ivdimentia Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Γεια χαρά παιδιά. Έχω δυο συγκεκριμένες ερωτήσεις: 1) Για το συγκεκριμένο cpu η Intel δίνει tj max 68,9 βαθμούς. Αναφέρεται στη θερμοκρασία cpu ή στη θερμοκρασία πυρήνων? 2) Stock ο επεξεργαστής δουλέυει με 1,21 volts (στη rampage ii extreme τουλάχιστον) τα οποία είναι πάρα πολλά, αν σκεφτείτε ότι με 1,22 τον σταθεροποίησα στα 3,8 GHz. Αυτό που θα ήθελα να κάνω ουσιαστικά είναι ένα Undervoltage για τη stock συχνότητα. Έτσι τον σταθεροποίησα στα 1,10, με πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες. Το θέμα είναι όμως ότι όταν τον έχω stock, δεν boostαρει ποτέ πάνω από τα 2,95 (υποτίθεται ότι πάει μέχρι 3,06). Σε stress test το μέγιστο voltage τραβούσε το cpu ήταν 1,12 με overboost 2,95. Υπάρχει περίπτωση αν και μου τον βγάζει stable, να μην είναι στην πραγματικότητα και να μου κρασάρει αν ποτέ τραβήξει μέγιστο overboost που λογικά θα τραβήξει και παραπάνω ρεύμα? Πως θα μπορούσα να είμαι σίγουρος? Δεν μπόρεσα με κανέναν τρόπο να τον μπουστάρω μέχρι τέρμα. Αν τον έκανα stable με oc στα 3,06 και κρατούσα το ρεύμα ίδιο και για stock, θα ήταν ένας καλός τρόπος ή απλά θα έδινα τζάμπα παραπάνω ρεύμα που δεν θα το χρειάζεται με αποτέλεσμα τζάμπα παραπάνω θερμοκρασίες? Ελπίζω να μη σας κούρασα..... Ευχαριστώ.
stm00192 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Είναι κρίμα τετοιο επεξεργαστή να τον κρατάς στοκ... άστον στα 3,8 με 1,21 δεν παθαίνει τπτ!!! Το tjmax του 930 είναι 100C και αναφέρεται στους πυρήνες!!! Ειναι ουσιαστικά η θερμοκρασία στην οποία ξεκινάει να throtllαρει ο επεξεργαστής!!
d3m0n Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Δίκιο έχει ο stm00192, αν δεν ξεπερνάς τους τους 75-80°C σε gaming τότε δεν έχεις να ανησυχείς για τίποτα. Που είδες ότι το TjMax του i7 είναι 69°C;
randy1989 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Kαι 69°C να ήτανε το tj max που δεν είναι, δεν πρόκειται να τους φτάσει με 1.21 Volts και μια σχετικά καλή ψύχτρα. Εγώ σου λέω να τον αφήσεις στα 3,8GHz ή να τον ανεβάσεις κι άλλο γιατί αυτοί οι επεξεργαστές είναι όλοι τους φτιαγμένοι για να κλοκάρονται. Προσωπικά το θεωρώ ανούσιο να πάρει κάποιος έναν i7 και όχι μόνο να μην τον κλοκάρει αλλά να τον εμποδίζει και στις λειτουργίες (boost) για τις οποίες σκάει τα λεφτά του...
stm00192 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Kαι 69°C να ήτανε το tj max που δεν είναι, δεν πρόκειται να τους φτάσει με 1.21 Volts και μια σχετικά καλή ψύχτρα. . Βρε μια χαρά του φτάνει και τους περνάει.. ειδικά κλοκαρισμένος και με ΗΤ on.. αλλα και στους 70+ δεν νιωθει ο επεξεργαστής οποτε μια χαρά θα είναι!!!
randy1989 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Βρε μια χαρά του φτάνει και τους περνάει.. ειδικά κλοκαρισμένος και με ΗΤ on.. αλλα και στους 70+ δεν νιωθει ο επεξεργαστής οποτε μια χαρά θα είναι!!! Ennοώ stock... Aλλά τους πιάνει δεν τους πιάνει τoυς πιάνει το ίδιο και το αυτό. Μέχρι 100C που είναι το tj max είναι μια χαρά. Όχι ότι είναι καλό να είναι πάντα κοντά σε αυτήν την θερμοκρασία, αλλά ντάξει...
