Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για το netbook Acer Aspire One 751H

zaccki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλη την παρέα!

Σκέφτομαι να προβώ στην αγορά ενός netbook.

Η βασική του χρήση θα είναι office,internet και λοιπά "ελαφριά".

Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος γνωριζει,αν το παραπανω netbook Acer Aspire One 751H (Intel Atom Z520 (1.33 GHz) με 512KB L2 cache, στα 533 MHz-Intel GMA), θα μπορει να τρέξει AutoCAD και αρχεια mkv απροβληματιστα.

Και αν οχι,εχετε να προτεινετε καποιο netbook που να μπορει να ανταπεξελθει στα παραπανω,με πανω-κατω τα ιδια χρηματα?

Σιγουρα η χρηση ΑutoCAD και mkv files δεν ειναι πρωτευουσας σημασιας,απλά θα ηθελα να ξερω τι γινεται.

Ευχαριστω για το χρόνο σας και αναμένω βοήθεια!

Δημοσ.

mkv άνετα (για την ακρίβεια βλέπω ένα τέτοιο τώρα). Για AutoCAD δε γνωρίζω αλλά αν έχει σοβαρές απαιτήσεις από cpu ή/και κάρτα γραφικών δε νομίζω να σου κάνει κανένα setup με Atom & intel gma.

Δημοσ.

Φιλε antonl ευχαριστω για την αμεση απαντηση.

Προφανως εισαι και κατοχος του συγκεκριμενου μοντελου.

Συστηνεις την αγορα του?

Προτεινεις κατι παρομοιο?

Δημοσ.

Το χω απ τον Οκτώβρη και το χρησιμοποιώ αρκετά. Internet, ταινίες και κάποια άλλα προγράμματα. Πρόβλημα δεν έχω συναντήσει ως τώρα αν εξαιρέσεις κάποια θέματα που χα με τους drivers της κάρτας γραφικών του κάτω από winXP (με τα οποία έρχεται) αλλά μάλλον έτυχε σε μένα, γιατί φίλος που το αγόρασε την ίδια εποχή, δεν έχει κανένα πρόβλημα.

Το πληκτρολόγιο του είναι αρκετά άνετο για 11άρι. Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του είναι πάνω-κάτω τα ίδια με τα άλλα 11άρια. Από αυτονομία με βγάζει κάπου στο 5ωρο (ίσως και λιγότερο, δεν το χω μετρήσει) πάντα με WiFi on και φωτεινότητα περίπου στη μέση. Κυκλοφορεί με 3 μπαταρίες, μια 3άρα, μια μικρή 6άρα (που έχω) και μια μεγαλύτερη 6άρα.

Γενικά θ ακούσει αρνητικές κριτικές για το after sales (ή και την ποιότητα) της Acer. Το είδα live στο Πλαίσιο δίπλα-δίπλα με ένα αντίστοιχο Asus. Είδα πως αυτό με βόλευε καλύτερα (εκτός απ το μεγαλύτερο keyboard, μου φάνηκε και πιο φωτεινή η οθόνη του) και το πήρα.

Αν από θέμα ισχύος σε καλύπτει ο Atom δεν πιστεύω ότι θα χεις κάποιο πρόβλημα. Ενημερωτικά, έχω βάλει Win7 starter πάνω και σ αυτά δουλεύω κυρίως.

Δημοσ.

Ναι, στην χρήση δεν βλέπω κάποια ιδιαίτερη διαφορά στην απόκριση.

Έβαλα και τα 7άρια για να ξεπεράσω το θέμα που είχα με τον driver της κάρτας γραφικών (φαίνεται να ναι πιο σταθερός ο driver που χρησιμοποιούν αυτά). Επιπλέον, υποστηρίζουν καλύτερα την επιτάχυνση HD υλικού. Ακόμα και σχετικά βαριά 1080p παίζει με πολύ χαμηλό cpu usage.

