parsifal Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Καλημέρα. Παίζω με τη λειτουργία Forwarding σε τρίτο mail account που προσφέρει το Gmail (για την ακρίβεια, το forwarding δε γίνεται ακριβώς από λογαριασμό Gmail, αλλά Google Apps for Domains, αλλά δε νομίζω να παίζει ιδιαίτερο ρόλο αυτό) και έπεσα σε μία τεχνική δυσκολία. Αν κάποιος γνωρίζει λύση, θα είμαι υπόχρεος. Έστω λοιπόν ότι: 1. Το Google Apps account μου είναι στημένο στο domain mydomain.com και η διεύθυνση e-mail μου εκεί είναι [email protected] 2. Η διεύθυνση e-mail στην οποία γίνεται το forwarding είναι η [email protected] 3. Λαμβάνω τα μηνύματα από το [email protected] τοπικά στο PC μου μέσω POP3 + Thunderbird Ενεργοποιώ το forwarding και στέλνω ένα δοκιμαστικό μήνυμα στο [email protected]. Το Gmail κάνει forward ένα αντίγραφο στο [email protected], οπότε μετά από λίγο ο Thunderbird κατεβάζει αυτό το μήνυμα από το [email protected]. Τί συμβαίνει τώρα: Ιδανικά, θα ήθελα στον folder του Thunderbird που αντιστοιχεί στο account [email protected] να δημιουργήσω έναν υποφάκελο όπου, μέσω κάποιου custom filter του TB, θα τοποθετούνται τα e-mails που προέρχονται από forwarding. Εξετάζοντας όμως το περιεχόμενο του forwarded e-mail, βλέπω ότι δεν υπάρχει κανένα διακριτικό σημείο από το οποίο να προκύπτει ότι το e-mail αυτό προήλθε από forwarding, στο οποίο θα μπορούσα να βασίσω το custom filter που θέλω να φτιάξω. Το άτιμο το Gmail έχει επέμβει στο περιεχόμενο του e-mail και έχει αλλάξει τον header To: του e-mail από [email protected] σε [email protected], οπότε φαίνεται σαν ο αρχικός αποστολέας να έστελνε απευθείας στο [email protected]! Όλα τα υπόλοιπα headers (καθώς και το σώμα του e-mail όπως είναι φυσικό) παραμένουν μεν τα ίδια, αλλά δε βλέπω κάτι που θα μπορούσε να με βοηθήσει στη σύνταξη του επιθυμητού filter. Υπάρχει τρόπος να λυθεί αυτό το ζητηματάκι; Έριξα μια ματιά στο panel με τις ρυθμίσεις σχετικά με το forwarding που προσφέρει το Gmail, αλλά δε βρήκα κάτι. Υπάρχει κάτι που παραλείπω και θα μπορούσε να με βοηθήσει; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
alexandr0s Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Όταν γίνεται το forward αν δεις το forwarded message το To: είναι [email protected] οπότε θεωρητικά μπορείς να πάρεις στον thunderbird τα email με [email protected] και να τα βάλεις σε ένα φάκελο
parsifal Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Όταν γίνεται το forward αν δεις το forwarded message το To: είναι [email protected] οπότε θεωρητικά μπορείς να πάρεις στον thunderbird τα email με [email protected] και να τα βάλεις σε ένα φάκελο Όχι, δε συμβαίνει κάτι τέτοιο, το έχω επισημάνει εξάλλου: Το άτιμο το Gmail έχει επέμβει στο περιεχόμενο του e-mail και έχει αλλάξει τον header To: του e-mail από [email protected] σε [email protected], οπότε φαίνεται σαν ο αρχικός αποστολέας να έστελνε απευθείας στο [email protected]! Sorry για το "wall of text" εν μέσω του οποίου βρισκόταν, ίσως γι' αυτό δεν το πρόσεξες. Παραθέτω και το raw περιεχόμενο ενός e-mail που έστειλα από Hotmail account μου στο Google Apps account μου και το οποίο τελικά έγινε forward στο Gmail account μου (έχω εφαρμόσει σε διάφορα σημεία censorship με XXX για ευνόητους λόγους) : > From - Sat Jun 26 09:39:45 2010 X-Account-Key: account2 X-UIDL: GmailId12972ff44e77a7b2 X-Mozilla-Status: 0001 X-Mozilla-Status2: 00000000 X-Mozilla-Keys: Delivered-To: [color="Red"]XXX[/color]@gmail.com Received: by 10.100.38.14 with SMTP id l14cs484347anl; Fri, 25 Jun 2010 23:43:39 -0700 (PDT) Received: by 10.143.24.29 with SMTP id b29mr2274088wfj.348.1277534618690; Fri, 25 Jun 2010 23:43:38 -0700 (PDT) Return-Path: <[color="Red"]XXX[/color]@hotmail.com> Received: from blu0-omc3-s35.blu0.hotmail.com (blu0-omc3-s35.blu0.hotmail.com [65.55.116.110]) by mx.google.com with ESMTP id l6si226903wfa.144.2010.06.25.23.43.38; Fri, 25 Jun 2010 23:43:38 -0700 (PDT) Received-SPF: pass (google.com: domain of [color="Red"]XXX[/color]@hotmail.com designates 65.55.116.110 as permitted sender) client-ip=65.55.116.110; Authentication-Results: mx.google.com; spf=pass (google.com: domain of [color="Red"]XXX[/color]@hotmail.com designates 65.55.116.110 as permitted sender) smtp.mail=[color="Red"]XXX[/color]@hotmail.com Received: from BLU0-SMTP41 ([65.55.116.72]) by blu0-omc3-s35.blu0.hotmail.com with Microsoft SMTPSVC(6.0.3790.4675); Fri, 25 Jun 2010 23:43:37 -0700 X-Originating-IP: [178.128.[color="Red"]XXX[/color].[color="Red"]XXX[/color]] X-Originating-Email: [[color="Red"]XXX[/color]@hotmail.com] Message-ID: <[email protected]> Return-Path: [color="Red"]XXX[/color]@hotmail.com Received: from [192.168.1.10] ([178.128.[color="Red"]XXX[/color].[color="Red"]XXX[/color]]) by BLU0-SMTP41.blu0.hotmail.com over TLS secured channel with Microsoft SMTPSVC(6.0.3790.4675); Fri, 25 Jun 2010 23:43:37 -0700 Date: Sat, 26 Jun 2010 09:38:31 +0300 From: [color="Red"]XXX[/color] <[color="Red"]XXX[/color]@hotmail.com> User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US; rv:1.9.2.4) Gecko/20100608 Lightning/1.0b2 Thunderbird/3.1 MIME-Version: 1.0 To: [color="Red"]XXX[/color]@gmail.com Subject: Testing the forward functionality of Google Apps Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1; format=flowed Content-Transfer-Encoding: 7bit X-OriginalArrivalTime: 26 Jun 2010 06:43:37.0338 (UTC) FILETIME=[E7CA85A0:01CB14FA] Hello World!
