Προς το περιεχόμενο

δίκτυο σε vm

lion2486

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Εδώ αν κατάλαβα καλά εννοείς να βάλω host only, και να τα κάνω bridge από το Host OS, και πάλι όμως, πώς θα πάρει το vm μία μοναδική wan ip; Όπως λές απλά θα έχω internet φαντάζομαι...

Οχι host only network. Bridged θα διαλεξεις στα VM Το να εχεις πληρες τοπικο δικτυο με τα VM και το Host σαν το καθενα να ειχε τη δικια του ethernet θα το πετυχεις με το bridged network. Ωστε να αποφυγεις ΝΑΤ κλπ.

Για να τους δωσεις internet θα κανεις αυτο που περιεγραψα με τα connections στο Host.

Ειναι 2 ξεχωριστα θεματα. Πρωτα κοιτα να καταφερεις να τους κανεις κανονικο τοπικο δικτυο χωρις ΝΑΤ.

Δημοσ.

Μα απ' ότι ξέρω, το bridged δουλεύει με ένα επιπλέον πρωτόκολλο που έχει προστεθεί στη τοπική σύνδεση. Έστω ότι αυτό που γράφεις ισχύει, και τα κάνω και γέφυρα, μετά πώς θα επιλέξω ποιά wan ip θα πάρει; Αν το κάνω με 2 vm, μετά στο bridge τι θα δώσω;

Δημοσ.

Αν κανεις το πρωτο βημα που σου λεω ειναι σαν να εχεις ενα τοπικο δικτυο με 5 υπολογιστες στο σπιτι σου. Τα 4 VM και το ενα host θα συμπεριφερονται σαν να εχουν το καθενα τη δικη του καρτα δικτυου και ολες βρισκονται πανω στο ιδιο switch

Το Host εχει μια ακομα συνδεση, με το WAN. Το προβλημα σου απο εδω και περα θα ειναι πως να μοιρασεις τη δευτερη συνδεση στους υπολοιπους. Ουσιαστικα κανεις το host και router, γι αυτο πρεπει να το ορισεις ως gateway στα VM οπως ειπα.

Πολλες WAN IP δεν θα παρεις με αυτον τον τροπο. Αλλα ουτε αμα βαλεις 4 ethernet θα παρεις. Βασικα δεν μας εχεις πει πως συνδεεις το host με το internet. Εχεις ενα ρουτερ συνδεδεμενο πως? με USB? Ethernet port δεν εχει? Αν οχι δεν ειναι router αλλα DSL Modem. Αν εχει και ethernet πορτ τι παιδευεσαι τοση ωρα και δεν το συνδεεις με αυτην?

Σε καθε περιπτωση, εκτος αν εχεις κατι τελειως διαφορετικο που δεν μπορω να προβλεψω, 4 WAN δεν υπαρχει περιπτωση να παρεις γενικως

Δημοσ.

το μηχάνημα βρίσκεται σε datacenter... Ωραία όπως τα λες, αλλά πως θα κάνω το route από το host OS; (με ενδιαφερει να εχουν διαφορετικες διευθύνσεις!)

Δημοσ.

Εχεις 2003, νομιζω ισχυει οτι και στα ΧΡ. Στα network connections θα επιλεξεις και τις 2 συνδεσεις μαζι, τη φυσικη ethernet και το WAN και θα σου βγαλει στο δεξι κλικ επιλογη να τις ενωσεις.

Επισης στο registry

HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters

IPEnableRouter το κανεις 1 αν δεν ειναι

Δημοσ.

μονο το τοπικό δίκτυο έχω για το internet, δεν έχω τίποτα άλλο για σύνδεση στο insternet! Αυτό το έκανα 1, ήταν 0. Τί κερδίζω με αυτό; Επίσης όπως το λες είχα δοκιμάσει 2 φορές να κάνω γέφυρα στα δίκτυα (τοπικό και vm) και το αποτέλεσμα ήταν να μήν έχει internet και το host OS (και πρέπει να περιμένω ώρες να το φτιάξω με KVMoIP)

Με DHCP μπορώ να βάλω ένα ip να έχει ως client ενα vps; Αν ναι πως περίπου μπορώ να το κάνω αυτό;

Επίσης φαντάζομαι ότι χρειάζεται επανεκκίνηση για το registy που άλλαξα...

