Προς το περιεχόμενο

Κάψιμο Λίπους (Οι Masters Μιλούν)

2Black

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας guys. Προφανώς το θέμα περί απώλειας λίπους έχει ειπωθεί ξανά και ξανά και ίσως σας ακούγεται κάπως βαρετό. Φυσικά προτού προβώ στην δημιουργία του thread έκανα την αναζήτησή μου και βρήκα 2 θεματάκια που συνδέονται άμεσα με το δικό μου αλλά δεν το καλύπτουν.

Παράθεση σχετικών θεμάτων για απώλεια λίπους και γυμναστική:

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=333056&highlight=%CE%91%CF%80%CF%8E%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1+%CE%9B%CE%AF%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%82

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=169206&highlight=%CE%91%CF%80%CF%8E%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1+%CE%9B%CE%AF%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%82

Αυτό που θέλω είναι το εξής: Τέλειωσα με τις Πανελλήνιες και έχω όλη την ημέρα μου ελεύθερη. Έβαλα σαν στόχο να αποκτήσω επιτέλους το six pack που πάντα ήθελα δίνοντας όλες μου τις δυνάμεις (πνευματικές και σωματικές) στην αερόβια προπόνηση.

Καταρχήν είμαι 1.80 σε ύψος και ζυγίζω 68 κιλά.Κάνω από Δευτέρα-Παρασκευή κάθε βδομάδα 1 ώρα ελλειπτικό παίζοντας με το επίπεδο των καρδιακών μου παλμών (διαλλειματική προπόνηση) , δηλαδή κάθε τόσο σπριντάρω και έπειτα συνεχίζω να τρέχω σε μεσσαίο επίπεδο έτσι ώστε να υπάρχει η μέγιστη απώλεια θερμίδων (έχοντας ξεκινήσει από τις 16 Ιουνίου 2010).

Υπάρχουν 2 τρόποι για να κάψεις λίπος τρέχοντας: είτε τρέχοντας στο 50-60% των μέγιστων καρδιακών σου παλμών για μεγάλο χρονικό διάστημα έτσι ώστε ο οργανισμός να αρχίσει να στοχεύει στις αποθήκες λίπους στο σώμα ή μέσω της διαλλειματικής προπόνησης όπου λόγω της έντασης ο οργανισμός καίει σε μικρό χρονικό διάστημα τις αποθήκες υδατανθράκων του και έπειτα μεταβαίνει στο λίπος.

Παρακάτω σας θέτω τις απορίες και τις παρατηρήσεις μου και αυτό που θέλω τελικά είναι να μου προτείνετε το δυσκολότερο δυνατό πρόγραμμα το οποίο όμως θα δώσει τρομερά αποτελέσματα μέχρι τέλη καλοκαιριού.

1)Εγώ ουσιαστικά αυτό που κάνω είναι διαλλειματική προπόνηση σε μεγάλη διάρκεια για την μέγιστη κατανάλωση θερμίδων, το μηχάνημα σε 1 ώρα γράφει 500 θερμίδες οι οποίες δεν είναι οι πραγματικές αλλά σίγουρα καίω 350-400. Όμως η μέγιστη απώλεια λίπους συνεπάγεται το ζητούμενο στην προπόνηση να είναι η μέγιστη κατανάλωση θερμίδων ή όχι? Επίσης να αναφέρω ότι δεν κάνω καθόλου βάρη. Είναι λάθος αυτό, με απομακρύνει από τον στόχο μου?

2)Όσον αφορά την διατροφή προσωπικά πιστεύω το εξής: διατροφή 50%- γυμναστική 50% και νομίζω ότι και ο έμπειρος Fidelio θα συμφωνήσει μαζί μου. Γενικά αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι είναι προτιμότερο να χάνεις θερμίδες μέσω της προπόνησής σου και όχι κόβωντάς τες από την διατροφή. Για αυτό τον λόγο ο Fidelio επέμενε (σε ένα από τα παρατιθέμενα threads) ότι όσο σημαντική είναι η διατροφή άλλο τόσο είναι και η προπόνηση για τον απλό λόγο ότι ανάλογα με την διατροφή σου διαμορφώνεις και την προπόνηση. Πολύ bodybuilders άσχετα με το ότι παίρνουν ένα σωρό χημικά παρασκευάσματα και συμπληρώματα δουλεύουν πολύ σκληρά στο γυμνσστήριο. Για την ακριβεία φτάνουν σε τέτοιο επίπεδο τον μεταβολισμό τους που μπορούν να τρώνε κάθε μέρα πίτσες και να πίνουν μπίρα και όμως σωματικά να παραμένουν αψεγάδιαστοι. Τυχαίο? Δεν νομίζω! Καίνε τόσο πολλές θερμίδες μέσω της προπόνησής τους, ο βασικός μεταβολικός τους ρυθμός αυξάνεται (οι θερμίδες που καίμε όταν δεν κάνουμε τίποτα και κοιμόμαστε) που τελικά για να διατηρήσουν το επίπεδό τους πρέπει να καταναλώνουν εξίσου πολλές θερμίδες μέσω της διατροφής τους και έτσι "ξεφεύγουν" από κάθε είδους junk food.