ivdimentia Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 Είναι κρίμα τετοιο επεξεργαστή να τον κρατάς στοκ... άστον στα 3,8 με 1,21 δεν παθαίνει τπτ!!! Το tjmax του 930 είναι 100C και αναφέρεται στους πυρήνες!!! Ειναι ουσιαστικά η θερμοκρασία στην οποία ξεκινάει να throtllαρει ο επεξεργαστής!! Που το είδες αυτό? Γιατί εγώ το είδα από το site της Intel...
stm00192 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 Που το είδες αυτό? Γιατί εγώ το είδα από το site της Intel... Αυτο που βλέπεις στα specs της ιντελ δεν ειναι το Tjmax αλλά το Τcase που δεν έχει καμια σχεση!!
geopis Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 καλησπερα παιδες.μημπως εχει καποιος ρυθμισεις του bios για την rampage 2 extreme για τον 930?μεχρι στιγμης τον εχω καταφερει με υδροψυξη h50 να τρεχει στα 4.0g σε idle 40c και σε load στους 79c με ρευμα 1.29v .εχω προβλημα σε αυτες τις θερμοκρασιες?
geopis Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 καλησπερα παιδες.μημπως εχει καποιος ρυθμισεις του bios για την rampage 2 extreme για τον 930?μεχρι στιγμης τον εχω καταφερει με υδροψυξη h50 να τρεχει στα 4.0g σε idle 40c και σε load στους 79c με ρευμα 1.29v .εχω προβλημα σε αυτες τις θερμοκρασιες?
benign Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 καλησπερα παιδες.μημπως εχει καποιος ρυθμισεις του bios για την rampage 2 extreme για τον 930?μεχρι στιγμης τον εχω καταφερει με υδροψυξη h50 να τρεχει στα 4.0g σε idle 40c και σε load στους 79c με ρευμα 2.9v.εχω προβλημα σε αυτες τις θερμοκρασιες? Μια χαρα εισαι εν μεσω καλοκαιριου.Αλλα οταν λες load 79 τι εννοεις?Με τι εφαρμογες load?Π.χ. εμενα παει ετσι αν του κανω prime95.
benign Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 καλησπερα παιδες.μημπως εχει καποιος ρυθμισεις του bios για την rampage 2 extreme για τον 930?μεχρι στιγμης τον εχω καταφερει με υδροψυξη h50 να τρεχει στα 4.0g σε idle 40c και σε load στους 79c με ρευμα 2.9v.εχω προβλημα σε αυτες τις θερμοκρασιες? Μια χαρα εισαι εν μεσω καλοκαιριου.Αλλα οταν λες load 79 τι εννοεις?Με τι εφαρμογες load?Π.χ. εμενα παει ετσι αν του κανω prime95.
geopis Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 ναι σωστα το παρελειψα αυτο, με το prime95 παει τοσο και για καλη μου τυχη ο τεχνικος που μου εγκατεστησε το air condition το εβαλε πανω απο τον υπολογιστη . οποτε αν ανεβασει λιγο παραπανω θερμοκρασια θα γυρισω προς τα κατω τα flaps:-):-)
geopis Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 ναι σωστα το παρελειψα αυτο, με το prime95 παει τοσο και για καλη μου τυχη ο τεχνικος που μου εγκατεστησε το air condition το εβαλε πανω απο τον υπολογιστη . οποτε αν ανεβασει λιγο παραπανω θερμοκρασια θα γυρισω προς τα κατω τα flaps:-):-)
PaokToTheBone Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 καλησπερα παιδες.μημπως εχει καποιος ρυθμισεις του bios για την rampage 2 extreme για τον 930?μεχρι στιγμης τον εχω καταφερει με υδροψυξη h50 να τρεχει στα 4.0g σε idle 40c και σε load στους 79c με ρευμα 2.9v.εχω προβλημα σε αυτες τις θερμοκρασιες? μονο εμενα μου φαινεται το 2.9 υπερβολικο? Αντε και 1.9 να ηταν...παλι...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.