le_bron Δημοσ. 28 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2010 Καλησπερα σας. Αντιμετωπιζω ενα πολυ περιεργο προβλημα με το λαπτοπ και εδω και ενα χρονο δεν εχω καταφερει να το κανω να δουλεψει. Ολα ξεκινησαν οταν πηγα να του ξαναπερασω τα xp μεσα απο το λειτουργικο. Ενω η διαδικασια ηταν σε εξελιξη το μετανιωσα γιατι ηθελα να κανω format και clean install και εσβησα το λαπτοπ διακοπτοντας στη μεση τη διαδικασια. Φυσικα μετα απο αυτο δεν εβλεπε λειτουργικο, οποτε πηγα κατευθειαν να του κανω φορματ. Και εδω αρχιζει το προβημα. Οτι και να του βαζω στο bios στο boot priority αυτο επιμενει να bootarei απο το σκληρο και μονο. Και f12 να πατησω μετα το post και να επιλεξω να bootarei απο το cd αυτο συνεχιζει να bootarei απο τον hdd. Εδω και ενα χρονο εχω προσπαθησει: - Να βαλω στο cd rom windows xp, vista , win 7, και ubuntu αλλα επιμενει να bootarei απο hdd. - Να φτιαξω bootable usb αλλα τα ιδια. -Να περασω τα xp απο το desktop και εν συνεχεια να ξαναβαλω τον hdd στο λαπτοπ αλλα οπως ηταν λογικο μετα το post μου γραφει ''invalid partition table''. - Η τελευταια ελπιδοφορα προσπαθεια ηταν να βαλω το σκληρο στο desktop να του βαλω να περναει τα win7 και αφου κανει copy τα αρχεια να το κοψω. Ξαναεβαλα το σκληρο στο λαπτοπ και η εγκατασταση συνεχιστηκε και ολοκληρωθηκε κανονικα. Ομως δεν καταφερνω να μπω στο λειτουργικο γιατι κολλαει μετα τη σημαια των windows. Δε μπορω να σκεφτω κατι αλλο. Hardware προβλημα δεν υπαρχει. Πηγα να το ανοιξω να βγαλω τη μπαταρια απο το bios αλλα κολλησα σε μια βιδα που ηθελε ειδικο κατσαβιδι και δεν εχω. Οποιος εχει καποια ιδεα θα του ημουν αφανταστα ευγνωμων! Ευχαριστω πολυ!
umaga Δημοσ. 28 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2010 οταν επιλεγεις first boot device το dvd μετα πατας save&exit?
umaga Δημοσ. 28 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2010 παντος εγω θα εκανα boot με live cd linux και θα εσβηνα το οτι εχει μεσα ο σκλιρος δεν ξερω αν πετυχει μη σε παρω και στο λαιμο μου
umaga Δημοσ. 28 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2010 με usb θα εκανα boot αν και με αυτο τον τροπο μπορεις να κανεις μια προσπαθεια να κανεις εγκατασταση τα windows χορις καν να μπλεχτεις με linux το ''live cd'' το εγραψα απο σηνηθια sorry
le_bron Δημοσ. 28 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2010 Ειπα οτι δοκιμασα να κανω boot με usb αλλα παλι εκανε απο το σκληρο... Ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον παντως...
le_bron Δημοσ. 28 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2010 Δεν εχει βγει αλλο bios. 1 και μοναδικο βγηκε.
ibiza_fr Δημοσ. 28 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2010 αν μπεις http://www.toshiba.gr εχει 2 bios....δοκιμασε...
le_bron Δημοσ. 28 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2010 Οχι για το δικο μου (tecra A4 PTA42) εχει μονο 1 που ειναι συμβατο με την ΑΤΙ καρτα μου και ειναι το 1.1 που εχω ηδη. Ασε που ειναι σε εξε και μπαινει απο το λειτουργικο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.