Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators
Δημοσ.

Απο τη στιγμη που υπαρχει διαθεσιμο κατι αντιστοιχο (μπορει και καλυτερο), δωρεαν, ποιος ο λογος να "πληρωσεις" για αυτο;

Δημοσ.
το kmplayer την κάνει αυτήν την διαφορά χωρίς να είναι pro

Μπερδεύτηκα... ο Kmplayer υποστηρίζει GPU decoding σε ati;

Αν ναι, χρειάζεται κάποια ρύθμση;

Δημοσ.

Εγω νομιζω οτι προγραμματα που εχουν μεσα τους ενσωματωμενους τους codecs ειναι γενικα πιο ελαφρια απο αλλα που εχουνε ξεχωριστα τους codecs.

Αυτο θυμαμαι τελος παντον πιο παλια που ειχα ασχοληθει λιγο.

Αν κανω καποιο λαθος διορθωστε με.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Εγω νομιζω οτι προγραμματα που εχουν μεσα τους ενσωματωμενους τους codecs ειναι γενικα πιο ελαφρια απο αλλα που εχουνε ξεχωριστα τους codecs.

Όχι, δε μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο ως κανόνας. Εξαρτάται από πολλά πράγματα: Το efficiency του κώδικα των internal filters που έχει o player της 1ης κατηγορίας σε σχέση με τους εξωτερικούς codecs που θα χρησιμοποιήσει ο player της 2ης κατηγορίας, σε τί γλώσσα+framework είναι γραμμένος ο κάθε player κ.ά.

Π.χ. δείτε memory και CPU usage για 2 players που παίζουν το ίδιο αρχείο video (ένα MPEG-4 AVI ανάλυσης SD), με τα screenshots να έχουν τραβηχτεί όταν οι players βρίσκονταν στο ίδιο περίπου frame του video:

post-4351-129063101902_thumb.png post-4351-129063101921_thumb.png

To 1o είναι από τον Media Player Classic (την παλιά έκδοση, όχι το reincarnation του ως MPC-HC), στον οποίον έχουν απενεργοποιηθεί όλα ανεξαιρέτως τα internal filters και άρα αναγκάστηκε να φορτώσει εξωτερικούς codecs (εδώ ffdshow Video decoder και ffdshow Audio decoder) και DirectShow filters για τα πάντα (ακόμη και AVI reading + splitting).

Το 2ο από τον VLC, ο οποίος ως γνωστόν παίζει τα πάντα χωρίς καμία εξωτερική βοήθεια.

Επεξ/σία από parsifal
Δημοσ.
Εσύ ποιον χρησιμοποιείς και σε ποια σημεία είναι καλύτερος από τον vlc ;;;;;;

Mpc home cinema και δε κολλάει τίποτα σε 1080p, με vlc απλά δε μπορούσες να δεις τη ταινία γιατί δεν είχε ομαλή ροή.

Δοκίμασα τώρα τον vlc και έκανα enable το gpu acceleration (πραγματικά παίζει πολύ καλά, ισάξια με τον mpc ) αλλά ποιος ο λόγος για αλλαγή;

Δημοσ.
Δοκίμασα τώρα τον vlc και έκανα enable το gpu acceleration (πραγματικά παίζει πολύ καλά, ισάξια με τον mpc )...

Αν πάντως προσέξεις το CPU usage, δεν παίζει ισάξια με τον MPC-HC (ή με άλλους παρόμοιους players). Το γιατί εξηγείται συνοπτικά στο Wiki του VLC: http://wiki.videolan.org/VLC_GPU_Decoding

Δημοσ.

και μην ξεχναμε οτι ο mpc βγαινει και σε 64bit εκδοση σε συγκριση με τον vlc που ειναι 32 bit .

τον χρησιμοποιησα πρωτη φορα επειδη ελυνε το προβλημα "tearing" που ειχε με αλλους players η tv και απο τοτε εγινε ο default player στο pc μου

Δημοσ.

Εγω φανατικα VLC επειδη με βοηθησε να φτιαξω το colorspace bug των Vista (αυτο με το ξεπλυμενο μαυρο). Απλά απενεργοποιεις τα hardware YUV --> RGB conversions. Μονο γι αυτο του εχω απεριοριστο respect του VLC.

Πραγματικα οτι πιο εκνευριστικο υπαρχει! Αλλοι λενε το φτιαξανε στα seven, αλλοι οχι. Αλλοι λενε μονο για οθονες με DVI/HDMI, αλλοι και για οθονες λαπτοπ! Το προβλημα παντως υπαρχει και σε ΑΤΙ και σε NVIDIA. Οποτε εγω βαζω VLC, απενεργοποιω τα hardware conversions και αυτο ηταν.

Αν ομως φτιαχτηξε στα seven, τοτε παω και γω στο KMplayer. Parsifal, γινε για μια ακομη φορα η φορητη knowledge base του φορουμ και πες μας τι παιζει με το bug.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...