άδεια και πινακίδες, αν είναι μεταχειρισμένο, μπα.

Συντήρηξη: λαδάκι (βασικότατο), βενζινούλα, και μια φορά το εξάμηνο, άντε το πολύ χρόνο, ένα σερβάκι. άλλα 100 έουρος σου βάζω, αν το προσέχεις και δεν το μαμάς.

Επίσης, για την φορολογική, έχω την εντύπωση πως δεν έχει τεκμήριο. Να κι αν μπει, να κι αν δεν μπει.

Δε θέλει να τα δώσεις μπαμ μπαμ, μπορείς και με δόσεις, μέσω τραπέζης. (και άτοκα άμα λάχει, και δεν το κάνεις 120 μηνιαίες)

Τώρα αν το μισθώσεις...

Εξαρτάται. Θαρρώ πως τη μέρα το λιγότερο είναι ένα 15άρι. Αν σου κάνει ειδική συμφωνία, άντε να κατέβει (λέμε τώρα) στο μισό.

Πες λοιπόν 7,5 έουρος τη μέρα χ 120 μέρες; 900 έουρος.

Τώρα αν προτιμάς να δίνεις φέτος 900, του χρόνου 900, και πάει λέγοντας... δικό σου θέμα.

Πρέπει να πέσεις και στην περίπτωση ανθρώπου που θα είναι συνεννοήσιμος και δε θα σε πρήξει, αν υπάρξει ένα οποιοδήποτε πρόβλημα στο μηχανάκι. Ακόμη και υποτιθέμενη συντήρηση.

Φιλε μου οχι δεν γινεται κατι τετοιο, ειναι σαν να θες να νοικιασεις μια ταινια για ενα μηνα. Αγοραζεις 2 καινουριες και τις εχεις για παντα.

->Δηλαδη ειναι ετσι οι τιμες διαμορφωμενες, ετσι ωστε να μην φαινεται πολυ μεγαλο το ποσο της ανοικιασης για 1-3 μερες και να κανει αποσβεση αυτος που στο νοικιαζει γιατι ειναι το επαγγελμα του.Με νομιμες διαδικασιες δεν γινεται κατι λοιπον

->Μπορεις να βρεις καποιον γνωστο γνωστου ή φιλο και να "νοικιασεις" με λεκτικη συμφωνια. Και παλι ειναι δυσκολο γιατι αν τυχει κατι σε εσενα μπορει να μπλεξει αυτος του οποιου το ονομα αναγραφεται στην αδεια. Ισως μπορεις να το παρακαμψεις με ανταλλαγη υπευθυνων δηλωσεων.

Οπως βλεπεις ειναι πολυπλοκο το πραγμα. Αν εχεις τα φραγκα αγορασε μηχανακι με οτι εξοδα συνεπαγεται. Αλλιως αμαξακι ή μεσα μεταφορας. Δεν μπορουμενα τα εχουμε ολα δικα μας....

μηχανακια μεχρι 200 κυβικα δεν μπαινουν στην φορολογικη δηλωση (δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι σιγουρα παντως ισχυει μεχρι περυσι).. το κοστος συντηρησης και αποκτησης για ενα πενηνταρι ειναι πολυ μικρο σε σχεση με την ταλαιπωρια κ τα εξοδα μετακινησης που θα γλυτωσεις (ιδιως στην θεσσαλονικη που οι συγκοινωνιες ειναι δραμα..)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...