dimnous Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 καλησπερα σας ειμαι νεο μελος και θελω να με βοηθησετε εχω συνδεση forthnet 24αρα αλλα δεν κλειδωνει πανω απο 9500kbps (snr 5.9, attenuation 27.5), οσα restart και να κανω στο ρουτερ (siemens sl2-141). εχω παραπλονεθει επανειλλημενα στον isp και μου λενε οτι αυτο ειναι το οριο της γραμμης στο μαρουσι που μενω (6141---). εχω το ρουτερ μονο του στην κεντρικη πριζα, και δυο τηλεφωνα με φιλτρο σε αλλες πριζες. η γραμμη μου εντος του σπτιου δεν εχει βραχυκυκλωμα. κατεβασα το dmt tool και βρισκω μεγαλο gap στο τελος των διαγραμματων!!! σας παραθετω τα διαγραμματα. το θεμα μου ειναι 1. τι κανω για να αυξηθει επιτελους η ταχυτητα συγχρονισμου μου, σε επιπεδα αναλογα του attenuation 27.5 που εχω ?? 2. εχει μια καλη προσφορα η hol με vodafone, σε συνδυασμο με το vodafone κινητο μου. ομως αν παω στη hol θα βελτιωθει η γραμμη μου σε σχεση με την forthnet, η θα χειτοτερεψει ?? Εχω απογοητευθει με την forthnet, απειρα τηλεφωνα και δεν κανουν τιποτα. ειπαν αν στειλουν τεχνικο μαλλον θα χρεωθω με 60 ευρω... αναμενω με μεγαλο ενδιαφερον τις απαντησεις/λυσεις σας !!! ευχαριστω
dimnous Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 καλησπερα και παλι !! εστειλα εμειλ στη forthnet με τα διαγραμματα του dmt, που κοβονταν αποτομα, και πριν λιγο με πηρε καποια κοπελα απο την εξυπηρετηση πελατων και μου ειπε οτι το εφτιαξαν. πραγματι, τωρα κλειδωσα στα 11720 (απο 9500 περιπου) και δειτε τα διαγραμματα του dmt tool, δεν εμφανιζοuν gap !! μακαρι να μην ξαναχαλασει η γραμμη μου, παιδευομαι πολυ καιρο με αυτο το θεμα. μπορει να μου πει καποιος τι μπορει να εφτιαξε η forthnet και γεφυρωθηκε το gap?? ευχαριστω πολυ
parsifal Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 μπορει να μου πει καποιος τι μπορει να εφτιαξε η forthnet και γεφυρωθηκε το gap?? ευχαριστω πολυ Κάποια ρύθμιση στο DSLAM θα έκαναν. Στο forum του ADSLgr.com που υπήρχαν σχετικά threads για τα gaps στα κέντρα της Forthnet, ορισμένα μέλη αυτό άφησαν να εννοηθεί τουλάχιστον.
dimnous Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 οκ ευχαριστω. το dslam της forthnet ειναι ιδιο με της hol? δηλαδη εαν αλλαξω και παω σε hol επειδη εχει πολυ καλη προσφορα σε συνδυασμο με το κινητο μου vodafone, θα εχω την ιδια ταχυτητα?
dimnous Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 εννοω τωρα που μου εφτιαξε το gap η forthnet και κλειδωνω κοντα στα 12, αν παω hol γιατι ειναι σημαντικα φθηνοτερη στη προσφορα με vodafone, θα κλειδωνω περιπου στα ιδια, στο μαρουσι, η μπορει να εχω αλλα προβληματα; και το netfaster που δινει η hol ειναι καλο; παιδια δεν θελω να χασω ταχυτητα η εξυπηρετηση αν παω στη hol! οποιος εχει καποια ιδεα η εμπειρια ας μου πει σας παρακαλω
parsifal Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Ο βασικός παράγοντας που καθορίζει την ταχύτητα που θα κλειδώνει η γραμμή σου είναι η απόσταση από το Αστικό Κέντρο ΟΤΕ της περιοχής σου (όπου οι εναλλακτικοί πάροχοι έχουν κάνει τη λεγόμενη συνεγκατάσταση, δηλαδή εγκατάσταση του ιδιόκτητου εξοπλισμού τους σε ειδικό χώρο που τους έχει παράσχει δια νόμου ο ΟΤΕ). Δεδομένου λοιπόν ότι δε θα αλλάξει η απόσταση του σπιτιού σου από το Αστικό Κέντρο, επίσης δε θα αλλάξει και η μέγιστη θεωρητική ταχύτητα στην οποία θα μπορούσες πιθανόν να κλειδώνεις. Όμως υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που μπορούν να αφαιρέσουν από αυτήν τη μέγιστη θεωρητική ταχύτητα, κάποιοι από αυτούς αστάθμητοι: Ασυμβατότητες μεταξύ του router chipset και του DSLAM του ISP, βλάβη ή misconfiguration στην κάρτα στην οποία θα σε κουμπώσουν επάνω στο DSLAM κ.ά. Κανείς δε μπορεί να σου δώσει εγγυημένη απάντηση ότι αλλάζοντας πάροχο δε θα κλειδώσεις (είτε λίγο είτε αρκετά) χαμηλότερα απ' ο,τι τώρα.
