Προς το περιεχόμενο

Σύνθεση και αγορά νέου Pc με την τιμή γύρω στα 1700 ευρώ.

Azazel

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σε όλους!Εχοντας στην κατοχή μου εναν παμπάλαιο πλέον Pentium 4 στα 2.4 για 8 χρόνια τώρα,σκέφτομαι την αγορά ενός νέου Pc που θα προορίζεται κυρίως για HD ταινίες και βαριά παιχνίδια καθώς και γενική χρήση (internet,εφαρμογές κτλ).Εχοντας διαβάσει αρκετά posts στο forum η αλήθεια είναι πως περισσότερο μπερδέυτηκα παρά έβγαλα άκρη προς τα πού πρέπει να κινηθώ όσο αναφόρα amd-intel,nvidia-ati,motherboards κτλ.Είχα στο μυαλό μου ενα σύστημα βασισμένο πανώ στο νέο socket to 1366 και έναν intel i7 930 σε μία μητρική πιθανότατα της gigabyte(ud3r i ud5),αλλά διαβάζοντας διαπίστωσα πως μάλλον άχρηστος θα μου φανεί ο συγκεκριμένος επεξεργαστής καθώς με έναν amd θα είμαι καλυμένος,παρ όλο που έχω μια προτίμηση γενικά προς intel μεριά.Το θέμα είναι πως ψάχνω κάτι να αντέξει όσο το δυνατόν περισσότερο στον χρόνο(όσο αυτο είναι εφικτό)να με καλύψει για 3-4 χρόνια,άν και γνωρίζω πως η εποχή για αγορά νέου pc δεν είναι η ιδανικότερη και το budget των 1700 ευρώ που διαθέτω ίσως φανεί υπερβολικό.Θα ήθελα την βοήθεια σας με κάποιες συνθέσεις (αν γίνετε και αιτιολογημένες) στις οποίες να μην συμπεριλαμβάνεται λογισμικό,ποντίκι,πληκτρολόγιο και ηχεία.Παρακάτω παραθέτω καποια κομμάτια που είχα κατα νου να προσθέσω.Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις και κάθε συμβουλή δεκτή!

post-13765-12906310211_thumb.jpg

Δημοσ.

πρωτον θα σου ελεγα να μην παρεις αυτον τον δισκο για λειτουργικο γιατι οι green ειναι αρκετα αργοι...εναν ssd σιγουρα μεσα στο συστημα για λειτουργικο και games στο pc και ο green για αποθηκευση...τωρα τι ακριβως θα σου προτινουν τα παιδια....

Δημοσ.

Φιλε Azazel η αντιληψη σου περι computer χαρακτηριζεται cpu-κεντρικη αν και απο αυτα που γραφεις φαινεται οτι καταλαβες καποια πραγματα σωστα,διαβαζοντας τα νηματα του φορουμ.

Η αντιληψη να παρω κατι να με καλυψει 3-4 χρονια δεν υπαρχει πλεον.Ειναι ανεφικτη.Αλλος ενας λογος να αγοραζεις οσο γινεται πιο φτηνα ωστε να χανεις οσο γινεται πιο λιγα χρηματα.Μεχρι 2

χρονια ειναι πια το εφικτο οριο.

Εκτος και αν καποιος δεν ενδιαφερεται τοσο για τα γραφικα αλλα για την πλοκη ενος game ,την φαντασια του,την αξια των χαρακτηρων του,την πρωτοτυπια του,την γενικοτερη ποιοτητα του δηλαδη και αλλες πιο δημιουργικες παραμετρους.Σε αυτην την περιπτωση μονο μπορεις να κρατησεις ενα computer και επεξεργαστη για πιο πολλα χρονια.

