Προς το περιεχόμενο

Σύνθεση νέου PC

petrostr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φίλε μου να σου δώσω απάντηση λοιπόν γι αυτά που γράφεις, ξεκινώντας απ το τέλος...

1. γνώμη δεν παίρνεις από τεχνικούς του πλαίσιο & multirama που δεν ξέρουν τη τύφλα τους, υπάρχουν και αξιόπιστα καταστήματα κ εταιρείες πληροφορικής με φοβερούς τεχνικούς, επίσης δεν παίρνεις γνώμη από άτομα που ασχολούνται ερασιτεχνικά με πληροφορική χωρίς να έχουν γνώσεις τεχνικού περιεχομένου, όλοι ποια έχουν διαβάσει 2-3 περιοδικά πληροφορικής και 2-3 φορουμ και ξαφνικά έγιναν τεχνικοί και δίνουν συμβουλές δεξιά και αριστερά. η θεωρία με την πράξη διαφέρει πολύ!!!

2. Ξέρω πολύ καλά για τους εξαπύρηνους που μπαίνουν, τα τελευταία χρόνια ξύπνησε απότομα η amd και ευτυχώς που αγόρασε και την ati, αλλιώς θα σου λεγα εγώ τώρα..

3. τα ίδια που λες για τους hdd της samsung, ήταν πριν λίγα χρόνια και για την seagate, μόλις πέρασε λίγος καιρός και έσκαγαν... ξαφνικά πέρασε η μόδα τους, ας ελπίσουμε ότι το μέλον δεν θα προδόσει τη γνώμη σου.

4. η asrock ξέρω ότι είναι θυγατρική της asus φίλε μου, μην ανχώνεσαι. το ίδιο γινόταν και σε άλλες εταιρείες που έβγαζαν θυγατρικές και ύστερα απο λίγα χρόνια βάραγαν λουκέτο, ψάξε πχ. για QDI που πρίν χρόνια ήταν όνομα πόσες θυγατρικές είχε και τι έγιναν και μετά αυτή..

5. ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του, εγω απλά προτιμώ intel, δεν έιπα ότι είναι χάλια οι amd.

6. για τον διπύρηνο και το τροφοδοτικό θα συμφωνήσω μαζί σου, για το κουτί βρήκα coolermaster.

7. τέλος για μητρική... έχω γράψει και 2 πιο οικονομικές λύσεις, σε asus και foxconn.

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
γνώμη δεν παίρνεις από τεχνικούς του πλαίσιο & multirama που δεν ξέρουν τη τύφλα τους, υπάρχουν και αξιόπιστα καταστήματα κ εταιρείες πληροφορικής με φοβερούς τεχνικούς,

Για δωσε ένα παράδειγμα αξιοπιστίας.Και πες μας τι καλό σου ειπαν αυτες οι αξιοπιστες εταιρίες περι hardware.Tι να προτιμάμε?Tροφοδοτικό premier,διπύρηνο επεξεργαστή,κουτι Zalman?

επίσης δεν παίρνεις γνώμη από άτομα που ασχολούνται ερασιτεχνικά με πληροφορική χωρίς να έχουν γνώσεις τεχνικού περιεχομένου, όλοι ποια έχουν διαβάσει 2-3 περιοδικά πληροφορικής και 2-3 φορουμ και ξαφνικά έγιναν τεχνικοί και δίνουν συμβουλές δεξιά και αριστερά.

Τοτε καλό θα ήταν να μην ποστάρεις σε forum για να μην παιρνεις γνωμες απο άσχετους που εχουν διαβάσει 2-3 reviews και σε μπερδεύουν περισσότερο

Ξέρω πολύ καλά για τους εξαπύρηνους που μπαίνουν, τα τελευταία χρόνια ξύπνησε απότομα η amd και ευτυχώς που αγόρασε και την ati, αλλιώς θα σου λεγα εγώ τώρα..

Τότε προς τι ο λογος να μας ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΕΙΣ οτι η ΑMD αλλαζει socket καθε 1-2 χρονια;

ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του, εγω απλά προτιμώ intel, δεν έιπα ότι είναι χάλια οι amd.

Μπορείς να μου εξηγήσεις το γιατι?