Members gsarig Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Members Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Να ρωτήσω κάτι άλλο: αντί για forwarding των email σου στο gmail, δεν θα σε βόλευε καλύτερα να τα ελέγχεις απευθείας από το [email protected] μέσω της επιλογής Check mail using POP3; Το λέω γιατί κι εγώ είμαι σε παρόμοια κατάσταση - έχω διάφορους λογαριασμούς σε google apps ή και απλό gmail και τους ελέγχω όλους από το κεντρικό gmail μου με αυτό τον τρόπο Έτσι στο πεδίο "to" του e-mail διατηρείται η πραγματική διεύθυνση - τουλάχιστον στο gmail, αλλά υποθέτω πως δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει κάτι όταν το κατεβάσεις σε thunderbird
parsifal Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Αρχικά το απέκλεισα ως λύση γιατί κάπου πήρε το μάτι μου ότι με αυτόν τον τρόπο ο έλεγχος και το τράβηγμα των e-mails γίνεται σε ακανόνιστες και αραιές χρονικές περιόδους. Αλλά αν το παρακάτω ισχύει: Έτσι στο πεδίο "to" του e-mail διατηρείται η πραγματική διεύθυνση - τουλάχιστον στο gmail, αλλά υποθέτω πως δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει κάτι όταν το κατεβάσεις σε thunderbird ...μου λύνεις τα χέρια! Σπεύδω να τσεκάρω. Αν δω ότι είναι όντως πολύ αραιά τα χρονικά διαστήματα ελέγχου, τελικά θα αναγκαστώ μάλλον να καταφύγω στη λύση που προσπαθούσα να αποφύγω: Στήσιμο ενός ακόμη POP3 account στον Thunderbird, παρέα στο υπόλοιπο χάος που υπάρχει ήδη εκεί...
Members gsarig Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Members Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Κοίτα, αυτό με τα αραιά διαστήματα εν μέρει ισχύει, αλλά από ότι έχω καταλάβει συμβαίνει το εξής: εάν ο λογαριασμός που ελέγχεις δεν κινείται πολύ, τότε ο έλεγχος γίνεται κάθε 20λεπτο, μη σου πω και μισάωρο*. Εάν όμως λαμβάνεις τακτικά e-mails, τον ελέγχει πιο συχνά. Αυτό δεν το στηρίζω σε κάποια επίσημη πηγή αλλά μου έχει δοθεί αυτή η εντύπωση, χρησιμοποιώντας το εδώ και αρκετό καιρό (τουλάχιστον ένα χρόνο). Π.χ. στο ένα e-mail που λαμβάνω μηνύματα πολύ σπάνια, όταν τύχει καμιά φορά και το χρησιμοποιήσω για καμιά εγγραφή, αργεί πολύ να κάνει το fetch. Σε ένα άλλο όμως, που γενικά κινείται αρκετά περισσότερο (όχι και καμιά τρομερή κίνηση πάντως) το fetch γίνεται πολύ γρήγορα (σε 1-2 λεπτά). Η ουσία είναι πως στην αρχή ο έλεγχος θα γίνεται σε πολύ αραιά διαστήματα και με τον καιρό οι χρόνοι θα βελτιώνονται. *edit: ακόμα παραπάνω, από ότι βλέπω στις ρυθμίσεις μου - μπορεί να φτάσει έως και ώρα ξανά edit: επίσης, στο google labs υπάρχει μια εφαρμογή που βγάζει κουμπάκι για χειροκίνητο fetch στο frontend
parsifal Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, gsarig. Έστησα και το φίλτρο στον Thunderbird (εκεί ήθελε μία μικρή μαμουνιά, γιατί το πεδίο To: δεν είναι πάντα το αναμενόμενο, οπότε κατέφυγα σε εισαγωγή custom header και συγκεκριμένα του Delivered-To). Φαίνεται να δουλεύει εντάξει προς το παρόν!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.