pappous_soulis Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 π.χ. κάποιος λέει πως είδε ότι του κλέψαν τη βενζίνη και όντως συνέβει. Την πιθανότητα να αντιλαμβανόταν μέσα στον ύπνο του το τι συνέβαινε έξω απ'το σπίτι την ώρα που του κλέβανε τη βενζίνη το αποκλείουμε? Διότι ουκ ολίγες φορές έχω δει όνειρα που σχετίζονται με το τι συμβαίνει στο χώρο γύρω μου την ώρα που κοιμάμαι.
Skylined Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Σωστή η σκέψη. Μόνο ο ίδιος μπορεί να μας διαφωτίσει αν το αυτοκίνητο φαίνεται από το υπνοδωμάτιό του.
nickarmy Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 ίσως τη λογική γίνετε να απαντηθούν κάτι τέτοια απλός ακόμα δεν έχουμε την τεχνογνωσία , συνδεση με άλλο παράλληλο σύμπαν ίσως ? προειδοποίηση απο κάποιον απο παράλληλο σύμπαν με ανώτερη τεχνολογία ίσως , είμαστε μικροί για να ξέρουμε, πάντως προκαθορισμένο μέλλον σίγουρα όχι (πρέπει να σου έχει συμβεί γιατι απλός είναι αδύνατο να κατανοήσεις απο τα λεγόμενα του άλλου την εξωπραγματικότητα των γεγονότων , γιαυτό υπάρχουν και πολύ όπου λένε είτε δεν πας καλά είτε πως εσύ θέλεις να δημιουργήσεις την εικόνα που έχεις δει ή είναι φυσικό να τη δείς γιατί απλός τη κάνεις - το παράδειγμα με την οδοντόβουρτσα ήταν αστείο γιατί απο τη στιγμή που έχουμε δει κάποιων ή μια κατάσταση για πρώτη φορά στον ύπνο μας και μετά απο -συνήθως μεγάλο χρονικό διάστημα- το ξαναβλέπουμε αλλά στη πραγματικότητα δεν πιστεύω πως υπάρχει κάποιο σίγουρο αντεπιχείρημα )
adi32 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Πριν λιγο καιρο ειδα οτι με πηρε ενας γνωστος μου που ειχα να δω μηνες και μου ειπε κατι απιθανο που θα εκανε Την αλλη μερα καθως ελεγα το ονειρο σε ενα κοινο γνωστο με παιρνει τηλ ο αλλος και μου λεει ακριβως αυτο που ειχα δει Oταν πηγαινα λυκειο εβλεπα στον υπνο μου αποτελεσματα αγωνων ποδοσφαιρου Ηταν περιοδος 1996-87 και επαιζε Κυπρος-Ελλαδα λεω σε ενα φιλο μου θα ερθει 2-4 και το τεταρτο γκολ ο Αναστο με πεναλτυ Ετσι και εγινε
Swimmer21 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Ρε παιδια, μην το παιρνετε τοσο αποτομα το θεμα... Ειναι σιγουρο πως το +80% των περιπτωσεων που λεμε εδω, οντως να ειναι κατασκευασματα του μυαλου μας και να μην υπαρχει τιποτα το παραφυσικο... Ομως δεν μπορω να πιστεψω οτι δεν γινεται με καποιον τροπο καποιος "να δει" το μελλον... Τοσα πραγματα εχουν γινει, υπαρχουν αισθηματα πριν γινει κατι κακο, οι διδυμοι με καποιον τροπο επικοινωνουν μεταξυ τους, το ενστικτο της μητερας, τα ζωα που καταλαβαινουν εναν σεισμο, ενα τσουναμι... Δεν ειναι ολα "ΝΑΙ" ή "ΟΧΙ"... με βαση αυτα που ξερουμε καποια πραγματα ειναι λαθος και καποια οχι... Σε 100-200 χρονια τα πραγματα ομως θα αλλαξουν... Οντως υπαρχουν εξηγησεις για αυτο το θεμα οπως π.χ για το Deja Vu οτι καποιες φορες το ενα ματι λαμβανει πιο γρηγορα τις πληροφοριες απο το αλλο ματι και ετσι νομιζουμε οτι καπου το εχουμε ξαναδει.. οκ, ομως σιγουρα δεν ισχυει για ολες τις περιπτωσεις... Ο ανθρωπινος εγκεφαλος μπορει να κανει πολυ περισσοτερα πραγματα απο αυτα που νομιζουμε οτι μπορει να κανει... Γιατι οχι υπο ορισμενες συνθηκες να μην μπορει, ακομα και τωρα, να λειτουργησει 1% παραπανω απο το κανονικο και να κανει κατι που δεν μπορουμε να κατανοησουμε.. ακομα..
