Προς το περιεχόμενο

Όνειρα-Σκηνές απο το Μέλλον...

leonidas_fs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σώπα καλέ που θα γίνεις και δικτάτορας ενώ βγάζεις πόρισμα πριν πραγματοποιηθεί η έρευνα που προτείνεις ή πριν τσεκάρεις αν έχει ποτέ πραγματοποιηθεί. Δηλαδή λειτουργείς σαν οπαδός και όχι σαν επιστήμονας αλλά κατά τα άλλα θέλεις να κρίνεις τις τύχες ανθρώπων.

Πριν 15 χρόνια, δανείστηκα από ένα φιλαράκι το αγωνιστικό του ποδήλατο για να κάνω μία βόλτα στο πλακόστρωτο της παραλίας Θεσσαλονίκης. Με το που ανέβηκα στο ποδήλατο πέρασε απ' το μυαλό μου η φευγαλέα σκηνή ότι κάποιος τρέχει προς τη θάλασσα προσποιούμενος για πλάκα ότι θα πέσει μέσα και τρακάρουμε. Φυσικά δεν έδωσα σημασία αλλά 5 λεπτά αργότερα ένας μάγκας πήρε φόρα με προορισμό τη θάλασσα για να κάνει πλάκα στην παρέα του και τρακάραμε.

---------- Προσθήκη στις 11:24 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:07 ----------

ίσως είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η σημερινή επιστήμη αγνοεί γιατί τα ζωντανά του πλανήτη κοιμούνται

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Σώπα καλέ που θα γίνεις και δικτάτορας ενώ βγάζεις πόρισμα πριν πραγματοποιηθεί η έρευνα που προτείνεις ή πριν τσεκάρεις αν έχει ποτέ πραγματοποιηθεί. Δηλαδή λειτουργείς σαν οπαδός και όχι σαν επιστήμονας αλλά κατά τα άλλα θέλεις να κρίνεις τις τύχες ανθρώπων.

Δυστυχώς για σένα, το πείραμα που προτείνω έχει γίνει, όπως και αντίστοιχα για την αστρολογία και διάφορες άλλες ανοησίες. Μέχρι και στη wikipedia αναφέρονται στα αντίστοιχα λήμματα, δε χρειάζεται καν να ψάξει κανείς στα ειδικά περιοδικά.

Εσύ δηλαδή όταν διαβάζεις "Προφανώς το έχουν σκεφτεί κι άλλοι αυτό και έχει αποδειχθεί ότι τα όνειρα ΔΕΝ προβλέπουν ή βλέπουν το μέλλον" καταλαβαίνεις ότι δεν έχω τσεκάρει αν έχει πραγματοποιηθεί; Μάλιστα...

Παρεμπιπτόντως -και ολίγον άσχετο- αυτοί που λειτουργούν οπαδικά είναι αυτοί που γίνονται και δικτάτορες. Δεν είναι το ένα αντίθετο από το άλλο, όπως υπονοείς. Από τους λόγους, για τους οποίους δε θα γίνω και δικτάτορας.

Δημοσ.
Εσύ δηλαδή όταν διαβάζεις "Προφανώς το έχουν σκεφτεί κι άλλοι αυτό και έχει αποδειχθεί ότι τα όνειρα ΔΕΝ προβλέπουν ή βλέπουν το μέλλον" καταλαβαίνεις ότι δεν έχω τσεκάρει αν έχει πραγματοποιηθεί; Μάλιστα...

όντως

εσύ πάλι διάβασες όλη τη δημοσίευσή μου; διάβασες προσεκτικά όλες τις δημοσιεύσεις; π.χ. κάποιος λέει πως είδε ότι του κλέψαν τη βενζίνη και όντως συνέβει.

Δημοσ.
όντως

εσύ πάλι διάβασες όλη τη δημοσίευσή μου;

Ναι, τη διάβασα. Τι να σχολιάσω παραπάνω; Ότι σου συνέβη ένα περιστατικό, όπου σκέφτηκες κάτι και κάτι παρόμοιο συνέβη αργότερα; Σκέψου τώρα πόσες χιλιάδες φορές στη ζωή σου σκέφτηκες κάτι και δεν πραγματοποιήθηκε. Επίσης, σκέψου αν αυτό που όντως συνέβη ήταν πιθανό ή απίθανο να συμβεί. Παρά το γεγονός ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν είναι και ο καλύτερος στο να υπολογίσει διαισθητικά πιθανότητες, νομίζω ότι αν τα βάλεις κάτω, θα συμφωνήσουμε ότι δεν είναι και τόσο περίεργο να γίνει κάτι τέτοιο μια φορά στα 15 χρόνια.