Εγω θα σου πω προτιμώ amd γιατι ειναι οικονομικότεροι,εχουν αναβαθμισιμότητα και οι μητρικές τους είναι σε λογική τιμή με πολλά καλούδια πανω τους.Εσυ?Θα μας πεις το γιατι?

Δημοσ.

Με λίγα λόγια θα σου πω τα εξής.

Intel πάρε αν θες, αλλά μην σκάσεις και πολλά σε μητρική γιατί θα αλλάξει socket σε μερικούς μήνες οπότε αναβαθμίσεις γιοκ.

Εως 110 euro max για μητρική.

Με καλύτερες ποιοτικά τις Gigabyte μετά Asrock = Asus.

PSU έβαλες το χειρότερο που μπορούσες να βάλεις max 300 W real βγάζει και πιθανός καίγεται αν τα περάσεις με άγνωστες συνέπειες για το υπόλοιπο hardware.

Καλό είναι το Termaltake Litepower 450 W βγάζει εως 530-540 W με πάνω απο 80% efficiency σε overload τεστ του harware secrets κάνει 50 ευρό και δεν καίγεται αν τα ξεπεράσεις απλά κλείνει.

Άριστα τα Corsair 450W VX real 570 W σε overload και Scythe Kamariki 550W real 730!!! σε overload (αλλά χάνει το 80% efficiency μετά τα 550W σε σχέση με το Corsair) τα οποία επίσης δεν εκρύγνονται.

Εκτος των άλλων δινούν πολύ σταθερά ρεύματα σε όλα τα components δεν κυνδυνεύεις απο Bsod καμένο hardware χτυπημένους δίσκους και γενικά απο περίεργες συμπεριφορές του μηχανήματος όταν είσαι σε μεγάλο load.

Σε cpu o i5 750 είναι πάρα πολύ καλός και είναι κρίμα να πας σε κάτι λιγότερο.

Οι δυπύρινοι i5 6xx είναι για άλλη δουλειά AKA βαρβάτο overclocking αρκετά πάνω απο τα 4Giga οπότε είναι άκυρη επιλογή.

SSD χωράει και παραχωράει στο budget σου και καλύτερα να πάρεις τον postville 80 Gb για να είσαι και άνετος.

Η corsair στις μνήμες δεν είναι Top.

H WD έχει χάσει το παιχνίδι των επιδόσεων σε σχέση με Samsung - Seagate εδω και καιρό (αλλά απο αξιοπιστία πάει οπως πάντα.Καλά.) Διαλέγεις και παίρνεις.

Δημοσ.
Μιλάω πάρα πολύ σοβαρά! Και επειδή η θεωρία με την πράξη διαφέρουν αρκετά... οι περισσότεροι γράφουν τις απόψεις τους έτσι απλά... ας κάνει ο καθένας μία βόλτα σε εταιρείες και καταστήματα πληροφορικής να ρωτήσει γενικά για εταιρείες, ποιες βγάζουν περισσότερες βλάβες και που έχουν επιστροφές προϊόντων για αντικατάσταση.. Και μετά να δώ τις συνθέσεις που θα προτείνουν εδώ μέσα...!

Θεωρεις δηλαδη οτι η asus εχει μικροτερη πιθανοτητα απο την ascrock να σου βγαλει βλαβη???Αν ναι τοτε κανεις τεραστιο λαθος.Πληροφοριακα εχω δοκιμασει 2 μητρικες asus σε διαφορους υπολογιστες με την μια να εχει προβλημα στο τσιπακι του ηχου και την αλλην να βαραει bsod.Ascrock εχω βαλει σε 3 ατομα και καμια δεν εχει βγαλει το παραμικρο.Θα μου πεις ετυχε???Μπορει αλλα μην λεμε οτι να ναι.Αααα επισης εχω καψει και καρτα γραφικων asus.

Δημοσ.

Πέτρο έχω μια απορία.Αφού έχεις άποψη και πιστέυεις ότι είναι σωστή γιατί μπαίνεις στο κόπο να ρωτήσεις τα παιδιά του φόρουμ???Σκοπός είναι να βοηθηθείς στην αγορά που θα κάνεις και όχι να έρθεις σε αντιπαράθεση.

Φιλικά πάντα

Δημοσ.

Σύμφωνα με τα παραπάνω που είπα προτείνω αυτό εδω.

