pournaras Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 Τhe Twilight Zone 1959Gilligan's Island - 1964 Bewitched 1964 Mission: Impossible 1966 Hawaii Five-O 1968 Star Trek -1966 και και και... Διαφωνώ λοιπόν. Ίσα ίσα εμείς τα έχουμε όλα στο πιάτο δεν χρειάζεται να προχωρήσουμε το είδος απλά να κάνουμε κάτι επιπέδου 70s. Όπως προείπα το Lost και το 24 δεν είναι "καλές" σειρές ειναι αριστουργήματα που κανείς δεν απαιτεί από την Ελλάδα να γυριστούν ουτε χρειάζεται. .....ΟΜΩΣ ΟΧΙ το σενάριο είναι "Ο πλούσιος που γυρνάει με χαζογκόμενες μέχρι να βρει την αληθινή αγάπη στην ξυπόλητη πανέμορφη χαμηλοβλεπούσα τύπισσα η ή τύπισσα που νοιάζεται μόνο για το πως θα φάει τα λεφτά του μπαμπά μέχρι να φάει μια μπάτσα από ένα βαρύμαγκα και να λιώσει. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ , ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΩΣ. Δεν πάει να ειναι 2010 η 3010 το σενάριο είναι αυτό ΤΕΛΟΣ. δεν είναι το ίδιο αυτό με το GREEK COPY/PASTE. Αυτό (fawlty towers) αν γινόταν στην Αμερική χωρίς άδεια οι παραγωγοί θα έχαναν μέχρι και τα ψεύτικα λεφτά που έχουν μέσα στα "monopoly" που πήραν δώρο τα παιδιά τους από τις μηνύσεις. Και παλι ομως μιλας για μια - δυο το χρονο σε μια χωρα που ειχε broadway που ειχε hollywood απο το '60 κλπ και που εχει και 300 μυρια κοινο. Πισω απο αυτα μπορει να γυριζονταν 100 η 200 μεσα σε ενα χρονο (μην ξεχναμε και ποσα καναλια υπαρχουν εκει), τα οποια μπορει να ηταν χειροτερα και απο το Ρετιρε. Και η ολη κουβεντα ξεκινησε απο το οτι συγκριθηκε αυτο, αυτο, αυτο, αυτο με αυτο, αυτο, αυτο Για αυτο συγκρινεις κατι, για να δειξεις οτι το ενα ειναι κατωτερο απο το αλλο. Αρα υπαρχει απαιτηση να γυριστουν στην Ελλαδα τα αριστουργηματα της ΗΠΑ.
alex_000 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 Το λέω δεύτερη φορά στην αμερική δεν βγαίνουν 1-2 καλές σειρές τον χρόνο οπότε δεν "μιλάω" για αυτό. Να μην γράφω λίστες ευτυχώς στις US βγαίνουν τουλάχιστον μια 10ρια καλές σειρές κάθε χρόνο - καλές όχι αριστουργήματα (πολύ συντηρητικά). Αν εσύ μου πεις για μένα καλές είναι μόνο to prison break το lost το friends και το 24 πάω πάσο καλά κάνεις αλλά αν ίσχυε αυτό όταν άνοιγες την TV σπίτι σου θα έπρεπε να βγαίνει το ξερατό του εξορκιστή από αυτά που βλέπεις. Όσο για την απαίτηση που λές ναι άλλοι μπορεί να έχουν την απαίτηση να γυριστούν αυτά στην Ελλάδα δεν αντιλέγω είπα - η μάλλον εννοούσα γιατί σωστά το παρεξήγησες με βάση το quote δεν το έγραψα σωστα- ότι ΕΓΩ δεν έχω καμία τέτοια απαίτηση προσωπικά ανεξάρτητα τι είπε ο OP η οποιοσδήποτε άλλος.