dimnous Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 παντως εκανα τεστ τωρα και χωρις τα 2 τηλεφωνα στη πριζα, μονο με το ρουτερ στην κεντρικη πριζα χωρις φιλτρο κλειδωσα στα 11519, και με ολα τα τηλεφωνα στις πριζες κλειδωσα στο 11473 (att.27.5, snr 6.3). επομενως δεν εχει προβλημα η καλωδιωση του σπιτιου η τα φιλτρα, ετσι δεν ειναι? γιατι καποιος απο forum μου ειπε οτι μπορω να κλειδωσω και παραπανω, αλλα δεν ξερω πως.. επισης το RCO μου πριν λιγο στο dmt ηταν στο 107% και τωρα στο 84% (max.13710). αυτο σημαινει συνεχεια της ασταθειας της γραμμης μου? να παρω παλι την forthnet? ευχαριστω
parsifal Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Για να αποκλείσεις πρόβλημα στην καλωδίωση του σπιτιού, πρέπει να συνδέσεις τον router απευθείας επάνω στον κατανεμητή του οικήματος. Δες αυτό. Αλλά γιατί αναφέρεις «αστάθεια της γραμμής»; Έχεις συχνά disconnects;
dimnous Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 αχ φιλε μου το εχω ξαναδει αυτο το αρθρο και ξερω στον καταναμητη στο ισογειο της πολυκατοικιας ποια ειναι η συνδεση μου, αλλα φοβαμαι μηπως κανω κατι λαθος και μετα δεν εχω ουτε τηλεφωνο... καλυτερα να φωναξω εναν ηλεκτρολογο που ειδικευεται σε τηλεπικοινωνιες. εαν αλλαξω το siemens sl2-141 σε thomson tg585v7, που πουλαει η forthnet 50ευρω, και που διαβασα οτι ειναι το στανταρντ ρουτερ που δινουν οι isp σε πολλες αλλες χωρες, λες να εχω πιο σταθερη η' πιο γρηγορη γραμμη? ---------- Προσθήκη στις 14:15 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:05 ---------- εχω ενα disconnect καθε 3 4 μερες κατα μεσο ορο. ανεφερα την ασταθεια γιατι το attainable line rate οπως το βγαζει το ρουτερ απο χθες παιζει απο 11500 εως 13500. ειναι λογικο αυτο? δοκιμασα και να αλλαξω το snr με dmt tool, μεχρι τα 3db (50%) και φαινεται να κλειδωνει στα 13000 και να πηγαινει αρκετα γρηγορα. αλλα μηπως ετσι χαλασει ξανα ο συγχρονισμος μου, η το δει η forthnet και δεν μου κανει παρατηρηση? γενικα ειναι θεμιτο η σωστο να αλλαζουμε το snr μονοι μας? ευχαριστω
parsifal Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 εαν αλλαξω το siemens sl2-141 σε thomson tg585v7, που πουλαει η forthnet 50ευρω, και που διαβασα οτι ειναι το στανταρντ ρουτερ που δινουν οι isp σε πολλες αλλες χωρες, λες να εχω πιο σταθερη η' πιο γρηγορη γραμμη? Μα το attenuation και η ταχύτητα στην οποία κλειδώνεις τώρα δεν είναι ενδεικτικά αστάθειας της γραμμής σου! Οπότε η αλλαγή router δε θα σου πρόσφερε τίποτα. Το πλεονέκτημα του 585 (και γενικά των Speedtouch) είναι ότι κρατάνε συγχρονισμό σε γραμμές που παίζουν οριακά, δηλαδή με πολύ μεγάλη εξασθένιση/attenuation της τάξης των 45-50 dB και άνω. Εσύ δεν είσαι τέτοια περίπτωση. Ένα disconnect ανά 3-4 ημέρες δεν είναι και τόσο σπουδαίο θα έλεγα και δεν αρκεί για να χαρακτηρίσει τη γραμμή ασταθή. Το Attainable Line Rate μη σε προβληματίζει αν παίζει ή όχι, από τη στιγμή που ξέρεις το attenuation σου. Το τελευταίο είναι που καθορίζει πόσο ψηλά θα κλειδώσεις με δεδομένο target SNR. Το SNR επίσης καλό είναι να μην το χαμηλώσεις από το default των 6 dB, γιατί αν και θα κλειδώνεις ψηλότερα, εισάγεις επιπλέον και αστάθεια στη γραμμή σου. Έτσι πάνε αυτά όσον αφορά τα χαρακτηριστικά της γραμμής, κερδίζεις στο ένα, χάνεις στο άλλο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.