4745795490_21ccbffff9_b.jpg

1000 euro well spended.:-)

Και καλύτερα αντί για την περίεργη έμπνευση της vga που έχεις πάρε καμιά 5750-5770 συν 30 με 60 ευρό γιατί αυτή η Gigabyte Ati HD R555 που ούτε η μάνα της δεν την ξέρει παίζει να τα βρίσκει σκούρα ακόμα και σε aero, για παιχνίδια δε το συζητάμε.

Δημοσ.

μια γνωμη για μνημες παρακαλω..

Παρηγγειλα αυτες τις μνημες G.Skill F3-12800CL7D-4GBECO - Μνήμη - 4 GB ( 2 x 2 GB ) - DIMM 240-pin - DDR3 στα 112,99 € σε καταστημα Multirama και με πηραν τηλεφωνο και μου ειπαν οτι τελικα τους εστειλαν αλλες μνημες (αυτες που ηθελα δεν ηταν διαθεσιμες αλλωστε, αλλα μας ειχαν πει απο τα κεντρικα οτι θα βρουν 2 σετακια που ηθελα, πως δεν ξέρω) και οτι εκαναν λαθος απο τα κεντρικα..

Αυτες ειναι ακριβοτερες και επειδη δεν φταιω θα τις παρω μου ειπαν με την τιμη που ειχαν οι αλλες που ζητησα..

Ειναι οι G.Skill Ripjaws F3-12800CL7D-4GBRM - Μνήμη - 4 GB : 2 x 2 GB - DIMM 240-pin - DDR3 στα 128,99 € ενω αυτες που ειχα ζητησει ηταν οι G.Skill F3-12800CL7D-4GBECO - Μνήμη - 4 GB ( 2 x 2 GB ) - DIMM 240-pin - DDR3 στα 112,99 €...

Δηλαδη θα δωσω 226 ευρω και θα παρω τις πρωτες αντι 260 (κερδιζω 44 ευρω, θελω 8GB)..

Ειναι οι Ripjaws καλύτερες; Ειναι λιγο καγκουρικες, αλλα επειδη ετσι κι αλλιως δεν θα τις βλεπω (δεν εχει παραθυρο το κουτι) δεν με χαλαει..

Αν εχουν καλυτερες ψυκτρες επανω οι Ripjaws και ειναι γενικα καλυτερες απο τις αλλες να τις παρω.. ή μηπως ειναι παλιες/χειροτερες και θελουν να τις ξεφορτωθουν;

Βλέπω οτι αυτες που θα επαιρνα εχουν και ενα ECO στο ονομα τους G.Skill F3-12800CL7D-4GBECO και ειναι

1.35 Volts ενω οι Ripjaws 1.6 V ... σημαινει χαμηλοτερη καταναλωση μηπως ή τελοςπαντω οτι ειναι καλύτερες απο τις άλλες;

Με βαζει σε υποψια οτι μου τις δινουν φθηνοτερα τοσο ευκολα..

Δημοσ.

Η ΠΙΟ ΟVERKILL ΣΥΝΘΕΣΗ (απλά σου τα παραθέτω για να δεις τι αγοραζεις με 1100€)

case:COOLERMASTER RC-932-KKN1-GP HAF BLACK 112,12€

Tροφοδοτικό:CORSAIR CMPSU-550VX 550W 75,91€

Επεξεργαστής:AMD Phenom II X6 1055T 190€

Cpu cooler:CoolerMaster Hyper 212 Plus Cpu Cooler 25,40€

Μητρική:GIGABYTE GA-890GPA-UD3H 125,90€

Μνήμη Ram::Kingston Hyper X 4GB DDR3 129,30€

Kάρτα γραφικών:Sapphire Radeon HD 5770 1GB - PCI-E 146€

Σκληρός δισκος:Samsung 1TB SpinPoint F3 66,03€

SSD:INTEL X25-M 80GB 204€

optical drive:Asus 24B1ST DVD-RW 22€

Συνολο 1096€(με εξαπυρηνο επεξεργαστή,με μητρικη που υποστηρίζει usb 3.0,sata 3,e-sata,με καρτα γραφικών 5770 1Gb,με ποιοτικότατο τροφοδοτικό,με full tower,με ssd 80GB,με μνημες οτι πρεπει για o/c - και οχι τροφοδοτικό premier αλλαντικών Goody's κουτι Ζalman,διπύρηνο επεξεργαστή,40αρη SSD)

