talisman Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Ας καταθέσω κι εγώ τις πρώτες (ελεεινές να τις πω?) εμπειρίες μου... Δεν μπήκα στη σελίδα του rs καμιά βδομάδα και μέχρι να πάρω γραμμή τι έπαιζε, το σύστημα μού κατάπινε... 229 ποντάκια τη μέρα (επειδή έλειπα 5 μέρες, νόμιζα ότι είχα μαζέψει 25 γίγα κι έκανα κάτι καλά κατεβάσματα hd). Τεσπα, χθες μου έβγαζε traffic share left: κάπου 55 γίγα και στα πακέτα 183 πόντους available. Σε 10 μέρες έληγε κι ο λογαριασμός, είχα μείνει και με 75 γίγα traffic αγορασμένα από πριν, πόντους είχα απ' ό,τι φαινόταν-αν ήταν όλοι όσοι αντιστοιχούσαν στα παραπάνω δεν ήξερα και πού να το ξέρω κιόλας. Δε βαριέσαι, λέω, και κάνω downgrade και βάζω στις ρυθμίσεις να μη με τινάξει πάλι πάνω απ' τα 5 γίγα και περιμένω κατά τις 1 τα χαράματα να γίνει η αλλαγή. Μέχρι τότε, λέω, ας κατεβάσω ό,τι είχα σε αναμονή (κάτι ντοκιμαντέρ σε hd) για να μη χάσω ό,τι απέμενε. Άντε να πρόλαβα να κατεβάσω καμιά 20αριά γίγα. Δε βαριέσαι, λέω πάλι. H αλλαγή έγινε κανονικά, τα υπόλοιπα download σταμάτησαν, ωραία λέω, μόνο που η 2η μπάρα ήταν μπλε μέχρι τα 20 γίγα (183 rapids available να γράφει ακόμα). Δε βαριέσαι, ξαναματαλέω, και αγοράζω για να υπάρχουν 1000 πόντους (μάλλον είναι το συμφερότερο πακέτο αφού είναι το μόνο που έχει έκπτωση σε σχέση με το προηγούμενο-στα μεγαλύτερα δε γίνεται έκπτωση ούτε δραχμή). Τα σκάω και βρίσκομαι μπροστά στο εξής θάμα: έχω όχι 1000 πόντους αλλά 817!!! (χμμμ, 1000-183 δε μας κάνουν 817?). Υποτίθεται ότι είχα 183 πόντους AVAILABLE... Πάνω στο μπινελίκι κάνω upgrade να κατεβάσω και το υπόλοιπο ντοκιμαντέρ (αυτό γίνεται αμέσως, σου τσιμπάει τα 78 ποντάκια και περίμενε μετά 24 ώρες να ξαναπέσεις-με όσα διάβασα εδώ έχεις και το άγχος μην ξεπεράσεις κι αυτά τα 20 γίγα). Ειλικρινά συγνώμη για το ότι μάλλον μακρυγόρησα, αλλά το δικό μου συμπέρασμα είναι για μια ακόμη φορά ότι το νέο σύστημα ΜΟΝΟ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ φαίνεται ότι συμφέρει και μάλιστα στις πιο ιδανικές συνθήκες (κάτι σαν τους νόμους, τις αποδείξεις, τις παροχές, τις φοροαπαλλαγές κλπ.κλπ). Τίποτα απ' όλα όσα αναφέρθηκαν κι από τους υπόλοιπους συμφορουμίτες δεν είναι τυχαίο (σχεδόν καμία έκπτωση σε σχέση με τις προηγούμενες χρεώσεις, κατάργηση parking, αγορασμένου traffic και διατήρησης μη κατεβασμένων bytes για 5 μέρες, εκμετάλλευση πραγματικού υπολογισμού των bytes, διαφοροποίηση upgrade & downgrade κλπ.) και δε θα μπορούσε να είναι μιας και μιλάμε για μια (?) μεγάλη επιχείρηση (κέρδος με κάθε μέσο και όλα μαζί, ακόμα και σε συνεργασία με στούντιο & δισκογραφικές), σου πετάει κι ένα μεγαλόσχημο "Κερδίσαμε μια μεγάάάάάλη δίκη" και κάτσε εσύ με το τεφτέρι και το ρολόι να νομίζεις ότι επωφελείσαι απ' τις διατάξεις που αυτοί ορίζουν κι εσύ...πληρώνεις. Και ν' ακούς 10 μύρια στόματα να παπαγαλίζουν "Είμαστε κλέφτες στην Ελλάδα". Βλέπω και τους...προηγμένους αρχικλεφταράδες. 25 σελίδες αναλύσεων και πλακωμάτων μήπως και ΔΕΝ μας εκμεταλλεύονται ποιοι? Οι κυριλέδες. Ρε άει στη Χαβάη! (και πολύ ασχοληθήκαμε) Καταρχην αν ασχολεισε με HD ειναι μεγαλο λαθος το rapid.Δεν βλεπεις οτι υπαρχουν τετοια αρχεια και σε αλλους hosters που ειναι και unlimited. Λες οτι : 25 γίγα κι έκανα κάτι καλά κατεβάσματα hd.Τι εννοεις αυτα δεν φτανουν ουτε για 3 ταινιες.Συν οτι περιμενες καραουλι να αλλαξει η μερα,συν οτι πληρωνες και επιπλεον για να αγορασεις traffic
