Προς το περιεχόμενο

Klaus Schulze(Κλός Σόιλζε)

Andreas2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποια η γνώμη σας για αυτό τον θρυλικό καλλιτέχνη ηλεκτρονικής μουσικής,πρώην μέλος των Tangerine Dream και Ash Ra Tempel,που όμως το θρυλικότερο του έργο ήταν στη solo καριέρα του;;;Ποιο το αγαπημένο σας άλμπουμ;;;Πότε των ακούτε,πως,και σε τι τόπους;;;

Δημοσ.

Μια διόρθωση μόνο: Με την προϋπόθεση ότι ο ίδιος δεν έχει αλλάξει για κάποιο λόγο την προφορά, το όνομα προφέρεται έτσι:

Κλάους Σούλτσε (παχύ Σ)

:-D

Δημοσ.

έβαλα επίτηδες τον τίτλο έτσι και στα ελληνικά.βασικά το klaus προφέρεται κλος και το schulze σσόιλζε(δύο σ για να δώσω έμφαση-παχύ).

http://www.forvo.com/

http://www.forvo.com/word/klaus/

http://www.forvo.com/search/schulze/

τωρά αν τον προφέρουν έτσι όπως είπες τότε τι να πω έτσι τον πρόφερα και εγώ αλλά ύστερα έκανα search στο νετ

είσαι φαν;;;

Δημοσ.

Τι να σου πω... απλά επισημαίνω πώς προφέρεται σύμφωνα με τα γερμανικά.

Και στο site έτσι το λέει, απλά είναι "βαθιά" η προφορά.

Δημοσ.

όχι σύμφωνα με τα γερμανικά λέγεται κλος σσόιλζζε.κλάους σούλτσε όταν το προφέρεις ακριβώς όπως το βλέπεις γραπτώς π.χ.το take αντί να το πεις τέικ το προφέρεις τακέ.

Δημοσ.

Η γνώμη σου είναι ότι ο Klaus Meine σύμφωνα με τα γερμανικά λέγεται Κλος Μείνε ή Κλος Μάινι ή Κλος Μέινε;

Δημοσ.
όχι σύμφωνα με τα γερμανικά λέγεται κλος σσόιλζζε.κλάους σούλτσε όταν το προφέρεις ακριβώς όπως το βλέπεις γραπτώς π.χ.το take αντί να το πεις τέικ το προφέρεις τακέ.

αυτο το λες γνωριζοντας Γερμανικα; Σε καμια περιπτωση δεν ειναι αυτη η σωστη προφορα του ονοματος του. Ειναι Κλαους Σουλτσε. Το πως μπορει να το ακουσεις εσυ ή να ειπωθει απο εναν γερμανο σε διαφορες περιοχες ειναι κατι το υποκειμενικο. Παρε για παραδειγμα τις διαφορες προφορες που υπαρχουν μονο στην Ελλαδα

Δημοσ.

'Οπως και να το προφέρεις ο άνθρωπος είναι άπαικτος.!

Έχω τα περισσότερα έργα του , και είναι από τους αγαπημένους μου καλλιτέχνες, μαζι και το είδος που εκπροσωπεί την "progressive electronic".

Πάντως 'Κλάους Σούλτσε" προφέρεται παντού κι έτσι ειναι γνωστός.

Δημοσ.
'Οπως και να το προφέρεις ο άνθρωπος είναι άπαικτος.!

Έχω τα περισσότερα έργα του , και είναι από τους αγαπημένους μου καλλιτέχνες, μαζι και το είδος που εκπροσωπεί την "progressive electronic".

Πάντως 'Κλάους Σούλτσε" προφέρεται παντού κι έτσι ειναι γνωστός.

φοβερός πράγματι,για να μην πω ότι είναι ο ανώτερος από τους σόλο ηλεκτρονικούς καλλιτέχνες που έχουν επιρροές από ambient,space,synth,new age(jean michel jarre,vangelis,kitaro,isao tomita-eno είναι λιγάκι διαφορετικός).

φυσικά από νέα ηλεκτρονική μουσική ακούω aphex twin,autechre,boards of canada και από ποιο ''άγνωστους'' eluvium,stars of the lid...Μου αρέσει ειδικά η μηχανική,ψυχρή μα γεμάτη συναισθήματα μουσική των Autechre..Amber(ποιο ambient-ποιο ''γήινο'')φοβερό,Tri Repetae φοβερό όπως και το ++ τα bonus discs δηλαδή(anvil varpe,garbage).Aphex Twin άλλος φοβερός πειραματικός από την ambient και ατμόσφαιρα του SAW volume II στο αναλογικό όμορφο ήχο του i care because you do.Boards of Canada ποιό νοσταλγική μουσική,ρετρό και παραπάνω κοντά στη φύση.IDM.

Φυσικά δεν έδωσα και τόσο καιρό πολύ σημασία στους stars of the lid που είναι υποτιμημένοι και φοβεροί.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...