Προς το περιεχόμενο

περίεργη καλωδίωση στο σπίτι!

FISHERAKOS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα παιδιά :)

έχω ένα σπίτι που είναι full στα καλώδια τι θέλω να πω:

αρχικά έχω σύνδεση κοίτα που το τηλέφωνο λειτουργεί από το router!

->φεύγει καλώδιο από το router στα δυο τηλεφωνα που έχει το σπίτι.

->Aπό την κεντρική μπρίζα έρχεται κάνοντας το γύρο όλου του σπιτιού απλό καλώδιο τηλεφώνου.

->συν τα μπριζακια σπλιτερακια ταφ και προεκτάσεις που περιβάλλονται για τη δουλειά αυτή!

*Αρχικά θέλω να μου πείτε τρόπους ώστε να γλιτώσω όσο περισσότερα καλώδια μπορώ ακόμη και το καλώδιο δικτύου.

*Έπειτα το αναγκαστικό καλώδιο που θα πηγαίνει από την κεντρική μπρίζα μέχρι και το router μπορεί να αντικατασταθεί από καλώδιο οπτικής ίνας; προμηθευόμαστε οπτική ίνα από ηλεκτρονικά καταστήματα;

ευχαριστώ!

Δημοσ.
Έπειτα το αναγκαστικό καλώδιο που θα πηγαίνει από την κεντρική μπρίζα μέχρι και το router μπορεί να αντικατασταθεί από καλώδιο οπτικής ίνας; προμηθευόμαστε οπτική ίνα από ηλεκτρονικά καταστήματα;

Όχι, δεν γίνεται αυτό.

Αν τα βγάλεις όλα και βάλεις το Router στη κεντρική πρίζα με μικρό καλώδιο έχει καλύτερο συγχρονισμό?

Αν όχι, άστα όπως είναι.

Δημοσ.
Όχι, δεν γίνεται αυτό.

Αν τα βγάλεις όλα και βάλεις το Router στη κεντρική πρίζα με μικρό καλώδιο έχει καλύτερο συγχρονισμό?

Αν όχι, άστα όπως είναι.

και γιατί αυτο;;

κάποια ιδέα για τα άλλα;;

Δημοσ.

Οι πολλές συσκευές στη γραμμή, οι πολλές διακλαδώσεις και τα πολλά μπριζάκια ίσως σου "χαλάνε" το σήμα.

Από ότι καταλαβαίνω όμως, έχεις συνδέσει τα τηλέφωνα στο Router, καθώς είναι Voip, σωστά?

Νομίζω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα σε αυτό το σημείο όσες συσκευές και να βάλεις, αφού είναι μετά το Router, αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος.

Αν το καλώδιο σου είναι μακρύ και λεπτό, που φεύγει από τη κεντρική πρίζα και πηγαίνει στο Router, καλώ είναι να βάλεις κάποιο καλύτερης ποιότητας.

Πριν το κάνεις όμως αυτό δοκίμασε αυτό που σου είπα, μη παιδευτείς άδικα.

Δημοσ.
Οι πολλές συσκευές στη γραμμή, οι πολλές διακλαδώσεις και τα πολλά μπριζάκια ίσως σου "χαλάνε" το σήμα.

Από ότι καταλαβαίνω όμως, έχεις συνδέσει τα τηλέφωνα στο Router, καθώς είναι Voip, σωστά?

Νομίζω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα σε αυτό το σημείο όσες συσκευές και να βάλεις, αφού είναι μετά το Router, αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος.

Αν το καλώδιο σου είναι μακρύ και λεπτό, που φεύγει από τη κεντρική πρίζα και πηγαίνει στο Router, καλώ είναι να βάλεις κάποιο καλύτερης ποιότητας.

Πριν το κάνεις όμως αυτό δοκίμασε αυτό που σου είπα, μη παιδευτείς άδικα.

δεν έχω καλύτερο συγχρονισμό με μικρότερο εδώ είναι το θέμα..

έχεις στο νού σου κάποιο συγκεκριμένο καλό καλώδιο;

Δημοσ.
έχεις στο νού σου κάποιο συγκεκριμένο καλό καλώδιο;

Ο ηλεκτρολόγος που ήρθε σπίτι μου πριν λίγες μέρες καθώς νόμιζα ότι έχω πρόβλημα λόγω της καλωδίωσης του σπιτιού, μου είπε ότι το καλώδιο του τηλεφώνου (αυτό που σου έρχεται μαζί με το Router για να τον συνδέσεις με τη πρίζα), είναι το ίδιο με αυτό που βάζουν και μέσα στον τοίχο του σπιτιού. Επέμενα ότι μέσα στους τοίχους του σπιτιού τα καλώδια δεν είναι τριχοειδή, αλλά χοντρά σύρματα και μου είπε πως κάνω λάθος.

Παρόλα αυτά όμως πλέον στα σπίτια χρησιμοποιούν για τη τηλεφωνική καλωδίωση του σπιτιού, καλώδιο Ethernet και φυσικά αντί για RJ45 το οποίο είναι βύσμα για να μπαίνει σε κάρτες δικτύου, κλπ, χρησιμοποιείς RJ11.

Νομίζω πως στο Ethernet χρησιμοποιείς δύο ζευγάρια καλωδίων.

Δημοσ.

Σε ποια εταιρία τηλεφωνίας είσαι?

Αν έχεις ISDN, τότε η γραμμή σου περνάει από το modem και αυτό συνδέεται στο ρουτερ και σε 2 τηλέφωνα.

Αν μπορείς βγάλε και μια φώτο από τα καλώδια σου ή το ρουτερ για να καταλάβουμε τι εννοείς όταν λες παράξενη καλωδίωση.

Δημοσ.

Μέσα στο τοιχο το καλώδιο το τηλ απο το κ/κ της πολυκατοικίας/μονοκατοικία σου είναι παντα αυτό που είδες και τις περισσότερες φορές στη κεντρική πρίζα έρχονται δύο ζευγάρια για κύρια γραμμή και ένα για δέυτερη.Κάποιοι βέβαια βάζουν και UTP καλώδιο.

Ρίξε ένα πρόχειρο σχεδιάγραμμα για το τί συνδέσεις έχεις αν έχεις απλό τηλ ή voip να δούμε τί θα ήταν καλύτερο στη περίπτωσή σου.Σε τί ταχύτητα συγχρονίζεις Margin noise ,Att,θα τα δείς απο το μενου του router σου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...