Προς το περιεχόμενο

Πιο υπερτιμημενα TV Show

KaizerSoze

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κοιτα Κονακ, η 1η σεζον με ολο αυτο το μπλε ηταν πολυ καλη αισθητικα

Ολα τα λεφτα στην 1η σεζον ηταν η αισθηση οτι βλεπεις ενα μεγαλο παζλ(ναι, ξερω, μουχει μεινει απο το Λοστ η συνηθεια) οπου ο Μαικλ εχει ολα τα κομματια και εσυ καλεισαι να καταλαβεις πως σκατα τα ενωνει και πως κολλανε μεταξυ τους

Εγω αυτο το γουσταρω πολυ σε ταινιες, σειρες, βιβλια. Αυτη η αισθη του "θελω να τα ξαναδω/ξαναδιαβασω" γιατι στο τελος νιωθεις οτι εφαγες μια πορτα στη μουρη και ξαφνικα τα βλεπεις καθαρα ολα. Αυτο το "μα ηταν μπροστα στα ματιας μας". Γενικα ειχε πετυχει παρα πολυ να σε βαλει στο τρυπακι να κερδισεις τους δημιουργους σε εναν αγωνα "ποιος ειναι ο πιο εξυπνος"

Αυτο με χαλασε στις επομενες, οτι το στορυ ηταν 2-3 επισοδειων γιατι απλα δεν ειχαν ενα masterplan

• Απαντ. 169
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
stargate universe γ.τ.π. τελείως.

Νταξει τα πρωτα 10 επεισοδια ειχαν αργη πλοκη τωρα καπως καλυτερα παει.Το big bang Theory και το ncis δεν μπορω να τα πω υπερτιμημενα γιατι δεν νομιζω ποια να εχει γινει τοσος ντορος time wasting σειρες ειναι.

Για μενα ειναι το Lost,Greys anatomy και star trek :P

Δημοσ.

Mια ψηφος και απο εδω για το Lost .

Τrue blood.Διαβασα πολλα καλα , ειδα ενθερμους οπαδους και αποφασισα να δοκιμασω.Μερικα επεισοδια ηταν αρκετα για να πεισθω..οτι διαφωνουσα σε ολα :-D

To '' V '' .Bλεπω οτι εχει υψηλη βαθμολογια στο imdb.Στη λιστα και αυτο,με τις υπερτιμημενες πατατουλες .

Δημοσ.
Πρέπει να είμαι ο μοναδικός που βαρέθηκε ακόμα και στην 1η σεζόν του Prison.

Μπα, ομοιοπαθής εδώ. Όταν ξεκίνησε η σειρά και όλους τους είχε πιάσει υστερία και παντού άκουγες για PB, είδα με τα χίλια ζόρια και τεράστια υπομονή 5-6 επεισοδια και έφαγε το μπούλο χωρίς δεύτερη σκέψη.

Δημοσ.
Μπα, ομοιοπαθής εδώ. Όταν ξεκίνησε η σειρά και όλους τους είχε πιάσει υστερία και παντού άκουγες για PB, είδα με τα χίλια ζόρια και τεράστια υπομονή 5-6 επεισοδια και έφαγε το μπούλο χωρίς δεύτερη σκέψη.

PRISON BREAK

Τον πρώτο κύκλο τον είδα με μεγάλο ενδιαφέρον, τον δεύτερο ευχάριστα, τον τρίτο από περιέργεια, τον τέταρτο δεν τον τέλειωσα...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Υπερτιμημένες είναι όλες, από την στιγμή που απευθύνονται σε τόσο μεγάλο κοινό, οι τιμές τους θα έπρεπε να ήταν σαφέστατα χαμηλότερες, υπερεκτιμημένες τώρα, για να μπορέσω να κρίνω μία σειρά αν καλώς την εκτιμά τόσο το target group στο οποίο απευθύνεται θα πρέπει να ανήκω σε αυτό, αν λοιπόν νομίζω ότι ανήκω σε αυτό αλλά η συγκεκριμένη σειρά δεν μου αρέσει, τότε τελικά δεν άνηκα στο συγκεκριμένο σύνολο στο οποίο απευθύνεται. :lol:

