Προς το περιεχόμενο

δίκτυο σε vm

lion2486

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, έχω ένα μηχάνημα που δικαιούται 4 διευθύνσεις δικτύου, wan ip, και έχω στήσει πάνω ένα virtual mashine τώρα το έχω σε vmware workstation (δοκίμασα και με vbox) και θέλω αυτό το vm να χρησιμοποιεί εξολοκλήρου μία άλλη διεύθυνση από το host mashine (με ό,τι σημαίνει αυτό, port forwarding κτλ..) Το μόνο που κατάφερα μέχρι τώρα είναι να έχει την ίδια διεύθυνση, δοκίμασα με bridged network και να δώσω εκεί μια άλλη διεύθυνση αλλά μετά δεν είχε internet το vm. Τί μπορώ να κάνω; Να κάνει route το host OS;Να χρησιμοποιήσω NAT (δεν ξέρω πολλά για αυτό...); Το host OS είναι wondows server 2003 x64 Enterprice Edition (Δοκίμασα και ms virtual pc server αλλά δεν με ικανοποίησε η λειτουργία του, δεν ανταποκρινόταν σε εντολές από τον περιηγητή, και έψαξα για το Hyper-v αλλά είναι για τα 2008.)

Δημοσ.

Με bridged παιρνεις παρομοια IP με τον host.

Mε NAT θα σου δωσει ψιλοασχετη IP αλλα θα εχεις ΝΕΤ.

και με bridged εχεις NET φυσικα με τις σωστες ρυθμισεις, απλα δεν μοιραζεσαι την IP του host.

Δημοσ.

δηλαδή αν κατάλαβα καλά η λύση του προβλήματός μου γίνεται με bridged... κάποιες επισημάνσεις για το τι να προσέξω εκεί;

Δημοσ.

Βαλε bridged και δωσε εσυ IP στο ιδιο subnet με αυτο του Host. gateway, dns και λοιπες ρυθμισεις ιδιες με το host

Δημοσ.

Αυτό θα το κάνω από το virtual OS? Επίσης αυτή η ip που θα πάρει το vm, θα πρέπει να την έχει και το δίκτυο του Host OS?

To έκανα έτσι αλλά πάλι δεν έχει ούτε internet το vm... εχω μπερδευτεί πολύ... ίδιο subnet mask δίνω...

Δημοσ.

Τίποτα... τώρα το δοκίμασα και αυτό, το είχα ξαναδοκιμάσει.. δεν μπορώ να κάνω ούτε Ping το gateway...

post-93071-129063101924_thumb.jpg

Δημοσ.

IP address IP_2 , DNS_2 , τι ειναι αυτα?? DHCP εχει το ρουτερ σου?

Με bridged, στην ουσια γεφυρωνεις την εικονικη με την κανονικη καρτα δικτυου. Αν εχεις host IP 192.168.1.1 , με bridged θα παρεις 192.168.1.2 π.χ.

Με NAT θα παρεις 192.168.150.1 π.χ, και το Vmware κανει το routing(NAT) απο την κανονικη, στην εικονικη καρτα.

Οταν κανεις τις αλλαγες, παντα κανεις restart τα VM Network connections.

Δημοσ.

οι dns_1, dns_2 ειναι οι dns servers, τα ip_1, ip_2, ip_3 είναι τα 3 από τα 4 WAN ip που δικαιούμαι... (78.46.ΧΧΧ.ΧΧΧ). Στο router δεν έχω καμία πρόσβαση και το pc δεν έχει lan ip (το router έχει 78.46.χχχ.χχy, και το pc δεν έχει Ip της μορφής 192...)

Δημοσ.

Ναι αλλά με NAT δεν θα πρέπει υποχρεωτικά να "μοιράζονται" τα 2 μηχανήματα την ίδια διεύθυνση; Ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιείσουν τις ίδιες πόρτες...

Δημοσ.

Αυτο που χρειαζεται ειναι 4 καρτες δικτυου στον host και 4 εικονικες στο VM με NAT. Ειναι το μονο εφικτο.

Δημοσ.
Αυτο που χρειαζεται ειναι 4 καρτες δικτυου στον host και 4 εικονικες στο VM με NAT. Ειναι το μονο εφικτο.

Εννοείς ότι χρειάζομαι φυσικές κάρτες δικτύου συνδεδεμένες με το router ;; Μα κάτι θα γίνεται και αλλιώς πιστεύω...

Δημοσ.
Εννοείς ότι χρειάζομαι φυσικές κάρτες δικτύου συνδεδεμένες με το router ;; Μα κάτι θα γίνεται και αλλιώς πιστεύω...

Πιστευω οτι αρκει και μια φυσικη ethernet καρτα. Θα τη βαλεις στο host και θα της δωσεις για παραδειγμα IP 192.168.1.1

Θα πρεπει να ρυθμισεις το host να κανει routing μεταξυ των 2 συνδεσεων. Νομιζω οτι γινεται απλα αμα επιλεξεις και τις 2 συνδεσεις δικτυου ταυτοχρονα και με δεξι κλικ εχει επιλογη να το κανεις. Πιθανως ομως να πρεπει και να ενεργοποιησεις καποιο service δεν ειμαι σιγουρος.

Στα VM θα διαλεξεις bridged και θα βαλεις IP 192.168.1.2 (η 3 η 4 κλπ) και gateway 192.168.1.1. DNS αμα ξερεις αυτο του ISP σου. η ακομα και καποιο αλλο που μπορει να ξερεις θα κανει τη δουλεια του (νομιζω 4.2.2.2 ειναι ενα που μπορεις να χρησιμοποιησεις, υπαρχουν κι αλλα)

Δημοσ.
Πιστευω οτι αρκει και μια φυσικη ethernet καρτα. Θα τη βαλεις στο host και θα της δωσεις για παραδειγμα IP 192.168.1.1

Θα πρεπει να ρυθμισεις το host να κανει routing μεταξυ των 2 συνδεσεων. Νομιζω οτι γινεται απλα αμα επιλεξεις και τις 2 συνδεσεις δικτυου ταυτοχρονα και με δεξι κλικ εχει επιλογη να το κανεις. Πιθανως ομως να πρεπει και να ενεργοποιησεις καποιο service δεν ειμαι σιγουρος.

Στα VM θα διαλεξεις bridged και θα βαλεις IP 192.168.1.2 (η 3 η 4 κλπ) και gateway 192.168.1.1. DNS αμα ξερεις αυτο του ISP σου. η ακομα και καποιο αλλο που μπορει να ξερεις θα κανει τη δουλεια του (νομιζω 4.2.2.2 ειναι ενα που μπορεις να χρησιμοποιησεις, υπαρχουν κι αλλα)

Εδώ αν κατάλαβα καλά εννοείς να βάλω host only, και να τα κάνω bridge από το Host OS, και πάλι όμως, πώς θα πάρει το vm μία μοναδική wan ip; Όπως λές απλά θα έχω internet φαντάζομαι...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...