(Για όσους επιθυμούν να καταλάβουν από που προέρχονται ορισμένα από τα επιχειρήματά μου μπορούν να ανατρέξουν στο βιβλίο Burn Fat Feed Muscle του Tom Venuto του οποίου η φωτογραφία βρίσκεται στο τέλος και όπως θα δείτε δεν έχει καθόλου καλές σχέσεις με το λίπος).

3)Επειδή ακριβώς έχω όλη την μέρα διαθέσιμη κάθε μέρα για ακόμα πιο γρήγορα αποτελέσματα ποια είναι η γνώμη σας για τις διπλές προπονήσεις, δηλαδή πας το πρωί γυμναστήριο, τρως καλά και κοιμάσαι καλά το μεσημέρι και έπειτα επαναλαμβάνεις το ίδιο μοτίβο και το απόγευμα. Κατανοώ ότι οι διπλές χρησιμοποιούνται κυρίως μόνο από πρωταθλητές και υπάρχει και το σημείο όπου όταν έχεις πολύ όρεξη κάνεις το λάθος και υπεργυμνάζεσαι, δεν αφήνεις χρόνο στο σώμα σου να αναπαυτεί και τελίκα πετυχαίνεις το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκεις.

Υπάρχει ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που πρέπει να γυμνάζομαι για να μπορέσει το σώμα μου να αντέξει τις διπλές προπονήσεις ή αν αφοσιωθώ απόλυτα σε γυμναστική και διατροφή μπορώ να τις ξεκινήσω και από αύριο?

4)Όταν φτάσω στο απόγειο της προπόνησής μου (προς το τέλος δηλαδή) έχω αποφασίσει να χρησιμοποιήσω ίσα ίσα για ένα 2μηνο λιποδιαλύτες απλά για αυτή την μικρή λεπτομέρεια που μπορούν να δώσουν. Το θέμα είναι μπορείς να γίνεις σαν ένα όπως τα παρακάτω παλικάρια χωρίς να χρειαστεί να χαθείς σε έναν κόσμο συμπληρωμάτων και γυμναστικής και αυτό το σώμα να το έχεις για όλη σου την ζωή?

Συγκεκριμένα μπορείς να φτάσεις το λίπος σου σε επίπεδα της τάξης του 3 και 4% και αν μπορείς, είναι για το σώμα υγιές να διατηρείς το λίπος σε τόσο χαμηλά επίπεδα?

Tom Venuto:

TomVenuto.jpg

Sofotasios (Έλληνας πρωταθλητής Fitness σε πανευρωπαϊκό επίπεδο) :PHOTO_2733500_74699_4865170_main.jpg

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

[OFFTOPIC]

Δεν θέλω να κάνω ΣΠΑΜ στο thread γιατι φαίνεται ενδιαφέρον και θέλω να το παρακολουθήσω. Αλλα μόλις τέλειωσες πανελλήνιες και απο ότι φαίνεται (1.80 και 68 κιλά) είσαι μια χαρά, γιατι δεν πάς διακοπές, αντι να το λιώσερις στην γυμναστική... Έχεις μπόοοοοοολικο χρόνο μπροστά σου.

[/OFFTOPIC]

Δημοσ.
[OFFTOPIC]

Δεν θέλω να κάνω ΣΠΑΜ στο thread γιατι φαίνεται ενδιαφέρον και θέλω να το παρακολουθήσω. Αλλα μόλις τέλειωσες πανελλήνιες και απο ότι φαίνεται (1.80 και 68 κιλά) είσαι μια χαρά, γιατι δεν πάς διακοπές, αντι να το λιώσερις στην γυμναστική... Έχεις μπόοοοοοολικο χρόνο μπροστά σου.

