yiannis_1 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Θα μου επιτρέψεις να εχω διαφορετική ιδία γνώμη. Εκτός αν εχεις δοκιμάσει και συγκρίνει όλα τα τροφοδοτικά της αγοράς σε σχέση με το δικό σου οπότε πάω πάσο.
Errik Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Και πάλι, δεν απαντάω προσωπικά, απλά λέω σκέψεις! Και φυσικά δεν λέω οτι προτείνεις κακά τροφοδοτικά... απλά το θέμα είναι ποιοτικό, όχι ποσοτικό. Θέλουμε να τροφοδοτήσουμε κάτι που καίει το πολύ 350-400watt (ακόμα και με 5870 με OC και OCed CPU στα 4GHz). Μπορούμε να πληρώσουμε είτε για ένα ποιοτικό 400άρι είτε για ένα λίγο λιγότερο ποιοτικό 600άρι. Ως μηχανικός θα προτείνω το 400άρι, ποιοτικό γιατί ξέρω οτι βγάζει αυτά που λέει και με άνεση, και ακόμα καλύτερα ένα ποιοτικό 450άρι για να υάρχει και ένα μικρό περιθώριο. Αν ήταν σύστημα με δύο κάρτες γραφικών ή 15 σκληρούς θα πρότεινα ποιοτικό 550άρι - 600άρι. Μη ποιοτικά 600άρια τροφοδοτικά θεωρώ απλά αποτυχημένες αγορές και χαμένα λεφτα. Τώρα βέβαια αν κάτι είναι δοκιμασμένο, δεν μπορεί να είναι κακό, οπότε και ένα 600άρι Arctic, θα μπορούσα να το προτείνω, απλά ίπως είπα προτιμώ να δώσω € για ποιότητα στα watt που χρειάζομαι και σε εγγύηση παρά σε watt που δεν θα χρησιμοποιήσω ποτέ... Πάνω κάτω τα ίδια λέμε, και δεν έχει σημασία ιδιαίτερη, γιατί μιλάμε για καλά τροφοδοτικά και όχι κάτι ηρωϊκές μούφες που κυκλοφορούν...
stm00192 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 εμ για να μιλάω θα έχω καποια εμπειριά.. δύο ξεροκεφαλους φιλους έχω που αντιθετα με την συμβουλή μου πήγαν κα πήραν AXP σε ψιλοβαρβάτα μηχανήματα τα οποία ένα αξιοπιστο 500αρι ομως θα τα σήκωνε ανετότατα ... στο 6μηνο πάνω κάναν και τα δύο μπαμ και πήραν και μητρικές μαζί τους!!
d3m0n Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Καλά ο δικός σου Q9550 δεν είναι που παίζει με κάτω απο 1,2 ρεύμα???Sorry αλλά δεν είσαι ο κανόνας. Άλλο να σου καίει ο 4πύρινος 125-130 watt για τα 4G και άλλο να σου καίει 160-190που είναι και ο μέσος όρος. Σε αυτά τα Watt υδρώνουν ακόμα και τα 500άρια. Εμένα το 500άρι AXP που έχω έβγαλε μοιρωδιά ζεστής σκόνης με τον Qx9650 στα 4000-4100 ας πούμε όταν του έτρεξα διπλό orthos ή occt psu test. Με οτιδιποτε δυπήρινο πάνω δεν καταλάβαινε. Για μένα πάρε απο pc1 κανένα 600W Arctic Power. Δεν είναι enermax αλλά παίρνει καλές κριτικές σε reviews έξω, δίνει πολύ καλό efficiency πλησίον του 80% και κάνει κάτω απο 50ευρό. Η enermax και οι corsair εχουν καβαλήσει πολύ καλάμι. Και ας είναι πολύ καλά για τα watt τους δεν νομίζω ότι αξίζουν τον παρά για τόσα λίγα Watt imho. Του caution παίζει 4GHz με κάτω από 1,2, εγώ αυτήν την εποχή τον έχω στα 3,8GHz με 1,28V. Απλά εμένα το σύστημα μου θα το σήκωνε και 400W, όπως το σήκωνε για λίγους μήνες με πιο ενεργοβόρα κάρτα και ένα chieftec 500άρι της πλάκας. Τώρα εσένα ιδρώνει γιατί είναι AXP aka no name, άμα είχες κανά άλλο πιο επώνυμο δεν πρόκειται να καταλάβαινε τίποτα. Δηλαδή έχεις πιο ενεργοβόρο σύστημα απ' τον stm, ή μήπως συγκρίνεις το Enermax του με το AXP σου; Άτοπο τελείως. Επειδή είμαι παθών το τελευταίο πράγμα που θα τσιγγουνεύομουν σε ένα pc είναι το τροφοδοτικό. d3m0n το τροφοδοτικό που έχεις εσύ και σηκώνει και crossfire μια χαρά Ναι το ξέρω άνετα σηκώνει CF γι' αυτό το είπα κιόλας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.