Δημοσ.
μονο το τοπικό δίκτυο έχω για το internet, δεν έχω τίποτα άλλο για σύνδεση στο insternet! Αυτό το έκανα 1, ήταν 0. Τί κερδίζω με αυτό; Επίσης όπως το λες είχα δοκιμάσει 2 φορές να κάνω γέφυρα στα δίκτυα (τοπικό και vm) και το αποτέλεσμα ήταν να μήν έχει internet και το host OS (και πρέπει να περιμένω ώρες να το φτιάξω με KVMoIP)

Με DHCP μπορώ να βάλω ένα ip να έχει ως client ενα vps; Αν ναι πως περίπου μπορώ να το κάνω αυτό;

Κερδιζεις οτι εχεις τη δυνατοτητα να κανεις routing μεταξυ των 2 δικτυων που ανηκει το μηχανημα

Τελος παντων επειδη εχω μπερδευτει με το τι εχεις εκει παμε παλι απο την αρχη.

1) Λες οτι εχεις μονο τοπικο δικτυο απο το οποιο μπαινεις στο ιντερνετ αλλα πιο πριν μιλαμε για WAN IP και οτι δεν εχει καρτα δικτυου. Δεν κολλανε αυτα. Πες μου ακριβως με τι εξοπλισμο μπαινεις στο internet και πως αυτος συνδεεται με το βασικο μηχανημα.

Αν κανεις IP config στο μηχανημα θα δειξει την Public IP που εχεις με την οποια μπαινεις στο Internet?

2) Εχεις καταφερει να κανεις τοπικο δικτυο στα VM με τον τροπο που σου λεω? Δηλαδη χωρις ΝΑΤ, να μοιραζονται ολα τα μηχανηματα τη μια φυσικη καρτα δικτυου σαν να ηταν σε switch? Εχεις βαλει gateway την LAN IP του host? Τους εχεις βαλει καποιο DNS που ξερεις?

Δημοσ.
Κερδιζεις οτι εχεις τη δυνατοτητα να κανεις routing μεταξυ των 2 δικτυων που ανηκει το μηχανημα

Τελος παντων επειδη εχω μπερδευτει με το τι εχεις εκει παμε παλι απο την αρχη.

1) Λες οτι εχεις μονο τοπικο δικτυο απο το οποιο μπαινεις στο ιντερνετ αλλα πιο πριν μιλαμε για WAN IP και οτι δεν εχει καρτα δικτυου. Δεν κολλανε αυτα. Πες μου ακριβως με τι εξοπλισμο μπαινεις στο internet και πως αυτος συνδεεται με το βασικο μηχανημα.

Αν κανεις IP config στο μηχανημα θα δειξει την Public IP που εχεις με την οποια μπαινεις στο Internet?

2) Εχεις καταφερει να κανεις τοπικο δικτυο στα VM με τον τροπο που σου λεω? Δηλαδη χωρις ΝΑΤ, να μοιραζονται ολα τα μηχανηματα τη μια φυσικη καρτα δικτυου σαν να ηταν σε switch? Εχεις βαλει gateway την LAN IP του host? Τους εχεις βαλει καποιο DNS που ξερεις?

1. Το μηχάνημα έχει μια κάρτα δικτύου που παίρνει κατευθείαν wan ip, 78.46.xx.xx, έχω 2 DNS servers γνωστούς. Στο ipconfig ναι βγαίνει η wan ip (δεν παίρνει lan ip με το gateway)

2. Το κατάφερα κάποια στιγμή αλλά το χάλασα πάλι... όταν τα κατάφερα απλά μπορούσα να κάνω ping στο host OS.

Δημοσ.
1. Το μηχάνημα έχει μια κάρτα δικτύου που παίρνει κατευθείαν wan ip, 78.46.xx.xx, έχω 2 DNS servers γνωστούς. Στο ipconfig ναι βγαίνει η wan ip (δεν παίρνει lan ip με το gateway)

2. Το κατάφερα κάποια στιγμή αλλά το χάλασα πάλι... όταν τα κατάφερα απλά μπορούσα να κάνω ping στο host OS.

Ωραια. Αρα εχεις ηδη μια καρτα δικτυου (ethernet υποθετω) που παει σε ενα ρουτερ (γιατι μιλησες πριν και για ρουτερ). Αν ειναι ετσι, και αυτο τοπικο δικτυο ειναι, οχι WAN (μεταξυ εσενα και του ρουτερ), ασχετα αν η IP ειναι public και βγαινεις και στο Internet. Αλλα δεν εχει σημασια αυτο.