Δημοσ.

case:COOLERMASTER RC-932-KKN1-GP HAF BLACK 112.12€

Τροφοδοτικό:CORSAIR HX620W MODULAR POWER SUPPLY 106,54€

Επεξεργαστής:AMD Phenom II X6 1090T Black Edition 285€

Cpu Cooler:Cpu Cooler Corsair Hydro H50 83.66€

Mητρική:GIGABYTE GA-890GPA-UD3H 125,90€

Μνήμη Ram:G.Skill F3-12800CL7D-4GBECO - Μνήμη - 4 GB 113€

Κάρτα Γραφικών:Sapphire 5870 SVGA 1GB337€

Σκληρός δίσκος:Samsung 1TB SpinPoint F3 66,03€

SSD: INTEL X25-M 80GB 204€

Οprical Drive:Asus 24B1ST DVD-RW 22€

Οθόνη:Dell U2311H Ultrasharp 23¨ Wide 240€

1690€

Δημοσ.
Φιλε Azazel η αντιληψη σου περι computer χαρακτηριζεται cpu-κεντρικη αν και απο αυτα που γραφεις φαινεται οτι καταλαβες καποια πραγματα σωστα,διαβαζοντας τα νηματα του φορουμ.

Η αντιληψη να παρω κατι να με καλυψει 3-4 χρονια δεν υπαρχει πλεον.Ειναι ανεφικτη.Αλλος ενας λογος να αγοραζεις οσο γινεται πιο φτηνα ωστε να χανεις οσο γινεται πιο λιγα χρηματα.Μεχρι 2

χρονια ειναι πια το εφικτο οριο.

Εκτος και αν καποιος δεν ενδιαφερεται τοσο για τα γραφικα αλλα για την πλοκη ενος game ,την φαντασια του,την αξια των χαρακτηρων του,την πρωτοτυπια του,την γενικοτερη ποιοτητα του δηλαδη και αλλες πιο δημιουργικες παραμετρους.Σε αυτην την περιπτωση μονο μπορεις να κρατησεις ενα computer και επεξεργαστη για πιο πολλα χρονια.

συμφωνω απολυτα μαζι σου στο οτι δε πρεπει να δινεις πολλα λεφτα για ενα συστημα ωστε να μην κλαις τα λεφτα της απαξιωσης και να πας πιο ευκολα στο μελλον για αναβαθμιση, αλλα διαφωνω με το οτι δε μπορεις να φτιαξεις ενα συστημα που να ειναι αξιοπρεπες για τα επομενα 3-4 χρονια..

τι θα βγει δηλαδη που θα το γονατισει τα επομενα χρονια ενα 4πυρηνο ή 6πυρηνο?

αναβαθμιζοντας gpu μπορεις ανετα να βγαλεις αυτα τα χρονια χαλαρα

εμενα ο c2d μου μου εβγαλε με αρκετη αξιοπρεπεια 3.5 χρονακια , το ιδιο θα κανει και η σχετικα οικονομικη φθηνη αναβαθμιση που εκανα προσφατα πηγαινοντας σε i5

μια καλυτερη καρουλα θελω και απο αποψη παιχνιδιων δεν εχω κανενα θεμα (και τωρα δηλαδη μια χαρα παιζω τα παντα, αν και πρεπει να κανω καποιες παραχωρησεις σε μερικα )

Δημοσ.

Κατ αρχάς σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.Στην ουσία τώρα,βλέπω αρκετούς απο εσάς όπως ο φίλος Dropsreef και fastmanakos,καθώς και αρκετοί άλλοι στο forum να προτείνετε για οθόνη την Dell στην κατηγορία αυτή.Επειδή δεν εχω και ιδιαίτερες γνώσεις όσον αφορά το θέμα οθόνη θέλω να ρωτήσω για παράδειγμα ενώ η Dell που λέτε έχει χαμηλότερο χρόνο απόκρισης και χαμηλότερη δυναμική αντίθεση απο την Samsung που έχω βάλει,τι την κάνει να πλεονεκτεί;Ποιότητα κατασκευής ίσως;Αν μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει.Επίσης ο ssd που προτείνατε και παρέλειψα όντως έπρεπε να είναι μέσα στην σύνθεση για το λειτουργικό,αν και η τιμή του είναι λίγο τσιμπημένη και θα πρέπει να κάνω περικοπές απο αλλού.Επίσης για τον φίλο caution μιας και το έθεσε το θέμα,απλά να πώ πως δεν έχω βλέψεις για overclocking άμεσο,θέλω να λειτουργήσει stock το σύστημα και όταν δω πώς πέρασαν τα "ψωμιά" του να κανώ τότε ότι με πέρνει,όποτε χρειάζομαι κάτι δυνατό εξ αρχής.Μήπως γνώρίζει κάποιος αν η συγκεκριμένη μητρική που έχω στην σύνθεση αξίζει τα λεφτά της,ή να στραφώ αβλεπί στην ASrock;

