Προς το περιεχόμενο

Αγορά Η/Υπολογιστή (Tower)

Catalyst

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά απο 4 χρόνια με τον υπολογιστή της υπογραφής μου, χωρίς καμία αναβάθμιση, ήρθε η ώρα για κάτι καινούργιο. Από τον τωρινό υπολογιστή μου δεν θα κρατήσω τίποτα απολύτως, εκτός από το case. Η χρήση του θα είναι λιγό απ' όλα, καθώς θα είναι το βασικό μου desktop PC (και δεν έχω και 2ο). Πάνω κάτω προς το παρών έχω κάτι τέτοιο στο μυαλό μου:

CPU: AMD PHENOM II X6 1055T

M/B: Asrock 890GX

RAM: 2x2GB DDR3 1333

GPU: ATI 5770 ή ATI 5850

PSU: Ποιοτικό μέχρι 650W

SSD: Intel Postville 80GB

HHD: WD Caviar Green 1TB

Για τον επεξεργαστή αν δεν πάω τελικά σε 6πύρηνο (που δεν το νομίζω) θα κοίταγα σε 4πύρηνο AMD ο οποίος όμως θα είναι λίγο φθηνότερος απο τον 6πύρηνο και χωρίς τεράστιες διαφορές συνολικά (καλύτερος σε πολυνηματικές εφαρμογές ο χ6 και καλύτερος σε εφαρμογές που αξιοποιούν λίγους πυρήνες ο χ4). Τα παραπάνω 100ευρώ τα αξίζει ο 1090Τ?

Η μητρική θα είναι ΑΜ3 με USB3.0 και SATAIII. Την συγκεκριμένη Asrock την επέλεξα βάση ενός συγκριτικού που είχα διαβάσει και ήταν αρκετά καλή και αρκετά φθηνή σε σχέση με άλλες.

Για την κάρτα γραφικών είχα καταλήξει στην Sapphire Vapor-X 5770 με την λογική ότι είναι η καλύτερη στην μεσαία κατηγορία, από πλευράς chip, αλλά είχε και πολύ καλό και αθόρυβο σύστημα ψύξης. Όμως επειδή αγόρασα και μια οθόνη 23' Full HD διάβασα ότι σε 1080p αναλύσεις η 5770 δεν θα τα πάει και πολύ καλά. Οπότε μάλλον θα στραφώ στη 5850 για να είναι εντάξει. Απλά θα με ενδιέφερε αν είχε ένα σχετικά αθόρυβο σύστημα ψύξης.

Για τροφοδοτικό Corsair ή Enermax λογικά κάθως μέσα από τις συζητήσεις στο forum κατάλαβά ότι είναι από τα καλύτερα. Τώρα για τα πόσα watt νομίζω ό,τι και με 550 θα είμαι καλυμένος και μελλοντικά. Crossfire/SLΙ δεν θα κάνω ούτε τώρα ούτε στο μέλλον.

Για τους δίσκους τώρα νομίζω ότι ο 80άρης της Intel είναι πολύ καλή και δοκιμασμένη επιλογή και η χωρητικότητα του είναι αρκετή. Για τον 2ο δίσκο τώρα από την στιγμή θα είναι αποθηκευτικός έχω κάτι να κερδίσω ή να χάσω μεταξύ WD Green και WD Black? Σίγουρα ο Black είναι ταχύτερος, αλλά δεν έχω σκοπό να εγκαταστήσω προγράμματα εκεί (τι θα τον πάρω τον SSD στο κάτω κάτω?). Θα χάσω περισσότερα με την μειωμένη ταχύτητα των Green απ' ό,τι θα κερδίσω με την χαμηλώτερη τιμή/κατανάλωση/θόρυβο?

Το κουτί που έχω το Thermaltake Shark είναι αρκετά ποιοτικό και όμορφο, με βασικό του μειονεκτημα την πλαινή τρύπα (το cable managment δεν είναι το καλύτερο, αλλά έχει πολύ χώρο μέσα και σε συνδιασμό με την τρύπα δεν θα έχω ποτέ πρόβλημα με θερμοκρασίες). Λόγο της τρύπας στο πλάι ακούς οτιδήποτε γίνεται μέσα στο κουτί και θα ήθελα να βρώ και λίγο την ησυχία μου γιατί το PC θα μένει ανοιχτό πολλές ώρες την μέρα. Ο τωρινός κάνει απίστευτο θόρυβο ακόμα και σε idle καταστάσεις. Οπότε θα ήθελα τουλάχιστον σε idle να είναι ήσυχος. Για αυτό και οι ανησυχίες μου για την κάρτα γραφικών. Το τροφοδοτικό πόσο θόρυβο να κάνει? Επίσης θα αγοράσω και μια ψύχτρα για τον επεξεργαστή, μάλλον Zalman, και θα είμαι καλυμένος. Overclock σε πρώτη φάση δεν θα κάνω σίγουρα, αλλά στο μέλλον ίσως κάνω, χωρίς να ξεζουμίσω τον επεξεργαστή. Αν μπορέι να ανέβει λίγο ακόμα ίσως το κάνω. Οπότε δεν με ενδιαφέρουν ακριβές μνήμες 2000 ή μητρική με έμφαση στο O/C.

