LeoNaXe Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 εγώ πιστεύω πως σε μια τέτοια σύνθεση δεν αξίζει να δόσεις πολλά λεφτά για ένα τροφοδοτικό. όλα τα τροφοδοτικά θα του κάνουν μια χαρά την δουλειά. σαν να μιλάμε για υπολογιστές που κοστίζουν πάνω απο 2000 ευρώ και απορείτε για το τροφοδοτικό του, εγώ λες να πάρει έναν CollerMaster 28.52 € και θα είναι μια χαρά. δεν είναι ανάγκη σε υπολογιστή που κοστίζει 200 ευρώ βαριά και να δώσει το 1/4 μόνο στο τροφοδοτικό
d..b Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 εγώ πιστεύω πως σε μια τέτοια σύνθεση δεν αξίζει να δόσεις πολλά λεφτά για ένα τροφοδοτικό.όλα τα τροφοδοτικά θα του κάνουν μια χαρά την δουλειά. σαν να μιλάμε για υπολογιστές που κοστίζουν πάνω απο 2000 ευρώ και απορείτε για το τροφοδοτικό του, εγώ λες να πάρει έναν CollerMaster 28.52 € και θα είναι μια χαρά. δεν είναι ανάγκη σε υπολογιστή που κοστίζει 200 ευρώ βαριά και να δώσει το 1/4 μόνο στο τροφοδοτικό Οπως προειπα δν το παιρνω αποκλειστικα και μονο για αυτη την συνθεση αλλα το παιρνω με σκοπο σε περιπτωση αναβαθμισης του hardware με κατι νεοτερο ιδιων απαιτησεων να μεινει το τροφοδοτικο.... Corsair Power Supply 400W 49.32€ Αυτο ειχα δει και εγω και αναφερω πιο πανω οτι το εχω δει στα 49 ευρω και οχι απαραιτητα απο το site του πλαισιου που απλα εβαλα το link για να δειξω πιο εννοω...
LeoNaXe Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Οπως προειπα δν το παιρνω αποκλειστικα και μονο για αυτη την συνθεση αλλα το παιρνω με σκοπο σε περιπτωση αναβαθμισης του hardware με κατι νεοτερο ιδιων απαιτησεων να μεινει το τροφοδοτικο.... Αυτο ειχα δει και εγω και αναφερω πιο πανω οτι το εχω δει στα 49 ευρω και οχι απαραιτητα απο το site του πλαισιου που απλα εβαλα το link για να δειξω πιο εννοω... με 400 watt δεν θα μπορείς να κάνεις και πολύ μεγάλη αναβάθμιση αυτό να το έχεις υπόψιν σου.
Errik Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 με 400 watt δεν θα μπορείς να κάνεις και πολύ μεγάλη αναβάθμιση αυτό να το έχεις υπόψιν σου. Με 400 watt καλής ποιότητας τροφοδοτικό μπορείς να κάνεις τρελή αναβάθμισή και να σηκώσεις σχεδόν τα πάντα με ελάχιστες εξαιρέσεις (Διψήφιο αριθμό δίσκων, πάνω από μία κάρτα γραφικών, συνδυασμό πολλών δίσκων και πολύ ισχυρής κάρτας γραφικών (διπύρηνη ή Fermi)) Δεν μπορώ αυτόν τον παραλογισμό που κυκλοφορεί με τα τροφοδοτικά, πραγματικά το 95% των υπολογιστών που κυκλοφορούν, πάνε αέρα με ένα 450άρι. Ίσα ίσα, που αν τρέχεις πολύ offloaded το τροφοδοτικό σου, δεν έχει καλό efficiency, καταναλώνει περισσότερο ρεύμα και το πληρώνεις και παραπάνω χωρίς λόγο. Το καλύτερο είναι το τροφοδοτικό να είναι στο 50-65% της μέσης κατανάλωσης του υπολογιστή σε μέτριες δουλιές (browsing κτλ...) Εγώ έχω το 450άρι Corsair με 2 black δίσκους, 1 Green, επεξεργαστή AMD 965, κάρτα 4850 και το σύστημα καίει μαζί με την 26άρα οθόνη μου και άλλες 5-6 μικροσυσκευές (ήχεία- εξωτερικούς - router - AP) 180watt σε ~ idle και αντε να πάει στα 260watt σε full load