antonl Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Έχοντας κατεβάσει 2 .rar των ~200MB και πηγαίνοντας για το 3ο, παίρνω το παρακάτω μήνυμα: Μπαίνω στο rs και βλέπω την κίνηση: Κοιτάω τα logs και βλέπω: Έχω ορίσει απ τα settings ότι δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί πακέτο μεγαλύτερο των 4rapids/day. Έχει παρατηρήσει κανείς κάτι παρόμοιο ή υπάρχει καμιά ιδέα για το τι παίζει; Bug/feature; edit: Τσάμπα τα SS. Απ ό,τι βλέπω τώρα που κανα το post, μάλλον για κάποιον λόγο αθροίζει το traffic των 2 τελευταίων ημερών...
antonl Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Έχοντας κατεβάσει 2 .rar των ~200MB και πηγαίνοντας για το 3ο, παίρνω το παρακάτω μήνυμα: Μπαίνω στο rs και βλέπω την κίνηση: Κοιτάω τα logs και βλέπω: Έχω ορίσει απ τα settings ότι δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί πακέτο μεγαλύτερο των 4rapids/day. Έχει παρατηρήσει κανείς κάτι παρόμοιο ή υπάρχει καμιά ιδέα για το τι παίζει; Bug/feature; edit: Τσάμπα τα SS. Απ ό,τι βλέπω τώρα που κανα το post, μάλλον για κάποιον λόγο αθροίζει το traffic των 2 τελευταίων ημερών...
talisman Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Έχοντας κατεβάσει 2 .rar των ~200MB και πηγαίνοντας για το 3ο, παίρνω το παρακάτω μήνυμα: Μπαίνω στο rs και βλέπω την κίνηση: Κοιτάω τα logs και βλέπω: Έχω ορίσει απ τα settings ότι δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί πακέτο μεγαλύτερο των 4rapids/day. Έχει παρατηρήσει κανείς κάτι παρόμοιο ή υπάρχει καμιά ιδέα για το τι παίζει; Bug/feature; edit: Τσάμπα τα SS. Απ ό,τι βλέπω τώρα που κανα το post, μάλλον για κάποιον λόγο αθροίζει το traffic των 2 τελευταίων ημερών... Δεν αθροιζει τις 2 μερες απλως μετραει διαφορετικα την μερα Προσεξα οτι η μερα μου ξεκινησε πριν απο λιγα λεπτα και ειναι μεχρι αυριο τετοια ωρα.Ας απαντησει καποιος για το χρονικο διαστημα της μερας του.Φαινεται απο τα settings του λογαριασμου σας Το γραφει κατω κατω και ειναι το πεδιο Next billing in
talisman Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Έχοντας κατεβάσει 2 .rar των ~200MB και πηγαίνοντας για το 3ο, παίρνω το παρακάτω μήνυμα: Μπαίνω στο rs και βλέπω την κίνηση: Κοιτάω τα logs και βλέπω: Έχω ορίσει απ τα settings ότι δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί πακέτο μεγαλύτερο των 4rapids/day. Έχει παρατηρήσει κανείς κάτι παρόμοιο ή υπάρχει καμιά ιδέα για το τι παίζει; Bug/feature; edit: Τσάμπα τα SS. Απ ό,τι βλέπω τώρα που κανα το post, μάλλον για κάποιον λόγο αθροίζει το traffic των 2 τελευταίων ημερών... Δεν αθροιζει τις 2 μερες απλως μετραει διαφορετικα την μερα Προσεξα οτι η μερα μου ξεκινησε πριν απο λιγα λεπτα και ειναι μεχρι αυριο τετοια ωρα.Ας απαντησει καποιος για το χρονικο διαστημα της μερας του.Φαινεται απο τα settings του λογαριασμου σας Το γραφει κατω κατω και ειναι το πεδιο Next billing in
antonl Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Δεν αθροιζει τις 2 μερες απλως μετραει διαφορετικα την μερα Προσεξα οτι η μερα μου ξεκινησε πριν απο λιγα λεπτα και ειναι μεχρι αυριο τετοια ωρα.Ας απαντησει καποιος για το χρονικο διαστημα της μερας του.Φαινεται απο τα settings του λογαριασμου σας Το γραφει κατω κατω και ειναι το πεδιο Next billing in Ναι κάτι τέτοιο παίζει με το billing time. «Μηδένισε» σήμερα στις 21:00, οπότε και είχα άλλα (1000-173)MB.
