Προς το περιεχόμενο

Μπράβο ΗΣΑΠ

haris_216

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή "τα πήρα λίγο στο κρανίο" με τον ΗΣΑΠ σήμερα κι επειδή θέλω να ακούσω και μια άλλη άποψη, στην περίπτωση που είμαι υπερβολικός, σας παραθέτω ένα mail που μόλις έστειλα στον ΗΣΑΠ και στο οποίο περιγράφει ένα περιστατικό σημερινό

"Αγαπητέ κύριε/α

Σήμερα Κυριακή 27/6/10 πήγα στο σταθμό των Πετραλώνων για να πάω στην Καλλιθέα. Ακύρωσα το εισιτήριό μου στις 11:32. Για μεγάλη μου ατυχία, όπως αποδείχτηκε, για λίγα δευτερόλεπτα έχασα το συρμό με κατεύθυνση προς τον Πειραιά. Κάθησα λοιπόν και περίμενα. Μετά από 5' μας ειδοποιούν από τα μεγάφωνα ότι οι συρμοί θα έχουν καθυστέρηση λόγω τεχνικού προβλήματος. Περνούν λίγα λεπτά ακόμα και μας ενημερώνουν ότι δεν θα έρθει καθόλου συρμός και η συγκοινωνία γίνεται για το τμήμα από Θησείο και πάνω. Κάποιος (ίσως ο υπεύθυνος του σταθμού) μας ζητάει να φύγουμε για να μπορέσει να κλείσει τον σταθμό. Σε ερώτησή μου τι θα γίνει με το εισιτήριο που μόλις ακύρωσα (αφού για την Καλλιθέα δεν υπάρχει άλλο μέσο και μάλλον θα πάω ποδαράτο) μου λέει ότι άλλη μέρα μπορώ να το χρησιμοποιήσω ακυρώνοντάς το από την άλλη πλευρά. Όταν του πρότεινα να μου το αντικαταστήσει με ένα "μη χτυπημένο" αφού δεν ξέρω πότε θα ξαναχρησιμοποιήσω κάποιο μέσο μαζικής μεταφοράς (λόγω δουλειάς χρειάζομαι αρκετά το αυτοκίνητο) και δεν θέλω ένα μήνα μετά να κάθομαι να εξηγώ σε ελεγκτές ότι "εκείνη την κυριακή....μπλα μπλα μπλα" μου είπε ότι αυτό δεν γίνεται!

Κι έρχομαι να ρωτήσω. Αφού το πρόβλημα είναι του ΗΣΑΠ (εντάξει τεχνικά προβλήματα συμβαίνουν και δεν θα πάρουμε κανενός το κεφάλι) δεν είναι πιο απλό και ίσως πιο σωστό να αντικατασταθούν επιτόπου αυτά τα 10-20 εισιτήρια (παρπάνω σίγουρα δεν ήταν αφού ήταν πεσμένη η κίνηση) και μετά να τα δικαιολογήσει η εταιρία σαν αντικατάσταση λόγω προβλήματος? Πρέπει εγώ να κάθομαι να εξηγώ στον πιθανό έλεγχο ιστορίες για αγρίους? Κι αν βρεθώ με αυτό το εισιτήριο αύριο μέσα σε τρόλλευ, θα ξέρει ο εκεί ελεγκτης των ιστορία? Και θα την δεχτεί ήρεμα ή θα με κάνει "ρόμπα" μέσα σε ένα γεμάτο λεωφορείο για κάτι που σίγουρα δεν είναι φταίξιμό μου???

Σε όλα τα παραπάνω να προσθέσω ότι στον Ταύρο και την Καλλιθέα όπου έφτασα πεζοπορικά (οργάνωση πεζοπορίας...ΗΣΑΠ) άκουγα το μεγάφωνα απλά να ενημερώνουν ότι υπάρχει πρόβλημα και δεν λειτουργούν οι συρμοί στο συγκεκριμένο τμήμα. Απλά. Ούτε καν ένα τυπικο "Συγνώμη" ή "ευχαριστούμε για την κατανόησή σας".

