Προς το περιεχόμενο

650cc για πρώτη μεγάλη μηχανή

Freakster

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν είναι ξεροκέφαλος ή όχι και ούτε με ενδιαφέρει. Συζήτηση κάνουμε δεν πλακωνόμαστε.

Εσείς συνεχίστε ε, μη σας το χαλάω, για μένα μιλάω.

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Δεν ξέρω αν είναι ξεροκέφαλος ή όχι και ούτε με ενδιαφέρει. Συζήτηση κάνουμε δεν πλακωνόμαστε.

Εσείς συνεχίστε ε, μη σας το χαλάω, για μένα μιλάω.

Eγω το λειγω εδω ακριβως σε αυτο το ποστ και δεν προκειται να απαντησω σε αλλο ποστ.....

Οτι και να πει....

Δεν οφελει πουθενα και ειμαστε εδω και καμποσες σελιδες ΤΕΛΕΙΩΣ μα τελειως offtopic....

Δημοσ.

μαλιστα.. δεν αναφερεται πουθενα ξεκαθαρα (το πισω) αλλα απο τα συμφραζομενα κ διαβαζοντας τις απαντησεις βαζουν πλεον φενεται abs και πισω στο Vstrom..

αληθεια τι λειτουργικο χρησιμοποιης?:lol:

Δημοσ.
Τι περιμενεις τωρα απο ενα "ξεροκεφαλο" που νομιζει οτι ειναι εμπειρος...

Ελπιζω φιλε μου με την εμπειρια την οποια νομιζεις οτι εχεις μην το παρακανεις και φας το κεφαλακι σου στην αφαλτο..... :-(

σου πα οτι εισαι ανηλικος ?

σου πα οτι εχεις σκουτερακι 50αρακι? (το δικο bike μου μια 2α σε εχει)

απο εκει κ περα ποιος εινα ο κουφιοκεφαλος, απειρος και ποιος θα το φαει το κεφαλι του θα το δουμε.. για ακομα περισσοτερη εξακρίβωση εμπειριας checkare registration date sto forum

//i am out :shifty:

Δημοσ.

εγω παντα yamaha ειχα αλλα το V-strom ειναι το εργαλειο.τοχει ο φιλος μου κ ψινομαι τρελα να το παρω.πατως για kawasaki λενε οτι εχουν μοτερ σκυλια οπως κ η yamaha ετσι!!!οσο για το abs που εγεινε θεμα,κ βεβαια βοηθαει ειδηκα σε βροχες.δεν θελει πολυ σκεψη!

Δημοσ.
Το ABS ΔΕΝ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΦΡΕΝΑΡΙΣΜΑΤΟΣ.Αν ηταν ετσι γιατι ολα τα καινουρια αυτοκινητα και μηχανακια τα εξοπλιζουν με ABS ελεος..

Και σε πληροφορω οτι πεφτερις ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ ιδιαιτερα αν οι ρυθμποι της βοολτας ειναι ολιγον τι...επιθετικοι.. ;)

φιλε μου, παρ'ολα τα καλα που εχει το abs, αυξανει την αποσταση (οχι τραγικα πραγματα) φρεναρίσματος. αλλο θεμα αν πρεπει η δεν πρεπει καποιος να παρει μηχανη με abs η οχι οσο εμπειρος η αρχαριοσ και αν ειναι. Εγω προσωπικα θα επερνα με abs αν και δεν εχω μπλοκαρει ποτε τον μπροστινο τροχο. Παντως, οπως και στα αυτοκινητα, το abs αυξανει την αποσταση ακινητοποιησης εστω και για λιγο

Δημοσ.
Παντως, οπως και στα αυτοκινητα, το abs αυξανει την αποσταση ακινητοποιησης εστω και για λιγο

Συμφωνώ αλλά στα τέστς ισχύει αυτό. Όχι στην πραγματική ζωή γιατί βασική παράμετρος είναι ο οδηγός.