Members gsarig Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 Members Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 Διαφωνώ λοιπόν. Ίσα ίσα εμείς τα έχουμε όλα στο πιάτο δεν χρειάζεται να προχωρήσουμε το είδος απλά να κάνουμε κάτι επιπέδου 70s. Όπως προείπα το Lost και το 24 δεν είναι "καλές" σειρές ειναι αριστουργήματα που κανείς δεν απαιτεί από την Ελλάδα να γυριστούν ουτε χρειάζεται. Εντάξει, όχι και αριστουργήματα το Lost και το 24 . Ευχάριστες και διασκεδαστικες ναι, αλλα απέχουν πολυ από το να χαρακτηριστουν αριστουργήματα. Ειδικά το 24 από ένα σημείο και μετά έχει γίνει γραφικό στα όρια του αστείου - αν και πάντα διασκεδαστικό πρέπει να ομολογήσω. Εγώ πιστευω πως το να κάνουμε κάτι επιπέδου 70 θα είναι η απόλυτη αποτυχία. Κρίνεις τις σειρές που ανέφερες με τα δεδομένα της εποχής τους, αλλα ποιές από αυτές θα στεκόταν σημερα, με τα νέα standards που έχουν τεθεί; Μια σειρά σαν το bewitched σήμερα θα θεωρούταν αστεία. Από όσες παλιές σειρές έχω δει, μόνο το Prisoner του 68 και το Twin Peaks βάζουν άνετα κάτω τις συγχρονες τους. Αλλά και πάλι δεν αλλαζει κάτι σε αυτό που λεω. Η παραγωγή καλων σειρών πιστευω πως έχει αυξηθεί κατά πολυ τα τελευταία χρόνια στην αμερική - αυτό δεν αναιρεί το ότι αν ψάξουμε όλη την ιστορία της αμερικανικης τηλεόρασης δεν θα βρούμε κατά καιρους κάποιες καλές παλιές σειρές.
yannis27gr Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 Αριστουργήματα για το είδος τους. Σειρά σαν το Λοστ βγαίνει κάθε 10-15 χρόνια. Όσο για το copy/paste θα quotαρω μια φράση του Χατζιδάκη: Οι μέτριοι αντιγράφουν, οι μεγαλοφυίες κλέβουν.
Members gsarig Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Members Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Αριστουργήματα για το είδος τους. Σειρά σαν το Λοστ βγαίνει κάθε 10-15 χρόνια. και εδώ θα διαφωνήσω, αλλά γούστα είναι αυτά... Όσο για το copy/paste θα quotαρω μια φράση του Χατζιδάκη: Οι μέτριοι αντιγράφουν, οι μεγαλοφυίες κλέβουν. ακόμα κι αυτό πάντως έχω την εντύπωση πως δεν είναι του χατζηδάκη - άλλος έχει πει το πρωτότυπο (ή ο Όσκαρ Ουάιλντ ή ο Αινστάιν, δεν θυμάμαι) - κι ο Χατζηδάκης το αντέγραψε δηλαδή Για τη σύγκριση παλιών αμερικανικών σειρών με τις νέες, αυτό που θέλω να πω είναι ότι παλιότερα οι σειρές έκαναν μπαμ ότι είναι τηλεοπτικές παραγωγές. Π.χ. δεν υπήρχε περίπτωση ένα επεισόδιο των επικίνδυνων αποστολών ή του Μαγκάιβερ να συγκριθεί με μια μέση ταινία της εποχής (σε ποιότητα παραγωγής, ερμηνείες, σενάριο κλπ). Άλλωστε και η τηλεόραση έχω την εντύπωση πως αντιμετωπίζονταν με κάποιο σνομπισμό από αρκετούς κινηματογραφικούς σκηνοθέτες γι' αυτό και όταν ασχολούταν με το μέσο προτιμούσαν να φτιάχνουν αυτοτελή φιλμάκια κι όχι κανονικές σειρές με συνεχόμενη πλοκή. Σήμερα αν δεις επεισόδιο κάποιας καλής σειράς χωρίς να ξέρεις περί τίνος πρόκειται, άνετα μπορεί να ξεγελαστείς και να νομίσεις