Δημοσ.
Η ΠΙΟ ΟVERKILL ΣΥΝΘΕΣΗ (απλά σου τα παραθέτω για να δεις τι αγοραζεις με 1100€)

case:COOLERMASTER RC-932-KKN1-GP HAF BLACK 112,12€

Tροφοδοτικό:CORSAIR CMPSU-550VX 550W 75,91€

Επεξεργαστής:AMD Phenom II X6 1055T 190€

Cpu cooler:CoolerMaster Hyper 212 Plus Cpu Cooler 25,40€

Μητρική:GIGABYTE GA-890GPA-UD3H 125,90€

Μνήμη Ram::Kingston Hyper X 4GB DDR3 129,30€

Kάρτα γραφικών:Sapphire Radeon HD 5770 1GB - PCI-E 146€

Σκληρός δισκος:Samsung 1TB SpinPoint F3 66,03€

SSD:INTEL X25-M 80GB 204€

optical drive:Asus 24B1ST DVD-RW 22€

Συνολο 1096€(με εξαπυρηνο επεξεργαστή,με μητρικη που υποστηρίζει usb 3.0,sata 3,e-sata,με καρτα γραφικών 5770 1Gb,με ποιοτικότατο τροφοδοτικό,με full tower,με ssd 80GB,με μνημες οτι πρεπει για o/c - και οχι τροφοδοτικό premier αλλαντικών Goody's κουτι Ζalman,διπύρηνο επεξεργαστή,40αρη SSD)

Άκουσε φίλε μου...

Κατ αρχήν έχω αλλάξει τη σύνθεση του pc από αυτή που είχα κάνει post στην αρχή και στην οποία ζήτησα γνώμη. Και γι αυτό το λόγο δεν συνεχίζω το θέμα που άνοιξα.

Επίσης για άλλη μία φορά σου λέω πως ΔΕΝ ενδιαφέρομαι για AMD, θέλω Intel και ας κοστίσει κάτι παραπάνω. Και ΔΕΝ γουστάρω ούτε Gigabyte μητρική, ούτε Samsung δίσκο για τους λόγους που ανέφερα πιο πάνω.

Και τέλος.. σχετικά με το premier αλλαντικών και το σαρκαστικό ύφος σου... αν είσαι Tεχνικός Η/Υ (πιστοποιημένος και με επαγγελματική εμπειρία), φτιάξε ένα δικό site στο internet για συνθέσεις pc. Και σταμάτα να το παίζεις ειδικός εδώ μέσα ειρωνεύοντας τη γνώμη και την άποψη του καθενός.

Δημοσ.

Ενω οι αντιλήψεις οτι οι samsung σκληροι δίσκοι ειναι σαν τους seagate παλαιοτερα και "σκανε" ειναι εμπεριστατωμένη αποψη απο τους πιο εξειδικευμένους τεχνικούς......

Ακόμα περιμένω παντως μια απαντηση γιατι Intel και οχι AMD.ΜΕ επιχειρήματα όμως....Οχι με απαντηση του στυλ "γιατι ετσι.....".Περισσότερο σαν απορία το έχω...

Και σταμάτα να το παίζεις ειδικός εδώ μέσα ειρωνεύοντας τη γνώμη και την άποψη του καθενός.

όσο για την ειρωνία που λες.....εδω μέσα δεν εχω δημιουργήσει ποτε προβλημα και σε κανεναν.Οταν ομως διαβαζω ατακες του στυλ οι asus είναι οι καλυτερες μητρικες γιατι ετσι,οτι η amd αλλαζει καθε χρονο socket,οτι οι samsung σκανε κτλ ε δεν ειναι και οι πιο εμπεριστατωμένες απόψεις.Τελος το εγραψα με κεφαλαια τεραστια γραμματα Η ΠΙΟ OVERKILL συνθεση.....για να σου δειξω οτι με 1100 χωρις αξιόλογη καρτα γραφικών,η οποια απορροφα σημαντικο μερος του budget,μπορεις να φτιάξεις κατι καλυτερο...Νομιζω πως αρκετά ασχολήθηκα ομως.Δικα σου τα χρηματα,δικες σου οι αποφάσεις,οταν ομως ζητας την γνωμη σου σε ενα forum καλο ειναι να βλεπεις και να εξετάζεις αποψεις και συνθεσεις που πανε κοντρα στο Fanboy-σμο

Δημοσ.
Ενω οι αντιλήψεις οτι οι samsung σκληροι δίσκοι ειναι σαν τους seagate παλαιοτερα και "σκανε" ειναι εμπεριστατωμένη αποψη απο τους πιο εξειδικευμένους τεχνικούς......