[/OFFTOPIC]

+1 το 'χεις πάρει και λίγο λάθος το όλο θέμα.

Δημοσ.

To six pack άντε και το κανες... Τον υστερικό τρόπο ζωής για να το διατηρήσεις μετά μπορείς να το αντέξεις; Πχ θα βλέπεις τους φίλους σου να ξεσκίζονται σε ποτά, σαβούρες κτλ, και εσύ θα είσαι μονίμως μες την άρνηση για να μη το χαλάσεις. Κάνε την καύλα σου και γυμνάσου, είναι ωραίο πράγμα, αλλά η διατήρηση είναι εξουθενωτική. Και δε λέω σε 1-2 χρόνια, τόσο είναι εύκολο να αντέξεις( been there done that) αλλά επειδή μάλλον θα πας φοιτητής θα θες να ζήσεις και λίγο τη ζωή σου και όχι να είναι μονίμως με το καλορίμετρο κ τις παπαριές τα shakes. Όλα αλλάζουν σε περίπτωση που έχεις φίλους στο ίδιο μήκος κύματος αλλά λίγο δύσκολο σε αυτή την ηλικία. Καλή επιτυχία λοιπόν, και μακριά από κρεατίνες και συναφή σκευάσματα. Ακολούθα τη μέθοδο του Tom Venuto είναι από τις λιγότερο επιβλαβής για τον οργανισμό γιατί δε βασίζεται σε εκείνα τα μεγαλα κουτιά με σκόνη που κοσμούν τα ράφια των fitness stores.

Δημοσ.

Δε νομίζω πως οι υποκειμενικές γνώμες για τη "ζωή" θα βοηθήσουν το νηματοθέτη να πετύχει το σκοπό του. Ο καθένας ικανοποιείται από τη ζωή με το δικό του τρόπο. Αφού είναι διατεθειμένος να διαθέσει όλες τις ψυχικές και σωματικές του δυνάμεις για να επιτύχει αυτό που οραματίστηκε χρειάζεται σεβασμό και την κατάλληλη βοήθεια κάποιου που γνωρίζει.

Πρέπει όμως να έχει κάνει κάποιο λάθος στα κιλά, γιατί 1.80 και 68 κιλά είναι πετσί και κόκκαλο

Δημοσ.
Δε νομίζω πως οι υποκειμενικές γνώμες για τη "ζωή" θα βοηθήσουν το νηματοθέτη να πετύχει το σκοπό του. Ο καθένας ικανοποιείται από τη ζωή με το δικό του τρόπο. Αφού είναι διατεθειμένος να διαθέσει όλες τις ψυχικές και σωματικές του δυνάμεις για να επιτύχει αυτό που οραματίστηκε χρειάζεται σεβασμό και την κατάλληλη βοήθεια κάποιου που γνωρίζει.

Πρέπει όμως να έχει κάνει κάποιο λάθος στα κιλά, γιατί 1.80 και 68 κιλά είναι πετσί και κόκκαλο

Συμφωνώ.

Με 68 κιλά τι περιττό λίπος να έχει? Πιο πολύ θα χρειάζεται απόκτηση όγκου παρά λιποδιαλύτες.

Δημοσ.

body builder και πιτσες?ναι οκ...

το μονο που εχω να σου πω οτι τελευταιες ημερες αγωνων και το νερο σχεδον απουσιαζει για να "στεγνωσουν" και να φαινονται οι μυς

Δημοσ.

Εντάξει, όυτε εγώ θα σου απαντήσω ακριβώς στις ερωτήσεις σου, αλλά θα ήθελα να σου πω ένα πράγμα. Επειδή ρώτησες για τη διατήρηση και όπως είπε και κάποιος πιο πάνω είναι πολύ δύσκολο να διατηρήσεις αυτόν τον ακραίο, ας πούμε, τρόπο ζωής, θα ήθελα να σου δώσω μια συμβουλή. Κάνε αυτό που σου αρέσει, αλλά αν θες να είσαι σωματικά υγιής για μια ζωή, πρέπει να βρεις ένα τρόπο διατροφής και άσκησης, τον οποίο να μπορείς να διατηρήσεις και όταν θα έχεις υποχρεώσεις. Αν μάθεις να τρως σαβούρα και να πηγαίνεις γυμναστήριο 4 ώρες τη μέρα, σε λίγα χρόνια θα κόψεις το γυμναστήριο και θα μείνεις με τη σαβούρα, θα γίνεις τόφαλος και θα ανεβάσεις χοληστερίνη (ρώτα μεγαλύτερους να δεις τι θα σου πουν για το πώς ήταν και πώς κατάντησαν).