Όσον αφορά το από πού θα πάρω τα εξαρτήματα, θα έιναι από το μαγαζί ενός φίλου μου, που θα μου κάνει και την συναρμολόγιση. Aν όμως μπορώ να τα βρω πολύ φθηνότερα από διάφορα μαγαζιά θα τα πάρω από κει. Οπότε ότι προτείνεται ας είναι και από διάφορα καταστήματα. Σε πρώτη φάση με ενδιαφέρει να καταλήξω στα επιμέρους κομμάτια και μετά βλέπουμε. Για το θέμα τον χρημάτων δεν είμαι τις λογικής ότι έχω 1200 ευρώ τι καλύτερο μπορούμε να στιμώξουμε σε αυτα. Θέλω κάτι σαν την "σύνθεση" που ανέφερα στην αρχή και αν μπορέσουμε να τα πάρουμε σε καλύτερη τιμή. Ο υπολογιστής θα βασιστεί στης ανάγκες μου και όχι στις ανάγκες του πορτοφολιού μου. Πέρα από όλα αυτά δε νομίζω να βρω αυτά που θέλω σε τιμές καλύτερες των 1000-1200 ευρώ.

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Mε 1000-1200Ε είναι κρίμα να μην πάρεις τον 1090Τ. Αν ασχολήσε με o/c τότε με αυτόν και με μία Η50 είσαι super. Όσο για την κάρτα γραφικών μην πάρεις 5770 αν θες να κρατήσεις το Pc σου για κάμποσο καιρό. Εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις ενα καλό/ισχυρό τροφοδοτικό γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου χρειαστούν τα Watt...Να είσαι καλυμένος.

Δημοσ.

Tροφοδοτικό:CORSAIR HX620W MODULAR POWER SUPPLΥ 106,54€ αν και με αυτό CORSAIR CMPSU-550VX 550W 75,91€ μια χαρά θα είσαι...

Επεξεργαστής:AMD Phenom II X6 1055T 190€

Cpu cooler:Corsair - Hydro Series H50 CPU Cooler 77,52€

Μητρική:Asrock Socket AM3 890GX Extreme3 130,12€ ή GIGABYTE GA-890GPA-UD3H 125,90

Μνημη Ram:Kingston Hyper X 4GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz 128,87€

Καρτα γραφικών:ATI Radeon HD5850 1GB DDR5 251,68€

Σκληρός δίσκος:Samsung 1TB SpinPoint F3 66,03€

Optical Drive:Asus 24B1ST DVD-RW 22€

SSD:INTEL X25-M 80GB 204€

Συνολο 1141€-1176€ (εξαρτάται απο την μητρική και το τροφοδοτικό που θα επιλέξεις)

Υ.Γ:Για να είμαι ειλικρινής ειναι μια συνθεση που θα καλύψει τις αναγκες σου είναι ομως προσανατολισμένη για ξεζούμισμα του 1055Τ.Και σε αυτο βοηθάει ο ιδιος ο επεξεργαστής ο οποιος ανεβαίνει ψηλά με πολυ καλές θερμοκρασίες

Δημοσ.

@randy1898 Δηλαδή τα αξίζει τα παραπάνω τα λεφτά στην τελική? Δεν ασχολούμε με benchmarks κτλ. οπότε δεν με νοιάζουν οι απόλυτες επιδόσεις. Αν τα αξίζει θα το σκεφτώ.

Παιδιά optical drive δεν θέλω. Θα κρατήσω τα υπάρχοντα. Ξέχασα να το αναφέρω :P Τροφοδοτικό μάλλον θα κταλήξω σε ένα στα 650W για να είναι καλυμμένος και μελοντικά. Η Gigabyte από την Asrock τι διαφορές έχουν; Μόνο στην εγγύηση είδα την μεγαλύτερη διαφορά, υπέρ της πρώτης. Επίσης γιατί Samsung F3 και όχι WD Caviar Green;

Δημοσ.
Δηλαδή τα αξίζει τα παραπάνω τα λεφτά στην τελική? Δεν ασχολούμε με benchmarks κτλ. οπότε δεν με νοιάζουν οι απόλυτες επιδόσεις. Αν τα αξίζει θα το σκεφτώ.

