leftys Δημοσ. 29 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2010 Θελω να εγκαταστησω σε γαμο ενος πολυ καλου φιλου προτζεκτορα για να παιξει απο ενα laptop καποια βιντεακια κλπ. θα ειναι ταυτοχρονα και δωρο για το γαμο του, οποτε το budget δεν μπορει να ξεφυγει και πολυ, βαρια βαρια 6-7 κατοσταρικα. Το θεμα ειναι οτι ο γαμος θα γινει νωρις το απογευμα, δηλαδη περιπου οταν δυει ο ηλιος αρα θα εχει ακομη αρκετο φως. Το προτζεκτορα να ψαξω να βρω? Επειδη ειμαι ασχετος, αυτο που κοιταμε ειναι η φωτεινοτητα μονο? Η αντιθεση δεν παιζει ρολο? Πανι θα υπαρχει εγκατεστημενο, ειδικο, σε μεγαλη διασταση. π.χ. απο τα παρακατω μοντελα τι να προτιμησω? http://www.skroutz.gr/s/243299/BenQ-W600.html http://www.skroutz.gr/s/92191/Sony-VPL-BW7.html αν ξερει κανει κατι ας βοηθησει.. ευχαριστω!
panagos Δημοσ. 29 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2010 Ψηφίζω τον BenQ για την αντίθεση, φωτεινότητα, τις HDMI input (αν και δεν θα μπορεί να δει FullHD με την ανάλυση που δίνει) και φυσικά διότι είναι DLP. Ο ήλιος είναι ένα θέμα. Προσπάθησε ο χώρος να είναι όσο πιο σκοτεινός, ή μάλλον όσο λιγότερο φωτεινός γίνεται. Για την σύνδεση με laptop θα πρέπει το laptop να έχει έξοδο τουλάχιστον επιπέδου DVI αν όχι HDMI. Αν έχει μόνο vga ή rca ενδέχεται να μην έχει καλή ποιότητα (η οποία θα δείχνει σε μεγάλο πανί). Ελπίζω να βοήθησα. Άντε και στα δικά σου.
leftys Δημοσ. 29 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2010 θενκς φιλε μου και στα δικα μας οι ανυπαντρες! ;-) δυστυχως το λαπτοπ εχει μονο vga... dlp γιατι να το προτιμησω σε σχεση με τα lcd ή 3lcd που βρισκω? ηλιο νταλα δεν θα εχει, ειναι η ωρα που μολις εχει δυσει, υπαρχει απλετο φως αλλα αρχιζει και σκοτεινιαζει... δεν υπαρχουν μοντελα για τετοια χρηση π.χ. παρουσιασεις σε business φαση που να δουλευουν με φως?
panagos Δημοσ. 29 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2010 Οι διαφορές για τον απλό/μέσο χρήστη είναι πολύ μικρές για να χρειάζεται να προσανατολιστεί σε απόλυτη λύση. Εκτός την εντελώς διαφορετική τεχνολογία (δεν είμαι και ο πιο ειδικός να αναλύσω έτσι ώστε να καταλάβεις) οι DLP αποδίδουν καλύτερο μαύρο ενώ οι LCD αποδίδουν καλύτερα χρώματα. Παρόλα αυτά οι LCD έχουν περισσότερα μειονεκτήματα όπως pixelation. Υπάρχει και άλλη μια κατηγορία που χρησιμοποιεί την τεχνολογία LCOS αλλά είναι λίγο τσιμπημένοι. Έχω καιρό να ενημερωθώ κιόλας - από τότε που πήρα τον δικό μου και σίγουρα η τεχνολογία έχει προχωρήσει. Οι προβολείς για παρουσιάσεις δεν χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα "καλοί" καθώς το μόνο που κάνουν συνήθως είναι να δείχνουν σχεδιαγράμματα και κείμενα. Δεν έχουν γρήγορες εναλλαγές εικόνας που πρέπει να πιάσει το μάτι. Όσο μπορείς λιγότερο φως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.