Δημοσ.

-Την dell την προτείνουν (καλώς) τα παιδιά λόγω του IPS panel και της τιμής της. To put it simply, είναι εύκολα το καλύτερο monitor σε αυτή την τιμή και οι συγκρίσεις με μη-IPS οθόνες είναι άτοπες. Την αγοράζεις και δεν κοιτάζει πίσω δηλαδή :lol:

-Αν σε ζορίζει στο budget ο ssd - μπορείς να αναβάλεις την αγορά του ;)

-ο 1055Τ μπορεί να "γίνει" 1090Τ σε λιγότερο από 2 λεπτά - και επίσης σύντομα θα εμφανιστούν και οι κρύοι 1055Τ (95Watt) ;)

Αυτά :-)

Δημοσ.
Γειά σε όλους!Εχοντας στην κατοχή μου εναν παμπάλαιο πλέον Pentium 4 στα 2.4 για 8 χρόνια τώρα,σκέφτομαι την αγορά ενός νέου Pc που θα προορίζεται κυρίως για HD ταινίες και βαριά παιχνίδια καθώς και γενική χρήση (internet,εφαρμογές κτλ).Εχοντας διαβάσει αρκετά posts στο forum η αλήθεια είναι πως περισσότερο μπερδέυτηκα παρά έβγαλα άκρη προς τα πού πρέπει να κινηθώ όσο αναφόρα amd-intel,nvidia-ati,motherboards κτλ.Είχα στο μυαλό μου ενα σύστημα βασισμένο πανώ στο νέο socket to 1366 και έναν intel i7 930 σε μία μητρική πιθανότατα της gigabyte(ud3r i ud5),αλλά διαβάζοντας διαπίστωσα πως μάλλον άχρηστος θα μου φανεί ο συγκεκριμένος επεξεργαστής καθώς με έναν amd θα είμαι καλυμένος,παρ όλο που έχω μια προτίμηση γενικά προς intel μεριά.Το θέμα είναι πως ψάχνω κάτι να αντέξει όσο το δυνατόν περισσότερο στον χρόνο(όσο αυτο είναι εφικτό)να με καλύψει για 3-4 χρόνια,άν και γνωρίζω πως η εποχή για αγορά νέου pc δεν είναι η ιδανικότερη και το budget των 1700 ευρώ που διαθέτω ίσως φανεί υπερβολικό.Θα ήθελα την βοήθεια σας με κάποιες συνθέσεις (αν γίνετε και αιτιολογημένες) στις οποίες να μην συμπεριλαμβάνεται λογισμικό,ποντίκι,πληκτρολόγιο και ηχεία.Παρακάτω παραθέτω καποια κομμάτια που είχα κατα νου να προσθέσω.Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις και κάθε συμβουλή δεκτή!

Θα συμφωνήσω με τις απόψεις των παιδιών..

1. Στη σύνθεση σου δεν έχεις βάλει Τροφοδοτικό, βάλε ένα Consair 650W.

2. CPU Πάρε τον AMD Phenom II X6 1055T.

3. Πρόσθεσε δίσκο SSD (κατά προτίμηση Intel 80GB). Για να κόψεις χρήματα, πάρε μικρότερο δίσκο WD Green 1TB.

4. Και γώ για Monitor έχω αδυναμία στις Samsung.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...