Ένας συνηθισμένος οδηγός που οδηγεί μοτοσυκλέτα ως χόμπυ και την έχει για μεταφορικό μέσο δεν είναι σε θέση να φρενάρει τόσο αποτελεσματικά ώστε να υπερνικήσει την "απώλεια" του ABS.

Όπως είπα και πάνω μπορεί από φόβο μην και μπλοκάρουν οι τροχοί να μην φρενάρει αποτελεσματικά με αποτέλεσμα η απόσταση ακινητοποίησης να είναι πολύ μεγαλύτερη απ'ότι με χρήση ABS. Η ακόμα μπορεί και να πατήσει δυνατά τα φρένα και να πέσει από μπλοκάρισμα.

Αν κάποιος ξέρει πολύ καλά φρενάρισμα (να σηκώσει χέρι γιατί εγώ δεν ξέρω) και ακόμη και σε κατάσταση πανικού μπορεί να κρατήσει την ψυχραιμία του και να φρενάρει "οριακά"=(λίγο πριν μπλοκάρει ο τροχός) τότε είναι καλύτερα η μηχανή του να μην έχει ABS διότι η εμπειρία του του επιτρέπει να ακινητοποιείται πιο γρήγορα απότι με ABS.

Δημοσ.
Συμφωνώ αλλά στα τέστς ισχύει αυτό. Όχι στην πραγματική ζωή γιατί βασική παράμετρος είναι ο οδηγός.

Ένας συνηθισμένος οδηγός που οδηγεί μοτοσυκλέτα ως χόμπυ και την έχει για μεταφορικό μέσο δεν είναι σε θέση να φρενάρει τόσο αποτελεσματικά ώστε να υπερνικήσει την "απώλεια" του ABS.

Όπως είπα και πάνω μπορεί από φόβο μην και μπλοκάρουν οι τροχοί να μην φρενάρει αποτελεσματικά με αποτέλεσμα η απόσταση ακινητοποίησης να είναι πολύ μεγαλύτερη απ'ότι με χρήση ABS. Η ακόμα μπορεί και να πατήσει δυνατά τα φρένα και να πέσει από μπλοκάρισμα.

Αν κάποιος ξέρει πολύ καλά φρενάρισμα (να σηκώσει χέρι γιατί εγώ δεν ξέρω) και ακόμη και σε κατάσταση πανικού μπορεί να κρατήσει την ψυχραιμία του και να φρενάρει "οριακά"=(λίγο πριν μπλοκάρει ο τροχός) τότε είναι καλύτερα η μηχανή του να μην έχει ABS διότι η εμπειρία του του επιτρέπει να ακινητοποιείται πιο γρήγορα απότι με ABS.

Nαι ρε φιλε μου αλλα αν δεν μπλοκαρει ο τροχος το abs δε σε ενοχλει πουθενα..

Δεν λειτουργει καν αμα δεν μπλοκαρει ο τροχος...

Οποτε που μπορει να σε ενοχλησει;;;

Δημοσ.

Btw για του λόγου του αληθές το Vstrom DL 650 φοράει ABS μπρός-πίσω από το 2007 και μετά ( χρονιά που ήρθε Ελλάδα ).

Μάλιστα το ABS του πίσω φρένου είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και ενεργοποιείται ακόμη και μέσα σε κίνηση κέντρο Αθήνας, με χαλαρή οδήγηση.

Το μπροστά ιδιαίτερα πιο δύσκολα ακόμη και με προφόρτιση ελατηρίων μπροστινού 4/5, 5/5. (5=μαλακότερη ρύθμιση). Η αλήθεια είναι πως σε "γυάλινη" άσφαλτο, βροχή, νερά, πόσο μάλλον λάδια σώζει.

Όσοι αναρωτιέστε με ή χωρίς, ή διχάζεστε για το ABS σε δίτροχα, αγοράστε μηχανάκι με ABS.

Όσοι δεν το χρειάζονται το γνωρίζουν ήδη.

p.s. Όσοι συνεχίσουν ή αποκτήσουν επιθετικούς, ερριστικούς ή προσβλητικούς τόνους προς τα υπόλοιπα μέλη θα φύγουν και αυτοί.

/sc

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...