antonl Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Δεν αθροιζει τις 2 μερες απλως μετραει διαφορετικα την μερα Προσεξα οτι η μερα μου ξεκινησε πριν απο λιγα λεπτα και ειναι μεχρι αυριο τετοια ωρα.Ας απαντησει καποιος για το χρονικο διαστημα της μερας του.Φαινεται απο τα settings του λογαριασμου σας Το γραφει κατω κατω και ειναι το πεδιο Next billing in Ναι κάτι τέτοιο παίζει με το billing time. «Μηδένισε» σήμερα στις 21:00, οπότε και είχα άλλα (1000-173)MB.
ikskarda Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 μια τελευταια απορια ρε παιδες . εχω βαλει minimal package το small και maximal package το medium . τι σημαινει αυτο ? οτι δε θα με αφηνει να κατεβαζω πανω απο τα 5gb του medium ? και επιπλεον πρεπει καθε μερα να πηγαινω να ξανα επιλεγω το small η επειδη το εχω βαλει σαν minimal θα μου το γυρναει αυτοματα ? το billing time προσπαθω να καταλαβω ακριβως ποτε πιανει και ποτε ρυθμιζει
ikskarda Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 μια τελευταια απορια ρε παιδες . εχω βαλει minimal package το small και maximal package το medium . τι σημαινει αυτο ? οτι δε θα με αφηνει να κατεβαζω πανω απο τα 5gb του medium ? και επιπλεον πρεπει καθε μερα να πηγαινω να ξανα επιλεγω το small η επειδη το εχω βαλει σαν minimal θα μου το γυρναει αυτοματα ? το billing time προσπαθω να καταλαβω ακριβως ποτε πιανει και ποτε ρυθμιζει
Special J Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 @ Talisman: Καλά κατεβάσματα σε hd με 25 γίγα μπορεί να είναι π.χ. 12 επεισόδια ντοκιμαντέρ ή 6 ταινίες (γιατί "ούτε 3"?). Δυο χρόνια με το rs δεν είχα πρόβλημα ούτε με τα hd ούτε με μουσικές ούτε με τίποτα, σίγουρα υπάρχουν κι άλλοι hosters που κάνουν πιο οικονομικά πορτοκάλια στο είδος τους, εγώ με έναν (αυτόν) θέλω να έχω νταραβέρια για πολλούς & υπερευνόητους λόγους. Πριν τα νέα... ήθη του rs, έλειπα 5 μέρες για δουλειά, γύριζα, κατέβαζα τα 25 κι ούτε γάτα ούτε ζημιά. Τώρα, αυτές τις 5 μέρες και δε σώζεται τίποτα και με το χαμηλότερο πακέτο χάνεις 5 γίγα στο σύνολο. Και (αν διάβασες το post) μάλλον (λέω μάλλον, μήπως και με γέλασαν τα μάτια μου) σου χρεώνουν πόντους ακόμα κι αν λήξουν αυτοί που έχεις (1000 αγόρασα, 817 περάστηκαν, παραισθήσεις έχω ή λέω ψέματα στον εαυτό μου?). 2 έουρος φαγώθηκαν, σιγά μην πέσω στα φάρμακα γι' αυτό. Και στο παρελθόν περνούσαν χαμένες μέρες και ανάλογα γίγα (ακόμα και... 3 μήνες να μην κατέβαζα τα ίδια λεφτά θα έδινα με τώρα. Θα μου πεις, οργάνωσε τα κατεβάσματα μέχρι που θα φύγεις-δουλειά, διακοπές-και μην αγοράσεις γι' αυτές τις μέρες πόντους. Δεκτόν. Τι κερδίζεις-ή μάλλον δε χάνεις; Για 3 μήνες ούτε 4 έουρος-πάντα με βάση το χαμηλότερο πακέτο. Πόσο αυξήθηκαν οι χρεώσεις; Αναλογικά πάντα, 18 έουρος το χρόνο-το 1/3 της πρώην ετήσιας χρέωσης. Ο καθένας κρίνει αυτή τη διαφορά σα μικρή ή μεγάλη-σχετικά μικρή για μένα. Πρόσθεσε όμως και τις συνέπειες από τις άλλες αλλαγές, βάλε την οργάνωση και τις παραλείψεις, λάθη, αμέλεια, και το κόστος-ψυχικό και υλικό-μάλλον ανεβαίνει κάμποσο). Άλλο να δίνεις ένα ποσόν εφάπαξ το χρόνο και τέλος κι άλλο κάθε τρεις