Αν μπορείς να γυμνάζεσαι με μέτρο και να προσέχεις τι τρως και τι πίνεις (με μέτρο κι εκεί), βάζεις τα θεμέλια για ένα υγιές σώμα σε βάθος χρόνου. Καλή επιτυχία.

Δημοσ.

Αρχικα εχει παρει λαθος το ολο θεμα.

Δευτερον δεν εχεις ψαχτει πολυ κ πιστευεις πγραγματα ευκολα.(50-50 γυμναστικη-διατροφη,γελασα λιγο.Πιο πολυ ομως στις πιτσες κ τους ΒΒ ηταν ωραιο ανεκδοτακι)

Τριτον,ζησε την πορνη την ζωη τωρα κ μην αυτοπεριοριζεσε-ζοριζεσε..Το ποζεριλικι μας εχει φαει.(Γιατι αυτο θες...Κοιτας το δεντρο κ χανεις το δασος...)

Τεταρτον,σου εχει γινει εμμονη και αυτο ειναι τελειος λαθος.

Δημοσ.

Γεια σας guys. Προφανώς το θέμα περί απώλειας λίπους έχει ειπωθεί ξανά και ξανά και ίσως σας ακούγεται κάπως βαρετό. Φυσικά προτού προβώ στην δημιουργία του thread έκανα την αναζήτησή μου και βρήκα 2 θεματάκια που συνδέονται άμεσα με το δικό μου αλλά δεν το καλύπτουν.

Παράθεση σχετικών θεμάτων για απώλεια λίπους και γυμναστική:

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=333056&highlight=%CE%91%CF%80%CF%8E%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1+%CE%9B%CE%AF%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%82

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=169206&highlight=%CE%91%CF%80%CF%8E%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1+%CE%9B%CE%AF%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%82

Αυτό που θέλω είναι το εξής: Τέλειωσα με τις Πανελλήνιες και έχω όλη την ημέρα μου ελεύθερη. Έβαλα σαν στόχο να αποκτήσω επιτέλους το six pack που πάντα ήθελα δίνοντας όλες μου τις δυνάμεις (πνευματικές και σωματικές) στην αερόβια προπόνηση.

Καταρχήν είμαι 1.80 σε ύψος και ζυγίζω 68 κιλά.Κάνω από Δευτέρα-Παρασκευή κάθε βδομάδα 1 ώρα ελλειπτικό παίζοντας με το επίπεδο των καρδιακών μου παλμών (διαλλειματική προπόνηση) , δηλαδή κάθε τόσο σπριντάρω και έπειτα συνεχίζω να τρέχω σε μεσσαίο επίπεδο έτσι ώστε να υπάρχει η μέγιστη απώλεια θερμίδων (έχοντας ξεκινήσει από τις 16 Ιουνίου 2010).

Υπάρχουν 2 τρόποι για να κάψεις λίπος τρέχοντας: είτε τρέχοντας στο 50-60% των μέγιστων καρδιακών σου παλμών για μεγάλο χρονικό διάστημα έτσι ώστε ο οργανισμός να αρχίσει να στοχεύει στις αποθήκες λίπους στο σώμα ή μέσω της διαλλειματικής προπόνησης όπου λόγω της έντασης ο οργανισμός καίει σε μικρό χρονικό διάστημα τις αποθήκες υδατανθράκων του και έπειτα μεταβαίνει στο λίπος.

Παρακάτω σας θέτω τις απορίες και τις παρατηρήσεις μου και αυτό που θέλω τελικά είναι να μου προτείνετε το δυσκολότερο δυνατό πρόγραμμα το οποίο όμως θα δώσει τρομερά αποτελέσματα μέχρι τέλη καλοκαιριού.

1)Εγώ ουσιαστικά αυτό που κάνω είναι διαλλειματική προπόνηση σε μεγάλη διάρκεια για την μέγιστη κατανάλωση θερμίδων, το μηχάνημα σε 1 ώρα γράφει 500 θερμίδες οι οποίες δεν είναι οι πραγματικές αλλά σίγουρα καίω 350-400. Όμως η μέγιστη απώλεια λίπους συνεπάγεται το ζητούμενο στην προπόνηση να είναι η μέγιστη κατανάλωση θερμίδων ή όχι? Επίσης να αναφέρω ότι δεν κάνω καθόλου βάρη. Είναι λάθος αυτό, με απομακρύνει από τον στόχο μου?