Μπράβο ΗΣΑΠ

(να σας ενημερώσω ότι το παραπάνω κείμενο θα αναρτηθεί και σε φόρουμ για ενημέρωση αλλά και ίσως για κάποια άλλη άποψη πάνω στο θέμα στην περίπτωση που εγώ ίσως είμα απλά υπερβολικός) "

Βρίσκετε λογική την "απαίτησή" μου ή υπερβάλω

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Επειδή είμαι λίγο άσχετος εξήγησε μου αν θέλεις πως δουλεύει το σύστημα. Είναι σαν το μετρό π.χ Χτυπάς το εισιτήριο, μπαίνεις μέσα και αν δεν προλάβεις των 12,30 παίρνεις το 12,45?

Δημοσ.

εγώ πιστεύω ότι ήταν το ελάχιστο που απαίτησες και σωστά έκανες...

φαντάζομαι να είχα φάει τέτοια πίκρα εχτές που πήρα ηλεκτρικό από Μοναστηράκι μέχρι Πειραιά... μάλλον θα με έτρωγε το ταξί (μαζί και τα λεφτά μου), ή θα έψαχνα χρονοβόρες εναλλακτικές διαδρομές με μμμ...

---------- Προσθήκη στις 13:42 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:41 ----------

Επειδή είμαι λίγο άσχετος εξήγησε μου αν θέλεις πως δουλεύει το σύστημα. Είναι σαν το μετρό π.χ Χτυπάς το εισιτήριο, μπαίνεις μέσα και αν δεν προλάβεις των 12,30 παίρνεις το 12,45?

ναι ακριβώς σαν το μετρό. χτυπάς πριν μπεις στις αποβάθρες και περιμένεις μέχρι να έρθει...

Δημοσ.

Απόλυτα λογικό το σκεπτικό, κακώς δεν αντικατέστησαν το εισιτήριο ποσο θα τους κόστιζε.

Απο την αλλη εχετε δει ποτέ ελεγκτες στον ηλεκτρικό?

εγω οχι.

Δημοσ.
Αυτό έλειπε να μπαίνουν ελεγκτές στον ηλεκτρικό. Η πρώτη αντίδραση θα ήταν γέλια. Η δεύτερη, ξύλο.

Συμφωνώ 128%.

Δημοσ.

Σε ακριβώς ίδια περίπτωση (κάτι είχε γίνει με τους αναρχικούς σε ένα συρμό αν θυμάμαι καλά) μου άλλαξαν το εισιτήριο στο ταμείο αμέσως. Πιστεύω ότι είναι σε ποιον θα πέσεις.

Ελεγκτές στον ηλεκτρικό έχω πετύχει πολλές φορές.

Δημοσ.

δίκιο έχεις δεν είσαι παράλογος.

τα χουν κάνει μπάχαλο στον ΗΣΑΠ. να δούμε πότε θα τελειώσουν και τα έργα που κάνουν. αλήθεια έχετε παρατηρήσει διαφορά?? ο θόρυβος χειρότερος από πριν είναι!!

υ.γ. καλά κάνω και χτυπάω το εισητήριο με το που έρθει το τρένο :P

Δημοσ.

Στον ΗΣΑΠ το έχουν ξεφτιλίσει. 300 χρόνια για να αλλάξουν αυτές τις γραμμές. Και με σαλιγκάρια να τις άλλαζαν θα είχαν τελειώσει τώρα...

Μας έχουν βγάλει την πίστη. Για να πας μία διαδρομή, αν δεν έχει απεργία, πρέπει να είσαι τυχερός να πετύχεις τρένο, να σταματάει στο σταθμό σου, να πάρεις λεωφορείο και να συνεχίσεις. Κλασσικό δημόσιο έργο...

Δημοσ.