Κι εγώ βλέπω συχνά στα όνειρά μου φίλους και γνωστούς, ακόμα και άτομα που έχω να δω χρόνια. Πολλές φορές, όταν ξυπνάω, αναρωτιέμαι τι να κάνουν αυτά τα παιδιά. Ε, λογικό είναι να τύχει κάποιες φορές να δω ή να ακούσω κάτι για κάποιον από όλους αυτούς, λίγες μέρες μετά το όνειρο. Πιθανό, στα όρια της ισχύουσας επιστημονικής γνώσης.

Όσο για αυτό που λες για τον ύπνο, δεν κατανοώ τη σημασία του. Αν θέλεις να καταδείξεις ότι η επιστήμη δεν έχει ανακαλύψει/εξηγήσει ένα κάρο πράγματα, συμφωνώ απολύτως. Το θέμα μας όμως δεν είναι αυτό. Είναι να δούμε αν η εξήγηση "το ανθρώπινο μυαλό βλέπει το μέλλον στα όνειρα" στέκει. Ε, όταν το μελετήσαμε πειραματικά, είδαμε ότι δε στέκει. Τι ακριβώς συμβαίνει με τα όνειρα μπορεί να μην το ξέρουμε, μπορούμε όμως να διαψεύσουμε μερικές θεωρίες. Όπως διαψεύσαμε τη θεωρία της επίπεδης γης πχ χωρίς να έχουμε απόλυτη γνώση για το σύμπαν.

Δημοσ.
Ναι, τη διάβασα. Τι να σχολιάσω παραπάνω; Ότι σου συνέβη ένα περιστατικό, όπου σκέφτηκες κάτι και κάτι παρόμοιο συνέβη αργότερα;

Όχι κάτι παρόμοιο. Κάτι ολόιδιο. Και αν τα βάλουμε κάτω όπως λες οι τυχαίες εικόνες που πεταρίζουν στο μυαλό είναι αστρονομικά απίθανο να ταιριάξουν με κάτι που θα σου συμβεί 5 λεπτά αργότερα

Αλλά αφού ασχολείσαι με την επιστήμη..

Η επιστήμη του 2010 αγνοεί παντελώς το 96% του σύμπαντος και παλεύει να καταλάβει το 4.

Αγνοεί γιατί κοιμούνται τα ζωντανά

Αγνοεί πώς ξεκίνησε η ζωή, τί έδωσε τη "σπίθα", τί είναι η "σπίθα".

Είναι έτη φωτός μακρυά από το δεδηλωμένο σκοπό της που δεν είναι άλλος από την τέλεια αρμονία και ευημερία των ανθρώπων πρώτα και πάνω απ' όλα. Η επιστήμη μας είναι ανθρωποκεντρική αλλά η ανθρωπότητα ζει στην κόλαση.

Σε 200 χρόνια θα βλέπουν την επιστήμη του 2010 με γνήσιο ιστορικό ενδιαφέρον.

Δημοσ.
ίσως είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η σημερινή επιστήμη αγνοεί γιατί τα ζωντανά του πλανήτη κοιμούνται

Αλλά ακόμα πιο σημαντικό είναι να αναφερθεί πόσο παράλογη είναι η κάθε μορφή παραψυχολογίας και υπερφυσικού που κάνει την εμφάνιση του σε πράγματα που η επιστήμη δεν εξήγησε ακόμα. Όταν κάποτε εξηγηθεί πλήως η διαδικασία του ύπνου και ότι αυτή περιλαμβάνει, θα σταματήσουν να βλέπουν και προφητικά όνειρα όσοι βλέπαν. Τρελό.

''Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι ακόμα της μόδας..'' Ethan Allen

Δημοσ.

σε 200 χρόνια η επιστήμη του 2010 θα αποτελεί ιστορική βάση της τότε επιστήμης. Κι αν μαντεύεις τι θα γίνει σε 200 χρόνια μάλλον δεν τα βλέπεις καλά. Να μαντέψω κι εγώ τι σου συνέβη με το ποδήλατο;

Λοιπόν έπεσε ο άλλος επάνω σου κι εκείνη τη στιγμή έπαθες ντεζαβου, όντας επιρρεπής στην υποβολή άλλαξες την ιστορία λίγο και την είπες σε ένα φίλο σου, μετά την άλλαξες λίγο ακόμη και την είπες σε έναν άλλο, ώσπου κατέληξες να μη θυμάσαι τα γεγονότα, αλλά το τι είπες.