Δεν ξερω αν μπορεις να παρεις DHCP διευθυνση και για τα VM με αυτον τον τροπο. Αν τα εχεις κανει (με Bridge οπως ειπαμε) και χωρις να τους βαλεις στατικ δεν παιρνουν αυτοματα διευθυνση μαλλον δεν μπορεις

Αν ξερεις το range διευθυνσεων του δικτυου (με τις public IP σαν αυτη που εχει ο Host) τοτε θα μπορεις να βαλεις στατικες διευθυνσεις και στα VM απο το ιδιο Range, κατα προτιμηση εκτος scope του DHCP, η να τις αποκλεισεις απο τον DHCP για αποφυγη μελλοντικων προβληματων. Οτιδηποτε αλλα settings (gateway κλπ) να ειναι στα VM σαν του Host.

Αν δεν δουλευει ετσι θα πρεπει να προσθεσεις αλλη καρτα δικτυου. Τωρα εχω την εντυπωση οτι για να κανεις αυτα που σου ελεγα χρησιμοποιουσες την ηδη υπαρχουσα καρτα οποτε κατεστρεφες τα settings του πρωτου δικτυου. Φυσικα ετσι δεν δουλευε τιποτα.

Η δευτερη καρτα δικτυου θα σεταριστει με τον τροπο που περιεγραψα μερικα ποστ πιο πανω με τις εσωτερικες διευθυνσεις. Το host machine Θα ανηκει ταυτοχρονα σε 2 δικτυα και θα κανει routing μεταξυ τους. Τα VM θα βγαινουν εξω μεσω του host οποτε θα μοιραζονται την Public IP του (ειναι λοιπον μια μορφη NAT)

Θελεις οπωςδηποτε το καθε VM να εχει τη δικια του public IP και δεν μπορεις να τις κανεις static? Θες μια καρτα δικτυου τοτε για το καθε VM, ολες βαλμενες σε ενα πραγματικο switch.

Θα πρεπει να πειραματιστεις πως θα το υλοποιησεις. Η μια παραμενει ως εχει για το host. Οι αλλες η θα γινουν disabled στο host (αλλα θα συνεχισουν να φαινονται στα VM αφου πρωτα απο τις ρυθμισεις αντιστοιχισεις μια για το καθενα), η θα δεν δουλευουν ετσι πρεπει να κανεις πατεντες τυπου να απενεργοποιησεις στην καθε μια απο το το host το IP protocol ωστε να μην παιρνει DHCP και να μπορεσει ετσι να παρει απο το VM (σε καθε περιπτωση αντιστοιχεις μια συγκεκριμενη καρτα σε καθε VM). ΙΣΩΣ ετσι δουλεψει αλλα δεν το εχω δοκιμασει.

Δημοσ.

Άλλη μια ιδέα που είχα ήταν αν γίνεται όλα τα αιτήματα για ένα ip να περνάνε από NAT, αλλά να κάνω ένα NAT για την IP_2 και για την IP_3... αλλά η IP_1 να είναι ακόμα στο HOST OS... Γίνεται κάτι τέτοιο;

Δημοσ.

Εχεις δοκιμασει αυτα που γραφω?

Ειπαμε πως θα κανεις NAT αμα εχεις τοπικο δικτυο με Private IP μεταξυ host και VM και τοπικο δικτυο μεταξυ router και host με public IP που θα σε βγαζει και εξω.

Αν το κανεις ετσι τα VM θα εχουν μονο private IP αλλα θα βγαινουν στο internet με την public IP του Host. Αν IP_2 και IP_3 εννοεις public IPs τοτε αυτες δεν θα μπουν πουθενα

Δημοσ.

Μα αυτό είναι το ζητούμενό μου, να έχω διαφορετικές δημόσιες διευθύνσεις για τα μηχανήματα(φυσικό και εικονικό).

Δημοσ.

Τοτε ξεχνας το ΝΑΤ και οποιοδηποτε τοπικο δικτυο με τα VM που εχουν private διευθυνσεις.

Αν με bridged στα VM δεν παιρνουν διευθυνση με DHCP η μονη λυση ειναι να τους βαλεις static public IP στο ιδιο subnet με το host. Πρεπει να ρωτησεις το Network administrator αν δεν ξερεις τι να βαλεις εδω.

Διαφορετικα 4 φυσικες καρτες δικτυου, μια αντιστοιχισμενη στο καθε VM και οπως εγραψα, ΜΠΑΣ και δουλεψει. Τα εγραψα 2 ποστ πιο πανω. Δοκιμασε τα καποια στιγμη μην ανακυκλωνουμε τα ιδια και τα ιδια

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τελικά βρήκα τη λύση. Έπρεπε να χρησιμοποιήσω bridged network, αλλά έπρεπε πρώτα να πάρω νέες MAC Addresses από την εταιρία...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...