nsterg Δημοσ. 28 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2010 Συνήθως δεν είμαστε οι μόνοι μέσα στον κόσμο που καταναλώνουμε ένα συγκεκριμένο γάλα, αγοράζουμε μία συγκεκριμένη τηλεόραση, πληρώνουμε ένα πακέτο κινητής τηλεφωνίας ή γινόμαστε συνδρομητές σε μία εφημερίδα. Υπάρχουν σαφώς και άλλοι, οι οποίοι σε ίδια ή κοντινή χρονική στιγμή επιθυμούν το ίδιο ακριβώς με εμάς. Απλά δεν υπάρχει ο μηχανισμός να τους βρούμε, να φτιάξουμε μια ομάδα, να συνεννοηθούμε μεταξύ μας, να αποφασίσουμε, να διαπραγματευτούμε συλλογικά και εν τέλει να αγοράσουμε από κοινού (μαζικά) αυτό που όλη η ομάδα επιθυμεί. Για αυτό το σκοπό φτιάξαμε το παρακάτω group στο facebook. http://www.facebook.com/group.php?gid=136934749650824&ref=search Αυτό το group έχει ως στόχο να συγκεντρώσει όλους εμάς που επιθυμούμε να αγοράσουμε ένα συγκεκριμένο προϊόν ή μία υπηρεσία και να διεκδικήσουμε μία καλύτερα τιμή όχι ατομικά αλλά συλλογικά. Προτείνετε λοιπόν μία αγορά και που ξέρετε;;; ίσως τελικά η δική σας επιθυμία να είναι και επιθυμία πολλών άλλων από εμάς. Σίγουρα όλοι μαζί μπορούμε να αγοράσουμε φθηνότερα!!!
cyber_katsarida Δημοσ. 29 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2010 έχω να προτείνω μια αγορά αλλά δεν έχω facebook οπότε κάνω την πρόταση εδώ. προφυλακτικά! σίγουρα θα βρεθούν ενδιαφερόμενοι
nsterg Δημοσ. 29 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2010 Παιδιά, μπορεί το πείραμα με τις ομαδικές αγορές να έχει αποτύχει στο παρελθόν αλλά θεωρώ ότι υποτιμούμε τη δύναμη που έχουμε σαν καταναλωτές. Δηλαδή εάν πάμε σε μία μικρή βιοτεχνία επίπλων, που πουλάει ας πούμε 5 κομμάτια τη βδομάδα και είναι κι ευχαριστημένος, και του πούμε ότι θέλουμε 10 καναπέδες, νομίζω ότι θα μας κάνει σοβαρή έκπτωση και θα πετάξει και τη σκούφια του. Επίσης, το αίτημα του φίλου για μαζική αγορά προφυλακτικών είναι τίμιο!!!!!
cyber_katsarida Δημοσ. 29 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2010 Παιδιά, μπορεί το πείραμα με τις ομαδικές αγορές να έχει αποτύχει στο παρελθόν αλλά θεωρώ ότι υποτιμούμε τη δύναμη που έχουμε σαν καταναλωτές. Δηλαδή εάν πάμε σε μία μικρή βιοτεχνία επίπλων, που πουλάει ας πούμε 5 κομμάτια τη βδομάδα και είναι κι ευχαριστημένος, και του πούμε ότι θέλουμε 10 καναπέδες, νομίζω ότι θα μας κάνει σοβαρή έκπτωση και θα πετάξει και τη σκούφια του. Επίσης, το αίτημα του φίλου για μαζική αγορά προφυλακτικών είναι τίμιο!!!!! το ότι υποτιμούμε τη δύναμη που έχουμε ως καταναλωτές ισχύει. βασικά δεν έχουμε αντιληφθεί ότι εμείς έχουμε τη δύναμη. αλλά τι το ψάχνουμε; εδώ κάνουμε παράπονα για την τιμή του καφέ πχ και παρόλο αυτά αν πας δε θα βρεις θέση να κάτσεις. θα είναι πιασμένες από τα ίδια άτομα που κάνουν παράπονα. υπάρχει περίπτωση να ρίξει ο άλλος την τιμή; εσείς θα το κάνατε; άντε κάντε και κανένα group στο facebook να πέσει η τιμή. και μόλις κλείσετε τον υπολογιστή πηγαίνετε να πιείτε κι έναν καφέ στα 4€ και μετά πάλι στο facebook να κάνετε παράπονα. δεν αναφέρομαι στο άτομο που ξεκίνησε το θέμα απλά σχολιάζω τη συμπεριφορά μας ως καταναλωτές. Y. Γ μου την έχει δώσει αυτό με τα groups
nsterg Δημοσ. 30 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2010 Συμφωνώ ότι τις περισσότερες φορές εξαντλούμε την "επαναστατικότητα" μας σε αντιδράσεις του τύπου να φτιάξω ένα group στο facebook, να κάνω ένα post σε forum κλπ. Και με αυτόν τον τρόπο έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας και συνεχίζουμε τις καταναλωτικές συνήθειες. Ήθελα να διευκρινίσω ότι όταν φτιάξαμε αυτό το group δεν θέλαμε απλώς να περάσουμε (ή να σπαταλήσουμε) λίγο ακόμα χρόνο στο facebook. Απλώς θεωρήσαμε ότι θα ήταν ένα καλό μέσο για να μαζευτούμε αυτοί που θέλουμε να αγοράσουμε κάτι κοινό και επί της ουσίας να διαπραγματευτούμε συλλογικά τις αγορές μας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.