vasilisga Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Γεια σας παιδια, επιστρεφω και παλι μετα απο ενα θεματακι που ειχα ανοιξει παλιοτερα που γκρινιαζα για το o/c του 250 λοιπον ειχα καταφερει να τον παω στα 3,6 και τωρα καθως ανεβηκαν οι απαιτησεις μου σε ενα παιχνιδακι (cpu bounded) θελω να δω αν μπορω να το παω ακομη παραπερα με αξιοπρεπεις θερμοκρασιες η κυρια απορια μου ειναι η εξης αγοραζοντας μια ψυκτρα θα ανεβουν τα περιθωρια κλοκαρισματος η απλα θα εχω πιο ψυχρο επεξεργαστη? γενικα ειδα οτι προτεινετε την hyper 212 ψανχωντας στο internet ειδα οτι εχει πολυ καλα reviews ατυη http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Xigmatek-Scorpion-HDT-S1283.htm budget μεχρι 40ε συνολο με ανεμιστηρια κτλ, πιστευω δεν αξιζει και παραπανω καθε προταση δεκτη ευχαριστω
lionheart75 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Για εκεί που θές να τον πάς 3,6 δηλαδή και μέχρι 3,8 πάρε μια scythe shuriken rev B. στα 25 ευρώ και αθόρυβα τελείως. 65w TDP έχει ο athlon X2 = Κρύος. Trust me, ξέρω τι λέω καθώς είχα τον 245 με την shuriken στα 3,6 και 3,7 πρίν μερικούς μήνες και ήταν...... αθόρυβα κρύος...!
phanispal Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Και η Hyper 212 αν χωράει στο κουτί σου αποτελεί μια καλή επιλογή.
lionheart75 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 η κυρια απορια μου ειναι η εξης αγοραζοντας μια ψυκτρα θα ανεβουν τα περιθωρια κλοκαρισματος η απλα θα εχω πιο ψυχρο επεξεργαστη? Αυτά τα δύο έχουν άμεση σχέση το ένα με το άλλο. Χαμηλότερες θερμοκρασίες = μεγαλύτερα περιθώρια πρόσθεσης τάσης vcore = μεγαλύτερο headroom για o/c. Ενδεικτικά θα σου πώ, αν θυμάμαι καλά, ότι τα 3400mhz ο δικός σου x2 250 τα έχει με stock τάση, όσο δηλαδή δίνει η μητρική για τα 3000mhz. Δοκίμασέ το διότι μέχρι τα 3,4 - 3,5 δεν θα έχεις πρόβλημα με την stock ψύκτρα σου.
vasilisga Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Αυτά τα δύο έχουν άμεση σχέση το ένα με το άλλο. Χαμηλότερες θερμοκρασίες = μεγαλύτερα περιθώρια πρόσθεσης τάσης vcore = μεγαλύτερο headroom για o/c. Ενδεικτικά θα σου πώ, αν θυμάμαι καλά, ότι τα 3400mhz ο δικός σου x2 250 τα έχει με stock τάση, όσο δηλαδή δίνει η μητρική για τα 3000mhz. Δοκίμασέ το διότι μέχρι τα 3,4 - 3,5 δεν θα έχεις πρόβλημα με την stock ψύκτρα σου. ναι σωστα θυμασαι να πω την αληθεια οι φιλοδοξιες μου ηταν να αγγιξω η εστω να πλησιαω τα 4ghz :lol: με σχετικα χαμηλες θερμοκρασιες... ειναι καθολου ρεαλιστικος στοχος η πεταω στα συννεφα? το κουτι μου ειναι αυτο http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PC-Cases/Asus-Midi-Ta-891-Black-90-PL891-Z.htm ξερω δεν ειναι το καλυτερο, αλλα αυτο εχουμε θα εχω κανενα προβλημα με τις διαστασεις λετε?
phanispal Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 «16άρα» ψύκτρα δε νομίζω ότι χωράει, βασικά είμαι σίγουρος, οπότε goto #2
lionheart75 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δυστυχώς το κουτί σου δεν είναι ότι καλύτερο γιαυτό που θέλεις να κάνεις και τα 18cm πλάτος μάλλον είναι απαγορευτικά για την hyper 212. Μέτρα αν θές αλλα μάλλον χλωμό να χωράει. Με την shuriken τα 3,8 ίσως και 3,9 καλοκαιριάτικά είναι εφικτά. Το χειμώνα ίσως να μπορείς και τα 4ghz, όμως αυτό δεν έχει να κάνει με την ψύκτρα άλλα με το κομμάτι cpu που έχεις διότι όπως θυμάμαι με τον 245 απο τα 3,7 και πάνω ήθελε πολύ αύξηση vcore δυσανάλογη με τα mhz που κερδίζεις.
vasilisga Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 λοιπον παιδια εβγαλα την ψυκτρα, μετρησα και η αποσταση απο το κουτι ειναι 15cm ακριβως τι λετε? να παω για την shuriken?
vasilisga Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 οκ παιδια σας ευχαριστω συντομα θα την αγορασω και θα σας πω εντυπωσεις
lionheart75 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 οκ παιδια σας ευχαριστωσυντομα θα την αγορασω και θα σας πω εντυπωσεις Άντε με το καλό να την πάρεις. Θα μείνεις ικανοποιημένος και απο την απόδοση και απο το θόρυβο. Μόνο μην χρησιμοποιήσεις την πάστα στο σακουλάκι που είναι στη συσκευασία. Βάλε μια AS5 ή Ceramique.
eftihios1986 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Ρε παιδια εχω το κουτι cm 690 ii advanced και σκεφτομαι να αγορασω την hyper 212. Θα χωραει στο κουτι ή λετε να εχω προβλημα ?
vasilisga Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Ρε παιδια εχω το κουτι cm 690 ii advanced και σκεφτομαι να αγορασω την hyper 212. Θα χωραει στο κουτι ή λετε να εχω προβλημα ? αν και δεν κολαει με το θεμα , απο μια γρηγορη ματια http://www.coolermaster-usa.com/landing/cm690ii/home.php και πατα dimensions
lionheart75 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Ρε παιδια εχω το κουτι cm 690 ii advanced και σκεφτομαι να αγορασω την hyper 212. Θα χωραει στο κουτι ή λετε να εχω προβλημα ? Mε 21,5 εκατοστά πλάτος που έχει το case θα χωράει. Ρίξε ένα μέτρημα πρίν κάνεις την κίνηση αλλά λογικά χωράει η hyper 212. P.S. Τώρα που το ξαναβλέπω (ίσως) να έχεις πρόβλημα αν έχεις τοποθετήσει τον έναν optional ανεμιστήρα στο πάνω μέρος του πλαινού του κουτιού και να βρίσκει η ψύκτρα πάνω σε αυτόν όταν κλείνεις το πλαινό πορτάκι, λόγω του ότι το πάχος ενός ανεμιστήρα είναι 2,5 εκατοστά. Αν ισχύει αυτό τότε απλά αφαιρείς τον πάνω πλαινό ανεμιστήρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.