Δημοσ.
Να μαντέψω κι εγώ τι σου συνέβη με το ποδήλατο;

Λοιπόν έπεσε ο άλλος επάνω σου κι εκείνη τη στιγμή έπαθες ντεζαβου, όντας επιρρεπής στην υποβολή άλλαξες την ιστορία λίγο και την είπες σε ένα φίλο σου, μετά την άλλαξες λίγο ακόμη και την είπες σε έναν άλλο, ώσπου κατέληξες να μη θυμάσαι τα γεγονότα, αλλά το τι είπες.

όχι δε συνέβει τίποτα τέτοιο.

---------- Προσθήκη στις 12:04 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:59 ----------

για προσέχτε.. κάποιες σύγχρονες θεωρίες της φυσικής αναφέρονται σε 11 και βάλε διαστάσεις ενώ εμείς αντιλαμβανόμαστε 3 και μία το χρόνο 4. Αν τελικά αποδειχθεί ότι αυτή η θεωρία περιγράφει την αλήθεια, αν αποδειχτεί ότι το χαμένο 96% του σύμπαντος βρίσκετε εκεί που δε μπορούμε να αντιληφθούμε, τότε αυτό δε θα αποτελέσει κολοσσιαία πρόοδο στην κατανόηση που έχουμε για το σύμπαν; δε θα εισέλθει η επιστήμη σε ένα κόσμο εξωτικό, περίεργο, απίθανο που μέχρι τώρα αγνοούσαμε;

Δημοσ.

Skylined, δεν συγκρίνουμε την σημερινή επιστήμη με το ιδανικό. Τη συγκρίνουμε με την εναλλακτική που προσφέρεται και που είναι αυτό που ονόμασα πριν "η σκέψη του μεσαίωνα". Πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να συζητήσουμε για το ποιο από τα 2 είναι προτιμότερο.

Το λογικό είναι ότι σε 200 χρόνια θα γελάνε με την άγνοια που έχουμε σήμερα. Κι εμείς όμως θα πρέπει να γελάμε με την άγνοια του μεσαίωνα. Και θα γελούσα κι εγώ, αν αυτή η άγνοια δεν είχε προκαλέσει τόση δυστυχία. Λοιπόν, η επιστημονική μας γνώση είναι απειροελάχιστη, ας συμφωνήσουμε σ'αυτό. Τουλάχιστον όμως, ας μην την πετάμε στα σκουπίδια. Τόσα καλά μας έχει φέρει, ασχέτως αν έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας.

Όσο για το συμβάν με το ποδήλατο. Πρώτον, η σκέψη σου δεν αφορούσε σε κάτι απίθανο, έτσι; Ήσουν στην παραλία και σκέφτηκες έναν να κάνει πλάκα στην παραλία. Κάτι, που όλοι το έχουμε κάνει σε παρέα ή το έχουμε δει να το κάνουν. Δεν σκέφτηκες ότι βγαίνει ένα υποβρύχιο στο λιμάνι, που είναι όντως κάτι εξαιρετικά σπάνιο. Δεύτερον, ας πούμε ότι σε ένα 24ωρο κάνεις 20 φευγαλέες σκέψεις για καθημερινά πράγματα που θα μπορούσαν να συμβούν. Σε 15 χρόνια, αυτό μας κάνει πάνω από 100.000. Αν πάρουμε τη λίγη ώρα μετά τη σκέψη σου, όπου συμβαίνουν 10 πράγματα (π.χ. στο παράδειγμά σου, τρέχει αυτός στην παραλία, ένα παιδί φωνάζει τη μαμά του, σου γλιστράει το χέρι από το φρένο, ο αέρας παίρνει την εφημερίδα από έναν παππού, εμφανίζονται 2 ωραίες γκόμενες που γελάνε κτλ), φτάνουμε το 1.000.000 γεγονότα. Ε, το να υπάρξει 1 γεγονός που να συμπέσει με μία φευγαλέα σκέψη, όταν μάλιστα μιλάμε για καθημερινά, συνήθη πράγματα, δε με σοκάρει, να σου πω την αλήθεια.

Προφανώς τα νούμερα είναι ενδεικτικά. Και 10 φορές πάνω ή κάτω να τα βάλεις, πάλι δε με σοκάρει η πιθανότητα.