Ακόμα περιμένω παντως μια απαντηση γιατι Intel και οχι AMD.ΜΕ επιχειρήματα όμως....Οχι με απαντηση του στυλ "γιατι ετσι.....".Περισσότερο σαν απορία το έχω...

Για να σου απαντήσω και να κλείσουμε αυτό το θέμα που έχει αρχίσει και γίνεται κουραστικό φίλε τεχνικέ η/υ θα σου πω τον πιο απλό λόγο...

Όσον αφορά τους δίσκους Western Digital και όσον αφορά τους επεξεργαστές της Intel εδώ και αρκετά χρόνια, είναι τα πιό αξιόπιστα της αγοράς και παραμένουν να είναι, χωρίς προβλήματα!!! Οι Samsung δεν έχουν προλάβει να αποδείξουν την αξιοπιστία τους και θα χρειαστεί καιρός ακόμα, μακάρι να τα κατεφέρουν! Απλά με το θέμα της αποθήκευσης δεδομένων... ΔΕΝ πρέπει να παίζουμε!

Τέλος για τους AMD... τα τελευταία χρόνια σαν εταιρεία βγάζει αξιόπιστα προϊόντα, γιατί τα προηγούμενα ήταν... ασε! Δεν θεώρω όπως είπα και πιο πάνω ότι δεν βγάζει τώρα καλά συστήματα, απλά εγώ προτιμώ Intel. Και τέλος Amd cpu σε Laptop υπολογιστές... μακρυά! Θέλουν ακόμα δουλειά (προβλήματα υπερθέρμανσης, διάβασε φόρουμ στο internet).

Ελπίζω να σε κάλυψα, καλή συνέχεια!

Δημοσ.

The new Phenom II X6 1090T isn’t faster than Core i7 CPUs from Intel. In fact, it doesn’t compete with Core i7, as we are talking about a complete different price range. Therefore on the very high-end CPU market Intel is still the only game in town.

However, the main advantage of Phenom II X6 1090T is its price, which puts it to compete against Core i5 CPUs.

The only Core i5 CPU we had available was Core i5-750, which is 33% cheaper than Phenom II X6 1090T. For this huge price difference, we were expecting Phenom II X6 1090T to destroy Core i5-750, which was not the case. In fact, in several applications the quad-core Core i5-750 was faster than the six-core Phenom II X6 1090T (PCMark overall score, PCMark gaming score, PCMark music score, VirtualDub, WinRAR and some games). They tied in some applications (some games and After Effects CS4) and the new CPU from AMD was faster in others (PCMark TV and Movies score, PCMark communications score, PCMark productivity score and Photoshop CS4). When Phenom II X6 1090T was faster, it was by only a small margin (5% to 10%), not justifying the extra price.

There is one important exception, though: Cinebench. On this 3D rendering program Phenom II X6 1090T simply crushed Core i5-750, being 74% faster than this CPU from Intel. So this new CPU may be an outstanding CPU for professionals building a computer for 3D modeling and rendering that don’t want to buy an expensive Core i7-based system. For the average user, however, we find it hard to recommend this new processor.

αυτή η άποψη σου κάνει για το ιντελ βς αμδ που ρωτησες.

Αν μη τι άλλο εμπεριστατωμένη.

Δημοσ.
Για να σου απαντήσω και να κλείσουμε αυτό το θέμα που έχει αρχίσει και γίνεται κουραστικό φίλε τεχνικέ η/υ θα σου πω τον πιο απλό λόγο...

