Προς το περιεχόμενο

Ποιόν player για MKV 1080p σε MacBook?

xalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

για mkv σε 1080p τι player προτείνεται ? έχω δοκιμάσει movist και vlc μέχρι στιγμής, υπάρχει κάτι καλύτερο ?

Έχω την αίσθηση ότι όλοι οι players ίδιοι είναι. Meaning, δεν υπάρχει αυτή την στιγμή κάποιος για mac με hardware acceleration (GPU). Διορθώστε με αν κάνω λάθος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω την αίσθηση ότι όλοι οι players ίδιοι είναι. Meaning, δεν υπάρχει αυτή την στιγμή κάποιος για mac με hardware acceleration (GPU). Διορθώστε με αν κάνω λάθος.

Μονο ο quicktime player για mov αρχεια.

δεν τραβάει το παλιό μου macbook 1080p με τίποτα...

Υπαρχει η λυση να μετατρεψεις τα mkv σε mov και να τα παιξεις με quicktime για να εκμεταλλευτεις το hardware acceleration της gpu.

Aλλα αφου μιλας για παλιο macbook , τοτε προφανως δεν εχει nvidia, αρα δεν εχει και hardware acceleration.

Αρα η μονη σου λυση ειναι τα windows που εκμεταλλευονται καλυτερα το hardware. Εκει με τα σωστα προγραμματα (mpc-hc ή kmplayer) λογικα δεν θα εχεις προβλημα .

Είναι το παλιό καλό σκυλί, μαύρο macbook με μία ποταπή Intel GMA 950.

Η έσχατη λύση είναι να τα περάσω στο macbook pro ( που εδώ έχω dual boot με win 7 ) αλλά έχω μόνιμα το macbook με vga στην tv. Σήμερα έκανα δοκιμές με mplayer και δεν το είδα να σκαλώνει όπως με τα vlc και movist.... λες?

Στο Plex, εδώ και 2 μήνες υπάρχει beta έκδοση που υποστηρίζει hardware h.264 decoding, ΜΟΝΟ για Mac με κάρτα nVidia 9400 ή nVidia GT320M ή nVidia GT330M:

http://elan.plexapp.com/2010/04/27/hardware-accelerated-h-264-decoding-on-plex/

Και χωρίς αυτό όμως, γενικά το Plex τα πάει πολύ καλά στα MKV.

Στο Plex, εδώ και 2 μήνες υπάρχει beta έκδοση που υποστηρίζει hardware h.264 decoding, ΜΟΝΟ για Mac με κάρτα nVidia 9400 ή nVidia GT320M ή nVidia GT330M:

http://elan.plexapp.com/2010/04/27/hardware-accelerated-h-264-decoding-on-plex/

Και χωρίς αυτό όμως, γενικά το Plex τα πάει πολύ καλά στα MKV.

Εξαιρετικα νεα!

Το πλεξ είναι πολύ φιλικό και εύχρηστο, και ωραίο eye candy :-) Σε ορισμένα mkv δεν ανταποκρήθηκε, και ως τωρα το μόνο που μου τα έπαιξε όλα ήταν το mplayer.

Μήπως ξέρει κανείς πως γίνεται η ενεργοποίηση του GPU decoding στον VLC 1.1.0 γιατί δεν μπορούσα να το βρω όπως στην έκδοση για win.:-)

Δεν το βρήκες γιατί... δεν υπάρχει! :-) Υποστηρίζεται μόνο σε Windows και Linux.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...