Προς το περιεχόμενο

404 error

naruto12345

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας,

Πρόσφατα έφτιαξα μία σχετικά απλή ιστοσελίδα για το σχολείο, που πηγαίνω και το πρόβλημα είναι ότι όταν πήγε η κυρία να την ανεβάσει απο το σχολείο, μου είπε πως δεν λειτουργούσαν αρκετά BUTTONS, που μέσω ενος link όπως είναι γνωστό σε μεταφέρουν σε άλλη σελίδα. Όταν πάταγε στα περίσσοτερα επάνω τότε έβγαζε HTTP Error 404 Ενώ άλλα κουμπιά λειτουργούσαν κανονικά.Μήπως γνωρίζετε σε τι οφείλετε αυτό το πρόβλημα και αν υπάρχει κάποια λύση? Τα links λειτουργούν κανονικά τουλαχιστον στο pc μου και στο pc του σχολείου που κοιτάγαμε για τυχόν λάθοι!

ευχαριστω!

Επισκέπτης
Δημοσ.

τα λινκς να τα κάνεις relative και όχι absolute...

Δημοσ.

Αυτό πως ακριβώς γίνετε?

δουλεύω σε Frontpage και μπορώ να το κάνω και σε Dreamviewer αν δεν υπάρχει αυτή η ρύθμιση σστο frontpage

Δημοσ.

Βασικά κατάλαβα περίπου τη ακριβώς παίζει με τα link αλλα δεν μπορω να καταλάβω ακριβώς τη παίζει για να τα αλλάξω σε relative.Δεν είμαι συνηθισμένος στις έστω και απλές ωρολογίες σχετικά με αυτα, εξάλου τώρα μαθαίνω , πόσο μάλλον όταν είναι και στα αγγλικά , μου είναι λίγο πιο δυσνόητα (απλά ελληνικά είμαι στόκος προς το παρόν σε τέτοια θέματα) !Μήπως θα μπορουσες λίγο να μου πεις πως γίνετε;Μια ίδέα μόνο και θα το πιάσω! Ευχαριστώ πάντος για την μέχρι τώρα βοήθεια!

Δημοσ.
Βασικά κατάλαβα περίπου τη ακριβώς παίζει με τα link αλλα δεν μπορω να καταλάβω ακριβώς τη παίζει για να τα αλλάξω σε relative.Δεν είμαι συνηθισμένος στις έστω και απλές ωρολογίες σχετικά με αυτα, εξάλου τώρα μαθαίνω , πόσο μάλλον όταν είναι και στα αγγλικά , μου είναι λίγο πιο δυσνόητα (απλά ελληνικά είμαι στόκος προς το παρόν σε τέτοια θέματα) !Μήπως θα μπορουσες λίγο να μου πεις πως γίνετε;Μια ίδέα μόνο και θα το πιάσω! Ευχαριστώ πάντος για την μέχρι τώρα βοήθεια!

Έστω ότι η ιστοσελίδα σου φιλοξενείται στον φάκελο /var/www/to-site-mou κι εκεί έχεις 2 φακέλους με όνομα css και html.

Άρα το path (η διαδρομή για να "βρεις" τον φάκελο) είναι για τον μεν πρώτο το /var/www/to-site-mou/css και για τον δεύτερο αντίστοιχα το /var/www/to-site-mou/html.Τα paths που σου έγραψα πιο πάνω είναι τα absolute paths.

Αν τώρα είσαι σε ένα αρχείο στον φάκελο html και θέλεις να διαβάσεις κάτι που βρίσκεται στον φάκελο css έχεις 2 τρόπους για να το κάνεις

Absolute Path: /var/www/to-site-mou/css/TEST-FILE.CSS

Relative Path: ../css/TEST-FILE.CSS

Στην μεν πρώτη περίπτωση χρησιμοποιείς ολόκληρο το path, ανεξάρτητα από το σε ποιον φάκελο είσαι, στην δεύτερη περίπτωση το path είναι διαφορετικό και εξαρτάται από το σε ποιον φάκελο είσαι ήδη και σε ποιόν θέλεις να πας

Δημοσ.

Relative Path: ../css/TEST-FILE.CSS

Γιατι .. ? Ο τρέχον φακελος δεν ειναι στο παραδειγμα σου ο to-site-mou?

Πιο απλά(κατα την γνώμη μου), τρέχον φάκελος για την σελίδα που τρέχει ειναι ο φάκελος της σελίδας που ανοίγεις. για παράδειγμα αν εχεις μια σελίδα index.html που βρήσκεται στον φάκελο C:\www\mysite τοτε αυτός ειναι και ο τρέχον φακελος, και μπορει να παραληφθεί. Δηλαδη για να πας στην σελίδα page.html που βρησκεται στον ίδιο φακελο ειτε γράψεις C:\www\mysite\page.html είτε σκέτο page.html είναι το ίδιο. Το 2ο ειναι απλά προτιμότερο γιατι αν αλλάξεις πχ τον φάκελο mysite και τον ονομάσεις αλλιώς θα δουλέυει χωρις να αλλαξεις τίποτα στα links σου.

Δημοσ.

Μέχρι τώρα έχω καταλάβει τη παίζει απλά δεν ξέρω ακόμα πως μπορώ να το λύσω, τη κινήσεις πρέπει να κάνω!Αν έβγαζα όλα τα αρχεία του site έξω απο το φάκελο θα γινόταν τίποτα?

Δημοσ.
Μέχρι τώρα έχω καταλάβει τη παίζει απλά δεν ξέρω ακόμα πως μπορώ να το λύσω, τη κινήσεις πρέπει να κάνω!Αν έβγαζα όλα τα αρχεία του site έξω απο το φάκελο θα γινόταν τίποτα?

Στον κώδικα της html στα links (τα οποια ειναι <a href="link">keimeno</a>) στο href θα βαλεις τα relative paths αντι για absolute paths(εφοσον καταλαβες αυτα που εξηγίσαμε παραπανω.)

Παράδειγμα:

<a href="C:\mysite\page.html">go to page</a>

θα γινει

<a href="page.html">go to page</a>

Δημοσ.

Να πω την αλήθεια τώρα κατάλαβα πλήρως, απλά το θέμα είναι ότι μάλλον τα λινκς από ότι κατάλαβα είναι είδη σε relative path.Σας παραπέμπω και εικόνα απο ένα κουμπί!

404error.png

---------- Προσθήκη στις 14:21 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:16 ----------

Την ιστοσελίδα την έχω φτιάξει έγω.Δεν είναι κάτι τρελό απλα μπόρεσα μαζι με την καθηγητρια μου να την οργανώσουμε σωστα δύνοντάς της συγχρόνος ένα γραφικό περιβάλλον. Στο πρόγραμμα στο οποίο την φτιάχνω λέγετε m!cro$ft expre$$ion web είναι παρόμοιο με το frontp@ge

Δημοσ.

Ναι όλα το έλεγξα! είναι όλα !

Κάτι που μπορεί να βοηθήσει ! ο φάκελος του site λεγοταν 2o_gell6 την τελευταια μέρα τον άλλαξα, όχι μέσα απο το πρόγραμμα, σε 2o_gell δλδ. έσβησα το 6.Μήπως φταίει κάτι τέτοιο?

Επίσης αν υπάρχει κάποιος άλλος παράγωντας που συμβάλει στο να βγάζει HTTP error 404?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...