Προς το περιεχόμενο

Θερμοκρασίες επεξεργαστών

dkoum

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επισυναπτω δυο φωτο[μολις αφερεσα την ψυχτρα ]να μου πειτε αν εχω κανε κτι λαθος με την παστα.Οι φωτο ειναι χωρις να αλλαξω την παστα[με το που την εβγαλα][ATTACH]32738[/ATTACH]

[ATTACH]32739[/ATTACH]

Αλλαξα παστα ,και παλι η θερμοκρασια στος 51 σε idle.Δνε ξερω τι να κανω

post-87806-129063106334_thumb.jpg

• Απαντ. 184
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Είχα την ίδια CPU + M/B με σένα και μου έδειχνε επίσης 50 idle - 65 load..

Σε αρκετά forum λενε πως πρόκειται για bug του sensor ή των monitoring προγραμμάτων.. Μετά απο bios update πάντως απο εκέι που στο Hardware Monitoring του bios μου έδειχνε 50 C,έπεσε στους 35 C που φαντάζομαι είναι και το φυσιολογικό (μέσα στα windows τα προγράμματα πάλι 50 έδειχναν βέβαια).

Οπότε κανε bios update και ποσταρέ τι θερμοκρασίες δείχνει αυτό.

Δημοσ.

Κλασσικο πρόβλημα με μερικά κομμάτια 8400 c0 με τους σενσορες θερμοκρασίας... και εμένα ο δικός μου σε idle με true black εκει δείχνει μόνιμα 50 - 51 βαθμούς... αλλά real θερμοκρασία δεν παίζει να είναι πάνω απο 30 - 33.. μετρημένο με lazer θερμομετρο με το lazer να χτυπάει όσο πιο κοντά γίνεται στο heatspreader του επεξεργαστή δεν πέρνω θερμοκρασίαες πάνω απο 28 βαθμούς!

Δημοσ.
Το bios μου δειχνει 20 -.Περιπου 30 σε idle.Τα προγραμματα ομως μου δειχνουν 51+.Αν ειναι ετσι να προσπαθησω να την overclockarω κι αλλο.

Στα bios δεν ειναι καν idle ο επεξεργαστής να φανταστείς, αν και οι 30C φαίνονται από φυσιολογικοί εώς λίγοι..

Οι 8400 όπως λέει και ο stm00192 είχαν θέμα με stuck sensors, οπότε μην εμπιστεύεσαι και πολύ αυτά που βλέπεις.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εγώ μόλις έκανα αναβάθμιση και οι θερμοκρασίες μου φαίνονται πολύ μεγάλες.

http://img718.imageshack.us/img718/8742/temperatures.jpg

Το PC δεν είναι idle αλλά τρέχει excel και ένα online golf με μηδαμινές απαιτήσεις και η

θερμοκρασία δωματίου (δεν έχει air contition) είναι 32-33.

Είναι φυσιολογικές αυτές οι θερμοκρασίες τη στιγμή που ο P4 που είχα με πλήρες φορτίο σπάνια έφτανε τους 60;

Δημοσ.

Συγνώμη λάθος μου καθώς νόμιζα ότι φαίνονταν αυτά στο everest.

CPU q9450 και ψύκτρα αυτή που είχε το κουτί του.

Τις στροφές της ψύκτρας τι έχω δει από 1100 ως 2400.

Δημοσ.

idle θερμοκρασίες με τον ι5 στα 3.9 40-45 (βασικά με μσν και 6 καρτέλες firefox).Παίζοντας παιχνιδάκια φτάνω και 66-67.Όχι τίποτα σπουδαία παιχνίδια πάντως κανα l4d η aoe 3.Βέβαια όλα αυτά σε δωμάτιο χωρίς a/c με 30-35 βαθμούς.γαμωκαλόκαιρο:mad:

Δημοσ.
Συγνώμη λάθος μου καθώς νόμιζα ότι φαίνονταν αυτά στο everest.

CPU q9450 και ψύκτρα αυτή που είχε το κουτί του.

Τις στροφές της ψύκτρας τι έχω δει από 1100 ως 2400.

Την κλασική με τα push pins, ε;

Τσέκαρε με τα HWMonitor και Core Temp να δούμε τι παίζει με αυτά.

Το πιο πιθανό είναι ότι δεν πατάει σωστά η ψύκτρα.

idle θερμοκρασίες με τον ι5 στα 3.9 40-45 (βασικά με μσν και 6 καρτέλες firefox).Παίζοντας παιχνιδάκια φτάνω και 66-67.Όχι τίποτα σπουδαία παιχνίδια πάντως κανα l4d η aoe 3.Βέβαια όλα αυτά σε δωμάτιο χωρίς a/c με 30-35 βαθμούς.γαμωκαλόκαιρο:mad:

Πάρα πολύ καλά. Κάνει δουλειά η Hyper 212.

Έγω έχω τον Q6600 και είμαι στούς 45 τώρα το καλοκαίρι (όχι με μαμά ψύχτρα) χώρις κληματισμό.

Ποια ψύκτρα έχεις;

Δημοσ.

Είναι μια της Asus δεν θύμαμαι μοντέλο άλλα είναι μεγάλη και έχει 2 ψύχτρες ,ανάμεσα ενα 8 ανεμηστήρα και είναι μέσα σε ένα πλαίσιο .Δέν είναι χύμα.Πάντως είναι πολύ καλή :-P

---------- Προσθήκη στις 17:14 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:06 ----------

Είναι μια της Asus δεν θύμαμαι μοντέλο άλλα είναι μεγάλη και έχει 2 ψύχτρες ,ανάμεσα ενα 8 ανεμηστήρα και είναι μέσα σε ένα πλαίσιο .Δέν είναι χύμα.Πάντως είναι πολύ καλή :-P

56140064.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Δημοσ.
idle θερμοκρασίες με τον ι5 στα 3.9 40-45 (βασικά με μσν και 6 καρτέλες firefox).Παίζοντας παιχνιδάκια φτάνω και 66-67.Όχι τίποτα σπουδαία παιχνίδια πάντως κανα l4d η aoe 3.Βέβαια όλα αυτά σε δωμάτιο χωρίς a/c με 30-35 βαθμούς.γαμωκαλόκαιρο

Πάρα πολύ καλά. Κάνει δουλειά η Hyper 212.

Όντως για τα λεφτά της αποδείχτηκε πάρα πολύ καλή.Ωστόσο να σημειωθεί ότι έχω σχετικά κρύο κουτί, επίσης έχω 2 slipstream 1 στην hyper και ενα για exhaust.Αδύνατο να κοιμηθείς με το pc ανοιχτό αν κ εγώ το ψιλοσυνήθισα με τον καιρό.Επίσης δίνω και πολλά βόλτ σχετικά.1.38750 bios 1.360 cpuz.Αυτά :-)

Δημοσ.

παιδιά πείτε μου είναι καλές οι θερμοκρασίες??

idle:

cpu:33C

Core #1=42C

Core #2=39C

mobo:39C

Gpu:43C

Full load:

Cpu:42C

Core #1=52C

Core #2=48C

mobo:42C

gpu:75C

το συστημα σου αποτελειτε απο

cpu: intel core 2 duo E8500

mobo:gigabyte ep43

gpu:nvidia 9800GT gigabyte

με το intel burn test και το everest για 1 ώρα το κουτί μου είναι ένα vero έχει έναν 120 μπροστά πίσω και έναν 90 που έβαλα εγώ στα πλάγια

cpu cooler έχω την Xigmatek HDT-S1284C και για ανεμιστήρα Noctua Fan 120mm NF-P12

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...