Δημοσ.
για προσέχτε.. κάποιες σύγχρονες θεωρίες της φυσικής αναφέρονται σε 11 και βάλε διαστάσεις ενώ εμείς αντιλαμβανόμαστε 3 και μία το χρόνο 4. Αν τελικά αποδειχθεί ότι αυτή η θεωρία περιγράφει την αλήθεια, αν αποδειχτεί ότι το χαμένο 96% του σύμπαντος βρίσκετε εκεί που δε μπορούμε να αντιληφθούμε, τότε αυτό δε θα αποτελέσει κολοσσιαία πρόοδο στην κατανόηση που έχουμε για το σύμπαν; δε θα εισέλθει η επιστήμη σε ένα κόσμο εξωτικό, περίεργο, απίθανο που μέχρι τώρα αγνοούσαμε;

Πφφφ... Τα ίδια και τα ίδια. Έστω.

Υποστηρίζεις δηλαδή ότι έχεις πρόσβαση στις υπόλοιπες 7 διαστάσεις για αυτό μπορείς και βλέπεις το μέλλον? Ή είναι κάτι εντελώς πανάσχετο αυτό που αναφέρεις και απλά το ανέφερες.

Δημοσ.

Δε νομίζω πως έχει σχέση. Είναι κάτι σε φάση "εδώ δεν ξέρουμε πως προκαλείται ο καρκίνος του μαστού οπότε μη μου λες εμένα πως δε μπορώ να μιλήσω με φαντάσματα".

Δημοσ.

FilipposMD οι απόψεις σου φαίνονται να στέκουν μια χαρά, και η εξήγησή σου για το περιστατικό που μου συνέβει φαίνεται πολύ πιθανή.

Υποστηρίζεις δηλαδή ότι έχεις πρόσβαση στις υπόλοιπες 7 διαστάσεις για αυτό μπορείς και βλέπεις το μέλλον?

Εχω αφήσει ανοιχτή την πιθανότητα να έχουμε όλοι πρόσβαση σ' ένα πολυσδιάστατο σύμπαν το οποίο θα ανακαλύψει η φυσική σε 50-100-1000 χρόνια; Από τη στιγμή που ξέρω ότι η άγνοιά μας αυτή τη στιγμή είναι μεγάλη νομίζω ότι είναι πολύ λογικό να αφήνω ανοικτά άλα τα ενδεχόμενα και να οραματίζομαι, ούτως ή άλλως η επιστήμη από τους οραματιστές προχώρησε παρά από τους "καθεστωτικούς". Δηλαδή ιστορικά τουλάχιστον δικαιώνομαι να αφήνω τη φαντασία μου ελεύθερη και να μην την κλείνω σε περιορισμένα όρια μιας ελλειπούς επιστημονικής γνώσης. :-D

---------- Προσθήκη στις 12:47 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:40 ----------

Δε νομίζω πως έχει σχέση. Είναι κάτι σε φάση "εδώ δεν ξέρουμε πως προκαλείται ο καρκίνος του μαστού

έχω την ισχυρή πεποίθηση, η οποία βασίζεται σε αυτά που λένε οι ίδιοι οι επιστήμονες και σ' αυτά που βλέπω γύρω μου, ότι η επιστήμη του 2010 είναι πρωτόγονη. Αυτό δεν είναι καλή δικαιολογία για να λέω ότι μου κατέβει στο κεφάλι, αλλά είναι καλό κίνητρο για να συνεχίσουμε να ψάχνουμε

Δημοσ.
Παραδείγματος χάριν?

Παραδειγμα ειδα ενα προσφατο συμβαν που εβγαλα ναυτικο φυλλαδιο και ειχα δει πριν καιρο οτι ημουν μεσα στο λημεναρχειο και συμπληρωνα αιτηση στην ιδια ακριβως γυναικα που ειδα και στο ονειρο μου και στον ιδιο χωρο. Εν το μεταξυ δεν ειχα παει ποτε μου πριν σε κανενα λημεναρχειο, καμια σχεση με καραβια και τετοια. Και εγω απορησα τι ασχετο ηταν αυτο το ονειρο πριν κανενα 3μηνο περιπου.

Ε για αλλη μια φορα ειδα το "μελλον" (Μυριαμ και Τζοσουα φαση) για την παρτυ μου οπως και συμβαινει χρονια τωρα. Υπαρχουν και αλλα πολλα ετσι μικροσκηνικα. Απλα το παθαινω συνεχεια, κλαιν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...