Προς το περιεχόμενο

Πιστεύετε στην μετά θάνατο ζωή

Daner

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Λίγο άτοπη η ερώτηση νομίζω (Πιστεύετε στην μετά θάνατο ζωή).

Η ζωή όπως την αντιλαμβανόμαστε έχει να κάνει με την υλική μας ύπαρξη (το σώμα μας). Αφού μετά το θάνατο μας δεν υπάρχει "λειτουργικό" σώμα φυσικά και δεν υπάρχει ζωή.

Μπορεί όμως να υπάρχει κάτι άλλο που σίγουρα δεν είναι ζωή.

Αν μένει κάτι από εμάς αυτό δεν μπορεί να είναι άλλο από αυτό που αποκαλούμε ψυχή.

Σε τι κατάσταση θα βρεθεί η ψυχή μας μετά τον θάνατο μας είναι το ζητούμενο. Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο της μετεμψύχωσης, αλλά αυτό θα προϋπέθετε μια αποθήκη ψυχών, που πάλι εμπεριέχει μια ενδιάμεση κατάσταση.

Δημοσ.
Υπάρχει ζωή πριν το θάνατο;

Για αλλους ναι :-D για αλλους οχι :cry: και για τους περισσοτερους ναι και οχι :-D :cry:

Δημοσ.
H απορία η δική μου είναι: Πριν γεννηθούμε που βρισκόμασταν; :roll:

Στην καβατζα Μαρια στην καβατζα μεχρι να παρουμε το οκ να ξεμπουκαρουμε...

Αν θελεις ακριβως τοποθεσια και περιβαλλον πες μου να γινω πιο αναλυτικος... :)

Δημοσ.
Στην καβατζα Μαρια στην καβατζα μεχρι να παρουμε το οκ να ξεμπουκαρουμε...

Αν θελεις ακριβως τοποθεσια και περιβαλλον πες μου να γινω πιο αναλυτικος... :)

Και για να ευθυμήσουμε λίγο' date=' ορίστε και ένα ...σχετικό άσχετο ανεκδοτάκι:

[i']Είναι 3 έμβρυα στην κοιλιά της μαμάς τους και συζητούν για το μέλλον τους και τις... επαγγελματικές τους προοπτικές...

- Εγώ λέω να γίνω ηλεκτρολόγος....

- Γιατί;

- Ε... να βάλω καμιά λάμπα εδώ μέσα...! Είναι θεοσκότεινα! Εσύ;

- Εγώ θέλω... Θέλω να γίνω υδραυλικός!

- Υδραυλικός; Πως και έτσι;

- Εεε να.. Να φτιάξω την αποχέτευση εδώ μέσα! Έχουμε πλημμυρίσει! Έχει πολλή υγρασία! Και εσύ μικρέ;

- Εγώ θέλω να γίνω... Πυγμάχος!

- Πυγμάχος...; Μα... γιατί;

- Για να πλακώσω τον καραφλό που μπαίνει κάθε τρεις και μια εδώ μέσα, μας φτύνει και εξαφανίζεται...[/i]

:lol: :lol: :lol:

Δημοσ.

Συμφωνοι αλλα δεν ειναι κακο να φιλοσοφουμε και λιγο για τετοια θεματα αλλωστε μεσα στον γρηγορο ρυθμο της καθημερινοτητας δεν δινονται και πολλες ευκαιριες για τετοιες συζητησεις.

Δημοσ.

Ομολογώ πως AN τελικά, με κάποιον τρόπο, ανακαλύπταμε ότι δεν υπάρχει μετά θάνατον ζωή ΔΕ θα μου έκανε ΚΑΙ ΤΟΣΟ εντύπωση... Το αντίθετο όμως, ναι!

Άρα, μάλλον τάσομαι περισσότερο στην μη ύπαρξη, παρά στην ύπαρξη.

Αυτό που μένει μετά τη ζωή μας είναι ένα μέρος των πράξεών/έργων μας, οι απόγονοί μας και η ανάμνησή μας... δεν είναι και λίγα!

Δημοσ.

Υπάρχει μια αρχή στη φυσική -θα τη θυμάστε απο τα χρόνια του σχολείου- που άντεξε στις σύγχρονες ανακαλύψεις και μελέτες του φυσικού συνεχούς. Είναι η αρχή της διατήρησης της ενέργειας. Με λίγα λόγια η αρχή αυτή λέει ότι η ενέργεια δεν χάνεται αλλά μετασχηματίζεται σε άλλες μορφές. Έτσι μετά το πρόσκαιρο φαινόμενο της ζωής, ο θάνατος δεν μπορεί να είναι ένας μετασχηματισμός της προυπάρχουσας ύλης-ενέργειας σε κάτι άλλο. Σε τί; Δεν τον γνωρίζουμε....τουλάχιστον ακόμη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...