Προς το περιεχόμενο

Θερμοκρασία τροφοδοτικού laptop και απόδοση

xpapias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά χαρά. Έχω ένα laptop της ΗΡ εδώ και κανένα 3άρι χρόνια. Τότε ήταν το κορυφαίο της κατηγορίας και μπορώ να πω ότι μέχρι πριν κανά 8μηνο με κάλυπτε πλήρως.

Τον τελευταίο καιρό ο υπολογιστής τρώει κάτι κολλήματα λίγων δευτερολέπτων αλλά και η απόδοση του έχει πέσει. Για να πω την αλήθεια έχω εγκαταστήσει και εγώ κάποια προγράμματα.

Αυτό που πρόσεξα όμως είναι ότι το τροφοδοτικό (το κουτί που μεσολαβεί μεταξύ ηλ πρίζας και υπολογιστή) ανεβάζει τρελές θερμοκρασίες, σε βαθμό που να μην πιάνεται εύκολα και με το χέρι. Κάποιες φορές μάλιστα (2-3 συνολικά τους τελευταίους 6 μηνες) έχει τύχει να σβήσει ο υπολογιστής και μετά από κανένα 5 λεπτο που το βγάζω από την πρίζα να ανάβει μια χαρά.

Θα μπορούσε η χαμηλη απόδοση να οφείλεται στην υπερθέρμανση? Επειδή έχω βρει ήδη ίδιο τροφοδοτικό στην αγορά (στα 60Ε), θα βοηθούσε άραγε να έπαιρνα καινούριο?

Ευχαριστώ

Δημοσ.
Γειά χαρά. Έχω ένα laptop της ΗΡ εδώ και κανένα 3άρι χρόνια. Τότε ήταν το κορυφαίο της κατηγορίας και μπορώ να πω ότι μέχρι πριν κανά 8μηνο με κάλυπτε πλήρως.

Τον τελευταίο καιρό ο υπολογιστής τρώει κάτι κολλήματα λίγων δευτερολέπτων αλλά και η απόδοση του έχει πέσει. Για να πω την αλήθεια έχω εγκαταστήσει και εγώ κάποια προγράμματα.

Αυτό που πρόσεξα όμως είναι ότι το τροφοδοτικό (το κουτί που μεσολαβεί μεταξύ ηλ πρίζας και υπολογιστή) ανεβάζει τρελές θερμοκρασίες, σε βαθμό που να μην πιάνεται εύκολα και με το χέρι. Κάποιες φορές μάλιστα (2-3 συνολικά τους τελευταίους 6 μηνες) έχει τύχει να σβήσει ο υπολογιστής και μετά από κανένα 5 λεπτο που το βγάζω από την πρίζα να ανάβει μια χαρά.

Θα μπορούσε η χαμηλη απόδοση να οφείλεται στην υπερθέρμανση? Επειδή έχω βρει ήδη ίδιο τροφοδοτικό στην αγορά (στα 60Ε), θα βοηθούσε άραγε να έπαιρνα καινούριο?

Ευχαριστώ

Λύσιμο-φύσημα-πέρασμα θερμοαγώγιμης πάστας-ξαναδέσιμο και είσαι jet.Μόνος σου.

Μετά,ψάξε πάλι μόνος σου τί έχει μείνει από παλιές απεγκαταστάσεις proggies,κάνε και κανα ευχέλαιο (defrag),ψάξε και τί ζητάει να φάει (msconfig) και γλύτωσες κανα εκατονπενηντάρι (το τροφοδοτικό,οι "μαστόροι" και οι μστόροι).

:P

Δημοσ.
Λύσιμο-φύσημα-πέρασμα θερμοαγώγιμης πάστας-ξαναδέσιμο και είσαι jet.Μόνος σου.

Μετά,ψάξε πάλι μόνος σου τί έχει μείνει από παλιές απεγκαταστάσεις proggies,κάνε και κανα ευχέλαιο (defrag),ψάξε και τί ζητάει να φάει (msconfig) και γλύτωσες κανα εκατονπενηντάρι (το τροφοδοτικό,οι "μαστόροι" και οι μστόροι).

:P

καλες συμβουλες αλλα δεν βλεπω να το λυνει ευκολα μονος του και να βαζει και παστα κιολας. αλλα εφοσον δεν εχει και εγγυηση μπορει να το προσπαθησει. φιλε ψαξε για κανενα οδηγο στο ιντερνετ πως μπορεις να το κανεις αλλα πριν κανε το defrag, σβησε κανενα προγραμμα απο το pc, δοκιμασε το revo uninstaller για τυχον προγραμματα που δεν εχουν βγει εντελως απο το pc, κατεβασε και κανενα προγραμμα για τσεκαρισμα ολου του υπολογιστη οπως το clean my pc registry cleaner και βλεπουμε.

Δημοσ.

Ίσως περιγραφή μου δεν ήταν καλή, αλλά πιστεύω ότι μπορεί να φταίει αυτό (βλ κάτω) και να μην δίνει σωστό ρεύμα λόγω υπερθέρμανσης. Παίζει κάτι τέτοιο;

gvprd23305_3_1273669717.jpg

Δημοσ.
Ίσως περιγραφή μου δεν ήταν καλή, αλλά πιστεύω ότι μπορεί να φταίει αυτό (βλ κάτω) και να μην δίνει σωστό ρεύμα λόγω υπερθέρμανσης. Παίζει κάτι τέτοιο;

gvprd23305_3_1273669717.jpg

κανε πρωτα αυτα που προτειναμε, ξεκινα με τα προγραμματα, μετα παρε και καθαρισετον και σαν τελευταιο μετρο αλλαξε το τροφοδοτικο.

Δημοσ.

επειδη την επαθα σημερα με το τροφοδοτικο του λαπτοπ μου,προσεχε να μην ειναι πανω σε υλικα που κραταν θερμοκρασιες...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...