Όσον αφορά τους δίσκους Western Digital και όσον αφορά τους επεξεργαστές της Intel εδώ και αρκετά χρόνια, είναι τα πιό αξιόπιστα της αγοράς και παραμένουν να είναι, χωρίς προβλήματα!!! Οι Samsung δεν έχουν προλάβει να αποδείξουν την αξιοπιστία τους και θα χρειαστεί καιρός ακόμα, μακάρι να τα κατεφέρουν! Απλά με το θέμα της αποθήκευσης δεδομένων... ΔΕΝ πρέπει να παίζουμε!

Τέλος για τους AMD... τα τελευταία χρόνια σαν εταιρεία βγάζει αξιόπιστα προϊόντα, γιατί τα προηγούμενα ήταν... ασε! Δεν θεώρω όπως είπα και πιο πάνω ότι δεν βγάζει τώρα καλά συστήματα, απλά εγώ προτιμώ Intel. Και τέλος Amd cpu σε Laptop υπολογιστές... μακρυά! Θέλουν ακόμα δουλειά (προβλήματα υπερθέρμανσης, διάβασε φόρουμ στο internet).

Ελπίζω να σε κάλυψα, καλή συνέχεια!

Τρομερα επιχειρηματα ικανα για να πεισουν τον καθενα εδω μεσα.Η amd ποτε δεν εβγαζε αξιοπιστους επεξεργαστες ενω η καλη η intel δινει στον κοσμο απλες και αξιοπιστες λυσεις (λιγο ποιο ακριβες βεβαια).Δηλαδη οι athlon 64 ας πουμε ητανε μουφες ενω οι αντιστοιχοι pentium 4 ητανε ποιο κρυοι και κατ'επεκταση ποιο αξιοπιστοι.:lol:Τι αλλο θα ακουσουμε ποια:lol::lol::lol::lol:

ΥΓ

Οπως ειπανε και τα παιδια παραπανω οταν μπαινεις σε ενα φορουμ και ζητας βοηθεια για καποια πραγματα να ξερεις οτι παντα θα υπαρχουν αποψεις οι οποιες θα αναφερονται σε διαφορετικες , απο αυτες που εσυ προτεινεις , λυσεις οι οποιες αλλωτε θα σε συμφερουν και αλλωτε οχι.Εσυ ομως με το που ανοιγεις το θεμα θα πρεπει να εισαι σε θεση να ακουσεις και τις αποψεις των αλλων χρηστων και να συμφωνησεις ή οχι με την εκαστοτε περιπτωση.Μονο που αυτη η συμφωνια ή διαφωνια σου θα πρεπει να συνοδευεται απο καποια επιχειραματα και οχι αυτα του στυλ "γιατι ετσι".Αλλιως πας σε αλλο φορουμ το οποιο να λεγεται interulezl-westerndigitalrulez-asusrulez-amdsucks-sasmungsucks-asrocksucks-everyonesucks.com/org

Δημοσ.

Ρε δεν φταις εσυ,τα παιδια φταινε που καθονται και ασχολουνται.Εκει σε εκεινο το μαγαζακι που πηγες και σου ειπανε οτι η AMD αλλαζει καθε 1-2 χρονια socket,πρεπει να ειχε πολυ εμπειρο τεχνικο προσωπικο.Θα σου ειπε οτι τα Premier ειναι απο τα κορυφαια τροφοδοτικα και τα Zalman κουτια απο τα πιο ποιοτικα.Αστο καταλαβανε ολοι τις γνωσεις και τις δικες σου και εκεινων που πηγες και ρωτησες.Αντε εσενα σε δικαιολογω γιατι αυτα σου ειπανε, αυτα λες.Τεσπα απο τη στιγμη που εχεις αποφασισει να αγορασεις κατι και μπαινεις σε ενα forum και ζητας ασκοπα συμβουλες και στο τελος τη λες και σε οποιον διαφωνει μαζι σου ειναι ανωριμο και αγενες.

Δημοσ.

Χωρίς να θέλω ειλικρινά να φανώ αγενής προς τον TS και διαβάζοντας το νήμα απο την αρχή που δημιουργήθηκε έχω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις.

Ποιός ο λόγος να ανοίγουμε ένα θέμα για να ζητήσουμε γνώμες των συμφορουμιτών μας για μια σύνθεση, όταν έχουμε ήδη προαποφασίσει, δικαίωμά μας στην τελική και καλά κάνουμε, τι θα αγοράσουμε?