και λίγο να βάζεις γκαφρά στην κάρτα, να αγοράζεις πόντους κι ούτε να ξέρεις πόσους σου βάζουν τελικά και πώς τους διαχειρίζεται το σύστημα. Πληρώνουμε κάτι παραπάνω για να συνεχίζουμε να κατεβάζουμε ελεύθερα; Μάλλον γι' αυτό θέλει να μας πείσει το rs, αλλά θα κερδοφορήσουν (μέχρι στιγμής κερδοσκοπήσουν) παραπάνω απ' αυτό (1ης τάξεως αφορμή). Θα μου πεις, εδώ σε αρμέγουν για άλλα κι άλλα, ναι, αλλά δε θα κάθομαι και με το ρολόι στο χέρι για να μη με καταπιούν. Ας ανέβαζαν τις τιμές όσο νόμιζαν κι ας έπραττε ο καθένας ανάλογα, μ' αυτό το πολυνομοσχέδιο μυρίζει Ελλάδα η υπόθεση. Χιλιοευχαριστώ για το χώρο και πάντα σούπερ-φιλικά (σιγά μην τσακωθούμε για το rapid-snatch)...
Special J Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 @ Talisman: Καλά κατεβάσματα σε hd με 25 γίγα μπορεί να είναι π.χ. 12 επεισόδια ντοκιμαντέρ ή 6 ταινίες (γιατί "ούτε 3"?). Δυο χρόνια με το rs δεν είχα πρόβλημα ούτε με τα hd ούτε με μουσικές ούτε με τίποτα, σίγουρα υπάρχουν κι άλλοι hosters που κάνουν πιο οικονομικά πορτοκάλια στο είδος τους, εγώ με έναν (αυτόν) θέλω να έχω νταραβέρια για πολλούς & υπερευνόητους λόγους. Πριν τα νέα... ήθη του rs, έλειπα 5 μέρες για δουλειά, γύριζα, κατέβαζα τα 25 κι ούτε γάτα ούτε ζημιά. Τώρα, αυτές τις 5 μέρες και δε σώζεται τίποτα και με το χαμηλότερο πακέτο χάνεις 5 γίγα στο σύνολο. Και (αν διάβασες το post) μάλλον (λέω μάλλον, μήπως και με γέλασαν τα μάτια μου) σου χρεώνουν πόντους ακόμα κι αν λήξουν αυτοί που έχεις (1000 αγόρασα, 817 περάστηκαν, παραισθήσεις έχω ή λέω ψέματα στον εαυτό μου?). 2 έουρος φαγώθηκαν, σιγά μην πέσω στα φάρμακα γι' αυτό. Και στο παρελθόν περνούσαν χαμένες μέρες και ανάλογα γίγα (ακόμα και... 3 μήνες να μην κατέβαζα τα ίδια λεφτά θα έδινα με τώρα. Θα μου πεις, οργάνωσε τα κατεβάσματα μέχρι που θα φύγεις-δουλειά, διακοπές-και μην αγοράσεις γι' αυτές τις μέρες πόντους. Δεκτόν. Τι κερδίζεις-ή μάλλον δε χάνεις; Για 3 μήνες ούτε 4 έουρος-πάντα με βάση το χαμηλότερο πακέτο. Πόσο αυξήθηκαν οι χρεώσεις; Αναλογικά πάντα, 18 έουρος το χρόνο-το 1/3 της πρώην ετήσιας χρέωσης. Ο καθένας κρίνει αυτή τη διαφορά σα μικρή ή μεγάλη-σχετικά μικρή για μένα. Πρόσθεσε όμως και τις συνέπειες από τις άλλες αλλαγές, βάλε την οργάνωση και τις παραλείψεις, λάθη, αμέλεια, και το κόστος-ψυχικό και υλικό-μάλλον ανεβαίνει κάμποσο). Άλλο να δίνεις ένα ποσόν εφάπαξ το χρόνο και τέλος κι άλλο κάθε τρεις και λίγο να βάζεις γκαφρά στην κάρτα, να αγοράζεις πόντους κι ούτε να ξέρεις πόσους σου βάζουν τελικά και πώς τους διαχειρίζεται το σύστημα. Πληρώνουμε κάτι παραπάνω για να συνεχίζουμε να κατεβάζουμε ελεύθερα; Μάλλον γι' αυτό θέλει να μας πείσει το rs, αλλά θα κερδοφορήσουν (μέχρι στιγμής κερδοσκοπήσουν) παραπάνω απ' αυτό (1ης τάξεως αφορμή). Θα μου πεις, εδώ σε αρμέγουν για άλλα κι άλλα, ναι, αλλά δε θα κάθομαι και με το ρολόι στο χέρι για να μη με καταπιούν. Ας ανέβαζαν τις τιμές όσο νόμιζαν κι ας έπραττε ο καθένας ανάλογα, μ' αυτό το πολυνομοσχέδιο μυρίζει Ελλάδα η υπόθεση. Χιλιοευχαριστώ για το χώρο και πάντα σούπερ-φιλικά (σιγά μην τσακωθούμε για το rapid-snatch)...