πως βλέπεις ταινία. Για την ακρίβεια, κατά τη γνώμη μου ορισμένες από τις καλές αμερικανικές σειρές είναι καλύτερες από κάθε άποψη (σενάριο, σκηνοθεσία, ερμηνείες κλπ) από τις περισσότερες αμερικανικές ταινίες που μπορεί να γυριστούν μέσα στην ίδια χρονιά. Όμως, η αύξηση του μπάτζετ είναι και λίγο δίκοπο μαχαίρι, γιατί ενώ αποτελεί την αιτία της ποιοτικής και ποσοτικής (γιατί αυτά τα δύο πιστεύω πως δεν είναι τόσο άσχετα μεταξύ τους) αύξησης της παραγωγής, θέτει και τους περιορισμούς της. Τί θέλω να πω με αυτό: σήμερα, μια καλή σειρά με πολλές προοπτικές μπορεί να καταλήξει σε ένα από τα 3: - θα είναι πολύ ακριβή ή δεν θα έχει αρκετά μεγάλο κοινό που να δικαιολογεί τα έξοδα και θα κοπεί χωρίς να ολοκληρωθεί ποτέ - θα έχει επιτυχία και γι' αυτό θα ξεχειλώσει (αφού βρέθηκε η κότα με τα χρυσά αυγά), θα τραβήξει παραπάνω από όσο θα 'πρεπε και θα καταλήξει στην μετριότητα, αν την δεις συνολικά - Θα ολοκληρωθεί κανονικά όταν πρέπει (πράγμα που είναι και το πιο σπάνιο)
marantonis Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Καλά δε νομίζω εμείς εδώ στο φόρουμ να βρήκαμε τη φόρμουλα για να φτιαχτεί μια καλή σειρά και οι επαγγελματίες του χώρου απλά να κοιμούνται... μακάρι να ήταν τόσο εύκολα τα πράγματα. Οταν οι περισσοτεροι επαγγελματιες του χωρου φτιαχνουν trash δε νομιζεις οτι εχουμε καθε δικαιωμα να πιστευουμε οτι κοιμουνται; Σαν να μου λες οτι η Ναταλια Γερμανου που ειναι επαγγελματιας στιχουργος ξερει πραγματι απο μουσικη και στιχουργικη και δεν ειναι απλα μια ηλιθια χαζογκομενα που βρηκε εδαφος να πατησει χαρη στο ολο χαλι που επικρατει στον τομεα και γραφει επιτυχημενα σκουπιδοτραγουδα.
yannis27gr Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 - θα είναι πολύ ακριβή ή δεν θα έχει αρκετά μεγάλο κοινό που να δικαιολογεί τα έξοδα και θα κοπεί χωρίς να ολοκληρωθεί ποτέ - θα έχει επιτυχία και γι' αυτό θα ξεχειλώσει (αφού βρέθηκε η κότα με τα χρυσά αυγά), θα τραβήξει παραπάνω από όσο θα 'πρεπε και θα καταλήξει στην μετριότητα, αν την δεις συνολικά - Θα ολοκληρωθεί κανονικά όταν πρέπει (πράγμα που είναι και το πιο σπάνιο) -Carnivale, ε; -Lost -Six Feet Under Οταν οι περισσοτεροι επαγγελματιες του χωρου φτιαχνουν trash δε νομιζεις οτι εχουμε καθε δικαιωμα να πιστευουμε οτι κοιμουνται; Σαν να μου λες οτι η Ναταλια Γερμανου που ειναι επαγγελματιας στιχουργος ξερει πραγματι απο μουσικη και στιχουργικη και δεν ειναι απλα μια ηλιθια χαζογκομενα που βρηκε εδαφος να πατησει χαρη στο ολο χαλι που επικρατει στον τομεα και γραφει επιτυχημενα σκουπιδοτραγουδα. Α, δεν είμαι ο μόνος που τη θεωρεί ΣΚΟΥΠΙΔΙ δηλαδή. Όχι, τα τραγούδια της απλώς, την ίδια την σκατοχοντρογερομπίμπο. Δε λέω κι άλλα για να μην σβηστεί το ποστ. Αλλά άνθρωποι σαν κι αυτήν που κυριαρχούν στο χώρο της μουσικής αλλά και της τηλεοπτικής της έκφρασης, δείχνουν την αηδία που κυριαρχεί στο χώρο. Δε λέω άλλα είπαμε...