Στην προσπάθειά τους οι σεναριογράφοι/παραγωγοί να προσεγγίσουν όλο και περισσότερους τηλεθεατές ξέφυγαν από την παλιά λογική των κατηγοριοποιημένων σειρών (δράμα, φαντασίας, επιστημονικής φαντασίας, τρόμου, φρίκης, κωμωδία, σαπουνόπερα, κλπ, κλπ, κλπ) και στράφηκαν σε μοντέλα όπου πολλές κατηγορίες συνυπάρχουν σε όλα σχεδόν τα επεισόδια εξίσου, στηριζόμενες σε διαφορετικούς χαρακτήρες και ιστορίες που όμως ακολουθούσαν την κοινή πορεία της σειράς.

Παλαιότερα λοιπόν, για να ξαναγυρίσω στο θέμα της συζήτησης, που κάποιος πχ από μία sci-fi σειρά περίμενε κάτι συγκεκριμένο αν λάμβανε κάτι που απευθυνόταν σε άλλο ηλικιακό και θεματικό target group αμέσως ξίνιζε για αυτό και οι συντελεστές ακολουθούσαν συγκεκριμένα μοτίβα και αν κάπου παρέκκλιναν, αυτό γινόταν σε επίπεδο συγκεκριμένου αυτοτελούς επεισοδίου.

Σήμερα που οι κατηγοριοποιήσεις είναι σχετικές, που πλέον οι σκληροπυρηνικές θεματικά σειρές τείνουν να εκλείψουν, αυτό που μένει να εκτιμήσουμε είναι η συνταγή και αν υπάρχει ένα σχετικό δέσιμο στους χαρακτήρες και τις ιστορίες τους και αν η έκτασή τους σε κάθε επεισόδιo δεν υπερβαίνει τα ανεκτά όρια των τηλεθεατών που δεν θα παρακολουθούσαν αυτές τις ιστορίες να εξελίσσονται σε spin-off.

Ο χώρος είναι τόσο δυναμικός που αλλάζει δραματικά από χρόνο σε χρόνο και που οι επιρροές περνάνε πολύ γρήγορα από σειρά σε σειρά και δεν αναφέρομαι μόνο στο κομμάτι του σεναρίου αλλά και στο τεχνικό, την σκηνοθεσία, την φωτογραφία, το soundtrack, κλπ, οπότε αντίστοιχα είναι και τα κριτήρια αξιολόγησης των τηλεθεατών ανάλογα με το τι έχουν δει μέχρι εκείνη την στιγμή και πως συγκρίνουν μεταξύ τους τις σειρές και εκτιμούν ποιες τους αρέσουν και ποιες όχι και ποιες κατά την γνώμη τους κακώς αρέσουν τόσο σε άλλους, οπότε και τις κατατάσσουν στις υπερεκτιμημένες.

Προσωπικά, υπερεκτιμημένες θεωρώ τις mainstream σειρές που χάνουν πολύ γρήγορα το κοινό τους και που κόβονται χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σκοπός των καναλιών και των στούντιο δεν είναι η ψυχαγωγία του κόσμου αλλά το κέρδος, οπότε ο τηλεθεατής που δεν είναι σε θέση να κρίνει από τα 3-4 πρώτα επεισόδια αν η σειρά απευθύνεται σε αυτόν, ή ακόμα χειρότερα, η παραγωγή αποφασίζει να αλλάξει στην πορεία τις αναλογίες οπότε και αθετεί τις υποσχέσεις της στους τηλεθεατές που ξεκίνησαν να την παρακολουθούν, τότε ναι, αυτές οι σειρές ήταν υπερεκτιμημένες για αυτούς.

