Προς το περιεχόμενο

Θερμοκρασίες επεξεργαστών

dkoum

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 184
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
δοκιμασα 271 273 275 κολλαει στο ποστ κανω ρεσετ και μου λεει overclocking failed!press f1 to enter bios

για δωσε λιγο παραπανω ρευμα στις μνημες..........

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

για δωσε λιγο παραπανω ρευμα στις μνημες..........

τωρα ειμαι με 268 με 1.425 vcore rock stable και οι μνημες ειναι χαμηλα στα 1420 με 1.75v...

παραπανω δε παει με τιποτα...

μηπως να δωσω ρευμα στο ht link?το χω στο auto...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
i5 750 "γαργαλημενος" οσο φαινεται στην signature, χωρις επιπλεον voltage απο τα defaults:

Με Prolimatech Megahalems+Xigmatek fan σε push διαταξη, με 27C θερμοκρασια δωματιου εχουμε: 34-36 idle στον καθε πυρηνα (βασικα με firefox με 3 tabs/mtorrent/winamp/msn/5 gadgets ανοιχτα).

Kαι 60-61C μετα απο 10λεπτο intel burn test στο maximum setting.

Καλα ειναι πιστευω. Που να πιασουμε 21C θερμοκρασιες δωματιου δηλαδη. Θα δουμε τιποτα 2x βαθμους idle σε +1 ghz overlocked cpu. Ποσο τον αγαπω αυτον τον 750.

@fastmanakos για +300mhz δεν αξιζει να δωσεις παραπανω ταση imho. Βγαζει σταθεροτατα 3.6 με την εργοστασιακη ταση, καλα δεν ειναι? Γιατι να παιζεις με τασεις? Τα χρειαζεσαι καπου τα 300mhz?

Tελικα δεν ειχα πεσει εξω. 26C idle ο ι5 750 στα 3.6ghz και 62C load (εχω turbo enabled οποτε πιανω τα 3.8). Ανεμιστηρα εβγαλα τον xigmatek και εβαλα εναν αρκετα πιο αθορυβο @ 1400rpm (και λιγοτερο αποτελεσματικο) της thermaltake που ξυλωσα απο ενα παλιο κουτι που τον ειχε για να βαζει αερα. Max Voltage που βλεπω στο cpuz: 1.28V (180χ20 turbo enabled). Ισως δοκιμασω καποια στιγμη που δε θα βαριεμαι να ριξω voltage γιατι υποψιαζομαι οτι ειναι αρκετουτσικο σε σχεση με οσα διαβαζω εδω.

btw με δυσκολευει αφανταστα πολυ να πιασω σταθεροτητα σε παραπανω ghz, οχι λογω θερμοκρασιων, αλλα κατι δε παει καλα ειτε με την μητρικη, ειτε με τις μνημες. Μαλλον δεν βοηθα η μητρικη η οποια ειναι τελειως entry-lvl, καθως τις μνημες τις κατεβαζω mhz με τον πολλαπλασιαστη αλλα και παλι δε σταθεροποιουμαι στα 3.8-4ghz σηκωνοντας το bclk. Μονο με turbo enabled πιανω σταθερα τα 3.8 (ουτε καν το manual 180χ21 δεν ειναι σταθερο), απο εκει και περα δε τα εχω καταφερει ακομα.

• 3 μήνες μετά...
  • 4 μήνες μετά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...