Mεσα σε λίγα λεπτά μπορεις να μετατρέψεις τον 1055Τ σε 1090Τ οπότε κράτα το καταστάρικο στην τσέπη σου...

Τροφοδοτικό μάλλον θα κταλήξω σε ένα στα 650W για να είναι καλυμμένος και μελοντικά

Με crossfire δεν θα σχοληθείς.Σωστά?Ενα ποιοτικό 550αρι τροφοδοτικό μια χαρά αρκετό είναι.Άλλωστε ολες οι εταιρίες κινουνται σε προϊοντα που θα χαρακτηρίζονται απο χαμηλότερη κατανάλωση...

]Η Gigabyte από την Asrock τι διαφορές έχουν;

Mια χαρά μητρικές ειναι και οι δυο.Εχω απλως σου τις παρέθεσα λόγω χαμηλής τιμής

Μια πολυ προχειρη συγκριση απο πλαισιο

Επίσης γιατί Samsung F3 και όχι WD Caviar Green

Ε οταν μπορεις να βρεις τον Samsung στα 66€ που είναι και απο τους καλύτερους μηχανικούς σκληρούς για ποιον λόγο να πας στους Green?

Δημοσ.

Οπότε μένω με τον 1055Τ. Το 550W αν με κρατήσει για μερικά χρόνια το παίρνω χωρίς 2η σκέψη.

Από πλευράς θορύβου είναι ήσυχος ο F3; Και κάτι παρόμοιο θα ήθελα να κοιτάξω για την 5850. Μην βαράει 50db σε idle..:fear:

Δημοσ.
Tροφοδοτικό:CORSAIR HX620W MODULAR POWER SUPPLΥ 106,54€ αν και με αυτό CORSAIR CMPSU-550VX 550W 75,91€ μια χαρά θα είσαι...

Επεξεργαστής:AMD Phenom II X6 1055T 190€

Cpu cooler:Corsair - Hydro Series H50 CPU Cooler 77,52€

Μητρική:Asrock Socket AM3 890GX Extreme3 130,12€ ή GIGABYTE GA-890GPA-UD3H 125,90

Μνημη Ram:Kingston Hyper X 4GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz 128,87€

Καρτα γραφικών:ATI Radeon HD5850 1GB DDR5 251,68€

Σκληρός δίσκος:Samsung 1TB SpinPoint F3 66,03€

Optical Drive:Asus 24B1ST DVD-RW 22€

SSD:INTEL X25-M 80GB 204€

Συνολο 1141€-1176€ (εξαρτάται απο την μητρική και το τροφοδοτικό που θα επιλέξεις)

Υ.Γ:Για να είμαι ειλικρινής ειναι μια συνθεση που θα καλύψει τις αναγκες σου είναι ομως προσανατολισμένη για ξεζούμισμα του 1055Τ.Και σε αυτο βοηθάει ο ιδιος ο επεξεργαστής ο οποιος ανεβαίνει ψηλά με πολυ καλές θερμοκρασίες

αντι προτεινω αυτη 64GB Crucial RealSSD C300 2.5-inch SATA 6GB/s €143.34 inc. VAT*

http://www.crucial.com/eu/store/partspecs.aspx?IMODULE=CTFDDAC064MAG-1G1

21763.png

Δημοσ.
Mεσα σε λίγα λεπτά μπορεις να μετατρέψεις τον 1055Τ σε 1090Τ οπότε κράτα το καταστάρικο στην τσέπη σου...

O σκοπός δεν ήταν να πάρει τον 1090Τ και να τον αφήσει έτσι. Ο μόνος λόγος που του τον πρότεινα είναι ότι ανεβαίνει αρκετά εύκολα και αρκετά ψηλότερα από τον 1055Τ. Οπότε δεν ισχύει η λογική "Θα πάρεις τον 1055Τ και θα τον κλοκάρεις και θα έχεις έναν 1090Τ". Επείδη μην ξεχνάμε πως και ο 1090Τ θα φάει o/c με την ίδια λογική οπότε κατα την γνώμη μου το αξίζει το 100άρικο παραπάνω.

Δημοσ.

O/C δεν έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου. Και το πρώτο εξάμηνο τουλάχιστον δεν σκοπεύω να αρχίζω να πειράζω clocks και ρεύματα. Αλλά με τον καιρο που θα συνηθίσω την ταχύτητα του συστήματος μου, θα ήθελα να πειραματιστώ, αλλά σιγά σιγά. Φαντάζομαι ό,τι την πρώτη φορά που θα ανεβάσω την συχνότητα του επεξεργαστή έστω και 100Mhz και θα δουλεύει θα κοκορεύομαι για μια βδομάδα. Και ας είναι πανεύκολο για κάποιον που το έχει ξανακάνει..