μετρημένο σε APC UPS. Δηλαδή έχω περιθώριο και δεύτερη κάρτα να βάλω άνετα, και ακόμα και 350άρι θα μου έφτανε (που λέει ο λόγος, οριακά αλλά ίσως να έφτανε...) Πόσο νομίζετε πια οτι καίνε οι υπολογιστές; Πραγματικά, αυτοί που δίνουν διακοσάρια και εκατονπενηντάρια για τροφοδοτικά έχουν πάρει ποτέ wattόμετρο στα χέρια τους; Ξέρουν οτι τα τροφοδοτικά τους δουλεύουν στο 20-30% το πολύ; Αϊντε γιατί έχουν γίνει οι υπολογιστές μόνο για την μούρη, όποιος το έχει μεγαλύτερο είναι καλύτερος, κάτι σαν τα κυβικά του αυτοκινήτου... (Nothing personal LeoNaXe, απλά έψαχνα ευκαιρία να τα πω...)
d..b Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 με 400 watt δεν θα μπορείς να κάνεις και πολύ μεγάλη αναβάθμιση αυτό να το έχεις υπόψιν σου. Δηλαδη δν θα μπορει να σηκωσει ενα υπολογιστη νεοτερης τεχνολογιας ιδιων επιδοσεων?
d3m0n Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Ένα καλό 400άρι σηκώνει και σύγχρονο σύστημα με 5850 άνετα. Καλά τα λέει ο Errik. Εμένα το δικό μου το HX620 με κλοκαρισμένο Q9550 και κλοκαρισμένη 5850 είναι άνετο και πάντα το ανεμιστήρι του δουλεύει σε minimum στροφές γιατι δεν έχει ζοριστεί ποτέ.
LeoNaXe Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 έχετε δίκιο δεν λέω τίποτα αλλά τή αναβάθμιση θέλει να κάνει το παλικάρι δεν το ξέρουμε, μπορεί να του καπνίσει να βάλει την 5870 άμα τα οικονομείση (άμα δεν τα έχει) και μετά το τροφοδοτικό να του είναι άχρηστο. δεν είναι ανάγκη να το έχει το σύστημά του στα όρια Errik έχεισ δίκιο φίλε μου αλλα μιλάμε για 400 και όχι για 450 που αναφέρεις, έχει μεγάλη διαφορά (μην αγχόνεσε δεν παρεξηγούμε και όπως είδες μια άποψη είπα, και εμένα μου την έχει δώσει αυτό το πράγμα που μερικοί προσπαθούν να βγουν ανώτεροι. εδώ είμαστε για να βοηθήσουμε και όχι να πιγένουμε κόντρα ο ένας στον άλλον) d3m0n το τροφοδοτικό που έχεις εσύ και σηκώνει και crossfire μια χαρά
yiannis_1 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Ένα καλό 400άρι σηκώνει και σύγχρονο σύστημα με 5850 άνετα. Καλά τα λέει ο Errik. Εμένα το δικό μου το HX620 με κλοκαρισμένο Q9550 και κλοκαρισμένη 5850 είναι άνετο και πάντα το ανεμιστήρι του δουλεύει σε minimum στροφές γιατι δεν έχει ζοριστεί ποτέ. Καλά ο δικός σου Q9550 δεν είναι που παίζει με κάτω απο 1,2 ρεύμα??? Sorry αλλά δεν είσαι ο κανόνας. Άλλο να σου καίει ο 4πύρινος 125-130 watt για τα 4G και άλλο να σου καίει 160-190που είναι και ο μέσος όρος. Σε αυτά τα Watt υδρώνουν ακόμα και τα 500άρια. Εμένα το 500άρι AXP που έχω έβγαλε μοιρωδιά ζεστής σκόνης με τον Qx9650 στα 4000-4100 ας πούμε όταν του έτρεξα διπλό orthos ή occt psu test. Με οτιδιποτε δυπήρινο πάνω δεν καταλάβαινε. Για μένα πάρε απο pc1 κανένα 600W Arctic Power. Δεν είναι enermax αλλά παίρνει καλές κριτικές σε reviews έξω, δίνει πολύ καλό efficiency πλησίον του 80% και κάνει κάτω απο 50ευρό. Η enermax και οι corsair εχουν καβαλήσει πολύ καλάμι. Και ας είναι πολύ καλά για τα watt τους δεν νομίζω ότι αξίζουν τον παρά για τόσα λίγα Watt imho.