2)Όσον αφορά την διατροφή προσωπικά πιστεύω το εξής: διατροφή 50%- γυμναστική 50% και νομίζω ότι και ο έμπειρος Fidelio θα συμφωνήσει μαζί μου. Γενικά αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι είναι προτιμότερο να χάνεις θερμίδες μέσω της προπόνησής σου και όχι κόβωντάς τες από την διατροφή. Για αυτό τον λόγο ο Fidelio επέμενε (σε ένα από τα παρατιθέμενα threads) ότι όσο σημαντική είναι η διατροφή άλλο τόσο είναι και η προπόνηση για τον απλό λόγο ότι ανάλογα με την διατροφή σου διαμορφώνεις και την προπόνηση. Πολύ bodybuilders άσχετα με το ότι παίρνουν ένα σωρό χημικά παρασκευάσματα και συμπληρώματα δουλεύουν πολύ σκληρά στο γυμνσστήριο. Για την ακριβεία φτάνουν σε τέτοιο επίπεδο τον μεταβολισμό τους που μπορούν να τρώνε κάθε μέρα πίτσες και να πίνουν μπίρα και όμως σωματικά να παραμένουν αψεγάδιαστοι. Τυχαίο? Δεν νομίζω! Καίνε τόσο πολλές θερμίδες μέσω της προπόνησής τους, ο βασικός μεταβολικός τους ρυθμός αυξάνεται (οι θερμίδες που καίμε όταν δεν κάνουμε τίποτα και κοιμόμαστε) που τελικά για να διατηρήσουν το επίπεδό τους πρέπει να καταναλώνουν εξίσου πολλές θερμίδες μέσω της διατροφής τους και έτσι "ξεφεύγουν" από κάθε είδους junk food.

(Για όσους επιθυμούν να καταλάβουν από που προέρχονται ορισμένα από τα επιχειρήματά μου μπορούν να ανατρέξουν στο βιβλίο Burn Fat Feed Muscle του Tom Venuto του οποίου η φωτογραφία βρίσκεται στο τέλος και όπως θα δείτε δεν έχει καθόλου καλές σχέσεις με το λίπος).

3)Επειδή ακριβώς έχω όλη την μέρα διαθέσιμη κάθε μέρα για ακόμα πιο γρήγορα αποτελέσματα ποια είναι η γνώμη σας για τις διπλές προπονήσεις, δηλαδή πας το πρωί γυμναστήριο, τρως καλά και κοιμάσαι καλά το μεσημέρι και έπειτα επαναλαμβάνεις το ίδιο μοτίβο και το απόγευμα. Κατανοώ ότι οι διπλές χρησιμοποιούνται κυρίως μόνο από πρωταθλητές και υπάρχει και το σημείο όπου όταν έχεις πολύ όρεξη κάνεις το λάθος και υπεργυμνάζεσαι, δεν αφήνεις χρόνο στο σώμα σου να αναπαυτεί και τελίκα πετυχαίνεις το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκεις.

Υπάρχει ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που πρέπει να γυμνάζομαι για να μπορέσει το σώμα μου να αντέξει τις διπλές προπονήσεις ή αν αφοσιωθώ απόλυτα σε γυμναστική και διατροφή μπορώ να τις ξεκινήσω και από αύριο?

4)Όταν φτάσω στο απόγειο της προπόνησής μου (προς το τέλος δηλαδή) έχω αποφασίσει να χρησιμοποιήσω ίσα ίσα για ένα 2μηνο λιποδιαλύτες απλά για αυτή την μικρή λεπτομέρεια που μπορούν να δώσουν. Το θέμα είναι μπορείς να γίνεις σαν ένα όπως τα παρακάτω παλικάρια χωρίς να χρειαστεί να χαθείς σε έναν κόσμο συμπληρωμάτων και γυμναστικής και αυτό το σώμα να το έχεις για όλη σου την ζωή?

Συγκεκριμένα μπορείς να φτάσεις το λίπος σου σε επίπεδα της τάξης του 3 και 4% και αν μπορείς, είναι για το σώμα υγιές να διατηρείς το λίπος σε τόσο χαμηλά επίπεδα?