Η αλήθεια είναι πως σκόπευα να βάλω 2GB RAM αλλά λόγω του ότι οι τιμές τους έχουν πάρει τον ανήφορο (τον Οκτώβρη είχε ~30€, σήμερα ~50€) τ ανέβαλα. Επίσης κι ένας ταχύτερος δίσκος θα το βοηθούσε ν ανασάνει λίγο (WD Black Scorpio 250GB @7200rpm ~50€). Αλλά οκ αυτά τα βλέπεις στην πορεία. Όλα της κατηγορίας ίδιους δίσκους έχουν.

Δημοσ.

Τίποτες :>

Αν πρόκειται ν αντικαταστήσεις κάποιο laptop (το οποίο χρησιμοποιούσες σε πηγαινέλα) θα βρεις την υγειά σου με το netbook. Μου χαν φύγει τα χέρια με ένα 5κιλο 15άρι (μαζί με τα παρελκόμενά του), αυτό μ όλο το set πάει ~1.5kg.

Πάντως αν πραγματικά σ ενδιαφέρει η χρήση autoCAD, ψάχ το. Ίσως χρειαστεί να κινηθείς σε κάποια ακριβότερη κατηγορία (με κάτι επεξεργαστές στυλ core duo χαμηλής κατανάλωσης).

Δημοσ.

Αυτο με τη μεταφορα φιλε μου ειναι ο κυριοτερος λογος.Οπως ακριβως το λες.

Ειναι πλεον λιγο απαλευτη η κατασταση του να κουβαλας το 15αρι και ενα σωρο αλλα εγγραφα-σχεδια κτλ!

Δε θελώ να ξεφυγω στο μπατζετ γι'αυτο ψαχνω για κατι που κυμαινεται στα 300-350€.

Η χρηση του AutoCAD που θελω ειναι στο να μπορει να ανοιγει τα σχεδια και οχι τοσο στο να τα επεξεργαζομαι.

Χωρις να ειμαι βεβαιος,λεγοντας μου οτι τρεχει mkv αρχεια,που ειναι αρκετα βαρια (τοσο σε επεξεργαστικη ισχυ-μνημη οσο και σε GPU) πιθανολογω οτι θα μπορει να "σηκωσει" και 2D σχεδιο.

Δημοσ.

Όχι πιστεύω ότι δε μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα για το autoCAD απ την ευκολία με την οποία παίζει τα mkv. Στις HD ταινίες (τουλάχιστον στην πλειοψηφία αυτών), το βάρος πέφτει στην κάρτα γραφικών, ο επεξεργαστής παίζει πολύ μικρότερο ρόλο. Αν δοκιμάσεις να παίξεις mkv χωρίς τη βοήθεια της κάρτας γραφικών, τότε το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό. Και καλώς ή κακώς, το μόνο θετικό που χει η GMA500 είναι αυτή της η δυνατότητα.

Η ισχύς του επεξεργαστή (χωρίς να το χω ψάξει) φαντάζομαι ότι είναι κάπου στα επίπεδα PIII @ ~1GHz.

Δημοσ.

Μαλιστα.

Τοτε οντως διαφοροποιειται αυτο που ειπα.

Βεβαια ετσι ξεφευγουμε απο netbook και παμε σε αλλη κατηγορια οποτε δεν εχει κ νοημα.

Θα ζυγιασω τις επιλογες και θα αποφασισω.

Σιγουρα οπως ειπα δεν θελω επεξεργασια αρχειων AutoCAD (αλιμονο σε 11αρα οθονη θα μου βγουν τα ματια!) αλλα στο να μπορει να "τρεξει" το προγραμμα.

Αλλα επειδη δεν ειναι το κριτηριο με το οποιο θα επιλεξω το netbook μαλλον θα το "προσπερασω".

Και μια ακομα ερωτηση φιλε μου

Συμφερει η διαφορα στην τιμη αναμεσα σε αυτα τα 2:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.906844

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.906720

Δηλ οι διαφορες του ειναι +1 χρονος εγγυηση,4gb USB stick,dual boot με Linux.

Δημοσ.

Το Acer 751 απο άποψη εργονομίας, σχεδιασμού, πληκτολογίου, αυτονομία και οθόνης είναι ίσως από τα καλύτερα netbook που κυκλοφορούν.

Το άσχημο βέβαια είναι ότι πρόκειται παράλληλα και για το πιο αργό νετμπουκ που έχει περάσει από τα χέρια μου ever. Το είχα για περίπου 2 εβδομάδες και πραγματικά δεν το άντεξα. Επίσης πολύ προβληματική και η απόδοση της Intel 500 (το πιθανότερο είναι ότι ευθύνονται οι drivers) η οποία και εγκαταλήφθηκε στην τύχη της από την μαμά εταιρεία.

Αν μπορέσεις να βρεις ένα Msi Wind ή κλώνους αυτού (advent, medion, multirama) θα το ευχαριστηθείς πολύ περισσότερο. Έχει μεγάλη υποστήριξη από forums, εργοστασιακό overclocking στα 2.1Ghz, τρέχει τα Windows 7 απίστευτα καλά (ακόμη και με aero) ενώ είναι ιδιαίτερα φιλικό με άλλα λειτουργικά συστήματα (από ubuntu μέχρι και 100% Snow Leop 10.6.3.!!!). Στα αρνητικά βέβαια η ανάλυση η οποία περιορίζεται στα 1024χ600 αλλά το βάρος και οι διαστάσεις παραμένουν ιδανικές.

Δημοσ.
[...]

Και μια ακομα ερωτηση φιλε μου

Συμφερει η διαφορα στην τιμη αναμεσα σε αυτα τα 2:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.906844

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.906720

Δηλ οι διαφορες του ειναι +1 χρονος εγγυηση,4gb USB stick,dual boot με Linux.

Είναι ουσιαστικά κάπου 35€ για τον επιπλέον 3ο χρόνο εγγύησης. Το stick άντε να κάνει 8-9€ και linux βάζεις και μόνος σου. Αυτό το ποσό δεν είναι πολύ για τον έναν extra χρόνο αλλά τα 365€ μου φαίνονται αρκετά (σήμερα) για ένα netbook.

Προσωπικά θα επέλεγα το φθηνότερο. Αν είναι να χαλάσει τον 3ο χρόνο, so it be. Θα ναι μια ευκαιρία να το αλλάξω με κάτι καλύτερο (κυρίως από άποψη ισχύος, μιας και ο atom χωλαίνει κάπως), εφόσον δεν υπάρχει οικονομικό θέμα.

Επίσης δες και στον skroutz.gr μπας και το πετύχεις κάπου με καλύτερη τιμή.

Έχε υπόψη αυτό που λέει κι ο panos2000gr αλλά προσπάθησε να τα δεις από κοντά, το ένα δίπλα στο άλλο. Για μένα τουλάχιστον, η διαφορά στην ανάλυση (ειδικά στην κάθετη, 1024x600 vs 1366x768) ήταν καθοριστική για ν αποφύγω τα 10άρια.

Δημοσ.
Έχε υπόψη αυτό που λέει κι ο panos2000gr αλλά προσπάθησε να τα δεις από κοντά, το ένα δίπλα στο άλλο. Για μένα τουλάχιστον, η διαφορά στην ανάλυση (ειδικά στην κάθετη, 1024x600 vs 1366x768) ήταν καθοριστική για ν αποφύγω τα 10άρια.

Χωρίς καμιά αμφιβολία οι 11.6" είναι η ιδανικότερη διάσταση για ένα Netbook και η διαφορά με ένα 10αρι στα 1024χ600 είναι παραπάνω απο εμφανής. Αν το Acer 751 είχα τον κλασσικό ATOM (1.6) και μια Intel 950 θα ήταν κλάσεις καλύτερο. Επίσης αν κάποιος μπορείς να δώσεις 100-150 ευρώ και να πάει σε ένα συνδυασμό 11.6" με SU επεξεργαστή (όπως π.χ ACER 1810T ή HP DM1-1110ev) τότε τα πράγματα είναι ιδανικά καθώς η διαφορά στην απόδοση είναι τεράστια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...