LeoNaXe Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Για μένα πάρε απο pc1 κανένα 600W Arctic Power. άμα είναι να κάνει καλή αναβάθμιση θα συμφωνήσω μαζί σου
stm00192 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Καλά ο δικός σου Q9550 δεν είναι που παίζει με κάτω απο 1,2 ρεύμα???Sorry αλλά δεν είσαι ο κανόνας. Άλλο να σου καίει ο 4πύρινος 125-130 watt για τα 4G και άλλο να σου καίει 170-200 που είναι και ο μέσος όρος. Σε αυτά τα Watt υδρώνουν ακόμα και τα 500άρια. Εμένα το 500άρι AXP που έχω έβγαλε μοιρωδιά ζεστής σκόνης με τον Qx9650 στα 4000-4100 ας πούμε όταν του έτρεξα διπλό orthos ή occt psu test. Με οτιδιποτε δυπήρινο πάνω δεν καταλάβαινε. Για μένα πάρε απο pc1 κανένα 600W Arctic Power. Δεν είναι enermax αλλά παίρνει καλές κριτικές σε reviews έξω, δίνει πολύ καλό efficiency πλησίον του 80% και κάνει κάτω απο 50ευρό. Η enermax και οι corsair εχουν καβαλήσει πολύ καλάμι. Και ας είναι πολύ καλά για τα watt τους δεν νομίζω ότι αξίζουν τον παρά για τόσα λίγα Watt imho. οταν τα 400αρια Enermax και Corsair βγάζουν παραπάνω real watt απο τροφοδοτικά όπως το δικό σου 500αρι AXP.. αξίζουν και παρααξίζουν.. παιδια μην γελιόμαστε το τροφοδοτικό ειναι το σημαντικότερο κομματι του υπολογιστη... αντιθετα με μια γενική αποψη που κυριαρχει ! Οταν το AXP σου άρχισζει να ιδρώνει δες τι σηκώνει το δικό μου Enermax 525 στο σύστημα της υπογραφής μου χωρίς καν να ιδρώνει το αυτάκι του... και μετά θα καταλάβεις γτ τα καλά τροφοδοτικά κοστίζουν!!!
yiannis_1 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Πρέπει να μου πεις κάποια πράγματα 1α Σε τι ρεύμα και συχνότητες είναι ο i7. Σε τι ρεύμα και συχνότητες η 5850. Θεωρείς ισάξιο σε προστασία psu το Cosmos με το CM Elite 330 που εχω:lol: Και τέλος πόσο το εχεις πληρώσει το Enmax γιατί το AXP έκανε κάτω απο 35 πριν τρια χρόνια πάει ακόμα και τα λεφτά του τα εχει βγάλει απο τον πρώτο. Τέλος το AC που λεω είναι σαφώς καλύτερο PSU και πιο επώνυμο απο το AXP.