Δημοσ.
O/C δεν έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου. Και το πρώτο εξάμηνο τουλάχιστον δεν σκοπεύω να αρχίζω να πειράζω clocks και ρεύματα.

---------- Προσθήκη στις 23:28 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:27 ----------

Αλλά με τον καιρο που θα συνηθίσω την ταχύτητα του συστήματος μου, θα ήθελα να πειραματιστώ, αλλά σιγά σιγά.

---------- Προσθήκη στις 23:28 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:28 ----------

Φαντάζομαι ό,τι την πρώτη φορά που θα ανεβάσω την συχνότητα του επεξεργαστή έστω και 100Mhz και θα δουλεύει θα κοκορεύομαι για μια βδομάδα. Και ας είναι πανεύκολο για κάποιον που το έχει ξανακάνει..

Τον επεξεργαστη που σκοπευεις να παρεις ( τον 6πυρηνο λεω) πιστεψε με και θα αργησεις να συνηθισεις την ταχυτητα του αλλα και αν γινει αυτο θα τον ανεβασεις πανευκολα πολυ περισσοτερο απο 100Mhz

Δημοσ.

Μακάρι να είναι όπως τα λές. Απλά οι προτεραιότητες μου είναι να βρω το κατάλληλο, για μένα, hardware να πλαισιώσω τον χ6 αυτην τη στιγμή.

Δημοσ.

Μου έχουν δημιουργηθεί κάποιες απορίες. Σε κατάστημα αντί για τον 1055Τ + 5850 που θέλω μου πρότειναν i7 860 + ENGTX 465. Αν δεν κάνω λάθος αυτός ο i7 ίσως και να είναι καλύτερος από τον 1055, αλλά η κάρτα σίγουρα όχι. Επίσης μου πρότειναν τροφοδοτικό 1000W, για να είναι καλυμμένος, σε αντίθεση με εσάς που με κατευθύνατε σε 550-ποιοτικά-W. Για το σύστημα που πάω να αγοράσω (1055Τ, 5850, SSD, HDD [2 Drives + 1 κάρτα ασύρματου δικτύου]) τα 550W είναι αρκετά; Σε περίπτωση που προσθέσω κάνα δυο ΗDD ή καμιά δυνατότερη κάρτα πάνω θα είμαι καλυμμένος ή θα πρέπει να αγοράσω άλλο τροφοδοτικό;

Δημοσ.
Μου έχουν δημιουργηθεί κάποιες απορίες. Σε κατάστημα αντί για τον 1055Τ + 5850 που θέλω μου πρότειναν i7 860 + ENGTX 465.

---------- Προσθήκη στις 14:57 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:57 ----------

Αν δεν κάνω λάθος αυτός ο i7 ίσως και να είναι καλύτερος από τον 1055, αλλά η κάρτα σίγουρα όχι. Επίσης μου πρότειναν τροφοδοτικό 1000W, για να είναι καλυμμένος,

---------- Προσθήκη στις 14:58 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:57 ----------

σε αντίθεση με εσάς που με κατευθύνατε σε 550-ποιοτικά-W. Για το σύστημα που πάω να αγοράσω (1055Τ, 5850, SSD, HDD [2 Drives + 1 κάρτα ασύρματου δικτύου]) τα 550W είναι αρκετά;

---------- Προσθήκη στις 14:58 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:58 ----------

Σε περίπτωση που προσθέσω κάνα δυο ΗDD ή καμιά δυνατότερη κάρτα πάνω θα είμαι καλυμμένος ή θα πρέπει να αγοράσω άλλο τροφοδοτικό;

Mην πας σε αυτόν τον i7. Σου τον πρότειναν επειδή είναι σχεδόν νεκρό το socket και σε λίγο δεν θα αγοράζει κανείς και θέλουν να ξεφορτοθούν τα κομμάτια. Όσο για το τροφοδοτικό δεν είμαστε καλά εδώ μέσα. Απλά αγνόησέ τους. Ένα 600-700Watt ποιοτικό τροφοδοτικό σε υπερκαλύπτει. Άντε 800 αν θες στο μέλλον να βάλεις και δεύτερη κάρτα γραφικών. Όσο για την κάρτα γραφικών, σχεδόν ισάξιες είναι με την 5850 να καίει λιγότερο ρεύμα και να είναι και πιο κρύα απ'ότι ακούω. Αν πας σε i7 ΜΗΝ πας σε s1156, αλλά σε s1366.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...