Tom Venuto:

TomVenuto.jpg

Sofotasios (Έλληνας πρωταθλητής Fitness σε πανευρωπαϊκό επίπεδο) :PHOTO_2733500_74699_4865170_main.jpg

ούτε διατροφολόγος είμαι ούτε γυμναστής. μερικές σκόρπιες σκέψεις από ότι έχω μαζέψει τα τελευταία χρόνια από περιοδικά, sites και συμβουλές γυμναστών bodybuilders κτλ.

Το ότι δεν κάνεις βάρη, ναι σε απομακρύνει από το στόχο σου. Όσο περισσότερη μυϊκή μάζα έχεις, τόσο υψηλότερο μεταβολισμό θα έχεις για να καις. Και ναι, στα 68 κιλά είσαι αρκετά αδύνατος (δλδ και να κάψεις το λίπος δε θα έχεις το λουκ των κυρίων που παραθέτεις). Άρα για μένα πρέπει να προσθέσεις και βάρη στη γυμναστική σου.

Η διατροφή είναι το 80%.. Με υγιεινή διατροφή σπιτική τον τελευταίο καιρό παίζω με την πρόσληψη υδατανθράκων και λιπαρών και ειλικρινά, χωρίς να αλλάξω τη γυμναστική μου ή σύνολο τις θερμίδες, με περισσότερους υδατάνθρακες φουσκώνω και εμφανίζεται μπάκα συν πεινάω όλη μέρα, τα λιπαρά με χορταίνουν και ξε-φουσκώνει το σώμα μου, τι να σου πω εδώ πρέπει να βρεις τη δική σου ισορροπία. Κανείς bodybuilder δε τρωει καθε μερα πιτσα και μπύρα κάπου κάνεις λάθος.

Διπλές προπονήσεις δεν προτείνονται σε κανέναν, ουτε σε αρχάριους ούτε πουθενά.. (μόνο σε μποντυμπιλντερς απο αυτούς που χτυπάνε αναβολικά) Ρίξε μια ματιά τι είναι η κορτιζόλη, πως εκκρίνεται και τι κάνει στο σώμα σου. Το έκανα αυτό το λάθος όταν είχα πολύ χρόνο στη διάθεση μου και αντί να γίνω ηρακλής που υπολόγιζα έγινα ζηνα σε μέγεθος :P Και 3% να το διατηρήσεις για μια ζωή.. Μόνο μοναχός σε κάποιο μοναστήρι στο θιβετ.

Δημοσ.

Θα σε συμβούλευα να μην κοιτάς μόνο την εικόνα του σώματός σου αλλά και την υγεία σου. Ναι μπορείς να είσαι φέτες και να τρως κάθε μέρα πίτσες και να πίνεις μπύρες αλλά μια αιματολογική τα δείχνει όλα. Όσον αφορά το ποσοστό, εμπειρικά θα έλεγα 90% διατροφή και 10% προπόνηση.

Οι διπλές προπονήσεις είναι αποτελεσματικές όταν γίνονται σωστά - διαφορετικά μπορεί να σου γυρίσουν μπούμερανγκ.

Τα υπόλοιπα τα λέει καλύτερα ο Filippos. Καλή επιτυχία και από μένα, υπομονή, επιμονή, no pain no gain και όλα τα σχετικά.

Δημοσ.

1. έχεις λίγα κιλά, δε σου φταίει το λίπος.

2. το six pack για να φαίνεται πρέπει να υπάρχει. πρέπει πρώτα να έχεις μυϊκό ιστό και μετά τα ανάλογα ποσοστά λίπους. ακόμα και με αρκετό λίπος πάνω από πολύ δυνατούς κοιλιακούς θα βλέπεις τη γράμμωση.

3. το πως θα φαίνονται οι κοιλιακοί σου έχει να κάνει σε αρκετά μεγάλο βαθμό με τα γονίδια.

αυτά πάνω σε ότι έγραψες.

κάπως εκτός θέματος, δες εδώ δύο φωτογραφίες σε ένα παιχνίδακι που μου θύμισαν οι φωτογραφίες που παρέθεσες στο αρχικό ποστ:

http://simplemanposts.blogspot.com/2009/11/blog-post_6737.html

Δημοσ.

Aμα γυμναζεσαι χωρις να τρως πολυ δεν νομιζω ουτε να αντεξεις, ουτε να καταφερεις τιποτα. Εκτος του οτι θα σαι αδυναμος και θα χεις μικρους μυεις. Το Six pack θελει πολυ δουλεια φιλε μου, πολυ δουλεια εκτος αν ειχες ξεκινησει απο μικρος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...