Errik Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Η αλήθεια είναι οτι αλλάζουν τα πράγματα όταν θες OC. Αλλά και πάλι, αν ήταν να δώσω περισσότερα λεφτά, θα προτιμούσα να τα δώσω σε ποιότητα και όχι σε ψεύτικο wattage... Υπάρχουν και 600άρια με 30E, http://www.skroutz.gr/c/30/psu-trofodotika.html?keyphrase=600+ και 500άρια με 17 http://www.skroutz.gr/c/30/psu-trofodotika.html?keyphrase=500 Αλλά όταν θα πέσει ο κεραυνός και το καμμένο τροφοδοτικό θα σου πάρει μαζί σκληρούς (φτου φτου) γιατί δεν θα έχεις UPS (γιατί δεν δίνεις απο άποψη-βλακεία λεφτά σε πράγματα που δεν έχουν αντίκτιπο σε επιδόσεις) ή όταν πάει καλοκαίρι και το τροφοδοτικό κάνει σαν ηλεκτρική σκούπα, θα κλαίς που τσιγκουνευτικες το παραπάνω 20Euro... Και προσοχή, δεν λέω για μάρκα απαραίτητα, αλλά για ποιότητα.. π.χ Seasonic παρόλο που δεν έιναι μάρκα μούρη, φτιάχνει εργαλεία που αξίζουν τα λεφτά τους... Και τα παραπάνω τα γράφω απο εμπειρία ώς παθών και για τα δύο... πλήρωσα... και έμαθα να πληρώνω € για να διατηρώ την ψυχική μου υγεία...
stm00192 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Πρέπει να μου πεις κάποια πράγματα 1αΣε τι ρεύμα και συχνότητες είναι ο i7. Σε τι ρεύμα και συχνότητες η 5850. Θεωρείς ισάξιο σε προστασία psu το Cosmos με το CM Elite 330 που εχω:lol: Και τέλος πόσο το εχεις πληρώσει το Enmax γιατί το AXP έκανε κάτω απο 35 πριν τρια χρόνια πάει ακόμα και τα λεφτά του τα εχει βγάλει απο τον πρώτο. Τέλος το AC που λεω είναι σαφώς καλύτερο PSU και πιο επώνυμο απο το AXP. Λοιπόν σε 24/7 ειμαι στα 4000MHz με 1,26 στον πυρήνα και ΗΤ On, η 5850 είναι στα 1000/1200 επισης με 1,25V + 3 σκληροί + 2 Drives + tv tuner + card reader + 9 ανεμηστήρες!! Για το enermax έδωσα 100Ε και δεν το μετανιώνω καθόλου... πραγματικά δεν θα στήριζα την ασφάλεια του υπολογιστή μου σε κάποιο AXP.... άμα έχεις ζήσει την εποχή των καταστροφικών Qtec μετα δεν εμπιστεύεσαι φθηνό τροφοδοτικό για εξοπλισμο χιλίάδων ευρώ!!!
yiannis_1 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Αμα πέσει κεραυνός δε σε σώζει το ποιοτικό psu. Σε σώζει η σωστή γείωση ενα πολύμπριζω ασφαλείας που δε αφήσει το ρεύμα να κάνει ζημιά και ενα καλό ups. Αν είναι βαρύς ο κεραυνός ούτε αυτά σε σώζουν. Ενα κακό psu βέβαια των 15-30 ευρό στα 600W με 60% efficiency μπορεί να κάνει ζημιά και χωρίς κεραυνό. Δεν έφτασα στα άκρα ούτε πρότυνα ποτέ Deer, premier (αλλαντικών) L&C, ή Hyper. PS παίζει τα Watt που τραβάς να μην είναι τόσο πολλά όσο νομίζεις λόγο καλου κομματιού CPU που εχεις. Αυτό έλεγα και πιο πάνω στον phanispal.
stm00192 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Αμα πέσει κεραυνός δε σε σώζει το ποιοτικό psu.Σε σώζει η σωστή γείωση ενα πολύμπριζω ασφαλείας που δε αφήσει το ρεύμα να κάνει ζημιά και ενα καλό ups. Αν είναι βαρύς ο κεραυνός ούτε αυτά σε σώζουν. Ενα κακό psu βέβαια των 15-30 ευρό στα 600W με 60% efficiency μπορεί να κάνει ζημιά και χωρίς κεραυνό. Δεν έφτασα στα άκρα ούτε πρότυνα ποτέ Deer, premier (αλλαντικών) L&C, ή Hyper Μα και τα AXP στην ίδια κατηγορία είναι!! άντε ένα πλύ μικρο κλικ πάνω!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.