guido Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Την πιθανότητα να αντιλαμβανόταν μέσα στον ύπνο του το τι συνέβαινε έξω απ'το σπίτι την ώρα που του κλέβανε τη βενζίνη το αποκλείουμε?Διότι ουκ ολίγες φορές έχω δει όνειρα που σχετίζονται με το τι συμβαίνει στο χώρο γύρω μου την ώρα που κοιμάμαι. ακριβώς . έβλεπα μια φορά στον ύπνο μου παλιά , πως πέφταν αεροπλάνα σε ουρανοξύστες (λολ) και εγώ έτρεχα να αποφύγω την σκόνη . μόλις ξύπνησα και άνοιξα το παντζούρι είδα την απέναντι κατοικία να λείπει και στην θέση της μια μπουλντόζα.
Swimmer21 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 ακριβώς . έβλεπα μια φορά στον ύπνο μου παλιά , πως πέφταν αεροπλάνα σε ουρανοξύστες (λολ) και εγώ έτρεχα να αποφύγω την σκόνη . μόλις ξύπνησα και άνοιξα το παντζούρι είδα την απέναντι κατοικία να λείπει και στην θέση της μια μπουλντόζα. Ή οταν βλεπεις (ακους) στο ονειρο σου οτι χτυπαει το τηλεφωνο και ξυπνας επειδη χτυπαει!
_BASSstarlet_ Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Όχι, το αυτοκίνητο δεν φαινόταν από το παράθυρό μου.
Skylined Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Ας δώσω και γω το τελειωτικό χτύπημα. Το έγραψα αλλά δεν έγινε αντιληπτό και δεν είχα όρεξη να συνεχίσω την κουβέντα αλλά δε βαριέσαι, να το κάνω πολύ λιανά για να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία. Δεν είδα μία παρόμοια σκηνή, είδα την ίδια σκηνή με κάθε λεπτομέρεια, είδα ακόμα και την έλλειψη φωτισμού (εκείνη την εποχή προς ποσειδώνιο μεριά το πλακόστρωτο δεν είχε φωτισμό). ---------- Προσθήκη στις 02:16 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 02:02 ---------- Skylined, δεν συγκρίνουμε την σημερινή επιστήμη με το ιδανικό. Τη συγκρίνουμε με την εναλλακτική που προσφέρεται και που είναι αυτό που ονόμασα πριν "η σκέψη του μεσαίωνα". Πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να συζητήσουμε για το ποιο από τα 2 είναι προτιμότερο. Βασικά δεν είναι η "σκέψη του μεσαίωνα", αυτή η φράση είναι απλά ένα διαδεδομένο κλισέ, είναι η σκέψη όλων των εποχών, από τότε που εμφανίστηκε το είδος στον πλανήτη που μαρτυρεί ότι υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα και ότι ήταν πιστευτά από όλους τους λαούς. Το μεσαίωνα είχαμε κυνήγια μαγισσών και παπική καταπίεση και ως αντίδραση στις μεθόδους αυτές η αναγέννηση απέρριψε τα πάντα χωρίς διάκριση. Αυτό δε σημαίνει πως η ανθρωπότητα σταμάτησε να έχει αυτές τις εμπειρίες, απλά πλέον ντρέπονται να τις κουβεντιάσουν για να μην τους πάρουν για τρελούς. Μία επίσκεψη όμως σε φόρουμ κατάλληλης θεματολογίας (έχει και ελληνικά) όπου υπάρχουν χιλιάδες μαρτυρίες αποκαλύπτει αυτό που δε φαίνεται στην καθημερινότητα γιατί κανείς δεν είναι διατεθειμένος να ανοίξει το στόμα του. Και γω, αυτή την εμπειρία δε θα τη μοιράζόμουν εύκολα εκτός φόρουμ αλλά εδώ μέσα δε με ξέρετε, δε σας ξέρω οπότε αποφάσισα να τη γράψω.