δυστυχώς για τον ΗΣΑΠ δεν είναι μόνο τα έργα που φταίνε αλλά ότι έχει και άσχετους υπαλλήλους: πριν κανένα μήνα που έπρεπε να φτάσω στο αεροδρόμιο και έμαθα μια μέρα πριν το ταξίδι πως θα είχαν απεργία τα ΜΜΜ ρώτησα την υπάλληλο στα εκδοτήρια εισητηρίων της Βικτωρίας αν θα υπάρχει ΜΜΜ προς το αεροδρόμιο την επόμενη. η απάντηση: αφού απεργούν όλα, σημαίνει όλα.

φυσικά την επόμενη έμαθα ότι ο προαστιακός δεν απεργούσε. αλλά ποιος λογικός άνθρωπος τους πιστεύει πια όλους αυτούς γενικά?

μπράβο σε όλους!

Δημοσ.

παιδια επειδη μενω στην Θεσσαλονικη και δεν γνωριζω τι τρεχει με τα ΜΜΜ στην Αθηνα,ισως επειδη ειμαι "εξω απο τον χορό" δεν γνωριζω τι πραγματικα γινεται...

Αλλα μιας και εδω πανω την βγαζουμε μονο με ταξι και τον ΟΑΣΘ(λεοφωρεια) και τωρα τελευταια με τα ποδηλατα,μου ακουγεται πολυ ωραιο το γεγονος οτι εχετε και τραμ,και ηλεκτρικο,και μετρο,και τον ησαπ,και λεοφωρεια,και προαστιακο και και και

δηλαδη αν μη τι αλλο εχετε πολλες επιλογες για την μετακινιση σας

αλλα απο την αλλη ακουω συνεχεια για προβληματα,παραπονα,καθυστερησεις,βλαβες το ενα το αλλο

τι πραγματικα ισχυει με τα ΜΜΜ εκει???δεν ειναι εν τελει τοσο ροδινα οσο ακουγονται λογω ποικιλιας???

επισης γιατι ειναι αστειο να ανεβει ελεγκτης στον ηλεκτρικο? :)

• Moderators
Δημοσ.

επισης γιατι ειναι αστειο να ανεβει ελεγκτης στον ηλεκτρικο?

Διοτι με την ταλαιπωρια που οι επιβατες ειναι αναγκασμενοι να υποστουν και τα νευρα που αυτη συνεπαγεται, θα τους φανε ζωντανους. Παλιοτερα εμπαιναν συχνα, πλεον εχω καιρο να πετυχω τις ωρες αιχμης.

Βεβαια τελευταια (μιλαω για ΗΣΑΠ διοτι αυτον χρησιμοποιω) εχουν μειωθει τα προβληματα καθυστερησεων και πολυκοσμιας σε καθημερινη βαση (πλην εξαιρεσεων βλ. πρωτο ποστ). Αλλα αυτο μαλλον αποδιδεται στο οτι εχει αρχισει να φευγει ο κοσμος, οχι στην βελτιωση των υπηρεσιων.

• Super Moderators
Δημοσ.

Τουλάχιστον θα μπορούσε μήπως ο ΗΣΑΠ τώρα που είναι και καλοκαίρι και λόγω έργων τσουβαλιαζόμαστε μέσα, να μοιράζει στην είσοδο του κάθε σταθμού ...αποσμητικά μασχάλης???

:devil:B)

Δημοσ.

καλά άλλο αυτό με την ζέστη... μπήκα μέσα εχτές και ενώ δεν είχε κλιματισμό ήταν και τα παράθυρα κλειστά...

• Super Moderators
Δημοσ.
καλά άλλο αυτό με την ζέστη... μπήκα μέσα εχτές και ενώ δεν είχε κλιματισμό ήταν και τα παράθυρα κλειστά...

Και το χειμώνα μας ψόφησαν στο κρύο γιατί είχαν εντολή να ανοίγουν τα παράθυρα για να μην κολλήσουμε τη ...φονική (λέμε τώρα) γρίπη!

:rolleyes:B)

Επίσης προσέξατε ότι στην Ομόνοια η μυρωδιά της βοθρίλας έχει φτάσει στα ύψη???

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...