pigeon Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 +1 στον Special J . Εχει χαθει η ευκολία, χρεώνει πολυ περισσότερο, δεν δίνει κινητρα για ετήσιες συνδρομές και πρεπει να κανεις συνεχώς υπολογισμούς και plan ahead στα κατεβάσματα... Το χειρότερο απ'ολα ειναι οτι χρεώνει το GB 4 ευρωλεπτα αλλα δεν το μεταφέρει στην επόμενη ημέρα. Προτιμότερο θα ήταν να το χρέωνε 20 ευρωλεπτά (5 φορές περισσότερο) και να μην χανόταν ουτε byte. Αλλα αυτοι προτιμούν την "απατη" και το κλέψιμο στο κοντέρ. Να προσθέσω οτι συνεχίζει να κλέβει κανονικά στο download ακόμα και με 1 part. Κλέβει περίπου 100mb στο 1 giga και μη γελιέστε, δεν φταίει ο υπολογισμος 1 kb = 1000 bytes. Μιλάμε για 10% οχι για 2,4%.
Γιάννης Platano Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Παντως εχει σβηστει πολυ "εμπορευμα" παιδια.Μου εδωσε η κορη μου κατι ελληνικες σειρες να κατεβασω και το 70% ηατν off.Πρωτη φορα που εγινε κατι τετοιο.
antonl Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 [...]Να προσθέσω οτι συνεχίζει να κλέβει κανονικά στο download ακόμα και με 1 part. Κλέβει περίπου 100mb στο 1 giga και μη γελιέστε, δεν φταίει ο υπολογισμος 1 kb = 1000 bytes. Μιλάμε για 10% οχι για 2,4%. Και χωρίς χρήση download manager (με >1 segments/part) παρατήρησες κάτι τέτοιο; Τελευταία κατεβάζω με τον "download manager" του firefox για να δω τι παίζει μ αυτό και τα MB που «χάνονται» είναι αυτά απ το conversion του 1MB = 1.000.000bytes (για να μαι απόλυτα ακριβής, χάνεται επιπλέον <1MB για κάθε GB).
patrickdrd Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Παντως εχει σβηστει πολυ "εμπορευμα" παιδια.Μου εδωσε η κορη μου κατι ελληνικες σειρες να κατεβασω και το 70% ηατν off.Πρωτη φορα που εγινε κατι τετοιο. 1) οσοι "παιζουν" και τορρεντ και ραπιντ: παλιοτερα (για μενα τουλ) πρωτη επιλογη ηταν το ραπιντ, κι αν δεν το βρισκα πηγαινα σε τορρεντς, τωρα νομιζω το αντιθετο πρεπει να κανουμε και για λογους οτι θα ναι πιο ευκολο να το βρεις, αλλα και για λογους... χρεωσεων Και χωρίς χρήση download manager (με >1 segments/part) παρατήρησες κάτι τέτοιο; Τελευταία κατεβάζω με τον "download manager" του firefox για να δω τι παίζει μ αυτό και τα MB που «χάνονται» είναι αυτά απ το conversion του 1MB = 1.000.000bytes (για να μαι απόλυτα ακριβής, χάνεται επιπλέον <1MB για κάθε GB). 2) κι εγω με fx κατεβασα κατι ψιλα χθες (340 mb), δεν ειδα να με χρεωνει παραπανω, κομμενοι πλεον (με το νεο καθεστως) οι download managers, οσοι θελουν "πολυτελειες" τυπου rs, απο τον browser τους πια και μονο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.