FilipposMD Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Βασικά δεν είναι η "σκέψη του μεσαίωνα", αυτή η φράση είναι απλά ένα διαδεδομένο κλισέ, είναι η σκέψη όλων των εποχών, από τότε που εμφανίστηκε το είδος στον πλανήτη που μαρτυρεί ότι υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα και ότι ήταν πιστευτά από όλους τους λαούς. Το μεσαίωνα είχαμε κυνήγια μαγισσών και παπική καταπίεση και ως αντίδραση στις μεθόδους αυτές η αναγέννηση απέρριψε τα πάντα χωρίς διάκριση. Αυτό δε σημαίνει πως η ανθρωπότητα σταμάτησε να έχει αυτές τις εμπειρίες, απλά πλέον ντρέπονται να τις κουβεντιάσουν για να μην τους πάρουν για τρελούς. Ε καλά, κι εγώ δεν εννοούσα ότι αυτός ο τρόπος σκέψης αφορά μόνο στον μεσαίωνα. Όντως υπάρχει από τα βάθη του χρόνου. Το θέμα είναι γιατί υπάρχει. Μήπως γιατί εξελικτικά, ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει μάθει να δίνει μια αιτιολογική εξήγηση στα πάντα; Μήπως γιατί είναι εκνευριστικά κακός στο να υπολογίζει διαισθητικά τις πιθανότητες γεγονότων; Υπάρχουν εξαιρετικά βιβλία που διερευνούν αυτά τα ζητήματα -και με πειραματικά δεδομένα- και μπορούν να λειτουργήσουν ως αντίλογος στις εμπειρίες, για τις οποίες μιλάς. Τώρα, το ότι ο άνθρωπος πιστεύει στο μεταφυσικό εδώ και χιλιετίες, δεν αποδεικνύει ότι αυτά τα φαινόμενα όντως υπάρχουν. Επί χιλιετίες και σε διαφορετικά μέρη του κόσμου, ο άνθρωπος πίστευε ότι τα φυσικά φαινόμενα και οι ασθένειες είναι τιμωρίες προερχόμενες από τον/τους θεό/ούς. Επίσης πίστευε ότι οι άλλες φυλές είναι κατώτερες και πρέπει να υποδουλωθούν ή εξοντωθούν. Πίστευε ότι η γη είναι επίπεδη και ένα κάρο άλλα πράγματα, τα οποία κατάφερε να ανακαλύψει ότι ήταν ανοησίες. Άρα, δεν μπορώ να δεχτώ το επιχείρημά σου.
Skylined Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Η διατύπωση αφήνει περιθώριο για παρερμηνεία. Με τη λέξη "φαινόμενα" εννοώ τις εμπειρίες οι οποίες συνοδεύουν την ανθρωπότητα από ανέκαθεν. Σίγουρα ότι πιστεύουμε δεν είναι αναγκαστικά αληθινό, όμως οτιδήποτε πιστεύουμε ακράδαντα γίνεται η προσωπική (και συλλογική) πραγματικότητα για εμάς γιατί τείνουμε να αγνοούμε οτιδήποτε δεν ταιριάζει σε αυτή. Ως ένα μικρό δείγμα για τις αφηγήσεις που δεν ακούμε κάθε μέρα γιατί όσοι έχουν να τις διηγηθούν δε μπαίνουν στον κόπο ρίχτε μια ματιά εδώ και ακόμα καλύτερα εδώ (κατάλληλο για μεταμεσονύχτιο διάβασμα ). Μερικές ιστορίες φαντάζουν ως αυθυποβολές, φαντασιώσεις, παρεξηγήσεις ενώ άλλες δεν αφήνουν περιθώριο για παρερμηνείες.
slipknot Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Μια φορά είχαμε κανονίσει με κάτι παιδιά να παίξουμε μπάλα. Ε, μια μέρα πριν είδα στον ύπνο μου ότι σπάω το χέρι μου παίζοντας. Όντως, το έσπασα. Στην αρχή, σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να παίξω το παιδί του Jack Torrance. Μετά λέω όμως, τι προβλέψεις και μαλακίες, όταν παίζεις μπάλα υπάρχει πάντα μια πιθανότητα να τραυματιστείς. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το όνειρο βγήκε αληθινό. Υπάρχουν τόσα άλλα όνειρα που δεν επαληθεύονται αλλά δε τα κρατάμε επειδή ακριβώς δεν βγαίνουν αληθινά. Απλό είναι.
@@sos@@ Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Όνειρα - όνειρα φλόγες μακρινές μου Του φευγιού μου όνειρα κι άγνωστες φωνές μου...
michael92 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 deja vu είναι, νομίζεις ότι είχες δει το όνειρο, δεν το είχες δει ποτέ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.