Θα μπορούσα και εγώ και σίγουρα και άλλοι φίλοι να πούμε την άποψή μας και να κάνουμε τις προτάσεις μας σύμφωνα με το budjet που διαθέτεις, προκειμένου να πάρεις μια το δυνατόν καλύτερη και αναβαθμίσιμη σύνθεση σε αυτά τα χρήματα. Eγώ προσωπικά μετά το (x) post σου, κατάλαβα ότι δεν πρέπει να ασχοληθώ και αυτό έκανα. Στην τελική οι περισσότεροι αν όχι όλοι, έχουμε κατα καιρούς δοκιμάσει και τα δύο στρατόπεδα (Intel -AMD).

Όμως όταν έχεις να διαθέσεις 1000 ευρώ και επιλέγεις τα κομμάτια αυτά, δεν θα μπώ και εγώ σε λεπτομέρειες, τότε δείχνεις πόσο σχετικός είσαι.

Επίσης σε άλλο Thread πήρε το μάτι μου να προτείνεις Tt psu σε κάποιον που άνοιξε θέμα για γνώμες, σαν το απόλυτα αξιόπιστο σύμφωνα με εσένα ....

Δεν λέω καλή η σειρά toughpower αλλά σε αυτά τα λεφτά υπάρχουν καλύτερα psu και φυσικά καλύτερα να επέλεγες αυτό που πρότεινες έναντι του noname named Premier.

(Tο οποίο ντάξ για κανα pc να μπαίνουμε στο net που και πού με κανα P4 πάνω καλό είναι δεν αντιλέγω, αλλά όχι για να τροφοδοτεί σύστημα ~1000 ευρώ).

Στο θέμα του επεξεργαστή το μόνο που έχω να πώ εγώ είναι ότι απο την στιγμή που γύρισα σελίδα και πήρα AMD (δεν εννοώ φυσικά αυτόν που έχω τώρα), δεν σκοπεύω να δαπανήσω ούτε ευρώ παραπάνω για να πάρω τα (τέρατα) της Intel, τουλάχιστον όχι για το καλό μου (ακριβό) set up. Είναι πανάκριβοι κατ΄ εμέ για αυτά που παρέχουν, (με μοναδική εξαίρεση ίσως τον i5 750 που και πάλι με λίγα ευρώ παραπάνω πας σε 1055Τ) αλλά και για αυτά που θέλω απο αυτούς, οπότε επιλέγω τους δυνατούς της AMD, στην παρούσα πάντα φάση.

Για παράδειγμα, αν έβλεπες πόσο εύκολα ανεβαίνει ο νέος x6, πόσο γρήγορος και πόσο δροσερός ταυτόχρονα είναι εκεί πάνω τότε φίλε μου πιθανόν να μην επέμενες τόσο... μπορεί και όχι βέβαια.

Όσον αφορά την απαξίωση του socket της AMD θα σου πώ μόνο ότι παλιές μητρικές am2 και am2+ μπορούν να δεχτούν τους τωρινούς επεξεργαστές athlon ΙΙ Χ2, Χ3, Χ4 και phenom II X4 ενώ φυσικά με ένα απλό bios update μπορούν οι παλιότερες am2+ και οι am3 με παλιότερο chipset μητρικές να πάρουν τους νέους x6. Τόσο απλά!

Σεβασμός προς τον πελάτη, δεν συμφωνείς?

Με την έλευση της μπουλντόζας 6-8 cores, 32nm του χρόνου (2011) θα επέλθει τελικά αλλαγή στο socket της AMD, αν δεν κάνω λάθος. Δηλαδή απο το 2006 που πρωτοεμφανίστηκε το am2. Μετά απο 5 έτη δηλαδή και όχι ανα 2 έτη όπως είπες.

Τέλος, τα λεφτά είναι δικά σου και φυσικά μπορείς να τα διαχειριστείς όπως εσύ επιθυμείς. Στους υπόλοιπους δεν μας πέφτει λόγος.

Όμως η άποψη η δικιά μου μετά απο κάμποσο καιρό ενασχόλησης με το σπόρ και έχοντας δαπανήσει άρκετα λεφτά, όπως γίνεται σε κάθε χόμπι, είναι οτι το Value For Money ειναι αυτο που πραγματικα μετραει... ;)

Καλές αγορές εύχομαι. :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...