pavlinara Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Που να δείτε τις κυπριακές σειρές. Εγω ξερνάω απο τα ματιά οταν παίζουν μετα μανίας σε επανάληψη αίσχη του τύπου θα σε δω στο πλοίο,η ωρα η καλη,λατρεμένοι μου γείτονες,αν υπήρχε θα σε χώριζα κι άλλες αναγουλες. Επίσης μισώ όλες του ρωμα.
Backpacker Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Ελάχιστες ελληνικές σειρές έχουν γυριστεί που αξίζουν...ειδικά σε κωμωδίες έχει χροοοονια να γυριστεί αξιοπρεπείς. Το τραγικό στην Ελλάδα είναι ότι οι κωμωδίες γυρίζονται 40λεπτα επεισόδια...ε ρε φίλε δεν γίνεται κοτζαμάν USA να μην έχει 40λεπτες κωμωδίες και να είναι όλες σε 20λεπτο κονσεπτ και στην Ελλάδα να το κάνουν διπλάσιο. Εκεί έχουν ολόκληρες ομάδες σεναριογράφων και πάλι το παλεύουν να κρατήσουν το χιούμορ σε υψηλά επίπεδα επί 20λεπτά...επί 40 λεπτά που είναι το κονσεπτ στην Ελλάδα θα υπάρξει τρελή κοιλιά..πόσο μάλλον όταν οι σεναριογράφοι είναι στην καλύτερη 2 άτομα.
bazinga13 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 Εγω βλεπω απειρες σειρες (ξενες παντα) αλλα οταν θελω πραγματικα να διασκεδασω και να γελασω βλεπω ξανα και ξανα παλιες αμερικανικες σειρες του 70 που για τα γουστα μου παντα ειναι διαμαντια και αξεπεραστες 1)Good Times (1974-1979) http://www.imdb.com/title/tt0070991/ 2)Sanford and Son(1972-1979) http://www.imdb.com/title/tt0068128/?ref_=nv_sr_1 3)Fawlty Towers (1975-1979) Fawlthttp://www.imdb.com/title/tt0072500/?ref_=fn_al_tt_1y 4)The Bill Cosby Show (1969-1971) http://www.imdb.com/title/tt0063871/?ref_=nv_sr_3 5)Taxi (1978-1983) http://www.imdb.com/title/tt0077089/?ref_=fn_al_tt_2 6)Mind Your Language (1977-1986) http://www.imdb.com/title/tt0075537/?ref_=fn_al_tt_1 Και πιο πρoσφατες 7)Married With Children (1987-1997) http://www.imdb.com/title/tt0092400/?ref_=fn_al_tt_1 8)Prince Of Bel-Air (1990-1996) http://www.imdb.com/title/tt0098800/?ref_=fn_al_tt_1 Mπορει πραγματικα να συγκριθει οποιαδηποτε ελληνικα σειρα μ αυτες?Βλεπω Ελληνικες και ξενες σειρες 30 χρονια και μπορω να πω οτι για τα γουστα μου παντα οι ελληνικες σειρες ειναι και ηταν στην κυριολεξια ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ με ελαχιστες εξαιρεσεις,για τον παλιο Ελληνικο κηνιματογραφο ενταξει ειχαμε διαμαντια αλλα για σειρες σειρες πραγματικα ειναι για κλαματα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα