Προς το περιεχόμενο

Θερμοκρασίες GPU

mythoc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι θερμοκρασίες να περιμένω απο την ATI 5850? Πρώτη φορά με καρτα-τερας και θέλω να ξέρω αν δουλεύει σωστά. Idle έχει γύρω στους 40, full load 70+. Ποιο είναι το "όριο"? Χωρίς overclock.

Δημοσ.

Μια χαρά είσαι απλά αν έχεις σκοπό να κλοκάρεις καλό είναι να ανεβάσεις το ανεμιστήρι χειροκίνητα. Βασικά το καλύτερο θα 'ταν να φτιάξεις 2D/3D profiles γιατί εγώ δεν εμπιστεύομαι το auto καλοκαιριάτικα.

Δημοσ.

Mια χαρα εισαι.Σε full load μονο 70+? Αμα βαλεις κανα 10λεπτο furmark με το fan στο auto θα 90ρισει.Κανε αυτο που ειπε ο demon.Παρε το afterburner και φτιαξε κανα fan-2d/3d προφιλ και εισαι οκ.

Δημοσ.

Mia χαρα εισαι,κι εγω με ολα τα games,εκτος το metro,κυμαινομαι απο 37-41 idle με 65-70 φουλ load.

Με μετρο περιπου 75.

Φτιαξε ενα fan profile Οπως σου ειπαν τα παιδια,και θεσε τον ανεμιστηρα μαξ στο 40% για να μην σου παιρνει τα αυτια.

Ειναι ευκολο να το φτιαξεις,μια γραφικη παρασταση ειναι,και ρυθμιζεις εσυ την καμπυλη,αξονας Χ οι θερμοκρασιες,αξονας ψ το % σε σαλ του ανεμιστηρα.

Με δοκιμες σεταρεις το καταλληλο.

Y.G. μιας που αναφερθηκε,μπορει να πει καποιος στο furmark τι ρυθμισεις να βαλω για να κανω τεστ με τις θερμοκρασιες? θα αγορασω ψυκτρα,και θελω να παρουσιασω τα "πριν" και "μετα" αποτελέσματα.

Δημοσ.
Mia χαρα εισαι,κι εγω με ολα τα games,εκτος το metro,κυμαινομαι απο 37-41 idle με 65-70 φουλ load.

Με μετρο περιπου 75.

Φτιαξε ενα fan profile Οπως σου ειπαν τα παιδια,και θεσε τον ανεμιστηρα μαξ στο 40% για να μην σου παιρνει τα αυτια.

Ειναι ευκολο να το φτιαξεις,μια γραφικη παρασταση ειναι,και ρυθμιζεις εσυ την καμπυλη,αξονας Χ οι θερμοκρασιες,αξονας ψ το % σε σαλ του ανεμιστηρα.

Με δοκιμες σεταρεις το καταλληλο.

Y.G. μιας που αναφερθηκε,μπορει να πει καποιος στο furmark τι ρυθμισεις να βαλω για να κανω τεστ με τις θερμοκρασιες? θα αγορασω ψυκτρα,και θελω να παρουσιασω τα "πριν" και "μετα" αποτελέσματα.

Αμα θέλεις να δεις το ραγματικό μαξ που φτάνει η κάρτα .. τικάρεις το extreme burning mode... βαζεις την ανάλυση της οθόνης σου και τρέχεις τουλαχιστον για ένα 10λεπτο... προσοχή και στις θερμοκρασίες των vrm...!!!

ποια ψύκτρα σκέφτεσαι να πάρεις??

Δημοσ.
Αμα θέλεις να δεις το ραγματικό μαξ που φτάνει η κάρτα .. τικάρεις το extreme burning mode... βαζεις την ανάλυση της οθόνης σου και τρέχεις τουλαχιστον για ένα 10λεπτο... προσοχή και στις θερμοκρασίες των vrm...!!!?

Αυτο ακριβως.Βαλε και κανα ΜSAA και τρεξτο.Την αναλυση και 1280χ1024 να την αφησεις παλι θα δεις max temps.

Δημοσ.

Ευχαριστω για τα reply σας! Θα δοκιμασω να φτιαξω profiles οταν γυρισω σπιτι! Πολυ φασαρια η στοκ ψυχτρα οταν ειναι στο 40% το fan της!

Δημοσ.
Αμα θέλεις να δεις το ραγματικό μαξ που φτάνει η κάρτα .. τικάρεις το extreme burning mode... βαζεις την ανάλυση της οθόνης σου και τρέχεις τουλαχιστον για ένα 10λεπτο... προσοχή και στις θερμοκρασίες των vrm...!!!

ποια ψύκτρα σκέφτεσαι να πάρεις??

Οκ,το κανα.Αφησα επιτηδες τις στοκ ρυθμισεις του ανεμιστηρα.

Αποτελεσματα:

87 βαθμοι core,με τον ανεμ. στο 43%

78 βαθμοι τα VRM

Mε το προφιλ που δοκιμασα,με 51% τον ανεμ. 10 βαθμους κατω.

Υ.Γ. θα πάρω αυτην http://www.arctic-cooling.com/catalog/product_info.php?cPath=2_&mID=546 γιατι εχω ενα θεματακι με το θορυβο του πισι...

Να κανω και μια,βλακωδεστατη ισως,ερωτηση...Με αυτην την ψυκτρα χωράει να μπει η VR5 της thermalright?

Αν οχι (που για κει το βλεπω) με ποιά ψυκτρα πρεπει να συνδυαστει?

(φοβαμαι μην και η αξελερο δε ψυχει σωστα τα VRMs,σα τη προλιματεκ)

Δημοσ.

Αποτελεσματα:

87 βαθμοι core,με τον ανεμ. στο 43%

78 βαθμοι τα VRM

πως γινεται αυτο? Τα VRM μικροτερη θερμοκρασια απο τον πυρηνα? ;)

Δημοσ.
πως γινεται αυτο? Τα VRM μικροτερη θερμοκρασια απο τον πυρηνα? ;)

τι να σου πω! ειχα ανοιχτο το everest με core temp-vrm temp, του πυρηνα συμφωνουσε με του afterburner,αλλα και του furmark.

Οποτε και του vrm σωστό θα ταν.

Θελεις να το τσεκαρω με καποιο αλλο προγραμμα?

Δημοσ.
τι να σου πω! ειχα ανοιχτο το everest με core temp-vrm temp, του πυρηνα συμφωνουσε με του afterburner,αλλα και του furmark.

Οποτε και του vrm σωστό θα ταν.

Θελεις να το τσεκαρω με καποιο αλλο προγραμμα?

Απο θερμοκρασια πυρηνα εισαι οκ.Αμα δεν βαριεσαι κοιτα και με το gpu-z να δεις τι λεει.Κανονικα τα vrm πρεπει να ειναι κανα 10+ πανω απο την θερμοκρασια του πυρηνα.

Δημοσ.

Το τσεκαρα και μ'αυτο.

Εχει ενα καρο θερμοκρασιες με το ιδιο ονομα,αλλα καμμια δεν ειναι πανω απτου πυρηνα.

Για να ακριβολογω, εχει 5 tabs Vdcc με θερμοκρασιες 77,80,83,80,84 με θερμοκρασια πυρηνα στους 87 βαθμους.

(μηπως γιαυτο μου ελεγε ο προηγουμενος ιδιοκτητης οτι ειναι πολυ καλο κομματι η συγκεκριμμενη καρτα?)

Δημοσ.
Το τσεκαρα και μ'αυτο.

Εχει ενα καρο θερμοκρασιες με το ιδιο ονομα,αλλα καμμια δεν ειναι πανω απτου πυρηνα.

Για να ακριβολογω, εχει 5 tabs Vdcc με θερμοκρασιες 77,80,83,80,84 με θερμοκρασια πυρηνα στους 87 βαθμους.

(μηπως γιαυτο μου ελεγε ο προηγουμενος ιδιοκτητης οτι ειναι πολυ καλο κομματι η συγκεκριμμενη καρτα?)

Ναι, η νεα σειρα εχει πολλους σενσορες για να διαβαζουν θερμοκρασια.Τωρα χωρις να ειμαι 1000% σιγουρος νομιζω οτι η θερμοκρασια των VRMS ειναι η τελευταια στο gpu-z.Το 84 που σου ελεγε ειναι αρκετα καλο αλλα το 87 στον πυρηνα ετσι κι ετσι.Στο ποσο τον ειχες τον ανεμιστηρα? Μακαρι φιλε μου να ειναι οντως πολυ καλο κομματι. :-)

Δημοσ.

Μπορεί κάποιος να μου προτείνει profiles 2d/3d (να φανταστώ με το MSI Afterburner φτιάχνονται) για το σύστημα μου?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...