geioannou Δημοσ. 30 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2010 ενα ADSL router μπορει να γινει access point ?? και εαν ναι, το κανουν ολα οι ειναι συγκεκριμενα αυτα στην αγορα?
isay Δημοσ. 30 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2010 ενα ADSL router μπορει να γινει access point ??και εαν ναι, το κανουν ολα οι ειναι συγκεκριμενα αυτα στην αφορα ? ΠΟΙΟ router έχεις;
geioannou Δημοσ. 30 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2010 εχω ενα USR 9108 και ενα THOMSON TG 585... γινετε ενα απο τα δυο η (ελπιζω) και τα δυο ! εαν ναι, αυτο απο που το καταλαβαινουμε. απο τα specification του router η ειναι μεσα στις ρυθμησεις ....?
hammerd Δημοσ. 30 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2010 επειδη εχω και γω ενα 585v7 και με ενδιαφερει..τι ακριβως θες να κανεις και θες να το γυρισεις σε access point ? να πιανεις αλλα δικτυα η να επεκτεινεις την εμβελεια του ηδη υπαρχοντος ? μηπως εννοεις client mode ?
leftys Δημοσ. 30 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2010 αυτο θα με ενδιεφερε και μενα, αν μπορω πχ να πιασω το δικτυο ενος γειτονα που ειναι απεναντι και να το μεταφερω στο δικο μου σπιτι (εννοειται σε συννενοηση με το γειτονα)... μπορει να το κανει ενα modem router?
geioannou Δημοσ. 30 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2010 η να επεκτεινειςτην εμβελεια του ηδη υπαρχοντος ? αυτο που θελω να κανω ειναι να ριξω επανω του την ADSL μου και να το κανω να αναμεταδίδει το σημα της για να παει πιο μακρια. νομιζω οτι ειναι αυτο που αναφερεις πιο πανω. (το client mode που λες δεν ξερω τι ειναι)
hammerd Δημοσ. 30 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2010 μπορεις να χρησιμοποιησεις ενα αλλο modem/router και να το συνδεσεις ασυρματα πανω στο βασικο σου modem/router, εκει που ειναι η γραμμη adsl.. για δες εδω : http://en.wikipedia.org/wiki/Wireless_Distribution_System ---------- Προσθήκη στις 11:53 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:52 ---------- ας μας πει καποιος αν το εχει κανει ηδη αν δουλεψε...
geioannou Δημοσ. 30 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2010 αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι αυτο που λες "ασυρματα επανω στο δικο μου" γιατι ετσι οπως το λες θα πρεπει να εχει καποια λειτουργια το modem router (αυτο που δεν εχει γραμμη) που να κανει scan. επισεις αυτο που θα βρει μετα πρεπει να το αναμεταδιδει με την σειρα του. πως θα κανω λοιπον ενα modem router να κανει scan ??? αυτο που δεν ξερω ειναι το εξης, εαν συνδεσουμε το ADSL router με το modem router (αυτο που δεν εχει την ADSL), εχοντας απενεργοποιησει τον DHCP απο το 2ο, τοτε αυτο (το 2ο) μπορει να μεταδοση την ADSL που εχει παρει ??
Errik Δημοσ. 30 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2010 Το USR 9108 σίγουρα μπορεί να δουλέψει ώς AP, το χρησιμοποιώ ετσι πολύ καιρό. Το ίδιο πιστεύω και για το Thomson. Client Mode δεν υποστηρίζουν όμως. Πολύ λίγα AP υποστηρίζουν Client mode, όπως αυτά που τρέχουν DD-WRT ,κάτι Dlink-2100+ και νομίζω τα fritz. ---------- Προσθήκη στις 12:38 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:36 ---------- αυτο θα με ενδιεφερε και μενα, αν μπορω πχ να πιασω το δικτυο ενος γειτονα που ειναι απεναντι και να το μεταφερω στο δικο μου σπιτι (εννοειται σε συννενοηση με το γειτονα)... μπορει να το κανει ενα modem router? Αυτό γιαν α γίνει θες router με Client Mode. Επίσης υπάρχει πιθανότητα να μπορέσεις να κάνει δουλειά με το WDS που το έχουν τα περισσότερα κοινά router, ωστόσο δεν το έχω καταφέρει, και συνήθως δεν δουλεύει μεταξύ διαφορετικών μοντέλων router.
poulinos Δημοσ. 30 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2010 .κανενα απο τα δυο δεν παιζει σαν repeater.και τα 2 αμα κλησεις dhcp και αλλαξεις ip μπορουν να γινουν access point.το μονο repeat που μπορει να κανει το thomson ειναι wds και για να παιξει α.πρεπει και το αλλο να παιζει wds.β.ειναι δυσκολο σε σεταρισμα.επαιξε ευκολα και μονο με wep key /oxi wpa που δεν το υποστηριζε wds μεταξυ 2 thomson.
hammerd Δημοσ. 30 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2010 καλα ρε παιδια για να καταλαβω.. καθε modem/router/adsl2+ wifi δεν ειναι ταυτοχρονα απο μονο του σημειο προσβασης (access point) για οποιονδηποτε συνδεθει σε αυτο μεσω wifi ??? το θεμα ειναι να κανεις αμα σε αφηνει το modem/router σου να το κανεις σαν usb dongle wifi.. να μπορεις δηλαδη να μπαινεις σε αλλα δικτυα wifi.. δηλαδη client mode σωστα ?
poulinos Δημοσ. 30 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2010 ναι σωστα πλεον ολα ειναι ασυρματα access points απλα λεμε οτι και τα adsl router που εχουν wifi μπορεις να τα κανεις και σκετο access point Με μια δυο αλλαγες.το αλλο που λες εχει διαφορες ονομασιες. repeater wireless bridge client wds. σε καθε ενα υπαρχουν μερικες διαφορα αλλα ολα κανουν σχεεδον το ιδιο πραγμα καποια access point γινονται και repeater με custom firmware. απο εκει και περα μπορει καποιος να κανει και ενα usb stick να παιξει σαν access point σαν adhoc mode.λιγο ξεκαρφωτο με το θεμα απλατο αναφερω.
geioannou Δημοσ. 30 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2010 παντος για το USR9108 υπαρχει αυτο ο οδηγος http://www.usr.com/support/9108a/9108a-gr-ug/wui_wireless.htm#option4 μια των ημερων θα το δοκιμασω και θα ποσταρω τα αποτελεσματα....
hammerd Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 ωραιος..για δες για το 585v7 εχεις τπτ ? εσυ εχεις το 585v6 ?
poulinos Δημοσ. 2 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2010 το Thomson εχει wds σιγουρα.δεν ηξερα οτι το Usr παιζει και wds και wireless bridge.ας δοκιμασει wireless bridge στο Usr και μονο αν δεν πετυχει ας δοκιμασει wds μεταξυ των 2 .για το wds θα πρεπει να το κανει και στις 2 συσκευες ομως.εμενα ειχε παιξει μεταξυ 2 Thomson αλλαζοντας ip στο δευτερο Thomson<κλεινωντας του τον dhcp και μονο με wep.port forward εκανα κανονικα σαν να μην υπαρχει το δευτερο Thomson
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.