FilipposMD Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Καλησπέρα. Έχω το εξής θέμα. Στο σπίτι έχω ένα Dlink που το έχω συνδεδεμένο μέσω ethernet με το PC, ενώ δίνει και ασύρματο σε 2 λάπτοπ μέσα στο σπίτι. Κάποια στιγμή, το PC άρχισε να μην έχει ίντερνετ και βασικά να δείχνει σαν να μην έχει καν συνδεδεμένο καλώδιο. Τέλος πάντων, δοκίμασα και με ένα παλιό router που είχα, με άλλο καλώδιο, πάλι τα ίδια. Το πήγα το PC στο Πλαίσιο, αλλά εκεί δούλευε κανονικά. Συμπέρασμα; Μάλλον το Dlink δεν την παλεύει. Σημειωτέον ότι το ασύρματο δουλεύει μια χαρά. (Με προβληματίζει ότι δεν δούλευε και με το παλιό που το δοκίμασα, αλλά πάλι, παλιό ήταν, δεν ξέρω καν αν λειτουργεί σωστά). Τώρα τι κάνω; Να πάω να αγοράσω καινούργιο modem/router ή να φορέσω μια ασύρματη κάρτα στο PC; Το PC χρησιμοποιείται για αρκετό downloading και λογικά, αν το βάλω σε ασύρματο, θα πέσουν οι ταχύτητες, σωστά; Άσε που σκέφτομαι μήπως σε λίγο καιρό χαλάσει τελείως το ρούτερ. Βέβαια, τα ρούτερ είναι και πιο ακριβά... Αν πάρω ρούτερ, έχετε να προτείνετε κάτι; Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η σταθερότητα της γραμμής, να μην είναι πολύπλοκες οι ρυθμίσεις (πχ port-forwarding), ενώ από εμβέλεια δε νομίζω ότι θα έχω θέμα, γιατί το σπίτι είναι μικρό, σε έναν όροφο και τα λάπτοπ άντε να είναι 5-6 μέτρα μακριά από το ρούτερ. Ευχαριστώ!
FilipposMD Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Χμ, όχι. Παίζει να είναι αυτός ο λόγος; Το θέμα είναι ότι λειτουργούσε μέχρι κάποια στιγμή χωρίς πρόβλημα, μετά "χάλασε" για 2-3 μέρες, επανληλθε για κανα μήνα και ύστερα πάπαλα.
poulinos Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 για μενα καλυτερα ρουτερ.εκτος αν εχει προβλημα το pc για αυτο στο εκανε αυτο.γιατι αν εχει πραγματι το ρουτερ προβλημα και σου βγαζει οτι δεν εχει πανω καλωδιο τοτε καποια στιγμη θα τα παιξει τελειως.τι γραμμη εχεις και χαρακτηριστικα?αν εχεις χαλια γραμμη παρε thomson αν εχεις καλη γραμμη παρε κανα Netgear dgn2000
FilipposMD Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 για μενα καλυτερα ρουτερ.εκτος αν εχει προβλημα το pc για αυτο στο εκανε αυτο.γιατι αν εχει πραγματι το ρουτερ προβλημα και σου βγαζει οτι δεν εχει πανω καλωδιο τοτε καποια στιγμη θα τα παιξει τελειως.τι γραμμη εχεις και χαρακτηριστικα?αν εχεις χαλια γραμμη παρε thomson αν εχεις καλη γραμμη παρε κανα Netgear dgn2000 Το πήγα στο Πλαίσιο το PC και μπροστά μου ο τεχνικός το έβαλε 2 φορές σε δίκτυο χωρίς κανένα πρόβλημα. Γραμμή έχω από Forthnet, ιδιόκτητο δίκτυο και disconnect δεν έχω σχεδόν ποτέ. Από ταχύτητες δεν είμαι και πολύ ευχαριστημένος όταν προσπαθώ να δω κανένα live video, αλλά ενδεχομένως να φταίει και το ρούτερ γι' αυτό. Άρα, μάλλον με βλέπω να το δίνω το 80αρι για καινούργιο. Θα δοκιμάσω και το firmware πριν για καλό και για κακό.
poulinos Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 και reset default Καντο.αν στο πλαισιο παιζει κανονικα ισως να φταιει κατι αλλο.κανα καλωδιο η το pc Να τρωει σκαλωμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.