Με λίγα λόγια (ίσως πρέπει να βάλω σε spoiler το υπόλοιπο κείμενο :lol:) η πορεία μίας σειράς, η αποδοχή της από τον κόσμο και η φθορά της στον χρόνο είναι τα ποσοτικά στοιχεία που την κατατάσσουν γενικά στις υπερεκτιμημένες και όχι τα όποια ποιοτικά τους χαρακτηριστικά αρέσουν στον κάθε ένα από εμάς, από την στιγμή που κρίνουμε την αποδοχή μεγάλου μέρους του πληθυσμού. :-)

Κάποιες λοιπόν αλχημείες πέτυχαν ενώ κάποιες άλλες οι παραγωγοί τις λούστηκαν :lol: από εκεί και πέρα ο καθένας μας έχει την γνώμη του για κάποιες σειρές. Είναι ωραίο να βλέπεις μέλη με κοινά ενδιαφέροντα (πχ σειρές) να βρίσκονται σε ένα χώρο και να συζητούν αυτά που τους αρέσουν σε μία σειρά και που για αυτούς τους λόγους την παρακολουθούν και άσχημο κατά την δική μου αντίληψη, άτομα που δεν τους αρέσει πλέον η σειρά να συνεχίζουν να την βλέπουν χωρίς να μπορούν ή να θέλουν να την σταματήσουν και να συνεχίζουν να συμμετέχουν στις συζητήσεις προβάλλοντας όλα τα κατά την γνώμη τους αρνητικά στοιχεία φέρνοντας σε αμυντική στάση όσους δεν συμφωνούν μαζί τους και που έχουν κουραστεί από την αρνητική τους στάση.

Περί φανμποϊσμού/αντιφανμποϊσμού ο λόγος σε ένα χώρο που οι ίδιοι οι τηλεθεατές δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από την όποια αλλαγή γνώμης όσων δεν συμφωνούν μαζί τους, πέρα από την δημιουργία εντάσεων, εντυπώσεων και σε βάθος χρόνου φθοράς του χώρου που τους φιλοξενεί.

Συγνώμη για την έκταση του ποστ αλλά κάποιες λογικές, νοοτροπίες και τακτικές, σκόπιμες ή μή, συσχετίζονται άμεσα με την διαχείριση και την πορεία ενός χώρου και με αφορμή και αιτία τα γραφόμενα αρκετών φίλων και γνωστών, είπα και εγώ να καταθέσω το στρέμμα μου, λάθος, την γνώμη μου ήθελα να πω. :-)

Με φιλικούς χαιρετισμούς, Δημήτρης. :-)

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδια ,καμια προταση για αμερικανικη σειρα ?

Εχω δει τις εξεις

Dexter,Prison Break ,friends,beaking bad ,fringe,lost,heroes,supernatural

Ξεχωριζω ντρεξτερ και breaking bad και μετα prison break.

δεν θελω σειρες οπως ncis ,με εγκληματολογικα[cis,fbi κτλ],οπως το bones κτλ

Δημοσ.

Παιδια ,καμια προταση για αμερικανικη σειρα ?

Εχω δει τις εξεις

Dexter,Prison Break ,friends,beaking bad ,fringe,lost,heroes,supernatural

Ξεχωριζω ντρεξτερ και breaking bad και μετα prison break.

δεν θελω σειρες οπως ncis ,με εγκληματολογικα[cis,fbi κτλ],οπως το bones κτλ

• Super Moderators
Δημοσ.

το topic είναι για υπερτιμημένα tv shows, όχι για να κάνουμε προτάσεις...

έλεος το topic hijacking! :o

• Super Moderators
Δημοσ.

το topic είναι για υπερτιμημένα tv shows, όχι για να κάνουμε προτάσεις...

έλεος το topic hijacking! :o

Δημοσ.

Δίκιο έχεις, άντε λοιπόν να δώσω και εγώ την άποψή μου. Το Lost ήταν σαφώς πάρα πολύ υπερτιμημένο. Καλό δεν λέω, αλλά όχι και έτσι όπως έκαναν μερικοί..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...